- 13 Mayıs 2020
- 15
- 14
- 38
- 35
- Konu Sahibi working_mom
-
Eşim home office 2,5 yaşındaki oğluma o bakiyor.genelde gözüyle bakıyor sadece ama olsun en azından güvende.Merhaba kızlar,
Bir şirkette yönetici olarak çalışıyorum.4 yaşında bir çocuğum var normalde kreşe devam ediyordu. Okullar kapandığında mecburen şehir dışındaki annemin yanına bıraktık. Ben arada bir kere gidip görebildim. Bulunduğumuz şehirde kayınvalidemler var aslında ama yaşları nedeniyle riskli oldukları için onlara bırakamıyoruz. Bir yakınımız daha var ama bulaş olabilir diye onlar da bakmaya yanaşmadılar.
1 aydan fazla oldu kızımı görmeyeli çok özledim.
Kızım genel olarak ananesinin yanında mutlu ama ara ara sitem ediyor özledim gelin beni alın diye. Bir yandan orda güvende ve mutlu olduğunu düşünüyorum ama psikolojik olarak etkilenir mi diye de tedirginim. Çok üzülüyorum çok özledim dayanamıyorum artık. İşten ücretsiz izin bile almayı düşündüm ancak yönetici olduğum için izin vermeleri çok zor işler çok aksayacak. Evden çalışma imkanım da yok maalesef. Oldukça iyi bir işim olduğu için riske atmak istemiyorum. Geceleri uyuyamaz oldum sürekli kızımı görüyorum rüyamda. İşin içinden çıkamıyorum bir türlü. Bakıcı bulsak bu dönemde hem hastalık açısından riskli hem kime güveneceğiz tanıdık kimsemiz yok. Böyle işin içinden çıkamıyorum bir türlü.
Çalışan annelere sormak istemiyorum sizler bu dönemde nasıl bir çözüm buldunuz? Çocuğunuza kim bakıyor? Benim gibi çocuğundan ayrı olanlar var mı?
Anneniz gelsin. Veya ücretsiz izin alın. Her iş bi şekilde idare edilir ama zaman geri gelmez. Her işe yetişmeye yetmeye çalıştıkça heba oluyoruz. Çok zor bir durum ama sadece sizin için değil özellikle kızınız için. Kıyamam. Allah yardımcınız olsunEşim de işi gereği bazı günler evden çalışıyor ancak bazen gitmesi gerekiyor ve yoğun bir işi var ona güvenip bir karar veremem.
Çalışma saatlerimizin uzun olması nedeniyle gündüzlü bakıcı uymuyor bize. Kreşe başlamadan önce yatılı bakıcı teyzemiz vardı. Ona söylesem belki tekrar gelir ama yaşı nedeniyle onu da riske atıyor olmaktan çekiniyorum.Kabul eder mi onu da bilmiyorum tabi. Ev temizliğine yardıma gelen ablamız da iki aydır gelmiyor mesela korona nedeniyle çalışmak istemiyor.
Sürecin belirsizliği ve ikinci dalga olaylarından dolayı en mantıklı çözüm yatılı bir bakıcı bulmak olacak sanırım.
Teşekkürler dualarınız için. Daha önceki bakıcı teyzemizle görüştüm kabul edecek gibi duruyor inşallah. Bu şekilde çözeceğiz sanırım.Canim benim ya kiyamam size. Okuyunca kalbim sızladı inan. Evlat özlemi ne zor. Insallah bir an once guzel bir cozum bulunur. Senin icin dua edicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?