• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pandemi, kısıtlılık, yaşam enerjisi ve mutsuzluk.

Ay ne fena. ❌ Yeni evli gibi değilsiniz, birbirinden bıkmış 40 senelik evli gibisiniz.
Biz her planımızı eşimle beraber yaparız. Velev ki, benim gidemediğim bir yerde yemek yese, hemen bana da paket getirir. Tatillerde, bayramlarda asla başkasıyla plan yapmaz. Hele ki mecbur olmadıkça akrabasının hastalığı, cenazesi, bir iş görüşmesi gibi sebepler dışında evden başka bir yerde uyumaz.
Normalde yapmıyoruz ilk oldu. Ondandır kırgınlığım.

Yazmak yerine yüzyüze sakince konuşmak daha mantıklı
Bırakın o kuzenlerinin yanina gitsin, sizde istediğiniz yere gidersiniz.
Ben yüzyüze konuşunca sinirleniyorum 😏 ağzımdan bu ne için geçmiş 30 senelik evli gibiyiz gına geldi falan çıkabilir

Bence çok anormal bir şey yok bunda.
Eşim de kuzeniyle balığa gitmenin hayalini 1 senedir falan kuruyor.
Bizim de planlarımız var ama bizden 2 bahsediyorsa ondan 5 bahsediyordur. Trip atmadım biz zaten hep yanyanayız istediğimiz zaman plan yapabiliriz anlık olarak gidip gezebiliriz ama kuzeniyle öyle olmuyor heyecanı normal bu yüzden. Trip atmadım aksine kullanacağı oltalari birlikte hazırladık ben de öğrendim falan.

Sizdeki problem kendisi vakit geçirirken sizin yanında rahat olamayacağınız kişilerin yanında durmanız.
Eğer çok planları varsa ve siz sürekli yalnız kalacaksınız evde durun arkadaşlarınızla görüşün derim ben.
Öbür türlü ben burda sıkılırken o orda keyif yapıyor deyip daha çok zehir edebilirsiniz.

Bu tarz şeyleri eşlerimizle konuşabilmeliyiz. Bunlar çok basit şeyler bence.
Canım çok sıkıldığı için yanlış birşey söylemekten korkuyorum. Sorun şu bizde zaten plan yapamıyoruz ki. Bizde çalışıyoruz ve bizimde vaktimiz yok bizde biyerlere her zaman gidemiyoruz. Beyfendi bunu unutmuş gibi günlerdir bunu konuşuyor. 🥺

Bi gün kampa gidicek. Sonra siziinlide piknik yaprız dedi. Görümce kayınvalide. Onlarla olmam istesem senle neden tatile geleyim ki. Ruhum daralıyor hiçbirşey istemiyorum.
Eşiniz eve gelince güzelce konuşun onla zaten kv yi her gün görüyorsunuz altlı üstlü oturuyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam, o 1 gün kampa gitsin 1 gün annesiyle falan piknik yapsın(o günlerde bence siz de kendi ailenize gidin) , 1 2 gün de baş başa geçirin, eşinize pandemiden dolayı bunaldığınızı kendisiyle baş başa vakit geçirmeye ihtiyacınız olduğunu söyleyin anlayışlı bir insansa sizi anlar inşallah.

Canım çok sıkıldığı için yanlış birşey söylemekten korkuyorum. Sorun şu bizde zaten plan yapamıyoruz ki. Bizde çalışıyoruz ve bizimde vaktimiz yok bizde biyerlere her zaman gidemiyoruz. Beyfendi bunu unutmuş gibi günlerdir bunu konuşuyor. 🥺
Sakince anlatmaktan başka çare yok.
Düzgünce kırgınlığınızı anlatmanız lazım.
Ya da sabredin şimdilik o gitsin gezsin dönüşte eğer yine sizinle hiçbir şey planlamazsa o zaman tepkinizi gösterirsiniz ve haklı da olursunuz.

O gidince sizin gitmeme şansınız var mı?
Problem olur mu evde durunca?

Ben olsam söylerdim
Elbette kuzenlerle de plan yaparız memlekete de gideriz zamanı gelince, ama biz daha yeni evliyiz balayına bile gidemedik, ilk planımız baş başa tatil olmalı derdim

Yorumları okudukçada ağlayasım geliyor.
bizde köye gidicez ama benim köyüme. köydeki evde yapılması gereken şeyler. benim eşim sağolsun iki senedir geliyor bu işlerden kaynaklı. ama açık açıkta arzularını söyleyebiliyor. hemde aileme. iki gün işlerimizi hallederiz sonra ben karımla cocuğumla gezerim sizinlede piknik yaparız mangal yaparız ama bize biraz müsade babacım diyebiliyor. O kadar çok seviyorum ki bu netliği.

Hamileyken eşimin memlekitine gitmiştik. Hatta eşim benden önce gitti yine çalışıyorum o zamanlar. Fındık işi var diye yardıma gitmişti erkenden. bende bayramda gittim yanlarına ve evlendiğimden beri bende fındık konusunda netim mesela ne toplarım ne isterim benim harcım değil zaten çalışıyorum hiçte benlik şeyler değil gram anlamam kayınvalidem bile bilir bi kere hadi gel demediler nettim çünkü. demek istediğimi anla işte sen kanaryam. herşey nasıl başlarsa öyle gider. sen köye gidelime onay verirken gidelim okey ama ben yalnız kalmam zaten yorgunum argınım seninlede tatil yapmamadık malum balayında bile yalnız değildik madem öyle hadi seni kırmıyım ama dolu dolu geçsin bari hayatım neden demedin ki? Kamp için malzeme alıp şimdide ama ben yalnız mı kalıcam demek olmaz ki. Ki 1 günlük bir şeyse sorun olmaz ama ben 1 günle sınırlı kalacağına inanamıyorum canım

Yavrum sen zaten eşinin ailesi ile aynı binada oturup her gün görümcenin kayınvalidenin dokundurmaları ,laf sokmaları ile psikolojini bozmuş durumda değil misin de hala tatil planınızı görümce enişte kuzen sarmalında yapıyor eşin? Her kılını kıpırdatmak istememeyi de pandemiye bağlamasın ,eşine annene gidelim desen koşarak gider...virüs anasından, kardeşinden bulaşmıyor çayır çimende mi bulaşıyor? Biz Ankaraya pandemide taşındık kimsem yok bu şehirde.Dün eşim nöbet iznindeydi ...büyük kızımın online dersi bittikten sonra bir kek yaptım bir de peynirli milföy börek ..termosa çay koydum ,çocuklara meyve suyu..hazırladım piknik çantamızı , aldık yanımıza topumuzu gittik bir yeşil alana (30 Ağustos zafer parkı bence çok keyifli) ,bulduk bir gölge ..bizim masamız sandalyemiz vardı ama çocuklar yinede piknik örtüsüne oturup yediler hazırladıklarımı.Orada piknik yaptığımız için akşam meyve vs.yeterli geldi akşama yemek bile yapmadım.Herşey para,imkanla ilgili değil.Siz daha çiçeği burnunda bir çiftsiniz.El ele tutuşup bir kayanın üstüne oturup konuşmadan güneşin batışını seyretseniz gene oradan mutlu ayrılırsınız.

Son düzenleme:
Bende eşimde yakın zaten hep beraber gidicez köye. Köyde de sevdiği kuzenleri yok ama kamp sevdası tuttu. Planlar yaptı. Grup açtı. Sürekli gündemde. Benimde abim geliyr bayramda bende bayramda isterim ailemin yanında olayım kuzenimin amcamım ama köyüne gideceğim. Fakat benimle alakalı bir plan yok şuan.
İyi de bunlar genelde evlenmeden konuşulur anlaşılır
Biz mesela bayramın ilk gününü eşimin memleketinde (yaşadığımız yer) geçiririz
Diğer günler benim memleketime gideriz
Böyle olmasaydı diğer ihtimal de bi bayram eşimin orada diğer bayram bizim orada geçirirdik
Bayramlar bir nevi aile, arkadaş ortamları için fırsat olduğu için bence eşler birbirine anlayışlı olmalı
Benim anlayışıma göre bu böyle

Siz de doğru okuduysam eşiniz bi gün kampa gidecekmiş
Diğer gün sizinle pikniğe gideriz demiş
Sizi öyle günlerce köyde tek bırakmayacakmış
1 günlük de insan birbirini idare edebilir bana göre
Eşli ortam değilse gittiği yer her yere beraber gitseniz siz de rahatsız olursunuz 5 erkek ve siz olursanız ortamda bence
Ki arkadaşları ailesinden daha yabancıdır size büyük ihtimalle

Bir de şu açıdan bakıyorum
Siz varsınız diye hiç arkadaşlarıyla oturamayacak o zaman memlekete geldiğinde
Bu birbirini sıkmaya giriyor
Ben olsam uzun vadede bunalırdım öyle ilişkide
Eşle de sürekli dip dibe olmak gerekmiyor

Bana kalsa bayram tatil demek.

Aile büyükleri ile genelde görüşüldüğü için bayramlarda illa onlarla birlikte olmak gerekmez.

Gurbette olan tabii ana babayı özlüyordur o ayrı.

Ama üst katımda kayınvalidem oturacak bir de bayramda onunla memlekete gideceğim çok komik bence.

Dahil olamayacağım. Eşim kampa sende gel dedi fakat 7 erkeğin içinde ne yapacağım ki. Burda kuzenleri çok yok. Eşimde dışarda takılmaz öyle. Memlekettedir kalabalık kuzenleri grup kurmuş eğleniyorlar çok üzülüyorum. Eşimi tanıyorum söyleceğim en ufak şey tüm hevesni alır ve gitmek istemez
Gitmek istemediğinizi acıkca söyleyin.
Cünkü burda bence art niyet var,konuyu ilk okudugumda Karadenizi gezersiniz ne güzel diyecektim ama adam ayıp olmasın dye sizi de götürüyor gibi.
Yani o kuzenleriyle kamp yaparken ben niye evde anasıyla oturayım?
Sacmalık.

O yüzden üstüne gitmek istemedim ama 8 aydır hiçbirşey yapamadık. Eşiylede hevesli hevesli plan yapması gerekmez mi ? Belkide gerekmez ben abartıyorumdur. Bilmiyorum çok üzüldüm.

şimdi 8 aydır hiçbir şey yapmadık sahile avm ye gittik demişsin

mesela sen ne yapmak istersin

hayallerini yazsana

pandemi var bayramda köye gitmedik nereye gidelim

yani konu gideceğimiz yer mi tüm zamanlarını bana ayırsın mı

"neden biz her karı koca gibi alıp sandalyelerimizi yeşillik bi alanı gidemiyoruz ?"

her karı koca gibi derken, bence fazla fenomen takılıyorsun

yan, konu yeşillik alanda birlikte zaman geçirmek mi bunu olması gereken görmek mi

sandalyeyi alıp parka gidince içinizdeki sıkıntı bitmeyecek ki hep o daha iyi görünene yönelim hissiniz var gibi

mesela eşin "Gidelim de sosyalleşelim çok sıkıldık evde diyor. " yani aslında aynı şeyi diyorsunuz ama bakış açınız farklı

eşin için birlikte gidip bir yerde oturmak değil sosyalleşmek

sosyalleşmek başka insan içerir, yani kuzenle arkadaşla yapılan plan bu nedenle, diğer insanlarla olmak içeriyor

sizinle de zaman geçirir ama evde zaten sizinle yani o evde bunaldığımız hayat zaten hep iki kişi bir arada olmaktan

yani salonda iki koltukta oturmak ile yeşillikte iki koltukta oturmak arasında sosyalleşme yok, mekan değiştirmek var ha bir de belki instagram paylaşımı olabilir fark

eşinizin bakış açısı ve sizinki bu konuda uyuşmuyor, çözüm huzursuzluk değil ikisine de imkan tanımak

yani hem bayramda gidin onunla

hem de yasaklar biterse bir hafta sonu sandalyeleri alın bir yerde oturur ya da işte bayramda bir gün de X yerde yalnız olma planı yapın

bu arada erkek erkeğe takılması, onları özlemesi olağan, bazı ailelerde kadın erkek, gelinler damatlar birlikte takılır, bazılarında erkek erkeğe gezilir

ortam size farklı gelebilir ama bir kaç gün idare edilebilir

Sakince anlatmaktan başka çare yok.
Düzgünce kırgınlığınızı anlatmanız lazım.
Ya da sabredin şimdilik o gitsin gezsin dönüşte eğer yine sizinle hiçbir şey planlamazsa o zaman tepkinizi gösterirsiniz ve haklı da olursunuz.

O gidince sizin gitmeme şansınız var mı?
Problem olur mu evde durunca?
Eşim bırakıp gitmez beni. Konuştum haksızlık ediyorsun evlendiğimizden beri yasak var zaten ben sürekli başka yerlerde mi geziyorum benim elimde değil dedi.

Gitmek istemediğinizi acıkca söyleyin.
Cünkü burda bence art niyet var,konuyu ilk okudugumda Karadenizi gezersiniz ne güzel diyecektim ama adam ayıp olmasın dye sizi de götürüyor gibi.
Yani o kuzenleriyle kamp yaparken ben niye evde anasıyla oturayım?
Sacmalık.
Haksızlık ediyormuşum. Öyle söyledi.

Tek isteğim eşimle başbaşa her normal evli çift gibi gezmek.

peki bu başbaşa her normal evli çift gibi sence kaç gün olur

yani cidden her evli normal çiftin her gün el ele baş başa gezdiğini mi düşünüyorsun ya da böyle olması gerektiğini mi

yani kızlarla bir sahile dondurma yemeye inmeyelim mi ille de eşimizle mi gezelim

ya da erkek çocukluk arkadaşları yahut iş arkadaşları ile eve gelmeden iki tek atsa ne eksilir hayatımızdan

bakın birlikte yapmayalım, hep başkaları ile takılalım demiyorum tabii ki ama hep birlikte olalım ve bu cümledeki "normal evli çift" vurgusu bende bir şeylerin etkisi altında kaldığını düşündürüyor

bu arada erkek erkeğe takılması, onları özlemesi olağan, bazı ailelerde kadın erkek, gelinler damatlar birlikte takılır, bazılarında erkek erkeğe gezilir
Ek olarak bence kadınlar da bazen kadın kadına takılmak ister 😬
Ben gerçekten her yerde ve her planda eşimle olmak istemiyorum
Kuzenimle yapacağım sohbeti eşimle yapamam mesela
Aynı tadı vermiyor
Eşimi de severim tabi ki
Ama bazen ortamları ayırmak bana ferahlık katıyor 😬

şimdi 8 aydır hiçbir şey yapmadık sahile avm ye gittik demişsin

mesela sen ne yapmak istersin

hayallerini yazsana

pandemi var bayramda köye gitmedik nereye gidelim

yani konu gideceğimiz yer mi tüm zamanlarını bana ayırsın mı

"neden biz her karı koca gibi alıp sandalyelerimizi yeşillik bi alanı gidemiyoruz ?"

her karı koca gibi derken, bence fazla fenomen takılıyorsun

yan, konu yeşillik alanda birlikte zaman geçirmek mi bunu olması gereken görmek mi

sandalyeyi alıp parka gidince içinizdeki sıkıntı bitmeyecek ki hep o daha iyi görünene yönelim hissiniz var gibi

mesela eşin "Gidelim de sosyalleşelim çok sıkıldık evde diyor. " yani aslında aynı şeyi diyorsunuz ama bakış açınız farklı

eşin için birlikte gidip bir yerde oturmak değil sosyalleşmek

sosyalleşmek başka insan içerir, yani kuzenle arkadaşla yapılan plan bu nedenle, diğer insanlarla olmak içeriyor

sizinle de zaman geçirir ama evde zaten sizinle yani o evde bunaldığımız hayat zaten hep iki kişi bir arada olmaktan

yani salonda iki koltukta oturmak ile yeşillikte iki koltukta oturmak arasında sosyalleşme yok, mekan değiştirmek var ha bir de belki instagram paylaşımı olabilir fark

eşinizin bakış açısı ve sizinki bu konuda uyuşmuyor, çözüm huzursuzluk değil ikisine de imkan tanımak

yani hem bayramda gidin onunla

hem de yasaklar biterse bir hafta sonu sandalyeleri alın bir yerde oturur ya da işte bayramda bir gün de X yerde yalnız olma planı yapın

ortam size farklı gelebilir ama bir kaç gün idare edilebilir
Konuştum eşimde sanki her zaman mı yapıyorum seni mı bırakıyorum haksızlık ediyorsun zaten pandemi var benim elimde mi dedi. Bilmiyorum benim isteğim neden başbaşa biyerlere gidemiyoruz.

peki bu başbaşa her normal evli çift gibi sence kaç gün olur

yani cidden her evli normal çiftin her gün el ele baş başa gezdiğini mi düşünüyorsun ya da böyle olması gerektiğini mi

yani kızlarla bir sahile dondurma yemeye inmeyelim mi ille de eşimizle mi gezelim

ya da erkek çocukluk arkadaşları yahut iş arkadaşları ile eve gelmeden iki tek atsa ne eksilir hayatımızdan

bakın birlikte yapmayalım, hep başkaları ile takılalım demiyorum tabii ki ama hep birlikte olalım ve bu cümledeki "normal evli çift" vurgusu bende bir şeylerin etkisi altında kaldığını düşündürüyor
Fakat biz bunları hiç evliyken yapamadık ki. Bakın mesela evli biyere gitmedik. Evli sahilde dondırma yemedik. Biz daha bunları yapmamışken tatmamışken neden hevesi benimle değilde başkalarıyla 🥺

Back