• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pandemi, kısıtlılık, yaşam enerjisi ve mutsuzluk.

Diğer konularından az çok biliyorum konu sahibini. Balayında yanlış hatırlamıyorsam kayınvalidesi ve gorumcesi vardı. Aynı apartmandalar, ilk zamanlar yemekler beraber yeniyordu. Şimdi ise haftanın dört günü eşinin ailesiyle vakit geçiriyor. En basitinden eşiyle dışarıya çıktığında görümce olaya müdahil oluyor. Eşinin akrabası kayinvalidesine gelince kanarya ve eşi de çağrılıyor. Ve tüm bunlar 8 ay içinde oluyor. Anladığım kadarıyla konu sahibi de özellikle ilk başta istemedigi durumlar olduğu halde hep sustu. Sadece eşiyle paylaştı ya da.
Sonrasında artık dayanamayacak noktaya geldi ve tepkisini yanlış yerlerde vermeye başladı diye düşünüyorum. Şimdi de 8 ayda zaten dip dibeydik bari tatilde biraz kafa dinleyeyim, insanlardan uzak eşimle yalnız bir tatil yapayım diyor. Tabii ki insanın bayramı anne, baba, kuzenleriyle, arkadaşlarıyla geçirmesi güzel ama konu sahibi diyor ki biz zaten kuzenleri arkadaşları olmasa da hep iç iceydik ailesiyle. Biraz yalnız kalmak istiyorum. Siz de takdir edersiniz ki evde hafta sonu eşiyle yalnız kalmak ile bir tatil kaçamağı yapıp bir yerlere eşiyle gitmek arasında fark var bence.
Yorumunuzu alintilamam sorun olmaz umarım. Zaten yazdıklarınıza ben de katılıyorum, evlilikte dengeyi sağlamak gerekir, hep ben denmemeli ama konu sahibi bence içinde biriktirdiklerinden dolayı olması gereken şeylere de tahammül edemiyor. Yani mevzu bence sadece bir bayramı beraber geçirememek değil de balayında başlayıp bugune kadar devam eden her şeyin birikmisligi. (Tabii yanlış hatırlamıyorsam konularını)

bunlara ben de katıldım

ama konu sahibi kv ile gitmekten öte bu konuda eşinin hevesine bozulmuş

o isteklerinde zaten haklı vs ama baş başa olmaya anlam yüklüyor, adamın da aynı anlamı yüklemesini bekliyor

"hayatında artık ben varım, hey alooooo ben ben" diye bağırıyormuş hissi oluşuyor bende

zaten kv ile ilgili konularda fazla taviz verdiği açık, o da bunu bu tarz şeylerle telafi etmek istiyor kendince haklı da olabilir

ama aynı hevesi eşinden bekliyor, biz evli olarak sahilde dondurma yemedik diyor mesela, bana çok dizi sahnesi hissi yaratıyor bu beklenti

eşini de anladığım kadarı ile daha düz bir adam, bu kadar beklentiyi algılayamıyor

bir olay yaşamıştım daha önce burada da yazdım

bir yeni evli kızın günlükleri gibi düşünün

kızımız X köyünde büyümüş, oğlumuz o köyün bağlı olduğu büyük şehrin kenar mahallesinde

altlı üstlü oturulacak ev ayarlanmış, oğlumuz babası ile çalışıyor

kızı görmedim ama oğlan artist gibi, boylu poslu renkli gözlü genel olarak yakışıklı

kızımız ve oğlumuz evleniyor

bu süreçte kıza kursa git ehliyet al deniyor olmaz diyor, şurada kurs var git deniyor olmaz diyor

oğlumuz babası ile ne iş yapıyor, konuda bu da önemli

oğlumuz ve babası pazarcı

tarlaları da biraz ektirip biraz halden alıp pazarcılık yapıyorlar, maddi durumları fena değil, tarlalar, kamyonetler, traktörler vs var

oğlan diyor ki hayatında görmediği bolluğu gördü, yani evde sonuçta hep birlikte paralar falan sayılırdı şu bu, kız diyor ki bana ehliyet al dediler traktör sürdüreceklerdi vs vs

günlüğe geleceğim, kızın hayallerinde eşinin bir akşam eve kırmızı gül buketi ile gelmesi varmış

normal evlileirn böyle olduğunu, oysa eşinin ona değer vermediğnii düşünüyormuş

hatta bir arkadaşına da bunu anlatmış

beklentiler dizilerden, filmlerden

maalesef realist hayatlara değil de o instagramda, orada burada mış gibi yapanlara özeniyoruz

hepimiz meslek sahibi belirli bir yaş üstü kadınlardık ama bu tarz bir hayalimizin hiç olmadığını fark ettik

zira kızın hayali evlilik yıl dönümü doğum günü vs değil, tamamen dizi seti gibi içimden geldi diye bir kucak kırmızı gül

hayatının geçreklerinden o kadar kopuktu ki

bunu yazdığımda burada bir çok arkadaş kızı küçük gördüğümü, onun da gül hak ettiğini vs yazdılar

aslında benim anlatmak istediğim yaşamımız ile çelişik beklentilerin bizi üzdüğü idi, hele de bu instagram fenomenlerine bakıp "olması gereken hayat bu" ben yaşayamıyor hatta daha ileri gidip eşim bana yaşatmıyor deyince hayat çok zorlaşıyor

Sen neden evlendin bu adamla ben anlamadım. Daha 8 aylık evlilikte ailesinden her gün konu açıyosun. Eşinden de memnun değilsin. Bence sen hiçbir şeyden memnun değilsin. Bir de sürekli yok neden böyleler neden şöyleler eşim neden benle olmak istemiyor. Böyle yaşamak çok bunaltıcı olmalı.
Eleştirilerinize hak veriyorum. Merhametinden evlendim. Bir de kendi hayatına ailesini karıştırmamasından. Şuan ailesinin istediği bir şeye hayır desem kabul eder bizim hayatımız diye. Fakat bu konu çok bunaltıcı

Diğer konularından az çok biliyorum konu sahibini. Balayında yanlış hatırlamıyorsam kayınvalidesi ve gorumcesi vardı. Aynı apartmandalar, ilk zamanlar yemekler beraber yeniyordu. Şimdi ise haftanın dört günü eşinin ailesiyle vakit geçiriyor. En basitinden eşiyle dışarıya çıktığında görümce olaya müdahil oluyor. Eşinin akrabası kayinvalidesine gelince kanarya ve eşi de çağrılıyor. Ve tüm bunlar 8 ay içinde oluyor. Anladığım kadarıyla konu sahibi de özellikle ilk başta istemedigi durumlar olduğu halde hep sustu. Sadece eşiyle paylaştı ya da.
Sonrasında artık dayanamayacak noktaya geldi ve tepkisini yanlış yerlerde vermeye başladı diye düşünüyorum. Şimdi de 8 ayda zaten dip dibeydik bari tatilde biraz kafa dinleyeyim, insanlardan uzak eşimle yalnız bir tatil yapayım diyor. Tabii ki insanın bayramı anne, baba, kuzenleriyle, arkadaşlarıyla geçirmesi güzel ama konu sahibi diyor ki biz zaten kuzenleri arkadaşları olmasa da hep iç iceydik ailesiyle. Biraz yalnız kalmak istiyorum. Siz de takdir edersiniz ki evde hafta sonu eşiyle yalnız kalmak ile bir tatil kaçamağı yapıp bir yerlere eşiyle gitmek arasında fark var bence.
Yorumunuzu alintilamam sorun olmaz umarım. Zaten yazdıklarınıza ben de katılıyorum, evlilikte dengeyi sağlamak gerekir, hep ben denmemeli ama konu sahibi bence içinde biriktirdiklerinden dolayı olması gereken şeylere de tahammül edemiyor. Yani mevzu bence sadece bir bayramı beraber geçirememek değil de balayında başlayıp bugune kadar devam eden her şeyin birikmisligi. (Tabii yanlış hatırlamıyorsam konularını)
Çok doğru hatırlıyorsunuz. Bilirsinizki insan yeni evliyken herşeyi söyleyemiyor müdahale edemiyor. Benimki birikmişliği. O 4 günü bazen 1 günede indirdim bazen 2 haftada 2 günede. Bazen sorun yok dedim haftada 2 de oldu. Ben fazla konu açıyorum bunun sebebi de size herşeyi sormak istiyorum. Daha tecrübelisiniz çünkü. Bir de tepkimi önceden vermeyip ufak şeyde verdiğim için sorun oluyor

Sen planlara dahil olmayı seçmezeen yanliz kalırsin misal eşimde dügundeyiz diyelim kuzenleriyle park alaninda içmeye goder fıti fıtı pesinden giderim bende içerim eğleniriz banane kaç erkek var yok ayrıca memeleketi karadenizse niye bilmem o köy hasreti hic bitmiyor bunlarda 🤣 bende esimde rizeliyiz ordan biliyorum hep bi burunlarinda tüter 🤣
Yemin ederim gına geldi 😂

Kızgınlığım tamda bu aslında. Hiç başbaşa olamadığımız için kızgınım. Normalde ben yetişkin bir insanı kısıtlamayı sevmem doğruda bulmam. Eşim markete diye gider 2 saat takılır mahallede mesela kızmam güler geçerim. Başka yerlere tek gidebilir kızmam. Beni rahatsız eden yeni evliler birlikte plan yapıp güzelce eğlenip ilerde anlatmaz mı? Ben ne diyeceğim. Biz hiç yapamadık ki.
Aslında evinizde baş başasınız
Damdan'ın dediği gibi baş başalık illa dışarda bir ortamda mı olmalı?
Bence şart değil
Dışarı da gidilir tabi ki hep evde kalın veya hep dışarıya biriyle gidin demek değil
İlla da dışarıda baş başa olacağız diye heveslensin demek bana da biraz filmvari geliyor
Konunun özü aslında evde baş başasınız ama sanırım bu sizin için sayılmıyor

Sizin şanssızlığınız pandemiye denk gelmiş olması yeni evliliğinizin
Haftasonu kimse dışarı çıkamıyor ki siz plan yapıp gitseniz
Ancak otel rezervasyonunuz varsa gidiliyor
Ayarlayın bi otel 2 günlüğüne diyorum
Ona da paramız yok diyorsunuz
Bu şartlar altında gerçekten ne yaratabilir ki adam size?
Bazı yorumlarda söylediniz sizinle karadeniz planı,yat planı filan da yapmış
Yani tamamen kayıtsız değil
Ama yaz daha yeni başlıyor
Vakti gelmedi yani o planları uygulamanın
Köye gitmek gündemken şu an adam köy neyse de asıl yaza şunu yapacağız heyecandan yerimde duramıyorum filan desin diye mi bekliyorsunuz?
Hani köy önemli değil seninle planım en önemli gibi

Çok doğru hatırlıyorsunuz. Bilirsinizki insan yeni evliyken herşeyi söyleyemiyor müdahale edemiyor. Benimki birikmişliği. O 4 günü bazen 1 günede indirdim bazen 2 haftada 2 günede. Bazen sorun yok dedim haftada 2 de oldu. Ben fazla konu açıyorum bunun sebebi de size herşeyi sormak istiyorum. Daha tecrübelisiniz çünkü. Bir de tepkimi önceden vermeyip ufak şeyde verdiğim için sorun oluyor
İşte bu yüzden diğer konunuza da yazmıştım, tepkilerini doğru yerde vermelisiniz. Hani çok bunaliriz, birçok sorunla karşılaşırız sonra ayağımız taşa takılır düşer ağlarız ya. Herkes ufacık bir taşa takildin diye mi ağlıyorsun der ama madalyonun arka yüzünü bilmez.
Biriktirmeyin içinizde. Bu demek değil ki her sorunu eşinize anlatın. Ama tepki vermeniz gereken yerde de susmayın. "İstemiyorum", "hayır" bu kelimeleri kullanmak saygısızlık değildir. Tam tersi sürekli istemediğiniz şeylere ısrarla maruz kalmak size yapılan saygısızlıktır. Kayınvalideye, görümceye ya da kim olursa olsun saygısızlık yapmayacak ölçüde cevabınızı verin. Bakın buraya konu açın sizin kabul ettiğiniz birkaç şeyi şu konuya olumlu yazan çoğu kişi kabul etmeyecektir. Ama kabul etmeniz gereken şeyleri de siz kabul etmemeye baslarsiniz bir yerden sonra. İçinizde biriktirince de normal olan şeyi kabul etmek içinizden gelmiyor bu kez. Bence bu bayram gidin eğer isterseniz. Ama başbaşa yapmayı istediğiniz şeylerin planını eşinizden yapmasını beklemeyin ilk etapta hep siz yapın. Adam belli ki dusunemiyor bunu. Dusunemiyor olması sevmediği, sizinle vakit geçirmek istemediği anlamına gelmez. Bayram sonrası plan yapın. Mesela sahilde dondurma yemek konusu geçmiş. Eşiniz işten geldiğinde yoldayken arayıp hayatım şurada buluşalım deyip gidin yiyin dondurmanizi. Bunun için birkaç gün önceden plan yapmayı ya da eşinizin düşünmesini beklemeyin. Bayram dönüşü bir hafta sonu için imkanınizin el verdiği ölçüde bir iki günlük tatil planlayın ve planınızı eşinize açıklayın. Mesela bunları yaptınız mı? Şuana kadar yapmak istediklerinizi planlayıp eşinize açtınız mi bu konuyu? Eşiniz kabul etmedi mi?

yolculuk resmi nedir

başkasının yanında neden çekilmesin

ama yukarıda annenli yorumu gördüm

işte ben böyle olmayacağım deyip eşine bastırıyorsun o da bir türlü anlam veremiyor

eşin biraz da düz bir adam

o hamburger meselesinde birlikte çıkalım görüşelim modunda, yani seninle baş başa hamburger yemeye bir anlam vermiyor, sen de olağanın sütünde anlam yüklüyorsun

eşin aksine başkaları ile zaman geçirelim biz kanarya ile evimizde zaten baş başayız diye düşünüyor

sevgiliyken var mıydı bu sorun yani o zaman da cümbür cemaat mi takılırdınız baş başa mı

ben eşinin dışarıdaki kısıtlı zamanı diğer insanlarla da paylaşalım modunda olduğunu düşünüyorum

sosyo kültürel konular bunlar yani karnımız aç ise yemek yeriz diyor, o hamburger yemeyi baş başa yapılacak bir etkinlik görmüyor hatta ona göre bir etkinlik değil de toplu gidince görüşmeye vesile oluyor

evet dışarıda yemek yerim hatta severim de ama evde yemekle uğraşmamak için

kalabalıkla gidilen yemekleri bazen severim ama yorgunsam sevmem yiyip dönelim isterim ama hiç birinde de eşimle baş başa hamburger yiyelim hissim olmadı

adam zaten benimle gündüz olmazsa gece benimle, bak benim çocuğum var buna rağmen baş başa zamanım var

her an baş başayız diye dışarılara ilana gerek var mı ya da cidden her güzle şeyi baş başa mı yapmalıyız

sana hissettirdiklerini burada düşün somutla ve eşinle bunu paylaş

sen baş başa olmayınca kendini, değersiz yetersiz mi hissediyorsun, eşin eğlenmek için başkalarına ihtiyaç duyuyor gibi mi düşünüyorsun

eşimle akşam baş başa yürüyüşe çıksak seninle yolda karşılaşsak ne hissedersin, sende çağrıştırdığı duygu ne , neyi eksik hissediyorsun hayatında

mesela bir arkadaşım var pandemi öncesinde eşi ile yürüyüşe çıkmak istiyor vs vs adamla kavga ediyor bunun için

sonra doğum gününde adam bir çiçek mi alıyor ne bu durum yapıyor çiçeği, millet gaza getiriyor bir çiçekle geçirmiş vs

sonra adamla kavga ediyor, iki gün sonra X yere yemeğe gidip yürüyüş yapıyorlar bunu durum yapıyor

bana olayı kendi anlattı, 35 üstü 3 çocuklu 10-12 yıllık evli kadın

şimdi bu bir zafer mi, o durumda bunu paylaşıp bilenler vayy sözünü geçirdi dedi, bilmeyenler ayy ne romantik dedi

ama adam değişti mi sanmam

pandemi sonrası doğum gününde de hayalleri gerçek olmayacak

ama durum yaptı kendini tatmin etti, belki instagramı vs de vardır oraya da koymuştur "kocişle baş başa yemek keyfisi" diye

özendiklerin bu olmasın, sen plan yapınca geliyorsa yetsin, hevesli değil diye güzel olacağını düşündüklerinden vaz geçme, sen de imkan tanı X yere gideceğiz ama bu sefer baş başa ablanları çağırma de geç mesela

onun baş başa oraya gideceğiz diye heves etmesini bekleme bir gidin güzle zaman geçirin, ikinci de buraya X lerle geleyim diye siz baş başa iken hayal de kurabilir ama zamanla seninle geçen zamanın yerinin ayrı olduğunu da hisseder acele etme
Sanırım haklısınız. Eşim düz bi adam o da anlam veremiyor. Sevgiliyken yoktu bir kere bile kardeşiyle biyere gitmemişizdir. Aksine o başbaşa olmak isterdi. Şimdi tam tersi o adam gitti. Başbaşa bi çift gördüğümde bana bizim başbaşa birşey yapamadığımzı çağrıştırıyor ve üzülüyorum. Çünkü annem yıllarca amcamlarla biyere gitmek istemedi. Babama hep benle ilgilen dedi. Bunları görüp büyüdüm. Sanırım sıkıntım bu herhalde. Eşimde de sorun yok anladığım kadarıyla. O bu kadar anlam yüklemiyor olsa gerek. Çünkü ben zaten eve geliyorum kahveye gitmiyorum dışarda gezmiyorum zaten seninleyim diyor.

bunlara ben de katıldım

o isteklerinde zaten haklı vs ama baş başa olmaya anlam yüklüyor, adamın da aynı anlamı yüklemesini bekliyor

"hayatında artık ben varım, hey alooooo ben ben" diye bağırıyormuş hissi oluşuyor bende

zaten kv ile ilgili konularda fazla taviz verdiği açık, o da bunu bu tarz şeylerle telafi etmek istiyor kendince haklı da olabilir

ama aynı hevesi eşinden bekliyor, biz evli olarak sahilde dondurma yemedik diyor mesela, bana çok dizi sahnesi hissi yaratıyor bu beklenti

eşini de anladığım kadarı ile daha düz bir adam, bu kadar beklentiyi algılayamıyor

kızımız X köyünde büyümüş, oğlumuz o köyün bağlı olduğu büyük şehrin kenar mahallesinde

kızı görmedim ama oğlan artist gibi, boylu poslu renkli gözlü genel olarak yakışıklı

bu süreçte kıza kursa git ehliyet al deniyor olmaz diyor, şurada kurs var git deniyor olmaz diyor

tarlaları da biraz ektirip biraz halden alıp pazarcılık yapıyorlar, maddi durumları fena değil, tarlalar, kamyonetler, traktörler vs var

oğlan diyor ki hayatında görmediği bolluğu gördü, yani evde sonuçta hep birlikte paralar falan sayılırdı şu bu, kız diyor ki bana ehliyet al dediler traktör sürdüreceklerdi vs vs

günlüğe geleceğim, kızın hayallerinde eşinin bir akşam eve kırmızı gül buketi ile gelmesi varmış

maalesef realist hayatlara değil de o instagramda, orada burada mış gibi yapanlara özeniyoruz

hepimiz meslek sahibi belirli bir yaş üstü kadınlardık ama bu tarz bir hayalimizin hiç olmadığını fark ettik

zira kızın hayali evlilik yıl dönümü doğum günü vs değil, tamamen dizi seti gibi içimden geldi diye bir kucak kırmızı gül

bunu yazdığımda burada bir çok arkadaş kızı küçük gördüğümü, onun da gül hak ettiğini vs yazdılar

aslında benim anlatmak istediğim yaşamımız ile çelişik beklentilerin bizi üzdüğü idi, hele de bu instagram fenomenlerine bakıp "olması gereken hayat bu" ben yaşayamıyor hatta daha ileri gidip eşim bana yaşatmıyor deyince hayat çok zorlaşıyor
Ama tüm arkadaşlarımın kocalarıyla resmi var bizim yok çünkü çekilcek alan yok olduğundada cümbür cemaat. En basitinden biz hiç karı koca misafirliğe gitmedik. Eksiklik gibi hissediyorum. Kendimce kırılıyorum. İ

bunlara ben de katıldım

Haklısınız yazdıklarınıza ben de katılıyorum. Konu sahibinin dondurma yemedik başbaşa kısmını ben şöyle düşünüyorum; eşimle çift olarak ev dışında çok bir paylasimda bulunmadık. Eşiyle ikisinin beklentisi biraz farklı sanırım. Mesela bir taraf buna bildiğin dondurma yemek olarak bakarken bir taraf dondurma işin bahanesi, eşimle ev dışında da çift olarak vakit geçirmek istiyorum olarak bakar. O anlattiginiz çift ve diğer konu meselesinde ise katılıyorum size. Diziler, sosyal medya sadece evliliği değil hayatı bile gerçek dışı gösteriyor çoğunlukla..

Aslında evinizde baş başasınız
Damdan'ın dediği gibi baş başalık illa dışarda bir ortamda mı olmalı?
Bence şart değil
Dışarı da gidilir tabi ki hep evde kalın veya hep dışarıya biriyle gidin demek değil
İlla da dışarıda baş başa olacağız diye heveslensin demek bana da biraz filmvari geliyor
Konunun özü aslında evde baş başasınız ama sanırım bu sizin için sayılmıyor

Sizin şanssızlığınız pandemiye denk gelmiş olması yeni evliliğinizin
Haftasonu kimse dışarı çıkamıyor ki siz plan yapıp gitseniz
Ancak otel rezervasyonunuz varsa gidiliyor
Ayarlayın bi otel 2 günlüğüne diyorum
Ona da paramız yok diyorsunuz
Bu şartlar altında gerçekten ne yaratabilir ki adam size?
Bazı yorumlarda söylediniz sizinle karadeniz planı,yat planı filan da yapmış
Yani tamamen kayıtsız değil
Ama yaz daha yeni başlıyor
Vakti gelmedi yani o planları uygulamanın
Köye gitmek gündemken şu an adam köy neyse de asıl yaza şunu yapacağız heyecandan yerimde duramıyorum filan desin diye mi bekliyorsunuz?
Hani köy önemli değil seninle planım en önemli gibi
Aslında biz otele vericeğimiz parayı köye ayırdığımız için o hevesli planlarında benide anlatsın istedim. Bende onunla köye gidiyorum çünkü. Farkında mı bilmiyorum gerçi. Ben de abartıyor olabilirim. Dün mesela ortamda kamp mevzusu konuşuldu. Kuzenine yasaklar bitsin şunu almaya gidicez dedi. Hevesli. Bayramın şunu günü çıkıyoruz kampa etler metler. Ordan kuzenide ava da gidek mi diye takıldı. Bu arada adım bir kere geçmedi :) yani ben yokmuşum gibi. Çok kötü hissettim.

İşte bu yüzden diğer konunuza da yazmıştım, tepkilerini doğru yerde vermelisiniz. Hani çok bunaliriz, birçok sorunla karşılaşırız sonra ayağımız taşa takılır düşer ağlarız ya. Herkes ufacık bir taşa takildin diye mi ağlıyorsun der ama madalyonun arka yüzünü bilmez.
Biriktirmeyin içinizde. Bu demek değil ki her sorunu eşinize anlatın. Ama tepki vermeniz gereken yerde de susmayın. "İstemiyorum", "hayır" bu kelimeleri kullanmak saygısızlık değildir. Tam tersi sürekli istemediğiniz şeylere ısrarla maruz kalmak size yapılan saygısızlıktır. Kayınvalideye, görümceye ya da kim olursa olsun saygısızlık yapmayacak ölçüde cevabınızı verin. Bakın buraya konu açın sizin kabul ettiğiniz birkaç şeyi şu konuya olumlu yazan çoğu kişi kabul etmeyecektir. Ama kabul etmeniz gereken şeyleri de siz kabul etmemeye baslarsiniz bir yerden sonra. İçinizde biriktirince de normal olan şeyi kabul etmek içinizden gelmiyor bu kez. Bence bu bayram gidin eğer isterseniz. Ama başbaşa yapmayı istediğiniz şeylerin planını eşinizden yapmasını beklemeyin ilk etapta hep siz yapın. Adam belli ki dusunemiyor bunu. Dusunemiyor olması sevmediği, sizinle vakit geçirmek istemediği anlamına gelmez. Bayram sonrası plan yapın. Mesela sahilde dondurma yemek konusu geçmiş. Eşiniz işten geldiğinde yoldayken arayıp hayatım şurada buluşalım deyip gidin yiyin dondurmanizi. Bunun için birkaç gün önceden plan yapmayı ya da eşinizin düşünmesini beklemeyin. Bayram dönüşü bir hafta sonu için imkanınizin el verdiği ölçüde bir iki günlük tatil planlayın ve planınızı eşinize açıklayın. Mesela bunları yaptınız mı? Şuana kadar yapmak istediklerinizi planlayıp eşinize açtınız mi bu konuyu? Eşiniz kabul etmedi mi?
Hayır yapmadım. Yapsaydım da olur derdi. Çünkü köye gideceksek gezelim dediğimde olur dedi. Fakat 1 haftadır benimle gezisnden değilde kamptan hevesli bahsedince biraz tuhaf oldum açıkcası sanırım yanlış. Gidicem sorunda çıkarmadım olur demiştim. Mesela içimde anlam veremediğim birşey var ben söyledğimde hevesim gidiyormuş gibi. Yani neden ben plan yapıyım ki kuzenlerle yapabiliyorsa benimlede yapabilir gibi düşünce geliyor. Annemde böyleydi. Yıllarca böyle büyüttü zihnimi. Lakin şurda eşim haksız ben 8 aydır başbaşa karı koca diyorum zaten :) yani denizede 3 çift gittim onda da söyledim yenş evliyiz dur bi diye. Zaman mı yok gideriz dedi işte şuan zaman var yine başbaşa değiliz.

Haklısınız yazdıklarınıza ben de katılıyorum. Konu sahibinin dondurma yemedik başbaşa kısmını ben şöyle düşünüyorum; eşimle çift olarak ev dışında çok bir paylasimda bulunmadık. Eşiyle ikisinin beklentisi biraz farklı sanırım. Mesela bir taraf buna bildiğin dondurma yemek olarak bakarken bir taraf dondurma işin bahanesi, eşimle ev dışında da çift olarak vakit geçirmek istiyorum olarak bakar. O anlattiginiz çift ve diğer konu meselesinde ise katılıyorum size. Diziler, sosyal medya sadece evliliği değil hayatı bile gerçek dışı gösteriyor çoğunlukla..
Evet çift olarak dışarda eşimle yemek isterdim. Heryere peşimize gelen görümcemde gezmiş kocasıyla şehir şehir. Benim suçum ne ? Birsürü resimleri var anı biriktirmişler. Fakat anlayış sıfır. Benimle aynı anda evlenen arkadaşlarımda öyle. Biz ise koloni gibi.

Aslında biz otele vericeğimiz parayı köye ayırdığımız için o hevesli planlarında benide anlatsın istedim. Bende onunla köye gidiyorum çünkü. Farkında mı bilmiyorum gerçi. Ben de abartıyor olabilirim. Dün mesela ortamda kamp mevzusu konuşuldu. Kuzenine yasaklar bitsin şunu almaya gidicez dedi. Hevesli. Bayramın şunu günü çıkıyoruz kampa etler metler. Ordan kuzenide ava da gidek mi diye takıldı. Bu arada adım bir kere geçmedi :) yani ben yokmuşum gibi. Çok kötü hissettim.
Bence bu sizinle hep beraber olduğundan kaynaklı
Bilmiyorum bana gerçekten normal geliyor
Mesela memleketime gittiğimde kuzenlerimle planlarıma çok heyecanlanırım
Eşim aklıma bile gelmez
Belki hatta büyük ihtimalle benim kadar zevk almayacaktır bile planlardan
Ama her zaman olan bir şey olmadığı için idare eder
Sorun çıkarsa evi,şehri,ülkeyi filan değiştirmeyi düşünürüm o derece tepem atar

Sevgililikle evlilik farklı olaylar bir de
Sevgiliyken tek baş başa olabildiğiniz ortam dışarılar oluyor aynı eve girebilme fırsatınız yoksa
O zaman tek olmayı istemesi çok normal
Çünkü sizinle tek zamanı o zaten
Ama artık zaten hep aynı evde ve baş başasınız

Sanırım haklısınız. Eşim düz bi adam o da anlam veremiyor. Sevgiliyken yoktu bir kere bile kardeşiyle biyere gitmemişizdir. Aksine o başbaşa olmak isterdi. Şimdi tam tersi o adam gitti. Başbaşa bi çift gördüğümde bana bizim başbaşa birşey yapamadığımzı çağrıştırıyor ve üzülüyorum. Çünkü annem yıllarca amcamlarla biyere gitmek istemedi. Babama hep benle ilgilen dedi. Bunları görüp büyüdüm. Sanırım sıkıntım bu herhalde. Eşimde de sorun yok anladığım kadarıyla. O bu kadar anlam yüklemiyor olsa gerek. Çünkü ben zaten eve geliyorum kahveye gitmiyorum dışarda gezmiyorum zaten seninleyim diyor.

bunu şunun için sordum

sevgiliyken baş başa zaman geçirmek önemliydi zira hep başkaları ile birlikle idi

ama şimdi hep seninle olduğunu düşünüp değişik etkinliklerde başkalarını istiyor

onun hayal kurmasını vs bekleme sen organizasyonu yap yalnız geçirilecek zamanlar için

atıyorum yarın iş çıkışı 9 a kadar dışarıda kalın, marketten peynir ekmek sandviç yapın yiyin

araba da var galiba gidin bir yere ama çok da anlam yüklemeden

spontenemsi durumlar daha güzeldir, karın her şeyle doyar, ama cips alıp son bir tanesini almak için elini içine atınca "bölüşelim hadi"deki lezzet başka şeyde yoktur

Ben de böyleyim bu yüzden kendime yeni arkadaş bile edinemiyorum aşırı sıkılıyorum. çok sevdiğim insanlar hariç herkesin yanında kendimi sıkışmış hissediyorum. Keyif alamıyorum. Yalnızlığı hep çok sevmişimdir. Bunun da problemlerini yaşıyorum ister istemez.

Ben okudukça size de hak verdim ama gerçekten konuşursanız halledilecek şeyler.
Arkadaş severim fakat yeni evli olarak eşimin ailesinin yanında rahat edemiyorum.

Bence bu sizinle hep beraber olduğundan kaynaklı
Bilmiyorum bana gerçekten normal geliyor
Mesela memleketime gittiğimde kuzenlerimle planlarıma çok heyecanlanırım
Eşim aklıma bile gelmez
Belki hatta büyük ihtimalle benim kadar zevk almayacaktır bile planlardan
Ama her zaman olan bir şey olmadığı için idare eder
Sorun çıkarsa evi,şehri,ülkeyi filan değiştirmeyi düşünürüm o derece tepem atar

Sevgililikle evlilik farklı olaylar bir de
Sevgiliyken tek baş başa olabildiğiniz ortam dışarılar oluyor aynı eve girebilme fırsatınız yoksa
O zaman tek olmayı istemesi çok normal
Çünkü sizinle tek zamanı o zaten
Ama artık zaten hep aynı evde ve baş başasınız
Umarım bende eşimin tepesini arttırmamışımdır. Cidden ama kamp malzemelerini bile ben aldım. Annesi gitme ne işin var dedi ben karışmadım bile. Kaç yaşında adam banane. Eğlensin. Fakat günlerdir tek gündemin kamp olmasından bunaldım sanırım. Sorunda çıkarmadım gidebilir ben buna karışmam sadece ne bileyim böyle mi olmalıydı madem öyle ben gitmiyim yani eğlensin ben kızmam ki aksine mutlu olurum bende burda eğlenirim

bunu şunun için sordum

sevgiliyken baş başa zaman geçirmek önemliydi zira hep başkaları ile birlikle idi

ama şimdi hep seninle olduğunu düşünüp değişik etkinliklerde başkalarını istiyor

onun hayal kurmasını vs bekleme sen organizasyonu yap yalnız geçirilecek zamanlar için

atıyorum yarın iş çıkışı 9 a kadar dışarıda kalın, marketten peynir ekmek sandviç yapın yiyin

araba da var galiba gidin bir yere ama çok da anlam yüklemeden

spontenemsi durumlar daha güzeldir, karın her şeyle doyar, ama cips alıp son bir tanesini almak için elini içine atınca "bölüşelim hadi"deki lezzet başka şeyde yoktur
Sanırım pandemiden de kaynaklı birikmişlik. Bir de kayınvalidem eşime geziceksen alırsın bizi hep birlikte ailecek gezeriz dedi. Bundan da rahatsız oldum mesela. Karı koca yeni evli çift demeden. Bundan inada bindirmiş olabilir miyim ? Eşim aradı hasta var dedim dahada dönmedim. Bilmiyorum ne diceğimi

kanaryacığım konunun özeti bu

sen kendini yokmuş hissediyorsun

yani bu konuda senin adın nasıl geçmeli

bir konu vardı burada, "kv ye gittik eşimin kuzeni ve görümcem de vardı kuzen ve görümce ile çocukluk anılarından bahsettiler, beni muhabbete dahil etmediler" şeklinde

kuzenlerle çocukluk anısı konuşulur, ortamda o kişilerin kuzeni olmayan da dinler, yaş grubu yakın ve ortak bir konu varsa aklına gelirse biz de şöyle yapmıştık der vs

ama eşinin sen de anlat X, siz ne yapardınız kuzenlerinle demesini beklememeli

mesela ben senin arkadaşınım, yaza düğünüm var, sen de bana yardımcı olacaksın,

temmuz da her yer açılacak, önce X çarşısından kına hediyelik bakarız Y yerde taç alırız , şunu yaparız bunu yaparız

bu konuşanın sonunda da düğün için de eşim ile şu hazırlığı yaparız, onun için de bak bu tonda bir kravat alacağım, ona uygun elbise de alacağım mı dersin bu kadın konuşması ve olabilitesi var

ama biz bayramda sizinle kampa gittikten sonra da kanarya ile pikniğe gideceğiz ya da sahilde dondurma yiyeceğiz diye erkek konuşması olmaz yani o diyaloğun neresinde adın geçebilirdi

en fazla kanarya ava izin vermez olurdu ya da işte size bir gün yeter gerisi eşime olurdu

ama bunların çok gereği var mı kuzen ortamını bilmiyorum ama bu diyaloğun son u da ya oooovvv lu farklı bir imaya bağlanır ya kılıbığa bağlanırdı

şahsen bu tarz muhabbette geçeceğine hiç ismim geçmesin

çok yazdım kafan şişti kusuruma bakma

bir dipnot biz 10 yıllık evli iken eşimin iş yaptığı bir çok kişi onun evli olduğunu bilmezdi, yani her hafta düzenli görüştüğü kişiler, bir nevi iş arkadaşları, arada arabayı gören şok olurmuş, çocuk koltuğu var diye

şimdi çocuk büyüdü, koltuk da yok :=)

Sanırım pandemiden de kaynaklı birikmişlik. Bir de kayınvalidem eşime geziceksen alırsın bizi hep birlikte ailecek gezeriz dedi. Bundan da rahatsız oldum mesela. Karı koca yeni evli çift demeden. Bundan inada bindirmiş olabilir miyim ? Eşim aradı hasta var dedim dahada dönmedim. Bilmiyorum ne diceğimi

akşama kadar biraz sakinleş

güzelce hislerini anlat

ben dili ile "sen öyle yaptın değil, ben böyle hissettim" şeklinde

mesela bu kv ile ilgili olanı araya koy

yani burada da birlikteyiz sanki orada ben figüran olacakmışım, sen aileni gezdirmeye gidiyormuşsun gibi hissediyorum de

ama suçlayıcı değil, zira eşin cidden anlayamıyor bence "zaten evde baş başayız başka yerde baş başa olmamıza ne gerek var" modunda

onun baş başa etkinlik anlayışı farklı

kanaryacığım konunun özeti bu

sen kendini yokmuş hissediyorsun

yani bu konuda senin adın nasıl geçmeli

bir konu vardı burada, "kv ye gittik eşimin kuzeni ve görümcem de vardı kuzen ve görümce ile çocukluk anılarından bahsettiler, beni muhabbete dahil etmediler" şeklinde

kuzenlerle çocukluk anısı konuşulur, ortamda o kişilerin kuzeni olmayan da dinler, yaş grubu yakın ve ortak bir konu varsa aklına gelirse biz de şöyle yapmıştık der vs

ama eşinin sen de anlat X, siz ne yapardınız kuzenlerinle demesini beklememeli

mesela ben senin arkadaşınım, yaza düğünüm var, sen de bana yardımcı olacaksın,

temmuz da her yer açılacak, önce X çarşısından kına hediyelik bakarız Y yerde taç alırız , şunu yaparız bunu yaparız

bu konuşanın sonunda da düğün için de eşim ile şu hazırlığı yaparız, onun için de bak bu tonda bir kravat alacağım, ona uygun elbise de alacağım mı dersin bu kadın konuşması ve olabilitesi var

ama biz bayramda sizinle kampa gittikten sonra da kanarya ile pikniğe gideceğiz ya da sahilde dondurma yiyeceğiz diye erkek konuşması olmaz yani o diyaloğun neresinde adın geçebilirdi

en fazla kanarya ava izin vermez olurdu ya da işte size bir gün yeter gerisi eşime olurdu

ama bunların çok gereği var mı kuzen ortamını bilmiyorum ama bu diyaloğun son u da ya oooovvv lu farklı bir imaya bağlanır ya kılıbığa bağlanırdı

şahsen bu tarz muhabbette geçeceğine hiç ismim geçmesin

çok yazdım kafan şişti kusuruma bakma

bir dipnot biz 10 yıllık evli iken eşimin iş yaptığı bir çok kişi onun evli olduğunu bilmezdi, yani her hafta düzenli görüştüğü kişiler, bir nevi iş arkadaşları, arada arabayı gören şok olurmuş, çocuk koltuğu var diye

şimdi çocuk büyüdü, koltuk da yok :=)
Yazdıklarınız bende farkındalık yaratıyor ellerinz dert görmesin sağolun siz yazın hep yazın ❤️ Aslında sorun şurdan başlıyor benim sorunlu bir annem vardı o yüzden eşimle sevgiliyken çoğu şeyi yapamadık. Akşam gezisi ya da adalar ya da rahatla doya doya kimse aramadan gezmek gibi. Hep evlenince yaparız dedim dedik. Şimdi böyle olması beni hayal kırıklığına uğratıyor. Temelinde de sanırım annem var. İnanın ben izin konusunu bile gündeme getirme kimse çocuk değil izin alıcak. Sadece kırıldım. Kuzenleriyle ortamda demese bile eve geldik yatakta telefonla oynadı muhabbet etmedik. Yani başbaşa seninlede şöyle yapcaz falanda demedi. Kampı anlatıyor.

Back