Bir daha alamam diyorum sonradan cunku fıyatlar cok arttı. Aynı seyı alamam sanırım. Adamın yaptıgına zaten bişi demiyorum Ama bunu en az 10 defa belırttım yorumlarda mont alıyor habıre dıyeÇünkü biri gecinemiyorum derse harcama kalemlerine bakilir. Bu adam sizi hic mi dinlemiyor gercekten fuzuli ,israf. Yazik günah yogurtla bir seyler yemeye kadar katik yapmaya calisip sonra bu kadar mont içinden satmamaniz. Beni baglamaz sizin icin diyorum
Aynısı bana da oldu. Evliliğimizin ilk yılı yılbaşında misafir agirlicaz ben çok heyecanliyom markete gittik hem mutfak alışverişi hem çerez kuruyemiş vs aldık bide tabu oyunu fln aldık kasaya gittik 450 TL dedi benim bir an gözüm karardı valla taksit oluyo mu demişimYeni evliydim, 3 aylık falan.
Yıl 2014.
Eve geleceğiz dedi arkadaşlar, akşam üstü arayıp.
Evde de yiyecek ya da yapacak bir şey yok, her gün dışarıdayız, bir tek kahvaltılıklar, yağ salça falan var.
Attım kendimi markete, alışveriş yaptım tam 2 araba.
Eve hem sebze meyve, protein türevleri, sucuk kıyma, börek çörek malzemesi vs aldım ama 2 market arabası doldurdum.
Tam tamına 600 küsür lira tuttu.
Eşimle ilk tartışmamızdı, o günden sonra da markete aylarca gitmedim
Her yerde durumu anlattı ‘insan yarım milyara ne alır abi marketten’ diye, beni tüm çevremize çekiştirdi.
Ki inanın öyle aylık falan değil, boş bir dolabı yoğurdu sütüyle, ne lazımsa onunla doldurdum.
6 sene önce, her şeyiyle 2 3 haftalık gıda 600 küsür lira.
Söyleyeceklerim bu kadar...
Söyleyeceklerim
Ben kozmetik almadım hiç bir senedir zaten uc tane rujum vardı üç senedir onları kullanıyorum. Bi tek gulsuyu alıyorum kozmetık olarak onu da uc tane almıstım bir fiyatına. Maskaram bile yok almıstım bitti nasılsa makyaj yapmıyorum diye almıyorum. Bb kremlere bakayım dedim bir ara ates pahası. Bimden siyah kalem aldım o ve rujlarla ıdare ediyorum rujlarım marka değil ama renkleri guzelEvlenmeden önce Dior bobbi Brown ester lauder gibi markaların indirimlerini takip eder alırdım şimdi Gratis Watsons daki en ucuz rujlara kadar düştüm öbür markalara bakmıyorum bile artık
Sizin aracılıgınız ile neden neden diye alıntılayacak arkadaslara yazayım, siz üstünuze alınmayın cunku sureklı alıntılayıp soruyorlar yorumları okumadıkları ıcın sureklı cevap verıyorum. Yahu zaten konu neden 14 kabanım var değil ki? Bundan uc bes sene önce hersey daha ucuzdu benım de son bir senedir sıkıntım var diye belirttim hemsirem, 14 tane kabanım olmus olsa ne olacak ki? Zamanında maddı durumum ıyıymıs belki, bunu da belirttim zaten, ben bes senedir cok zordayım demedim ki herkes gibi son bir senedir sıkıntıdayım, bir soru sordum sorunun cevabı dısında yorum yapıldı habıre. Zamanında sıkıntım yoktu almısım derim ya da ucuzdu ya da kaban fetısım var belki. Kimi makyaja kozmetige harcar kimi buna. Benim bir botum var mesela, bir ayakkabım cunku ayakkabı düşkünlüğüm yok, cantamda bir tane. Daha önce iyiyken de bir taneydı. İkinciye hiç gerek duymadım. Maddi durumun iyiyken neden bir tane cantan vardı diye onu konusmuyorsam bunu konusmanın da anlamı yok ki. Evde iki tane tencerem var mesela marka falan değil ama mutfak robotum var kalıtelı . Şimdi neden mutfak robotuna o parayı verdın diyecek kısının evinde belki tencere seti vardırO zaman olabilir. 14 mont deyince 14 kaban gbi oluyor
ayy hemen koşup alacaktım geçen yılı okudum.ben de o şampuan ve kremini kullanrım indirimde 40 lı fiyata aldım gratisten şimdi 29 ekim indirmini bekl,yorum uygun olursa bir şeyler stok yapacağımm.Ben geçen sene kışın Gratis de organix şampuan 70 TL den 20 TL ye indirime girmişti 4 tane aldım. Eşim de bir şampuan a 20 TL verilir mi demişti. Şimdi bakıyorum bim de en dandik şampuan 15 TL den başlıyor keşke Gratis deki bütün organix leei stoklasaydim 10 tane filan
ben de estee den aşağı kullanmazdım ama 1 yıldır alamıyorumm .sebamed ürünlerini indirimden alıp kullanıyorum serum göz kremi vs.makyaj bazı cc krem hediye geldi yurtdışından.bir de beyaz pudra kullanırım o da ucuz zaten.eskiiden parfüm meraklısıydım 2 çeşit mutlaka alırdım dior burberry ck filan şimdilerde yanından geçemiyorum zara parfüme talimimmmBen kozmetik almadım hiç bir senedir zaten uc tane rujum vardı üç senedir onları kullanıyorum. Bi tek gulsuyu alıyorum kozmetık olarak onu da uc tane almıstım bir fiyatına. Maskaram bile yok almıstım bitti nasılsa makyaj yapmıyorum diye almıyorum. Bb kremlere bakayım dedim bir ara ates pahası. Bimden siyah kalem aldım o ve rujlarla ıdare ediyorum rujlarım marka değil ama renkleri guzel
ben de zengin değilim orta halli kendi yağında kavrulan bir aileyiz ama onlarca montum ayakkabım çantam var giyinmeyi çok severim iyi markaları indirimde affetmem hemen alırımm.hediye de gelir arkadaşlarımdan akrabalarımdan yurtdışına gittiklerinde alırlar sevdiğimi bildiklerinden.ama si.....ra içmem alkol tüketmem sevmem pahalı kahve zincirinden kahve içmem manikür pedikür yaptırmam cilt bakımına gitmeyi 3 yıl önce bıraktım.saçlarımı 2 yıldır kendim boyuyorum kaşımı 3 ayda bir aldırırım.tek çocuğumm vs. vsss. yanii kişiden kişiye zevkler de harcamalar da değişir sorgulamak çok saçmaaaaSizin aracılıgınız ile neden neden diye alıntılayacak arkadaslara yazayım, siz üstünuze alınmayın cunku sureklı alıntılayıp soruyorlar yorumları okumadıkları ıcın sureklı cevap verıyorum. Yahu zaten konu neden 14 kabanım var değil ki? Bundan uc bes sene önce hersey daha ucuzdu benım de son bir senedir sıkıntım var diye belirttim hemsirem, 14 tane kabanım olmus olsa ne olacak ki? Zamanında maddı durumum ıyıymıs belki, bunu da belirttim zaten, ben bes senedir cok zordayım demedim ki herkes gibi son bir senedir sıkıntıdayım, bir soru sordum sorunun cevabı dısında yorum yapıldı habıre. Zamanında sıkıntım yoktu almısım derim ya da ucuzdu ya da kaban fetısım var belki. Kimi makyaja kozmetige harcar kimi buna. Benim bir botum var mesela, bir ayakkabım cunku ayakkabı düşkünlüğüm yok, cantamda bir tane. Daha önce iyiyken de bir taneydı. İkinciye hiç gerek duymadım. Maddi durumun iyiyken neden bir tane cantan vardı diye onu konusmuyorsam bunu konusmanın da anlamı yok ki. Evde iki tane tencerem var mesela marka falan değil ama mutfak robotum var kalıtelı . Şimdi neden mutfak robotuna o parayı verdın diyecek kısının evinde belki tencere seti vardır
Benim hiç parfumum yok aslında cok eskıden alırdım 10 yıl önce falan sonra hamileyken midem bulandı kokudan uzak durdum. Kızıma mavı jeansden koku hedıye aldı babası kullanmıyor bana verdi ama bende acmadım belki kullanır ileride . Bi tek jean paul sevıyorum ona da yaklaşamam zatenben de estee den aşağı kullanmazdım ama 1 yıldır alamıyorumm .sebamed ürünlerini indirimden alıp kullanıyorum serum göz kremi vs.makyaj bazı cc krem hediye geldi yurtdışından.bir de beyaz pudra kullanırım o da ucuz zaten.eskiiden parfüm meraklısıydım 2 çeşit mutlaka alırdım dior burberry ck filan şimdilerde yanından geçemiyorum zara parfüme talimimmm
ona ben de bayılıyorum en son 6 sene önce vardııı .şişesinin dizaynı bile harikaaa.neyse canımız sağolsun parfümsüz de pekalaa yaşarızzzBenim hiç parfumum yok aslında cok eskıden alırdım 10 yıl önce falan sonra hamileyken midem bulandı kokudan uzak durdum. Kızıma mavı jeansden koku hedıye aldı babası kullanmıyor bana verdi ama bende acmadım belki kullanır ileride . Bi tek jean paul sevıyorum ona da yaklaşamam zaten
Bende ilk konu acılıs mesajımda belirttim zaten gecen sene gezer tozar alırdım hatta ay sonu param kalırdı diye . Sankı bu sene dardayım yazıp bu ay 30 mont almısım gibi tepkı gordum anlamadım bende. Ben bir senedir corap almadım eve. Montları vermek istememe sebebım de bir daha alamayacak olmam. Bes sene once 180 euroya alınan mont şimdi ates pahası. Bir daha para vermem mumkun değil. Aclıktan ölüyorum demedim ki anlamadım. Fikir sordum satsam mı yerim yok yoksa satmasam mı daha alamam diye. Çok kıyafetım var ama onlarda taaa 20 yıldır olan kıyafetler ben guzel kullanırım atmam dıkkat ederim .kaldı ki gecen sene 30 elbıse aldım desem nolcak ki. Kimsenin parasıyla almadım cebınden harcayıp. Alkolum yok, kozmetıgım yok, kuafore gitmem zaten. Ayy sinirlendimben de zengin değilim orta halli kendi yağında kavrulan bir aileyiz ama onlarca montum ayakkabım çantam var giyinmeyi çok severim iyi markaları indirimde affetmem hemen alırımm.hediye de gelir arkadaşlarımdan akrabalarımdan yurtdışına gittiklerinde alırlar sevdiğimi bildiklerinden.ama si.....ra içmem alkol tüketmem sevmem pahalı kahve zincirinden kahve içmem manikür pedikür yaptırmam cilt bakımına gitmeyi 3 yıl önce bıraktım.saçlarımı 2 yıldır kendim boyuyorum kaşımı 3 ayda bir aldırırım.tek çocuğumm vs. vsss. yanii kişiden kişiye zevkler de harcamalar da değişir sorgulamak çok saçmaaaa
Geçen sene resmen stok patlatma yaptılar gittiğimde herkes saldırıyordu üç tane aldım ama keşke öbür gratisleri de gezip 10 tane filan alsaydim. Hatta Watsons da öbür hafta aynı fiyata düşürmüştü.ayy hemen koşup alacaktım geçen yılı okudum.ben de o şampuan ve kremini kullanrım indirimde 40 lı fiyata aldım gratisten şimdi 29 ekim indirmini bekl,yorum uygun olursa bir şeyler stok yapacağımm.
ben artık veremem sanırım ya, ama ne guzel kokuyo oyyyona ben de bayılıyorum en son 6 sene önce vardııı .şişesinin dizaynı bile harikaaa.neyse canımız sağolsun parfümsüz de pekalaa yaşarızzz
dün de care.....r da oyuncak indirimi vadı yüzde 30 .kızımın istediği 2 bebek vardı aldık kutulu saklıyor kendi kızına verecekmiş ha ha ha.eski oyuncaklarını satıyor yerlerine barbie alıyor çeşit çeşit 9 tane oldularr .10 yıl sonra değerleneceğine çok para getireceğine inanıyorGeçen sene resmen stok patlatma yaptılar gittiğimde herkes saldırıyordu üç tane aldım ama keşke öbür gratisleri de gezip 10 tane filan alsaydim. Hatta Watsons da öbür hafta aynı fiyata düşürmüştü.
Ben forumda ki tum yorumlari okuyamam ki.Bir daha alamam diyorum sonradan cunku fıyatlar cok arttı. Aynı seyı alamam sanırım. Adamın yaptıgına zaten bişi demiyorum Ama bunu en az 10 defa belırttım yorumlarda mont alıyor habıre dıye
ayy size mi kızdı konu sahibiii.eski eşi zaten çok ilginç bir adamm öncelikleri başkaa harcamalarda.sitede şunu gördümm ben geçim sorunu diyince illa asgari ücretle geçinmeye çalışmayı paranınn mutfak masrafına zor yetmesini sanıyoruzz.oysa hepimizin farklı geçim sorunları var.aslında alışık olduğumuz yaşam standartımızın hızla düşmesine isyanımız yoksa çok şükür aç açıkta değiliz .kimi peynir alamaz üzülürr kimi siirt fıstığı alamaz üzülür gibi gibii.Ben forumda ki tum yorumlari okuyamam ki.
Bence adamın yaptigina bir sey deyin . Yemeklik para atsin yuz tane nont alcgina besin en onemli
Hayatta yapmaz onu zaten ıhtıyacı olanı almaz özel dersi ben karsılıyorum matematıge takvıye istiyor babası da bilmemkac bin liralık akıllı saat alıyor. Al deyince de inatlaşır zaten. Huyu değişikBen forumda ki tum yorumlari okuyamam ki.
Bence adamın yaptigina bir sey deyin . Yemeklik para atsin yuz tane mont alcgina besin en onemli
Gelisim caginda giyilenler gelip geçici cocuklar buyuyor hemen.
Yok yok kahveye kızmadım sureklı alıntılayıp soruldu pespese, ben yazdım altına bi altına gene soruldu aynı şey. Kızdım dediysem de kotu nıyetlı yazmadı kimse zaten bunaldım iyice aynı seyı yazmaktanayy size mi kızdı konu sahibiii.eski eşi zaten çok ilginç bir adamm öncelikleri başkaa harcamalarda.sitede şunu gördümm ben geçim sorunu diyince illa asgari ücretle geçinmeye çalışmayı paranınn mutfak masrafına zor yetmesini sanıyoruzz.oysa hepimizin farklı geçim sorunları var.aslında alışık olduğumuz yaşam standartımızın hızla düşmesine isyanımız yoksa çok şükür aç açıkta değiliz .kimi peynir alamaz üzülürr kimi siirt fıstığı alamaz üzülür gibi gibii.
kızınızı tembihleyin o zaman aldırsın pahalı pahalı cihazlar montlar satın etiketli sitelerde istediğiniz yiyeceği de alın özel ders parası da çıkar rahatlıkla.Hayatta yapmaz onu zaten ıhtıyacı olanı almaz özel dersi ben karsılıyorum matematıge takvıye istiyor babası da bilmemkac bin liralık akıllı saat alıyor. Al deyince de inatlaşır zaten. Huyu değişik
kızınızı tembihleyin o zaman aldırsın pahalı pahalı cihazlar montlar satın etiketli sitelerde istediğiniz yiyeceği de alın özel ders parası da çıkar rahatlıkla.Hayatta yapmaz onu zaten ıhtıyacı olanı almaz özel dersi ben karsılıyorum matematıge takvıye istiyor babası da bilmemkac bin liralık akıllı saat alıyor. Al deyince de inatlaşır zaten. Huyu değişik
Bana degil de cok kisi sormus ona kizdi genel yani kisisel algilamayin demis.ayy size mi kızdı konu sahibiii.eski eşi zaten çok ilginç bir adamm öncelikleri başkaa harcamalarda.sitede şunu gördümm ben geçin sorunu diyince illa asgari ücretle geçinmeye çalışmayı paranınn mutfak masrafına zor yetmesini sanıyoruzz.oysa hepimizin farklı geçim sorunları var.aslında alışık olduğumuz yaşam standartımızın hızla düşmesine isyanımız yoksa çok şükür aç açıkta değiliz .kimi peynir alamaz üzülürr kimi siirt fıstığı alamaz üzülür gibi gibii.