- 18 Şubat 2010
- 207
- 3
ya nisan bişi soracam sana,şekerle aran nasıl,ben normalde bu kadar tatlı yediğimi hatırlamıyorum,şu iki aydır abarttım sanırım ama içerden geliyo,resmen canım istiyo tatlı şeyler,sölemesi ayıp karpuz,şeftali,üzüm,incir vs gün içinde hep bu tür meyveler yiyorum,diyolarki bana annne hamişken neyi severse bebekte onu severmiş,yani bebekle alakalı olduğunu sölüyor herkes,ama ben bende şeker çıkarsa die korkuyorum,arada yediklerimi bi gözden geçirip seçiyorum yiyeceklerimi.gerçi yediklerim meyve hep bişi yapmaz heralde dimi,bi keresinde sabah aç karnına meyveyi suyu ve bisküvi yeyip gitmiş sağlık ocağına dedilerki tahlil yapalım iyi dedim kan şekerim ölçüldü 150 çıktı dr. sende şeker var dedi bana ya,ben ağlaya ağlaya geldim eve,ertesi gün açlık baktılar 73 çıktı,kahvaltını et gel 1saat sonra bi daha ölçelim dediler 110 çıkmıştı.şeker meker yok sende dedi bana,sanki ortalığı ben velveleye vermişim gibi,salak şey,ama bu tahlili yaptıralı 2ay olmuştur,önümüzdeki günlerde yükleme yapılcak inş.bişi çıkmaz.
ya efsamcigim, iste beslenmeye bagli belli ölcülerde ama gebelik sekeri kesinlikle tatli yiyenlerde cikmiyor buna eminim artik.birde seker sadece tatlida baklavada olur inanci cok yanlis.meyvalardada fazlasiyla var, abartirsan tabi.mesela muz kavun kiraz bunlar sekeri yüksek meyvalar.söyle söyleyim sana canim.benim ilk hamileligimde, yine üst sinirdaydi seker ama insülün felan vurmadim.öyle idare ettim doguma kadar.ve ilk gebeligimde bir tatliya düskündüm anlatamam sana.hic sakinmadan yedim, tabi seker felan bilmiyordum o zaman.söylemesi ayip rüyamda serbetli tatlilar görürdüm.lokumlar,baklavalar,pismaniyeler,bal,receller,lokma ne bulursam yiyordum.ki tatliyi cok seven biri degilim normalde.ama nefis hamileyken nasil cekiyordu anlatamam.seker degerlerim su an kinden biraz daha iyiydi ve dedigim gibi insülin felan almadim.bu hamileligimde ise tatli agzima koymadim.canim ne tatli ne yemek hicbirsey istemedi bunda.3 kilo verdim ilk basta.istahim hic yoktu.simdi biraz biraz düzeldi ki yine bir hamileye göre az yiyorum aslinda.bu hamileligim hep sikintiyla gecti efsammcigim.onunlada ilintili.hep üzücü haberler aldim vs.ama bak yemedigim halde tatli simdi insülin vurunmak zorundayim.yani ben inanmiyorum beslenmeyle yada sadece beslenmeyle alakali olduguna.o kadar yesem kilo vermezdim zaten.birde sadece tatli diye düsünme, beyaz unla yapilan hersey seker demek: makarna,börek hamur isi,kurabiye,beyaz ekmek,pilav asil bunlar daha zararli bence meyvadan.firlatiyor sekeri bunlar.ama ben halen genetik yatkinlik diyorum,mesela benim babamda var 15 senedir, o acidan egilimliyim, e kilolu bir bayanim,kiloda tetiklermis.yoksa bu hamileligimdeki yememe göre bende degil yüksek düsük seker cikmaliydi.istahim biraz düzeleli 1 ay oluyor anca.
arkadaslar merhaba bembeyaz ve koyu sekılde bır akıntım var sızce bu bır hamılelık belırtısı mı??
tek başına akıntının hamilelik belirtisi olcagını sanmıorum cnm ancak bundan test yaptırarak emin olabilirsin.benim normaldede akıntım oluyodu çünki.
canım daha adetıme 8gunum var test ıcın erken
o zaman biraz daha bekliceksin cnm sen yinede temkinli davran bebek düşünüyosan ilaç felan içme.test yaptırmadan emin olamazsın hiç bi şekilde.
bebk dusunuyoruz canım pregesteronum 17.16 cıkmıstı doktorum yumurtlamısın ama adetını beklıcez demıstı canım senın progesteron kactı ayrıca sence bu deger ıyı mı bır fıkrın var mı?
cnm hiç bilmiorumki en pregesteron baktırmadım hiç beta hcg die bişey var o değere bakmışlardı bende.ben direk test yaptım ilk önce iki çizği çıktı.sonra saglık ocagında betahcg die bi değere baktılar.pregesteronu bilmiorum.inşallah hamilesindir anlıyorum seni insan sabırsızlanıyor ama az kalmış adetine sık dişini :)
ewet cnm senle benim değerler yakındı sanırım.
aynen cnm milletin bebeği yaramaz demekki bizim kızlar uslu narin annelerine kıyamıyolar:)gece uykudan uyandırıyor tekmeler felan diolarya bende diorum Allah Allah.
arkadaslar merhaba bembeyaz ve koyu sekılde bır akıntım var sızce bu bır hamılelık belırtısı mı??
Günaydin sevgili arkadaslar,
yine pek bir sessiz buralar.ben erkenden kalkiyorum,benim oglum kurulmus saat gibi 6:30 gibi ayakta.bugün ilk insülün ignemi yaptim sabah.kat karnima yaptim,bos olan bölgeye.ilginc kahvlatidan sonra 1 saat sonra sekerim yine 140 cikti.ben insülinden ötürü daha düsük cikar sanmistim yanildim, gerci düsük dozla basladik bakalim iyi gözlemlemem lazim.geceleri uyuyamiyorum pek.uykusuzlukta bende carpiniti,extrasistoller ve ataklara neden oluyor.umarim sizlerde iyisinizdir.saka maka bayarama 9-10 gün kaldi.koskoca ramazan bitti ama bana halen zaman cok yavas ilerliyor gibi geliyor. günler biribirinin hep ayni cok monoton,ondan herhalde.
herkese huzurlu güzel bir gün diliyorum....
Günaydin sevgili arkadaslar,
yine pek bir sessiz buralar.ben erkenden kalkiyorum,benim oglum kurulmus saat gibi 6:30 gibi ayakta.bugün ilk insülün ignemi yaptim sabah.kat karnima yaptim,bos olan bölgeye.ilginc kahvlatidan sonra 1 saat sonra sekerim yine 140 cikti.ben insülinden ötürü daha düsük cikar sanmistim yanildim, gerci düsük dozla basladik bakalim iyi gözlemlemem lazim.geceleri uyuyamiyorum pek.uykusuzlukta bende carpiniti,extrasistoller ve ataklara neden oluyor.umarim sizlerde iyisinizdir.saka maka bayarama 9-10 gün kaldi.koskoca ramazan bitti ama bana halen zaman cok yavas ilerliyor gibi geliyor. günler biribirinin hep ayni cok monoton,ondan herhalde.
herkese huzurlu güzel bir gün diliyorum....
Herkese günaydın hanımlar..Çok güzel bir gün diliyorum...
yok be canım hiç uyanmadım ben onlar çok hassas demekki..
hamilelikte akıntı artar evet ama aynı zamanda akıntı mantardan enfeksiyona bir çok şeyin de habercisi olabilir.17.6 yumurtlama olmuş ancak biliyosun progesterondan hamilelik belli olmaz 40 çıkıp hamile olmayan arkadaşım var.bi 10 gün daha sabırla bekle sonra hayırlı haberlerini beklioruz inş..
Bu arada panik ataklı mısın?bahsedermisin..
Nisancım benim uyku düzeni kötü erkenden yatıp gece 3te uyanıyorum 7de tekrar yatıp 9 gibi kalkıorum
Hadi bakalım insüline kolay alışırsın inş..Biliyosun gebelik şekeri ilerleyen yaşlarda mutlaka normal şekere çeviriyor hayatın boyunca dikkatli olacaksın bundan sonra.Acil şifalar diliorum Allah başka dert vermesin..
Uykusuzluk hem de feci derecede çarpıntı ve ekstralr yapıor yaben 3 gün uyumadım fenalaşıodum nisan çok fena
bayrama 9 gün kaldı ve ben sezeryan olucam gerim gerim geriliyorum..
meraba kızlar,aylardır ilk kez tam anlamıyla panik atak geçirdim bu gün,sabah kalktım,kahvaltımı yaptım,sonra ortalığı toplamaya başladım,pek keyfim de yok buara,bişilere kızdım herzamanki gibi,hem iş yapıyorum hem söleniyorum filan,sonra birden sol kulağımda bi kalp sesi işitmeye başladım,sanki kulaklarım tıkanmış gibi oldu birden,nabzıma baktım ilk kez 120lere kadar çıktı bilmiyorum fazlada olabilir,o panikle okadar saydım,çarpıntımın olduğunu hissedince hemen elimi cebime attım tel,yanımdami die bian acile gitmeyi düşündüm,sonra uzandım,sankinleştirmeye çalıştım kendimi,ama o arada da soğuk soğuk terliyorum ama nasıl,baktım aynaya betim benzim geçmiş,sapsarı olmuşum,yavaşça kalktım bi papatya çayı demledim onu içiyorum şuan,buarada geceleri de uykum berbat,deli gibi çarpınıp duruyorum,çocuk içimde ne oluyor okadar dönmeyle bilmiyorum artık,tam anlamıyla uykuya daldığım sölenemez,iyice uykumun ermesini bekliyorum saatlerce,genelde saat 1.5-2 arası yatıyorum,9.5-10 arası kalkıyorum sabahları,ne olacak bu halim bilmem,Allah'ım sana sığınıyorum...
sanada cnm hayırlı günler.bende gece 4de yatıyorum sabah 12de kalkıorum:)
ayy kız daha ne istiosun ohhh bebiş geliorr doğum yönteminde belli.bendeki korkular erken doğum olmasın acaba hangi yöntemle doğurcam die düşünüp duruorum.
bu arada şeker için nisanı uyarmışsın ama unutma bizim değerlerde ona yakın
efsaa çok geçmiş olsun çok üzüldüm canım ya hay allah..ama acile gitmeden kendin sakinleşmen bi artı...120 nabızın normal olduğunu söyle hemen kendine çünkü biz korkarak artırıyoruz paniği bak bnm azcık hızlansa 120 oluyor beni aklına getir benim hızlı halim 180 oluyor..uykusuzluk çok tetikliyor..bol temiz hava alıp yoğurt yiyip uyumaya çalışmak lazım..
haklısın aday ben nutella götürüorum walla arada bir
cnm şekerin yükselince nasıl oluyorsun.ben sabahları kalkıp kahvaltı yapınca bi halsizlik terleme baygınlık bi çarpıntı gelio.şekerimmi düşüo yada yükseliomu bilmiorum.yada tsh ilacı alıorum omu yapıor anlamıorum.140 normal deilmi kaç olması gerekli imiş.bu şeker ölçüm cihazları nasıl bişey.fiyatları çok yüksek bişeymi?yoksa bendemi alsam bitane.ama kan alırken can yakar demi
merhaba adaycigim.
ben sekerimin düstügünü ciktigini hic hissetmiyorum ne yazikki.yani insüline basladimya, doktor dikkat et cok düserse hemen gel dedi.ama sanmiyorum dedi,düsük doz verdim sana dedi.o acidan sasirdim kahvaltidan sonra 140 cikmasina, cünü 140 sinir deger zaten.yani yemeklerden 1 saat sonra 140 in altinda olmaliymis dedi doktorum.ac karnina sabahta 90 in altinda cikmaliymis.seker ölcme aleti ucuz benim bildigim ama ucuna taktigin cipler pahali.her defasinda yani her ölcümde yeni bir cip takiyorsun.üzerine cok az kan damlatiyorsun,ölcüyor sana.hayir kan almak acimiyor,ignesi cok ince parmak ucundan aliyorsun,sikinca azicik kaniyor o da yetiyor ölcüme.tatlim ben almanyada yasiyorum,burda aletide cipleride igneleride saglik sigortam ödüyor.ama türkiyeyi bilemiyecegim.bir tanidiginda varsa ödünc iste,ciplerini kendin al yada süpheleniyorsan 3 gün eczanede ölctür ac ve toklukta.baktin 3 günde degerlerin pek iyi cikmadi o zaman alet alirsin yada dahiliyeye gidersin.sende yüksekmi cikmisti aday?doktorun ne dedi?bebegin irimi?kac kilo?haftasina göre boyutu normalmi mesela?benimki biraz iri yine.
efsaa çok geçmiş olsun çok üzüldüm canım ya hay allah..ama acile gitmeden kendin sakinleşmen bi artı...120 nabızın normal olduğunu söyle hemen kendine çünkü biz korkarak artırıyoruz paniği bak bnm azcık hızlansa 120 oluyor beni aklına getir benim hızlı halim 180 oluyor..uykusuzluk çok tetikliyor..bol temiz hava alıp yoğurt yiyip uyumaya çalışmak lazım..
haklısın aday ben nutella götürüorum walla arada bir