• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

aynen öyle kilosu 25 e bamya aldım mecbur dolaba koymak için
Antalya'dayim bizim pazarda 5 TL idi bamya patates soğan 1.50 domates 2 biber patlıcan 2 elma 3 armut 5 maydonoz roka tane 1 limon 5 havuc turp 1 50 marul 3 muz 8 10 arası degisio mandalina 3....Sanırım Antalya'da olmamın avantaji...Herşey yetiştiği için daha uygun ama ailem yazlıkta 3 4 katı daha pahalı mesela kapya biber patlıcan kozleyip attım 150 TL den annem biber 10 patlıcan 5 TL burda dedi sok oldum

Geçen dışarı çıktık dışarda yemeyelim dedim piknik uygun olur 1 paket tavuk kömür kola ekmek 100 küsur para ödedim Allah'tan uyguna kapatalim dedik yani dışarda yesem de aynı uyguna getirmeye çalışsan yine ayni eşimin yemek kartıyla mutfak alışverişini yapıyorum 500 TL yatio önceden üstüne kalır gelecek aya aktarirdi para şimdi 500 TL ile ayın ortasini getiremioruz

Sans yani tamamen bizim pazarda böyle seyler olmuyor pazara hep 5 ten sonra hatta 6 gni cikarim aksam pazari diyerek ama hic fark ollmuyor.

Inanki kücük sehirde yasiyorum yerli üretimdd var ama ateş pahası. Marketler pazardan ucuz hatta. Taze fasulye markette 7tl pazarda 12tl ,domates suanda markette3tl pazarda 7tl ,gelde pazara git. geçen sene Ankaraya gitmistim markete girdim burda maydanoz 2tl ise orda 3 tanesi 2tl,burda ispanak 7tl ankarada baktim 2tl.ayni şekilde kuru bakliyat yag deterjan orda %30 daha ucuz geldi .galiba rekabetten dolayi.. Sonra düşündüm kücük sehirde yasamak daha zormus diye.

Geçen dışarı çıktık dışarda yemeyelim dedim piknik uygun olur 1 paket tavuk kömür kola ekmek 100 küsur para ödedim Allah'tan uyguna kapatalim dedik yani dışarda yesem de aynı uyguna getirmeye çalışsan yine ayni eşimin yemek kartıyla mutfak alışverişini yapıyorum 500 TL yatio önceden üstüne kalır gelecek aya aktarirdi para şimdi 500 TL ile ayın ortasini getiremioruz

En güzeli simit birde yanina Aknaz ayran (bim) . 😆

Antalya'dayim bizim pazarda 5 TL idi bamya patates soğan 1.50 domates 2 biber patlıcan 2 elma 3 armut 5 maydonoz roka tane 1 limon 5 havuc turp 1 50 marul 3 muz 8 10 arası degisio mandalina 3....Sanırım Antalya'da olmamın avantaji...Herşey yetiştiği için daha uygun ama ailem yazlıkta 3 4 katı daha pahalı mesela kapya biber patlıcan kozleyip attım 150 TL den annem biber 10 patlıcan 5 TL burda dedi sok oldum

Bugün markete gittim. Bamya 18 ,patates sogan 2.5 3,domates 3 5 arasi.biber 7 patlican 5 elma 6 armut 7 maydanoz roka 2 2.5 arası .havuc turp 3.5 tl arasindaydi. MUZ MUUUU ??? ABOWWWW oneydi .heeeee o sarı uzun olan meyve burda 18tl. Direkt bosanma nedeni 😨

Benim konumu sabote edenler buraya uğrayamamış olacak ki konu halen kapanmamış. Çok pahalı herşey ateş pahası, iyi peynir yiyeyim süt tozu girmesin peynir diye vücuduma dersen 70-80 TL beyazın kilosu, kaşar daha pahalı ve malesef eski lezzet yok, meyve sebze ateş pahası. Tekstil hele iyice uçtu Zara, Mango vs. mağazalar eskiden uğrak mağazamızdı şimdi lüks oldu. Onlarda 69 birime satılan pantolon bizde 500 liraya satılıyor kur farkından dolayı. Hadi giyimde alternatif markalar da var ama çalışan kadınsanız mecbursunuz formal giyinmek için. Kozmetik demiş miydim ona da ulaşamıyoruz artık, iyi ki makyaj yapan bir kadın değilim yoksa bir de ona yetişemezdim sanırım. Herşey pahalı, herşey lüks nereye gidiyoruz belli değil gerçekten.

Salata meze falan var mıydı ıcınde?

Amin, valla ben kurtuldum, ki doğup büyüdüğüm şehir ama iş sebebiyle ayrılamayanların, hele de kendi evi yoksa kirada olanların işi zor İstanbul'da.
Biz ara ara sadece gezmeye ya da ailem için gidiyoruz, daha İstanbul'a vardığımız anda bunalıyoruz çünkü trafikte dur kalk dur kalk 10 km yolu 2-3 saatte gidiyoruz, hele gidişimiz iş saatine denk geldiyse :olamaz:

Bir arkadaşımız 2 sene evvel kış mevsiminde bir gece aniden kar bastırınca iş çıkışı evine dönerken 5 saat mahsur kaldı yolda, arkadaşları elbirliğiyle telefondan ulaşım desteği verip alternatif ara yollardan evine ulaşmasını sağladı da öyle kurtuldu.

Şehir muhteşem, hele o Boğaz ömre bedel ama yaşamak maddi manevi eziyet bu güzel şehirde.
Biz hem daha sakin ve huzurlu hem daha güvenli bir hayat için kaçtık kurtulduk, darısı diğerlerinin başına.

Mune dua edin ne olur darısı başımıza olsun. Etimle kemiğmle nefret ediyorum daha iki üç sene evel asla başka yerde yaşamam dediğim bu şehirden. Ne gürültüsü bitiyor, ne insanında saygı kavramı var, ne kalabalık azalıyor.
En büyük duam ; eşim evden yürütebileceği bir meslekte ve şu an işsiz. Artık inşallah ona bir kapı mı açılır da gideriz buradan yoksa büyüklerden miras mı kalır ama gidelim buradan.

Benim konumu sabote edenler buraya uğrayamamış olacak ki konu halen kapanmamış. Çok pahalı herşey ateş pahası, iyi peynir yiyeyim süt tozu girmesin peynir diye vücuduma dersen 70-80 TL beyazın kilosu, kaşar daha pahalı ve malesef eski lezzet yok, meyve sebze ateş pahası. Tekstil hele iyice uçtu Zara, Mango vs. mağazalar eskiden uğrak mağazamızdı şimdi lüks oldu. Onlarda 69 birime satılan pantolon bizde 500 liraya satılıyor kur farkından dolayı. Hadi giyimde alternatif markalar da var ama çalışan kadınsanız mecbursunuz formal giyinmek için. Kozmetik demiş miydim ona da ulaşamıyoruz artık, iyi ki makyaj yapan bir kadın değilim yoksa bir de ona yetişemezdim sanırım. Herşey pahalı, herşey lüks nereye gidiyoruz belli değil gerçekten.
Bakalım bundan sonra pandemi bitmezse ne olacak? Esnaf zaten battı. Memur emeklı dısında duzgun maasını alabılen az, gıda dısında bişeye harcanmaz artık diyordum gecen sene şimdi o bile lüks oldu

Bakalım bundan sonra pandemi bitmezse ne olacak? Esnaf zaten battı. Memur emeklı dısında duzgun maasını alabılen az, gıda dısında bişeye harcanmaz artık diyordum gecen sene şimdi o bile lüks oldu

Bu kış için hiç umutlu değilim, resmen insanlarla dalga geçildi bu süreçte ve vakalar artmaya devam edecek. O zaman görün işte batan esnafı, işsizlikleri. Bitmeyecek bu çok belli , belki de 2021’in sonunu görecek aşının bulunması. Of ki of, eşim de işsiz iş yok mühendis adam işsiz aylardır. Bir şekilde idare ediyoruz ama nereye kadar?

Bugün markete gittim. Bamya 18 ,patates sogan 2.5 3,domates 3 5 arasi.biber 7 patlican 5 elma 6 armut 7 maydanoz roka 2 2.5 arası .havuc turp 3.5 tl arasindaydi. MUZ MUUUU ??? ABOWWWW oneydi .heeeee o sarı uzun olan meyve burda 18tl. Direkt bosanma nedeni 😨
Bir market var burda sebze meyve nerdeyse üçte iki fiyatına diyorlardı ama öyle uzakkı, vesait de yok. Yurunecek gibi değil. Bı cılgınlık yapıp gecen ay gittim hepsi yarı curumus ama millet sapır sapır alısverıs yapıyo. Eskıden ban sebebiydi bu, marketcıydı musterı hemen banlardı şimdi like veriyorlar. İnsanlar fiyatına bakıyor mecburen kalıteye bakmak lüks oldu

Bu kış için hiç umutlu değilim, resmen insanlarla dalga geçildi bu süreçte ve vakalar artmaya devam edecek. O zaman görün işte batan esnafı, işsizlikleri. Bitmeyecek bu çok belli , belki de 2021’in sonunu görecek aşının bulunması. Of ki of, eşim de işsiz iş yok mühendis adam işsiz aylardır. Bir şekilde idare ediyoruz ama nereye kadar?
Ben en cok sogukları dusunuyorum. Son yılların en soguk kısı gelıyor. Guneste solar patlama mı ne varmıs. Otuz kırk yılda bır olan bişeydi sanırım. İnsallah dogru degıldır dogalgaz hepımızı mahvedecek

Bir market var burda sebze meyve nerdeyse üçte iki fiyatına diyorlardı ama öyle uzakkı, vesait de yok. Yurunecek gibi değil. Bı cılgınlık yapıp gecen ay gittim hepsi yarı curumus ama millet sapır sapır alısverıs yapıyo. Eskıden ban sebebiydi bu, marketcıydı musterı hemen banlardı şimdi like veriyorlar. İnsanlar fiyatına bakıyor mecburen kalıteye bakmak lüks oldu

Çürümüş deyince, şimdi eve dönerken Carefour’a girdim rokalar ölmüş ama öyle bir ölmek değil vw tezgahta. Yok mu bunun denetleyeni falan? Ya da alan mı var bu halde?

Hep diyorum İstanbul'da yaşayan memura ekstra ödeme yapılmalı. İstanbul'daki memur ay sonunu getiremezken atıyorum Mardin'de Balıkesir'de yaşayan memur para biriktirip ev alıyor. Maaş aynı.
O zaman kimse Mardin’de yaşamaz. 😁 Küçük şehirlerin de bir cazibesi olmalı, büyükşehirlere bu halde bile aşırı göç oluyor. Benim en büyük hayalim küçük bir yere taşınmak valla. 😁

Back