• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pandemi, kısıtlılık, yaşam enerjisi ve mutsuzluk.

şimdi yeğene bakmak istememkte haklısın

onu söyle almayın annesinin yanında durur çocuk de

kaza olur Allah korusun de vs vs

ama yolculuk mesela baş başa olunca ne değişiyor

sana yazdım ama burada bir çok konu vardı

eşimle baş başa uzun yola ilk çıkışımız olacaktı X kişi de gelecekmiş

yani bu uzun yola baş başa çıkınca ne oluyor, ilk olunca ne değişiyor

iş arkadaşımla hatta hiç tanımadığım adamla 5-6 saat şehir dışı yolculuk yaptım, eşimle de hiç bir fark yok benim için

bu evlenince hayatlarda ne değişiyor, ben nereyi kaçırdım

evlilik, aynı ev içinde zamanı birlikte geçirmek içerir de göbek bağının kesilmemiş olmasını gerektirir mi
Ah annemden gelen huy galiba. Başkalarının yanında rahat edemiyorum sanırım. Mesela yolculuk resmi çekicekken başkası varken çekemiyorum ve zevk almıyorum. Bilmiyorum hata mı yaptım acaba mazur görün

Bu bana ciddi anlamda evliliğimi sorgulatır mesela
Her plan yaptığımda burnumdan getirilmesinden hoşlanmam kesinlikle

Planı siz neden yapmıyorsunuz ki?
Amaç beraber vakit geçirmekse planı kimin yaptığının önemi yok
Sizin plana gelince de surat asıp sıkılıyorsa o zaman gerçek bi tartışmayı hak ediyor

Gezilir gezilir
Kendinizi öyle kısıtlamayın
Çocuk öncesini her şeyi yapmam gereken zaman gibi düşünmeyin
Benim bi arkadaşım çocuğu 6 aylıkken kayağa gitmişti
Planı ben yaptım ama o an kaldı öyle mesela. Günlerdir bir kere bile karımlada şunu yapıcaz konuştuk şuraya geçicez demedi. Günlerdir kamp mevzusu. Grubu topluyor muhabbet ediyor. Kamp kamp kamp. Benimle gezi yokmuş gibi. Sanki konuşmamışız gibi. Buna kırıldım aslında her planda böyle yaptığı içinde biraz burnundan geliyor. Fakat sürekli planlarınıza 3. Kişiyi dahil etme sevdasından bıktım. Evliliğimizin ilk ayları kardeşi eşiyle hamburger yemekle geçti. Ya adam bi kere de deki karı koca hamburger yiyelim. Yok. Bunların dolmuşluğumu acaba ?

Ah annemden gelen huy galiba. Başkalarının yanında rahat edemiyorum sanırım. Mesela yolculuk resmi çekicekken başkası varken çekemiyorum ve zevk almıyorum. Bilmiyorum hata mı yaptım acaba mazur görün
Ben de böyleyim bu yüzden kendime yeni arkadaş bile edinemiyorum aşırı sıkılıyorum. çok sevdiğim insanlar hariç herkesin yanında kendimi sıkışmış hissediyorum. Keyif alamıyorum. Yalnızlığı hep çok sevmişimdir. Bunun da problemlerini yaşıyorum ister istemez.

Ben okudukça size de hak verdim ama gerçekten konuşursanız halledilecek şeyler.

Kızlar günaydın. Sebepsiz yere içimi bi huzursuzluk kapladı anlamıyorum. İsyankar biri değilimdir normalde ama bi kaç gündür kendimi kötü hissediyorum. Pandemi de evlendim. Bi kaç kez eşimle avm sahil cafe dışında biyere gidemedik. Malum yasaklar. Yasaklar olmasada risk edilcek bi durum değil bende sağlıkcıyım. Fakat İnstagramda o kadar çok çift görüyorum ki gerek arkadaşlarımdan gerek fenomenlerden kocalarıyla o kadar güzel geziyorlar ki durduk yere ağlayasım geldi. Biz ise sadece evdeyiz. Eşim ilgisiz bi insan değildir gün içinde konuşuruz suratım düşse öper film izleyelim der ama neden biz her karı koca gibi alıp sandalyelerimizi yeşillik bi alanı gidemiyoruz ? O kadar özendim o kadar üzüldüm ki. Eşim ben mi çıkardım virüsü gideriz sanki gidiliyorda gitmiyor muyuz diyor. Borçlardan rahatlayalım yıllık izinde karadeniz turu yaparız dedi. Üzüntümü tetikleyen eşimin bayramda memlkete gitmek istemesi. O kadar hevesli ki tamam dediğimden beri memleketteki kuzenlerle birsürü plan yaptı. Kamp mangal vs. Bedeni burda ruhu memlekette. Her gün bir önce gelsin de gitsek diyor. Peki ben ne yapacağım ? Haykırmak istiyorum neden benimle bu kadar hevesli planlar yapmıyorsun diye. Yasaklar kalsında erkek x kişisiyle şuraya gidip kamp için şunları alalım diyor hevesli hevesli. Neden yasaklar bitsinde karımla şuralara gidelim tıkandık kaldık evde demiyr. O kadar kırıldım ki bilmiyorum durduk yere ağlamak istiyorum. Gidelim de sosyalleşelim çok sıkıldık evde diyor. Sizide şuraya götürürm diyor.Gitmek istemiyorum. İçimdekileri eşime açsam mı ? Fakat hevesini kırıp huzursuzluk çıkarmak istemiyorum. Sabah suratım düşüktü öptü işe gelirken. Söyliceğim şeyleri yanlış anlamasından korkuyorum. Canımın sıkkınlığı sizinle paylaşmak istedim yorduysam özür dilerim. Belkide yanlış düşünüyorumdur bizimde gidiceğimiz zamanlar belki eşlernde başka kişilerle vakit geçirmeye ihtiyacı vardır bilmiyorum. Eşiyle başbaşa biyere giden çiftleri görünce ağlamak istiyorum.

Not: Bu arada memlkette görümcem kocası annesi babasıda olucak. Ne yapıcam ben onlarla. Neden gidiyorum ki ben burda kalıp bende kendi arkadaşlarımla gezeyim. Eşimede haksızlık etmek istemiyorum ev işlerinde yardım eder önemser. Şimdi birşey söylesem gidicek pozisyonda olmadı çalışıyoruz benim suçum ne diye düşünmez mi ? Çok seviyor köyü orda büyümüş üzmek istemiyorum ama yazarken bile birden ağlayasım geliyor.
Bende pandemide evlendim bizde gezemedik doğru düzgün. Yurtdışı planlar yapıyorduk ama kısmet olmadı ülkeler almıyor. Yurtiçinde otele gidelim dedik ama otelci dostlarımız durum sandığınız gibi değil aşınız yoksa riske girmeyin dedi. Haftasonu açılırsa en azında yakın yerlere günübirlik gideriz diye düşünüyoruz. Sıkmayın canınızı evde de eşle vakit geçirilebiliyor PlayStation yada xbox falan alın mesela oyunlar çok zaman alıyor hemde keyifli ☺️

Planı ben yaptım ama o an kaldı öyle mesela. Günlerdir bir kere bile karımlada şunu yapıcaz konuştuk şuraya geçicez demedi. Günlerdir kamp mevzusu. Grubu topluyor muhabbet ediyor. Kamp kamp kamp. Benimle gezi yokmuş gibi. Sanki konuşmamışız gibi. Buna kırıldım aslında her planda böyle yaptığı içinde biraz burnundan geliyor. Fakat sürekli planlarınıza 3. Kişiyi dahil etme sevdasından bıktım. Evliliğimizin ilk ayları kardeşi eşiyle hamburger yemekle geçti. Ya adam bi kere de deki karı koca hamburger yiyelim. Yok. Bunların dolmuşluğumu acaba ?
Olabilir
Anlattıklarınızın içinde beni gerçekten rahatsız edecek olan kısım her plana 3. kişiyi dahil etmeye çalışmasıdır
Yoksa baş başa zamanı ayrı topluluk zamanı ayrıdır bana göre
Hiçbir zaman da eşim bensiz şunu yapamaz bunu yapamaz tarzı bir insan olmadım
Ama gerçekten baş başa olduğumuz zamanlar da olur
Belki sizin hiç olamadığı için kızgınsınızdır eşinize

Bence kızgın olduğunuz şeyi kızgın olduğunuz konuyla çözün
Mesela hamburgere ablasını çağırınca konuşun bir sonrakine çağırmasın
Hamburgere ablasını çağırdı diye nadir gidebildiği köyde arkadaşlarıyla takılmasına sorun çıkarmayın yani
Misilleme filan derken işler iyice boğucu oluyor öyle

Oo sizin konu diğer arkadaşın konusuna benziyor, hani yanlış hatırlamıyorsam " eşimin abi ve elti sevgisi" gibi bir başlığı vardı.

Edit:" Eşle bütün planlara dahil olan kayınbirader ve elti" imiş o konu
Gerçi orada da sorun dahil olanlardan çok ,dahil edendi.

Son düzenleme:
Hay ağzınızı öpeyim ya Allah razı olsun. Beni çok iyi anladınız. O planlara onlarda dahil olucak gibi evet bırakıp gidilmez ki ayıp olur birlikte gelinmiş siz kalın denmez. Beni rahatsız eden bunlar hayal edilirken benimle ilgili hayali yok. Beni kıran bu. Eşimi seviyorum ufak tefek durumlar dışında bi yanlışını görmedim ama bu konuda eleştiriyorum. Çok eleştiriyorım. Evliliğimizin 2. Ayında 2 saat uzaklıktaki denize gittik ya kuzeni eşi kardeşi eşi. Kıyameti kopardım benimle neden vakit geçirmek istemiyorsun diye. Her akşam eve geliyorum ben nereye gidiyorum sanki dedi. Bakın pes etmedim her seferinde de eleştiriyorum. Eleştiricem de. Düzeldi düzeldi sonra baş edemem ki ?

seni anladım da kanarya ben bunun olması gerekmediğini düşünmüyorum

yani seninle zaten tüm zamanlarında, bundan sonra da seninle olacak

pandemide zaten başka insana hasret kaldık toplumca (senin kv ve görümce hariç, onlar hep dibinde)

adam seninle vakit geçirmek istemiyor değil, kalabalıklara dahil olup sosyalleşmek istiyor

neden mesela benimle baş başa olmak istemiyor diye yorumluyorsun her adımı, kuzenlerle kampa gidelim dediğinde seninle zaman geçirmek istemediği değil onlarla zaman geçirmek istediği çıkar ortaya

her gece evde yattığım eşim ile kamp alanında yatmaktan kuzenlerle kamp alanında takılmak daha farklı değil mi

yani eşin pandemi nedeni ile seninle bir çok şey yapamadık ama ben seni bırakıp da alemlerde kop kop yapmıyorum ki zaten birlikteyiz diyor

yalnız bu son cümlen beni duraklattı

düzeldi düzeldi sonra baş edemem ki dediğin nedir

yani eşin ömrü botunca hep seninle baş başa mı olmalı

malkero100 mü idi nick tam hatırlayamadım ama bir üye vardı

eşi arkadaşları ile mahallede otururken bu durumdan rahatsızdı, 3 yıl sonra biz erkek erkeğe tatile gidelim derse eşi diye

bu nereden çıktı dedik, düşünmüş sadece

yani o zaman mahallede oturmalarına izin verdiği için 3 yıl sonra erkek erkeğe tatile gidelim dediklerinde olmaz derse eşi kabul etmezmiş, o zaman izin vermeseydin dermiş

adamı şimdiden arkadaşlarından kopartacak ki ileride böyle talepleri olmasın ama adamın erkek erkeğe tatil kültürü vs de yoktu, yani geçmişte gidiyorlarmış yine giderler de değil

seninki de buna benziyor, adam benimle baş başa olmaya alışmalı, bunu kabul etmeli

benimle baş başa olmadan eğlenmemeli diyorsun

lakin eşinin seninle bir sıkıntısı yok, ne olur kendine rakip görme diğer planları

zaten pandemide sen de bunaldın, bu altlı üstlü yaşam zaten boğuyor ama bu yola çıktın daha yolun başındasın kafandaki kalıplar ile adamı şekillendireyim derken sen yıpranırsın

olması gereken bir evlilik, normal evliler diye bir kavram yok, her evliliğin dinamiği farklı ama evlilik uyum işidir

hep aynı tarafın dediği olmaz, küreği bir taraftan çekersen gitmez, hatta iki taraftan çekerken de bir tarafını güçlü çekersen yine gider ama yamuk gider, biraz bir taraftan biraz diğer taraftan çekerseniz o kayık ilerler aksi halde ileriye değil de kenarlara gidilmeye çalıştıkça bir süre yerinizde sayar sonra kim güçlü ise o çekiştirir ve o taraftan kayık su alır

Problem çıkarmak değilde bensiz gitmez aklı kalır merak eder. Orda içide rahat etmez. 17 günlük kapanmada git dedim saçmalama dedi gitmedi. Aslında evet eşimle geçirmek istiyorum ama asıl isteğim aynı hevesi keşke benimle plan yaparkende gösterse.
Akıl kalacak birşey yok ki koskoca kadınsınız, ayrıca abiniz geliyormuş sizin yerinizde olsam beni hiç bir kuvvet esimin ailesiyle köye götüremez. O kuzenlerini özlediyse sizde abinizi özlediniz.
Bastan nasıl alıştırırsanız öyle gider diye birşey varya çok doğru.

Sen neden evlendin bu adamla ben anlamadım. Daha 8 aylık evlilikte ailesinden her gün konu açıyosun. Eşinden de memnun değilsin. Bence sen hiçbir şeyden memnun değilsin. Bir de sürekli yok neden böyleler neden şöyleler eşim neden benle olmak istemiyor. Böyle yaşamak çok bunaltıcı olmalı.

Ayrıca seni de götürecem seni de gezdiricem muhabbetine çok sinir olurum. Madem o kendine plan yapıyor sen de oturup kukuman kuşu gibi bekleme. Sen de başka plan yap.

pandemide zaten başka insana hasret kaldık toplumca (senin kv ve görümce hariç, onlar hep dibinde)

adam seninle vakit geçirmek istemiyor değil, kalabalıklara dahil olup sosyalleşmek istiyor

neden mesela benimle baş başa olmak istemiyor diye yorumluyorsun her adımı, kuzenlerle kampa gidelim dediğinde seninle zaman geçirmek istemediği değil onlarla zaman geçirmek istediği çıkar ortaya

her gece evde yattığım eşim ile kamp alanında yatmaktan kuzenlerle kamp alanında takılmak daha farklı değil mi

yani eşin pandemi nedeni ile seninle bir çok şey yapamadık ama ben seni bırakıp da alemlerde kop kop yapmıyorum ki zaten birlikteyiz diyor

eşi arkadaşları ile mahallede otururken bu durumdan rahatsızdı, 3 yıl sonra biz erkek erkeğe tatile gidelim derse eşi diye

yani o zaman mahallede oturmalarına izin verdiği için 3 yıl sonra erkek erkeğe tatile gidelim dediklerinde olmaz derse eşi kabul etmezmiş, o zaman izin vermeseydin dermiş

adamı şimdiden arkadaşlarından kopartacak ki ileride böyle talepleri olmasın ama adamın erkek erkeğe tatil kültürü vs de yoktu, yani geçmişte gidiyorlarmış yine giderler de değil

seninki de buna benziyor, adam benimle baş başa olmaya alışmalı, bunu kabul etmeli

lakin eşinin seninle bir sıkıntısı yok, ne olur kendine rakip görme diğer planları

zaten pandemide sen de bunaldın, bu altlı üstlü yaşam zaten boğuyor ama bu yola çıktın daha yolun başındasın kafandaki kalıplar ile adamı şekillendireyim derken sen yıpranırsın

olması gereken bir evlilik, normal evliler diye bir kavram yok, her evliliğin dinamiği farklı ama evlilik uyum işidir

hep aynı tarafın dediği olmaz, küreği bir taraftan çekersen gitmez, hatta iki taraftan çekerken de bir tarafını güçlü çekersen yine gider ama yamuk gider, biraz bir taraftan biraz diğer taraftan çekerseniz o kayık ilerler aksi halde ileriye değil de kenarlara gidilmeye çalıştıkça bir süre yerinizde sayar sonra kim güçlü ise o çekiştirir ve o taraftan kayık su alır
Diğer konularından az çok biliyorum konu sahibini. Balayında yanlış hatırlamıyorsam kayınvalidesi ve gorumcesi vardı. Aynı apartmandalar, ilk zamanlar yemekler beraber yeniyordu. Şimdi ise haftanın dört günü eşinin ailesiyle vakit geçiriyor. En basitinden eşiyle dışarıya çıktığında görümce olaya müdahil oluyor. Eşinin akrabası kayinvalidesine gelince kanarya ve eşi de çağrılıyor. Ve tüm bunlar 8 ay içinde oluyor. Anladığım kadarıyla konu sahibi de özellikle ilk başta istemedigi durumlar olduğu halde hep sustu. Sadece eşiyle paylaştı ya da.
Sonrasında artık dayanamayacak noktaya geldi ve tepkisini yanlış yerlerde vermeye başladı diye düşünüyorum. Şimdi de 8 ayda zaten dip dibeydik bari tatilde biraz kafa dinleyeyim, insanlardan uzak eşimle yalnız bir tatil yapayım diyor. Tabii ki insanın bayramı anne, baba, kuzenleriyle, arkadaşlarıyla geçirmesi güzel ama konu sahibi diyor ki biz zaten kuzenleri arkadaşları olmasa da hep iç iceydik ailesiyle. Biraz yalnız kalmak istiyorum. Siz de takdir edersiniz ki evde hafta sonu eşiyle yalnız kalmak ile bir tatil kaçamağı yapıp bir yerlere eşiyle gitmek arasında fark var bence.
Yorumunuzu alintilamam sorun olmaz umarım. Zaten yazdıklarınıza ben de katılıyorum, evlilikte dengeyi sağlamak gerekir, hep ben denmemeli ama konu sahibi bence içinde biriktirdiklerinden dolayı olması gereken şeylere de tahammül edemiyor. Yani mevzu bence sadece bir bayramı beraber geçirememek değil de balayında başlayıp bugune kadar devam eden her şeyin birikmisligi. (Tabii yanlış hatırlamıyorsam konularını)

Sen planlara dahil olmayı seçmezeen yanliz kalırsin misal eşimde dügundeyiz diyelim kuzenleriyle park alaninda içmeye goder fıti fıtı pesinden giderim bende içerim eğleniriz banane kaç erkek var yok ayrıca memeleketi karadenizse niye bilmem o köy hasreti hic bitmiyor bunlarda 🤣 bende esimde rizeliyiz ordan biliyorum hep bi burunlarinda tüter 🤣

yolculuk resmi nedir

başkasının yanında neden çekilmesin

ama yukarıda annenli yorumu gördüm

işte ben böyle olmayacağım deyip eşine bastırıyorsun o da bir türlü anlam veremiyor

eşin biraz da düz bir adam

o hamburger meselesinde birlikte çıkalım görüşelim modunda, yani seninle baş başa hamburger yemeye bir anlam vermiyor, sen de olağanın sütünde anlam yüklüyorsun

eşin aksine başkaları ile zaman geçirelim biz kanarya ile evimizde zaten baş başayız diye düşünüyor

sevgiliyken var mıydı bu sorun yani o zaman da cümbür cemaat mi takılırdınız baş başa mı

ben eşinin dışarıdaki kısıtlı zamanı diğer insanlarla da paylaşalım modunda olduğunu düşünüyorum

sosyo kültürel konular bunlar yani karnımız aç ise yemek yeriz diyor, o hamburger yemeyi baş başa yapılacak bir etkinlik görmüyor hatta ona göre bir etkinlik değil de toplu gidince görüşmeye vesile oluyor

evet dışarıda yemek yerim hatta severim de ama evde yemekle uğraşmamak için

kalabalıkla gidilen yemekleri bazen severim ama yorgunsam sevmem yiyip dönelim isterim ama hiç birinde de eşimle baş başa hamburger yiyelim hissim olmadı

adam zaten benimle gündüz olmazsa gece benimle, bak benim çocuğum var buna rağmen baş başa zamanım var

her an baş başayız diye dışarılara ilana gerek var mı ya da cidden her güzle şeyi baş başa mı yapmalıyız

sana hissettirdiklerini burada düşün somutla ve eşinle bunu paylaş

sen baş başa olmayınca kendini, değersiz yetersiz mi hissediyorsun, eşin eğlenmek için başkalarına ihtiyaç duyuyor gibi mi düşünüyorsun

eşimle akşam baş başa yürüyüşe çıksak seninle yolda karşılaşsak ne hissedersin, sende çağrıştırdığı duygu ne , neyi eksik hissediyorsun hayatında

mesela bir arkadaşım var pandemi öncesinde eşi ile yürüyüşe çıkmak istiyor vs vs adamla kavga ediyor bunun için

sonra doğum gününde adam bir çiçek mi alıyor ne bu durum yapıyor çiçeği, millet gaza getiriyor bir çiçekle geçirmiş vs

sonra adamla kavga ediyor, iki gün sonra X yere yemeğe gidip yürüyüş yapıyorlar bunu durum yapıyor

bana olayı kendi anlattı, 35 üstü 3 çocuklu 10-12 yıllık evli kadın

şimdi bu bir zafer mi, o durumda bunu paylaşıp bilenler vayy sözünü geçirdi dedi, bilmeyenler ayy ne romantik dedi

ama adam değişti mi sanmam

pandemi sonrası doğum gününde de hayalleri gerçek olmayacak

ama durum yaptı kendini tatmin etti, belki instagramı vs de vardır oraya da koymuştur "kocişle baş başa yemek keyfisi" diye

özendiklerin bu olmasın, sen plan yapınca geliyorsa yetsin, hevesli değil diye güzel olacağını düşündüklerinden vaz geçme, sen de imkan tanı X yere gideceğiz ama bu sefer baş başa ablanları çağırma de geç mesela

onun baş başa oraya gideceğiz diye heves etmesini bekleme bir gidin güzle zaman geçirin, ikinci de buraya X lerle geleyim diye siz baş başa iken hayal de kurabilir ama zamanla seninle geçen zamanın yerinin ayrı olduğunu da hisseder acele etme

Bende pandemide evlendim bizde gezemedik doğru düzgün. Yurtdışı planlar yapıyorduk ama kısmet olmadı ülkeler almıyor. Yurtiçinde otele gidelim dedik ama otelci dostlarımız durum sandığınız gibi değil aşınız yoksa riske girmeyin dedi. Haftasonu açılırsa en azında yakın yerlere günübirlik gideriz diye düşünüyoruz. Sıkmayın canınızı evde de eşle vakit geçirilebiliyor PlayStation yada xbox falan alın mesela oyunlar çok zaman alıyor hemde keyifli ☺️
Çok sıktım canımı anlamsızca. Mesele gezememekte değil gezmek için gittiğimiz yerde neden aynı hevesle değil benimle plan yaparken 🥺

Olabilir
Anlattıklarınızın içinde beni gerçekten rahatsız edecek olan kısım her plana 3. kişiyi dahil etmeye çalışmasıdır
Yoksa baş başa zamanı ayrı topluluk zamanı ayrıdır bana göre
Hiçbir zaman da eşim bensiz şunu yapamaz bunu yapamaz tarzı bir insan olmadım
Ama gerçekten baş başa olduğumuz zamanlar da olur
Belki sizin hiç olamadığı için kızgınsınızdır eşinize

Bence kızgın olduğunuz şeyi kızgın olduğunuz konuyla çözün
Mesela hamburgere ablasını çağırınca konuşun bir sonrakine çağırmasın
Hamburgere ablasını çağırdı diye nadir gidebildiği köyde arkadaşlarıyla takılmasına sorun çıkarmayın yani
Misilleme filan derken işler iyice boğucu oluyor öyle
Kızgınlığım tamda bu aslında. Hiç başbaşa olamadığımız için kızgınım. Normalde ben yetişkin bir insanı kısıtlamayı sevmem doğruda bulmam. Eşim markete diye gider 2 saat takılır mahallede mesela kızmam güler geçerim. Başka yerlere tek gidebilir kızmam. Beni rahatsız eden yeni evliler birlikte plan yapıp güzelce eğlenip ilerde anlatmaz mı? Ben ne diyeceğim. Biz hiç yapamadık ki.

Oo sizin konu diğer arkadaşın konusuna benziyor, hani yanlış hatırlamıyorsam " eşimin abi ve elti sevgisi" gibi bir başlığı vardı.

Edit:" Eşle bütün planlara dahil olan kayınbirader ve elti" imiş o konu
Gerçi orada da sorun dahil olanlardan çok ,dahil edendi.

Evet zeynebin konusu. Tek fark eşim yıllık izinde gezeriz alırız arabamızı dedi. İnanın kesin birileride gelir diye korkuyorum. Ya bazende eşim kardeşi “ abi hepbirlikte şuraya gidelim” dediğinde tamam gidin siz bizle ne ilginiz var diyor. Bazende böyle saçmalıylr. Anlamıyorum belkide haksızlık ediyorumdur.

Doğru söylüyorsunuz neden böyle kalıplaştı bilmiyorum. Yıllarca annemden böyle gördüm. İnanın bensiz plan yapmamasınada kızmıyorum aksine rahatımdır takılmam karışık spor salonunada gider erkek erkeğe denizede. Mahallede 3 saatte oturur. İftara kadar başka yerdede. Bilmiyorum o kadar hevesle anlatıyor ki bi kerede benimle ilgili hayalini paylaşmamasına üzüldüm sanırım

Akıl kalacak birşey yok ki koskoca kadınsınız, ayrıca abiniz geliyormuş sizin yerinizde olsam beni hiç bir kuvvet esimin ailesiyle köye götüremez. O kuzenlerini özlediyse sizde abinizi özlediniz.
Bastan nasıl alıştırırsanız öyle gider diye birşey varya çok doğru.
Onuda düşündüm en kötü annemde yatıcm abimler varken köyede gitsem.

Back