• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pandemi, kısıtlılık, yaşam enerjisi ve mutsuzluk.

Mesajda net ifade edemezsiniz diye öyle söyledim, eşinizle nasıl rahat iletişim kuruyorsanız o şekilde konuşun tabi
Konuştum haksızlık ediyorsun ben seni bırakıp biyerleremi gidiyorum zaten yasaklar var haksızlık etme bana tekne gezisinide gidicez dedim ya sana diyor.

Ozman siz de ailenizle arkadaslarınızla yada varsa kuzenlerle plan yapın.
Tmm özlemis olabilir haklı,ama sizde gidip annesiyle oturmak istememek de haklısınız.
Seninke kanyonu sahili de gezicez dedim ya diyor. Bir de yiğeni var ne eğlenceli olcak bize verin yolculukta diyor. Yolculuktanda birşey anlamicam.

bizde köye gidicez ama benim köyüme. köydeki evde yapılması gereken şeyler. benim eşim sağolsun iki senedir geliyor bu işlerden kaynaklı. ama açık açıkta arzularını söyleyebiliyor. hemde aileme. iki gün işlerimizi hallederiz sonra ben karımla cocuğumla gezerim sizinlede piknik yaparız mangal yaparız ama bize biraz müsade babacım diyebiliyor. O kadar çok seviyorum ki bu netliği.

Hamileyken eşimin memlekitine gitmiştik. Hatta eşim benden önce gitti yine çalışıyorum o zamanlar. Fındık işi var diye yardıma gitmişti erkenden. bende bayramda gittim yanlarına ve evlendiğimden beri bende fındık konusunda netim mesela ne toplarım ne isterim benim harcım değil zaten çalışıyorum hiçte benlik şeyler değil gram anlamam kayınvalidem bile bilir bi kere hadi gel demediler nettim çünkü. demek istediğimi anla işte sen kanaryam. herşey nasıl başlarsa öyle gider. sen köye gidelime onay verirken gidelim okey ama ben yalnız kalmam zaten yorgunum argınım seninlede tatil yapmamadık malum balayında bile yalnız değildik madem öyle hadi seni kırmıyım ama dolu dolu geçsin bari hayatım neden demedin ki? Kamp için malzeme alıp şimdide ama ben yalnız mı kalıcam demek olmaz ki. Ki 1 günlük bir şeyse sorun olmaz ama ben 1 günle sınırlı kalacağına inanamıyorum canım
Evet anlıyorum aslında bende hevesliysim sonra birden tüm konu kamp oldu ve kırılmaya başladım. Şuan hiç gitmek istemiyorum.

Konuştum haksızlık ediyorsun ben seni bırakıp biyerleremi gidiyorum zaten yasaklar var haksızlık etme bana tekne gezisinide gidicez dedim ya sana diyor.
sizin eski konuları hatırlayamadım, kayinvalidenizle aynı apartmandami yaşıyorsunuz? Eğer öyleyse tatilde onlarla birlikte olmaktaki amacı anlayamadım. Sizin aileniz nerde?

Son düzenleme:
Fakat biz bunları hiç evliyken yapamadık ki. Bakın mesela evli biyere gitmedik. Evli sahilde dondırma yemedik. Biz daha bunları yapmamışken tatmamışken neden hevesi benimle değilde başkalarıyla 🥺

kanaryacığım seni severim bilirsin

ama evli iken sahilde dondurma yemek ayrı bir durum değil

bana evliliğe çok anlam yüklüyormuşsun gibi geliyor

pandemi olmasa belki daha farklı olurdu

ama eşin seni arkadaşları ile aldatıyormuş gibi hissediyorsun sanki

yani benimle kampa gitmedi yahut X yere gidelim diye heveslenmiyor ama onlarla hevesleniyor

çünkü onlar geçmiş deneyimleri yaşamış biliyor, ev iş arasında gidip gelmekten bunaldı ve geçmiş güzel anıları çağrıştıran şeyler onu heyecanlandırıyor

seninle bu tarz deneyimleri yok, hevesi de yok diyorsun da zaten pandemi yalnızlaştırdı ya da işte karı koca hayatına tıkıldık

o nedenle kafa dağıtma eylemleri arasında seninle "baş başa " x yapmak yok, sosyalleşme baş başa olmamak değil

mesela akşam eşimle kahve içiyorum, yarın da gidip X marka kahvecide kahve içtim bunun ikisinin farkı ne

ya da evli iken kahvecide kahve içmek ile sevgili iken içilen kahvenin farkı ne (aslında onun farkı şu, sevgili iken anlatılacak daha çok şey var, evli iken zaten bir önceki gün de birlikteydik=)

eşim benimle baş başa şunu yapsın hevesim oldu mu diye düşünüyorum, cıks

yani baş başa pikniğe gidelim mangal yapalım çok da gerekli değil, bunu kalabalıkla yapmak daha güzel

pandemide zaten evde ve eş ileyiz hayal kuracaksam kalabalık sofralı hayaller kurarım, öyle geniş çevrem ya da eşin gibi kuzenlerim vs olmamasına rağmen

Ben sizin eski konuları hatırlayamadım, kayinvalidenizle aynı apartmandami yaşıyorsunuz? Eğer öyleyse tatilde onlarla birlikte olmaktaki amacı anlayamadım. Sizin aileniz nerde?
Ben doğru anladıysam
Karı-koca ikisi de ailesiyle aynı şehirde yaşıyor
Bayramda da babaanne,dede,kuzen,hala,dayı filan görülecek

Seninke kanyonu sahili de gezicez dedim ya diyor. Bir de yiğeni var ne eğlenceli olcak bize verin yolculukta diyor. Yolculuktanda birşey anlamicam.

şimdi yeğene bakmak istememkte haklısın

onu söyle almayın annesinin yanında durur çocuk de

kaza olur Allah korusun de vs vs

ama yolculuk mesela baş başa olunca ne değişiyor

sana yazdım ama burada bir çok konu vardı

eşimle baş başa uzun yola ilk çıkışımız olacaktı X kişi de gelecekmiş

yani bu uzun yola baş başa çıkınca ne oluyor, ilk olunca ne değişiyor

iş arkadaşımla hatta hiç tanımadığım adamla 5-6 saat şehir dışı yolculuk yaptım, eşimle de hiç bir fark yok benim için

bu evlenince hayatlarda ne değişiyor, ben nereyi kaçırdım

evlilik, aynı ev içinde zamanı birlikte geçirmek içerir de göbek bağının kesilmemiş olmasını gerektirir mi

kanaryacığım seni severim bilirsin

ama evli iken sahilde dondurma yemek ayrı bir durum değil

bana evliliğe çok anlam yüklüyormuşsun gibi geliyor

pandemi olmasa belki daha farklı olurdu

ama eşin seni arkadaşları ile aldatıyormuş gibi hissediyorsun sanki

yani benimle kampa gitmedi yahut X yere gidelim diye heveslenmiyor ama onlarla hevesleniyor

çünkü onlar geçmiş deneyimleri yaşamış biliyor, ev iş arasında gidip gelmekten bunaldı ve geçmiş güzel anıları çağrıştıran şeyler onu heyecanlandırıyor

seninle bu tarz deneyimleri yok, hevesi de yok diyorsun da zaten pandemi yalnızlaştırdı ya da işte karı koca hayatına tıkıldık

o nedenle kafa dağıtma eylemleri arasında seninle "baş başa " x yapmak yok, sosyalleşme baş başa olmamak değil

mesela akşam eşimle kahve içiyorum, yarın da gidip X marka kahvecide kahve içtim bunun ikisinin farkı ne

ya da evli iken kahvecide kahve içmek ile sevgili iken içilen kahvenin farkı ne (aslında onun farkı şu, sevgili iken anlatılacak daha çok şey var, evli iken zaten bir önceki gün de birlikteydik=)

eşim benimle baş başa şunu yapsın hevesim oldu mu diye düşünüyorum, cıks

yani baş başa pikniğe gidelim mangal yapalım çok da gerekli değil, bunu kalabalıkla yapmak daha güzel

pandemide zaten evde ve eş ileyiz hayal kuracaksam kalabalık sofralı hayaller kurarım, öyle geniş çevrem ya da eşin gibi kuzenlerim vs olmamasına rağmen
Ama burda sorun sadece heves etmemesi değil.
Es kisisi sanki ben gezcem,sen annemlerle takıl diyor gibi.
Yani deseki ben kampa gitcem sen de bi plan yap kendine göre ok.
Ama yolculukda bile yegeni alalım bence fazla.
Ben kabul etmezdim sahsen.

1 günlüğüne gidecekmiş adam sadece kampa
Ben de ilk okuyunca günlerce sanmıştım ama 1 gün kampa gidecekmiş hatta ertesi gün de pikniğe gideriz demiş

İyi de bunlar genelde evlenmeden konuşulur anlaşılır
Biz mesela bayramın ilk gününü eşimin memleketinde (yaşadığımız yer) geçiririz
Diğer günler benim memleketime gideriz
Böyle olmasaydı diğer ihtimal de bi bayram eşimin orada diğer bayram bizim orada geçirirdik
Bayramlar bir nevi aile, arkadaş ortamları için fırsat olduğu için bence eşler birbirine anlayışlı olmalı
Benim anlayışıma göre bu böyle

Siz de doğru okuduysam eşiniz bi gün kampa gidecekmiş
Diğer gün sizinle pikniğe gideriz demiş
Sizi öyle günlerce köyde tek bırakmayacakmış
1 günlük de insan birbirini idare edebilir bana göre
Eşli ortam değilse gittiği yer her yere beraber gitseniz siz de rahatsız olursunuz 5 erkek ve siz olursanız ortamda bence
Ki arkadaşları ailesinden daha yabancıdır size büyük ihtimalle

Bir de şu açıdan bakıyorum
Siz varsınız diye hiç arkadaşlarıyla oturamayacak o zaman memlekete geldiğinde
Bu birbirini sıkmaya giriyor
Ben olsam uzun vadede bunalırdım öyle ilişkide
Eşle de sürekli dip dibe olmak gerekmiyor
Benim kırıldığım nokta başbaşa tatil yapamamamız. Fırsatımız olduğunda da 3. Kişiler dahil oluyor

Susarak bir yere varamazsiniz. Baskalarla plan yapmayi bilip, sizinle yapmiyorsa sorun. Ben esimin ailesi daha uzakta otururken hic yanlarina gitmeyi problem etmezdim, cünkü tatilin bir kismini hep tek basimiza gecirirdik. Yani yolda veya cevrede güzel bir yer bulup orda biraz tatil yapip öyle giderdik ailenin yanina, yada ordan gittikten sonra. Cünkü ailenin yaninda acik olalım tatil pek tatil gibi olmuyor. Hep baskalarina bagli oluyorsun. Bence bütün tatili onlarin yaninda gecirmek yerine kendinize de zaman ayirin. Ha sunu da ekliyim: Ben o masa ve sandalyayi istesem esimin almasini beklemezdim. Kendim alirdim.

500 km yolun gidiş dönüş benzini zaten yakındaki bir otele denk gelir. Kamp mangal desen o da para. Ailesiyle zatem dip dibesin bu bayram da başbaşa olun.
Ben asla gitmezdim köye fln aslaa
Ah söyledim. Bölüşcez dedi. Benzinin yarı parasınıda babamdan alırım dedi

yeğeni yazdım zaten, o olmaması gerekenin ilk maddesi

eş sen annemlerle takıl derken köye gidiliyor bir süre 5 gün diyelim bir gününe kamp planı yapıyor

diğer günlerde seni de gezdiririm diyor ha bu gezilerde o abla yeğen mutlaka olacak gibi duruyor konu sahibi bunlarda yerden göğe kadar haklı

ama onu asıl rahatsız eden eşinin bunları hayal etmesi ama kendisi ile baş başa herhangi bir hayal kurmaması, yani o bayramdan bağımsız

hafta sonu açılırsa seninle şuraya gideriz diye heves etmiyor da bayramda kuzenlerle şunu yaparız ya da erkek arkadaşlarla bunu yaparız diye heves ediyor diye üzülüyor

yeğeni yazdım zaten, o olmaması gerekenin ilk maddesi

eş sen annemlerle takıl derken köye gidiliyor bir süre 5 gün diyelim bir gününe kamp planı yapıyor

diğer günlerde seni de gezdiririm diyor ha bu gezilerde o abla yeğen mutlaka olacak gibi duruyor konu sahibi bunlarda yerden göğe kadar haklı

ama onu asıl rahatsız eden eşinin bunları hayal etmesi ama kendisi ile baş başa herhangi bir hayal kurmaması, yani o bayramdan bağımsız

hafta sonu açılırsa seninle şuraya gideriz diye heves etmiyor da bayramda kuzenlerle şunu yaparız ya da erkek arkadaşlarla bunu yaparız diye heves ediyor diye üzülüyor
Ben kamp diyince bikacgün kalcak sandım ya
1 günmüs:ruh:
konu sahibi 1günde essiz kalıver yani bisey olmaz ondan:)

Benim kırıldığım nokta başbaşa tatil yapamamamız. Fırsatımız olduğunda da 3. Kişiler dahil oluyor
Tatile gitmek istemen çok normal ama gerçekten pandemi döneminde evlendiyseniz zor tatile gitmek
Siz değil hiçbirimiz gidemiyoruz yani
İnternette gördüklerinize kanmayın

Ayrıca tatile gidemediyseniz bunun telafisi eşinize bayramda huzur vermemek de olmamalı
Dönüşte de ayrı bir tatil planı yaparsınız karı koca
Zaten çok da pandemiyi takmıyorsunuz bence
Size bi engel değil yani pandemi 😂

sizin eski konuları hatırlayamadım, kayinvalidenizle aynı apartmandami yaşıyorsunuz? Eğer öyleyse tatilde onlarla birlikte olmaktaki amacı anlayamadım. Sizin aileniz nerde?
Evime 10 dakikalık mesafede. İşin komik tarafı köyün bana iyi geliceğini hava alıcağımı düşünüyorlar

Back