• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Tutumlu arkadaslara bişey sormak istıyorum. Evim cok kucuk dolayısı ile yerim yok. Kıyafetlerimizin yüzde yetmişi baza altında hurclarda. Kızımın 32 tane montu benım de 14 tane montum var bunlar yepyeni olanlar ya giymeye fırsat bulamadık ya da sureklı değişe değişe gıyıldığı için pek eskımedı.bunların dısında hıc ama hıc gıymedıgımız ekstra olan İçlerinden beşini satısa cıkardım. İkisi satıldı ama cok ucuza gitti aynı marka ucuncu montu satıstan aldım cunku fiyatı 1500 civarı ve cok ucuza verdim. Daha once kullandıgımız iki mont kaldı satısta. Bir tanesini vericem zaten kızım giymiyor ama diğerini ben gıymediğim için satıyordum bugun biri ustumde görmek istedi foto cekıp attım ama cok guzel duruyor ustumde hem zayıf da gosterıyor ama bir beden kucuk geldiği için giymiyordum evde hiç yerim yok cok cuzı bir paraya satıyorum zaten acaba bu yakısan montu satıstan ceksem mı yoksa ben collector mı oldum? Esya toplayanlar var ya ama cok montum var aslında ama bu da sankı bes kilo versem yakısacak bayadır giymiyordum bunu cok yeni değil zaten yenilerim var baya napsam?
Hem eviniz küçük hem de 32 sizin ,14 kızınızın mı var?diğer kıyafetlerinizi düşünemedim.

Stok için alıyorum kızlar
Şampuan bu marka kullananlara haber edeyim yanında 150 ml daha bedavasi var.
Kaşar peyniri de 2021 Şubat'ta bitiyor tuketim tarihi.
Zeytinyağı yine aldım ama bu sefer riviera değil natürel sızma aldım. Fiyatı baya iyiydi bu markanın. Diğer marketlere baktım çok daha pahalı idi.
Kafama tek takılan bu market için üretilmis olduğuna dair üstünde etiketi vardi.
Hangi market bu zeytin yagi fiyati iyi baya

Tutumlu arkadaslara bişey sormak istıyorum. Evim cok kucuk dolayısı ile yerim yok. Kıyafetlerimizin yüzde yetmişi baza altında hurclarda. Kızımın 32 tane montu benım de 14 tane montum var bunlar yepyeni olanlar ya giymeye fırsat bulamadık ya da sureklı değişe değişe gıyıldığı için pek eskımedı.bunların dısında hıc ama hıc gıymedıgımız ekstra olan İçlerinden beşini satısa cıkardım. İkisi satıldı ama cok ucuza gitti aynı marka ucuncu montu satıstan aldım cunku fiyatı 1500 civarı ve cok ucuza verdim. Daha once kullandıgımız iki mont kaldı satısta. Bir tanesini vericem zaten kızım giymiyor ama diğerini ben gıymediğim için satıyordum bugun biri ustumde görmek istedi foto cekıp attım ama cok guzel duruyor ustumde hem zayıf da gosterıyor ama bir beden kucuk geldiği için giymiyordum evde hiç yerim yok cok cuzı bir paraya satıyorum zaten acaba bu yakısan montu satıstan ceksem mı yoksa ben collector mı oldum? Esya toplayanlar var ya ama cok montum var aslında ama bu da sankı bes kilo versem yakısacak bayadır giymiyordum bunu cok yeni değil zaten yenilerim var baya napsam?
Siz nasıl geciremiyorum konusu açtınız 1500 değil 500 TL lik bile mont almadım hayatımda. ,32 mont nedir

Dolapta dediğiniz yüksek fiyatları kasıtlı koyuyorlar çünkü pazarlık ediyor insanlar, en dip teklifi veriyorlar alırken ürünler etiket fiyatları ile satılmıyor genelde. Uygulamayı bende kullanıyorum, diktiğim ürünleri satıyorum ve evde fazlalık olan eşya varsa onları da koyuyorum, sürekli takip etmek gerek, iyi ürün anında kapışılıyor çok durmuyor
Bn ordan Bebek Arabası aldım 7000 TL lik arabayı 1300 e aldım o çok mantıklı bir alışverişti ama oyuncakta umduğumu bulamadım

Cok tesekkur ederım temızlık hastası kızım maalesef sureklı el yıkama haftada uc tane 750 ml el sabunu tuketıyor ortalama ayda 10 paket ıslak mendıl gunde iki kez makine calısıyor
Kabızlığı bu nedenden olabilir aşırı el yıkamadan dolayı vücudundaki faydalı bakteriler de gitmiştir

Siz nasıl geciremiyorum konusu açtınız 1500 değil 500 TL lik bile mont almadım hayatımda. ,32 mont nedir
Bahsetmiştim daha önce babası sureklı mont alıyor cocuga her yurt dısına gidisinde, benim montlarım daha önceden aldıgım montlar, fiyatlar bu kadar artmadan önce aldıgım , daha önceki yıllarda maddı durumumun iyi oldugunu, şimdiye nazaran iyi bir gelire sahıp olduğumu belirttim.

Zaten bnde örnek verdim ama Si öyle diosanız o sizin zevkiniz bir herkes gibi zengin degiliz domates corbasının üzerine kasar yerine pul piper terayag yerine normal yag kullanırız extra birsey kwtmamıza greke yok herkesin zevki farklıddır illka bir ögğnde 10 cesit yemek olacak ide birsey yok 2 cesit yeterli bizim İcin gayet te memnunuz bu durumumuz dan herkes abarmasın söyle böyle DİE biz koyde tek cesit yemekle karnımız doyardı ama simdi geri kalanını at cöpe olmus fazkla oldugu sürece hep cöpe gider oda masraf cok yemek olun cok karın doymuyor neyse o olsun
Tatlim sen doymak icin yiyorsun. Buna yasamak diyorsun. 3 cesit yapincada atilmiyor gun yeniyor.
Bu anlattgin fakir guzellemesinden baska bir sey degil. Köyde bu kadar pahalılik yok almak isteseler alasini alirlar isten zaman kalmiyor ondan öyle tekli yemekler birde alışık degiller ne kolaysa onu yapmayi tercih ediyorlar.
Hem doymak olmak olsun diye yiyorsun hem gelmiş ben tutumluyum diyorsun bu tutumluluk degil yettirmek icin zorunlu olarak kisitli harcama yapmak.

Bahsetmiştim daha önce babası sureklı mont alıyor cocuga her yurt dısına gidisinde, benim montlarım daha önceden aldıgım montlar, fiyatlar bu kadar artmadan önce aldıgım , daha önceki yıllarda maddı durumumun iyi oldugunu, şimdiye nazaran iyi bir gelire sahıp olduğumu belirttim.
Bu tarz bir topikte hic mantikli olmadi yalniz bu. 32 asiri asiri abartı , 14 mont hırka vs degilde direkt montsa gene cok abarti yetiskin icin.

Bu tarz bir topikte hic mantikli olmadi yalniz bu. 32 asiri asiri abartı , 14 mont hırka vs degilde direkt montsa gene cok abarti yetiskin icin.
Mont, ceket, kot montlar, kumas pantalon ustune ceketler hepsı dahıl. Hepsı kaban değil. Kaban olarak dort tane var. Yanı dıs giyim diyeyim

Adam bir gidiyor yurtdısına dort tane getırıyor cocuga, bahsettım bundan ıhtıyacı cok ama habıre mont alıyor dıye. Herkes nıye buna takıldı anlamadım ben zaten bundan bahsedıp şikayetımı dile getırmıstım.

Kızlar selam,

galiba depresyona giriyorum, elim hiçbir işe gitmiyor, aksam kaçta uyursam uyuyayım yorgun uyanıyorum. Beslenmeden kaynaklı desem kimse benim kadar sağlıklı beslenmıyordur zira diyetisyen eşliğinde besleniyorum.

diğer yandan bir türlü evdeki hesap çarsıya uymuyor, ekstra hiçbir harcamam yok, sadece kızım için gerekli bir iki şey alıyorum mesela kulaklık aldım otuz liraya bir de kitap aldık okumak için ana kız onlar da yüz lira. Özel ders alıyor bir de o da 70 lira. Yanı 200 lira keyfi harcamamız, geri kalanı fatura ve gıda. Aburcubur almıyoruz, içecek su kahve yeşil çay, bir tek kıyma alıyorum toptan bir de balık aldım attım dolaba. Sebzeyi de haftalık pazardan alıyorum. Ama hersey pahalandı artık ucu ucuna yetıyor. Eskıden hem gezer hem ay sonunda hesapta param olurken şimdi ay ortasında nerdeyse param bitiyor. Gereksız tek bir harcamam yok. Geçen seneden bu seneye bu kadar pahalılık olmaz acaba ben mı fazla şey alıyorum diyorum ama gecen sene kekler borekler yapar alırdım. Şimdi eve gereksız tek bir şey almıyorum. Boyle mı gececek hayatım?Aylık gıda masrafım 1500 lira iki kişi. Ama daha azında da makarna patatese talım. Napsam canım cok sıkkın. Sinemaya, tiyatroya, konserlere giderdim param kalırdı. Bende mı hata? Bu hep böyle mi gidecek? Beynim cok yorgun.
Haklısın canım Allah yardımcısı olsun bu milletin

Adam bir gidiyor yurtdısına dort tane getırıyor cocuga, bahsettım bundan ıhtıyacı cok ama habıre mont alıyor dıye. Herkes nıye buna takıldı anlamadım ben zaten bundan bahsedıp şikayetımı dile getırmıstım.
Çünkü biri gecinemiyorum derse harcama kalemlerine bakilir. Bu adam sizi hic mi dinlemiyor gercekten fuzuli ,israf. Yazik günah yogurtla bir seyler yemeye kadar katik yapmaya calisip sonra bu kadar mont içinden satmamaniz. Beni baglamaz sizin icin diyorum

Bazi insanlarin tek hatalari oldugundan fazla lüks yasama cabalari.
Sen 3.dünya ülkesinde yasiyorsun canim.
Bunun bir farkina var. Senin neyine marka esyalar ayakkabilar fildir fildir gezmeler.

Afrikada yasayan ve suyu zor bulan insanin her yil yeni iphone alma cabasina benziyor bazilarinin cabasi türkiyede :D

Önce bi hangi ülkede yasadigina bak sonra ona göre önceliklerini belirle degil mi?

Dünya liderleri olan ülkelerde ki insanlar dahi bukadar mizmizlanmiyor. Gida giderleri yüksek ise ayda bir gitmezsin konsere üc ayda bir gidersin sorun cözülür.
Veya marka almaktan vazgecersin veya alma sikligini düsürürsün bitti.

Düsürmemm lüksüüm kalsin keyfim olsun dersen de herseyi full gaz almaya ve gezmeye devam. Borc icinde yasarsin sürekli. Secim senin.

Yanlıs mı olur diyorsunuz? Bu arada kozmetik satısı yapan arkadasım urun satıslarını donduruyormus kozmetiğe zam gelecek dedi umarım dogru değildir
Evlenmeden önce Dior bobbi Brown ester lauder gibi markaların indirimlerini takip eder alırdım şimdi Gratis Watsons daki en ucuz rujlara kadar düştüm öbür markalara bakmıyorum bile artık

Back