• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhabalar, size bir şey danışmak istiyorum. 28 haftalık hamileyim ve dermatoloji doktoru kaşıntım yüzünden 'atarax' verdi. Rahatlıkla kullanabilirsin dedi ama eczacı bana kullanmmanız gerekir dedi. Kafam karıştı. Gebeyken atarax kullanan var mıydı aranızda? Kaşıntım beni mahvediyor çünkü.
Merhabalar kadin dogum dr.unuz biliyor mu kasinti durumunuzu?Atarax verildigini?Ben cilginca kasininca yapilan testlerden sonra gebelik kolestazı saptandi ve acilen doguma alindim 36.haftamda.Lutfen ihmal etmeyin kasintilarinizi,karaciger enzimlerinize baktirin mutlaka.ataraks ta saniyotum gebelik guvenlik derecesi dusuk bir ilac.Ne dermatolog ne eczaci bunu da kadin dogum uzmanina sorun lutfen.

Ben de. Cipram kullaniyorum.4 gun almadim baska b grubu bi antidep.aldim ve kotu oldum tabi ki ciprama dondum.cipram kullanip saglikli bebegi olan var aranizda.
Gebelikte guvenilirliligi kanitlanmamis ilac grubundandir cipram.Bunu dr.mu verdi size?Sertralin etken maddeli ilaclar kullandirilir gebelik ve emzirmede.Onlar da yuksek doz kullandirilmaz.ssri grubu ilaclarin denenilirligi dusuktur .cipram,cipralex,paxil vs.gibi

Merhabalar kadin dogum dr.unuz biliyor mu kasinti durumunuzu?Atarax verildigini?Ben cilginca kasininca yapilan testlerden sonra gebelik kolestazı saptandi ve acilen doguma alindim 36.haftamda.Lutfen ihmal etmeyin kasintilarinizi,karaciger enzimlerinize baktirin mutlaka.ataraks ta saniyotum gebelik guvenlik derecesi dusuk bir ilac.Ne dermatolog ne eczaci bunu da kadin dogum uzmanina sorun lutfen.
Merhaba yorumunuz içim teşekkür ederim. Kolestaz için tahillerim yapıldı, temiz çıktı çok şükür. Dermatoloji doktoru atarax verdiğinde eczacı beni kullanmamanız lazım diye uyarınca kendi kadın doğum doktoruma danıştım. O da güvenlik derecesini bilmediklerini, herhangi bir çalışma olmadığını bu ilaçla ilgili ve kullanmamam taraftarı olduğunu söyleyince kullanmadım ilacı. Kaşıntılarım 1 haftadan uzun sürdü ve ben sirkeyle tüm vücudumu silerek kurtuldum kaşıntılardan çok şükür. 😊

Merhaba yorumunuz içim teşekkür ederim. Kolestaz için tahillerim yapıldı, temiz çıktı çok şükür. Dermatoloji doktoru atarax verdiğinde eczacı beni kullanmamanız lazım diye uyarınca kendi kadın doğum doktoruma danıştım. O da güvenlik derecesini bilmediklerini, herhangi bir çalışma olmadığını bu ilaçla ilgili ve kullanmamam taraftarı olduğunu söyleyince kullanmadım ilacı. Kaşıntılarım 1 haftadan uzun sürdü ve ben sirkeyle tüm vücudumu silerek kurtuldum kaşıntılardan çok şükür. 😊
Ohhh cok sukur😊

teşekkkür ederim canım hamd olsun şu an 17 haftalığım 12 haftada doktor lustral başladı en güvenilir ve en zararsızı oymuş 50 mg alıyorum gayet iyiyim rabbim sanada yardımcı olsun.

hamilelik oncesindr lustral e cevirdik.
Ilk 12 hafta 2 gunde 1 olmak uzere yarim iciyordum (yani gunde ceyrek gibi)- 12 haftadan sonradan beri gunde yarim iciyorum.
ama hamilelikte lustral cok kullanan var hem Yakinimda hem duydugum. Fakat benim mide gazi vs nedeniylenefes alamama panigi yasiyorm biraz. Daha kotu olursam bir gunyarim bir gun tam icerim

Arkadaşlar merhaba, bu başlığı yeni keşfettim. 30 yaşında yıllardır panik atak- anksiyete hastasıyım. Artık ilaçlar bile kar etmiyor bazen. Benim ataklarım kontrol altında aslında alıştım bunun yaşamaya gibi, sadece sürekli derin nefes alma şiddetli esnemelere çözüm bulamıyorum. Buda beni çok yoruyor. Bütün yaşamımı engelliyor. 2 yıldır evliyim çocuk istiyorum. İlaç kullandığım bir yana dursun birde hastane ortamında da fena olduğum için, hadi hamilelikte ilaç kullansam gebelik sürecini nasıl atlatırım diyorum, nasıl doğururum?, Bebek büyüdükce nefes aldırmıyor diyen gebe arkadaslarım gözümün önüne geliyor, benim zaten en büyük derdim nefes alamamak, boğulur gibi olup sürekli derin nefes almak yada esnemek. Rabbim kurtarsın öyle yoruldum anlatamam düşmanıma dahi vermesin. gebelikte antidepresanlarla ilgili çok araştırdım, zararlı diyenler var zararı yok diyenler... Bütün hamileliği boyunca ilaç kullanıp doğumu gerçekleşen annelerin yardımını bekliyorum :(

Canım ben de seninle aynı durumdayım, 22 yaşımdan beri antidepresan kullanıyorum panik atak ve anksiyete bozukluğundan dolayı ve yıllardır çocuk sahibi olamadım bu yüzden, 2 kere hamile kaldım ve ilaç kullandığım için aldırdım, simdi de çocuğum olmuyor, 7 kere tüp bebek denedim, ne zamandır panik atak geçiriyordum bu aralar başladı yoğun biçimde nefes alamıyorum senin gibi, tekrar tüp bebek denemek istiyorum, nasıl olucak bilmiyorum, hamilelikte lustral ve cipralex 3 aydan sonra verilebilir diyor doktorum, çok zorda kalınca ilk 3 ay 25 mg. Gibi çok ufak doz da verilebilir diyor ama maalesef kesin gibi konuşmuyor, ilk 3 ay bebeğin organları geliştiği için pek önermiyolar, ama hamilelik boyunca kullanıp doğuran sağlıklı Bebeği olanları da duydum, ben de bilmiyorum, şans mı? Ama ben artık çok yoğun ilaç kulkanmadıkçs zararlı olmadığını düşünüyorum, sigara antidepresan dan daha zararlı gebelikte, çünkü ben cerrahpaşa hastanesine basvurmuştum biara genetik b. Lümüne ve öyle söyledi ORDAKİ doktorlar, sen ne kullanıyorsun, doktorunla konuş ve bence yaşın gencken geç kalma, çünkü artık gençlerin bile çocuğu olmuyor

Arkadaşlar merhaba, bu başlığı yeni keşfettim. 30 yaşında yıllardır panik atak- anksiyete hastasıyım. Artık ilaçlar bile kar etmiyor bazen. Benim ataklarım kontrol altında aslında alıştım bunun yaşamaya gibi, sadece sürekli derin nefes alma şiddetli esnemelere çözüm bulamıyorum. Buda beni çok yoruyor. Bütün yaşamımı engelliyor. 2 yıldır evliyim çocuk istiyorum. İlaç kullandığım bir yana dursun birde hastane ortamında da fena olduğum için, hadi hamilelikte ilaç kullansam gebelik sürecini nasıl atlatırım diyorum, nasıl doğururum?, Bebek büyüdükce nefes aldırmıyor diyen gebe arkadaslarım gözümün önüne geliyor, benim zaten en büyük derdim nefes alamamak, boğulur gibi olup sürekli derin nefes almak yada esnemek. Rabbim kurtarsın öyle yoruldum anlatamam düşmanıma dahi vermesin. gebelikte antidepresanlarla ilgili çok araştırdım, zararlı diyenler var zararı yok diyenler... Bütün hamileliği boyunca ilaç kullanıp doğumu gerçekleşen annelerin yardımını bekliyorum :KK43:
Merhaba ben bu topigin cok eskilerindenim.2016 da ilk ogluma hamile iken bulmustum burayi bayagi yazismalarimiz oldu burada.Ilk gebeligimde major depresyonum ve bahsettiginiz darlanmalarim oldu.Karda kista camlar acik uyuyakalmistim annemle hatta.Evde duramadim hic,mide bulantisi kusmalar bir yandan hic gecmeyecek saniyordum.Annelik istegim dahi yok olmustu.Sirf anne olmak icin evlendigimi bu cocugu ne kadar istedigim dahi gozumde yoktu.Ilk uc ay organ gelisimi acisindan cok onemli o yuzden ilk uc ay ilac verilmedi.12.haftada baslandi.Antidepresan ve antipsikotik baslandi dusuk dozlarda.Gitgide de duzeldim.Ama hic diger hamileler gibi heveslenemedim,alisveris dahi son ay internetten yaptim.Ta ki kucagima verilene kadar.Bu benim mi diye gece uyuyamamistim sevincten.40 yasindaydim ve olursa olsun Allahim dedim gebelik koruyucu plan yapmadim.Ikinci ogluma hamile kaldim.Onda da geldi depresyon,bulanti,kusma devamli serum yemeler.Onda da 12.haftada sadece depresan verildi.Zor gercekten zor gunlerdi fakat gecti gitti.Buyugu oynuyor 3.5 yasinda simdi,kucugu 6 subatta yasini doldurdu,kucagimda emiyor su an.Bana bakislari ,anne deyisleri,gulmeleri herseyi unutturdu.Annelik gercekten muhtesem bir duygu.

Canım ben de seninle aynı durumdayım, 22 yaşımdan beri antidepresan kullanıyorum panik atak ve anksiyete bozukluğundan dolayı ve yıllardır çocuk sahibi olamadım bu yüzden, 2 kere hamile kaldım ve ilaç kullandığım için aldırdım, simdi de çocuğum olmuyor, 7 kere tüp bebek denedim, ne zamandır panik atak geçiriyordum bu aralar başladı yoğun biçimde nefes alamıyorum senin gibi, tekrar tüp bebek denemek istiyorum, nasıl olucak bilmiyorum, hamilelikte lustral ve cipralex 3 aydan sonra verilebilir diyor doktorum, çok zorda kalınca ilk 3 ay 25 mg. Gibi çok ufak doz da verilebilir diyor ama maalesef kesin gibi konuşmuyor, ilk 3 ay bebeğin organları geliştiği için pek önermiyolar, ama hamilelik boyunca kullanıp doğuran sağlıklı Bebeği olanları da duydum, ben de bilmiyorum, şans mı? Ama ben artık çok yoğun ilaç kulkanmadıkçs zararlı olmadığını düşünüyorum, sigara antidepresan dan daha zararlı gebelikte, çünkü ben cerrahpaşa hastanesine basvurmuştum biara genetik b. Lümüne ve öyle söyledi ORDAKİ doktorlar, sen ne kullanıyorsun, doktorunla konuş ve bence yaşın gencken geç kalma, çünkü artık gençlerin bile çocuğu olmuyor
Gecmis olsun canim..Insallah en hayirlisi olsun senin icin.Iki kere hamile kalmissin demekki cocugun oluyor.Insallah yine olur saglikla.Ben hep ilac kullanirken hamile kaldim.Kalinca biraktim.12.haftadan sonra lustralle devam ettirdi psikiyatristim.cipralex vs.ssri lar gebelikte guvenilirliligi cok denenmemis kategoride ilaclar.Paxil,cipram vs.Gebelik ve emzirme doneminde su an en cok denenen ve guvenilirliligi kanitlanmis grup sertralin etken maddeli ilaclardir.Biri 3.5 yasinda digeri 12 aylik cocuklarim su an.

Merhaba ben bu topigin cok eskilerindenim.2016 da ilk ogluma hamile iken bulmustum burayi bayagi yazismalarimiz oldu burada.Ilk gebeligimde major depresyonum ve bahsettiginiz darlanmalarim oldu.Karda kista camlar acik uyuyakalmistim annemle hatta.Evde duramadim hic,mide bulantisi kusmalar bir yandan hic gecmeyecek saniyordum.Annelik istegim dahi yok olmustu.Sirf anne olmak icin evlendigimi bu cocugu ne kadar istedigim dahi gozumde yoktu.Ilk uc ay organ gelisimi acisindan cok onemli o yuzden ilk uc ay ilac verilmedi.12.haftada baslandi.Antidepresan ve antipsikotik baslandi dusuk dozlarda.Gitgide de duzeldim.Ama hic diger hamileler gibi heveslenemedim,alisveris dahi son ay internetten yaptim.Ta ki kucagima verilene kadar.Bu benim mi diye gece uyuyamamistim sevincten.40 yasindaydim ve olursa olsun Allahim dedim gebelik koruyucu plan yapmadim.Ikinci ogluma hamile kaldim.Onda da geldi depresyon,bulanti,kusma devamli serum yemeler.Onda da 12.haftada sadece depresan verildi.Zor gercekten zor gunlerdi fakat gecti gitti.Buyugu oynuyor 3.5 yasinda simdi,kucugu 6 subatta yasini doldurdu,kucagimda emiyor su an.Bana bakislari ,anne deyisleri,gulmeleri herseyi unutturdu.Annelik gercekten muhtesem bir duygu.
Teşekkür ederim benim de böyle gecmisi unutturan bi bebeğim olur :(

Aldırdığınız zamanlarda bir şey olur korkusundan mı yaptınız bunu, doktorlarınız ne dedi bu konuda nasıl verdiniz bu kararı :(

Aldırdığınız zamanlarda bir şey olur korkusundan mı yaptınız bunu, doktorlarınız ne dedi bu konuda nasıl verdiniz bu kararı :(
Evet canı, özürlü olur diye korktu ailem, ilaçları bırakıcak durumda da değildim, ama şuan çok üzgünüm, keşke aldırmasaydım, şu an eskisi gibi yoğun ilaç kullanmıyorum ama, bence sen de korkma, doktorunla konuş, uygun ilacı verecektir, sayılı gün gelip geçer

Evet canı, özürlü olur diye korktu ailem, ilaçları bırakıcak durumda da değildim, ama şuan çok üzgünüm, keşke aldırmasaydım, şu an eskisi gibi yoğun ilaç kullanmıyorum ama, bence sen de korkma, doktorunla konuş, uygun ilacı verecektir, sayılı gün gelip geçer
İlk 3 ay kullandırmak istemiyor doktorlar, dayanabilir miyim bilmiyorum:(

Back