• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Benim ev geçen kış akşamları hep 22 dereceydi. Üstünü de örtmediği için 1.5 tog uyku tulumuna şu bacaklı olanlardan içine çıtçıtlı yarım kollu body giydirerek yatırdım hep ,ayağa da çorap. Sıkıntı olmadı , hastalanmadı hiç hatta daha güzel uyudu. Kombi 42° iken evim 22 oluyor gece, 46ya çıkardık ocakta 580 TL geldi doğalgaz 4 açık petekle.
ben kombiyi 42 ye ceksem bizim ev morg gibi olur dogalgaza baş edemedigimden termometre taktirmak zorunda kaldim en yuksek faturam 510 lira geldi gecen sene
peki o tulumlarla gece çıse kaldirmak zor oluyormu ?

bir şey sormak istiyorum bende kizim 3 yasinda dogdugundan beri evi kişin hep 24 dereceye sabitledik termometreyle sicak odalar 27 dereceyi buldu tabi boyle olunca
ideal bir sicaklik varmi 22 derece olsa mesela yattigi oda üşürmü acaba.
artik yurudugu icin hareketli geceleride kismen ustunu ortebiliyor normal yatakta yatiyor
27 cok sıcak ozellikle gece yatarken. Cocuklar dahil ideal uyku sıcaklığı 15 18 diyorlardi tabi guzelce giydirilip üstü örtülecek, cok sicak havada uyuyunca hem uyku kalitesi düşüyor hem de solunum yollari kuruduğu icin enfeksiyonlara yine açık hale geliyormuş. Odasina mutlaka nem için bir kap icinde su koyun.

27 cok sıcak ozellikle gece yatarken. Cocuklar dahil ideal uyku sıcaklığı 15 18 diyorlardi tabi guzelce giydirilip üstü örtülecek, cok sicak havada uyuyunca hem uyku kalitesi düşüyor hem de solunum yollari kuruduğu icin enfeksiyonlara yine açık hale geliyormuş. Odasina mutlaka nem için bir kap icinde su koyun.
Evet öyle diyor doktorlar ama 15 18 derecede yaşamanın imkanı yok.
Benim için bile yok, sürekli solunan soğuk hava boğazı tahriş ettiğinden hastalıktan çıkmayız.
22 23 ideal.

Şiddetle tavsiyedir, onun gibi yazan hiç görmedim
Grange’ın kitaplarında yaşadığım his, resmen başrol oynayan karakter gibi içine giriyorum.
Yaşıyorum, seyrediyorum adeta ve zaman mekan kavramım kayboluyor, sırf bitirmek için tuvalete giderken bile elimden bırakamam.

Grange’ın kitaplarında yaşadığım his, resmen başrol oynayan karakter gibi içine giriyorum.
Yaşıyorum, seyrediyorum adeta ve zaman mekan kavramım kayboluyor, sırf bitirmek için tuvalete giderken bile elimden bırakamam.

Esir ediyor insanı özellikle Ölü Ruhlar Ormanı, Şeytan Yemini ve Siyah Kan :)) yazarı çok merak ediyorum, nasıl bir beyin ve bilgi birikiminden çıkıyor o kitaplar, dünyada neler yaşıyor :)))

Esir ediyor insanı özellikle Ölü Ruhlar Ormanı, Şeytan Yemini ve Siyah Kan :)) yazarı çok merak ediyorum, nasıl bir beyin ve bilgi birikiminden çıkıyor o kitaplar, dünyada neler yaşıyor :)))
Siyah kanı okuyalı 15 sene geçti, hala üzerine yaşadığım heyecanı geçen ne bir film, ne kitap görmedim.
Neden senaryo haline getirilmiyor, beyaz perdeye aktarılmıyor, anlamıyorum...

yok yattigi oda 24 derece oluyor diger taraflar daha sicak (guneye bakan taraf) odalar oldugu icin oralar 27 dereceyi buluyor.
15 18 e icim el vermez 😟 ama 22 ye cekmeyi dusunuyorum bu sene

yok yattigi oda 24 derece oluyor diger taraflar daha sicak (guneye bakan taraf) odalar oldugu icin oralar 27 dereceyi buluyor.
15 18 e icim el vermez 😟 ama 22 ye cekmeyi dusunuyorum bu sene
Valla düşününce bana da soğuk geldi aslinda. Uzmanlar böyle diyor daha yeni okumuştum, hatta actim baktim tekrar, öyleymiş ama en iyisi 22 bencede

Siyah kanı okuyalı 15 sene geçti, hala üzerine yaşadığım heyecanı geçen ne bir film, ne kitap görmedim.

Filmi yapılsa bu kadar tadı olmaz diye düşünüyorum, Grange 'in özelliği insanların hayal gücünü harekete geçirmek, düşündürmek. Kitaplarında heyecan ve gerilim kadar bilgi de var, kitap olarak benim çok hoşuma gidiyorlar belki okumayı sevdiğimdendir bilmiyorum :))

Valla düşününce bana da soğuk geldi aslinda. Uzmanlar böyle diyor daha yeni okumuştum, hatta actim baktim tekrar, öyleymiş ama en iyisi 22 bencede
15 derece evde ben bile usuyorum ya i 15 18 derece belki merkezi sistemli evlerde falan dusundugum kadar soguk durmaz her yer esit yandigi icin ama altimdakiler gece dogalgazi ya tamamen kapatiyor yada tamamen kisiyor gunduzleride isteler 24 derece evde bile yerlere terliksiz bastigimda ayaklarim usuyor bacaklarimi cekiyor tabanin soguklugu oyle bi durumda iyice kotu olur sanirim.

Biz de evde severiz çok grangeı, stefın king de ayrı ekol tabi ama ben granjcıyım :)) zaten tarzlarıma birebir aynı diyemeyiz

bir şey sormak istiyorum bende kizim 3 yasinda dogdugundan beri evi kişin hep 24 dereceye sabitledik termometreyle sicak odalar 27 dereceyi buldu tabi boyle olunca
ideal bir sicaklik varmi 22 derece olsa mesela yattigi oda üşürmü acaba.
artik yurudugu icin hareketli geceleride kismen ustunu ortebiliyor normal yatakta yatiyor
Yegenım uc yasında evleri hep 21 dereceye sabıtlı ve hıc hasta olmuyor biz kızımla 25 derecede usuyoruz sanırım alıstırma ile alakalı ama uzun kollu gıyerse usur mu bilemedim

Bu sitenin faydası nedir biliYor musunuz?
ek gelir elde etme fikri edindim.
Evimde kullanmadığım 16 ürün sattım
Bugun gelirken iki kilo muz, bir kilo badem, bir de ejder meyvesi aldım:))))
yazan arkadasları okurken meyvemi ballı bademımle yiyerek okuyacagım. Munecim ejder meyvesi dedi almak farz oldu.

Beyaz perdeye aktarılan filmleri kitap kadar heyecan vermediği ve tutulmadığı içindir sanırım.

Beyaz perdeye aktarılan filmleri kitap kadar heyecan vermediği ve tutulmadığı içindir sanırım.
Özellikle korku gerilim tarzında kitap uyarlaması filmler çokça mevcut, buna sıra gelmiyor.
Ya da Grange’ın böyle bir isteği, izni mi yok nedir, anlamadım.
Polisiye gerilim severler için bulunmaz bir yazar, keza bu türü yine seyretmeyi severler için kaliteli yapım yok denecek kadar az.
Bir de cristopher nolen yönetse, tadından yenmez de işte, hayal benimki😂
Eskileri açıp açıp izliyoruz...

Back