- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.579
Semtle mi alakalı acaba. Ben İstanbul’da yalamadığım halde sadece yeşilliğe belki 40 lira veriyorum
evet olabilir muhtemelen. oturduğum semtte fiyatlar asla böyle değil. çalıştığım yerdeki semtten alıyorum. bir de biz iki kişiyiz evde fazla almıyorum muhtemelen ondanSemtle mi alakalı acaba. Ben İstanbul’da yalamadığım halde sadece yeşilliğe belki 40 lira veriyorum
Evet eskiden herşey çok daha doğal ve bereketliydi, baba tarafımın durumu çok iyiydi ama annemin babası Allah rahmet eylesin pamuk dedem gariban bir adamdı, fabrikada işçi olarak çalıştı yıllarca, işçi maaşıyla muhteşem olmasa da bahçe içinde bir ev yaptı, 4 çocuk bir karı-koca 6 kişilik aileye baktı, büyüttü hepsini evlendirdi, ben muzu çok severim, küçükken avuç içimle ittirerek yediğim için dedemin çok hoşuna gidermiş bana kilo kilo muz alırdı, kavun karpuz aldığında taneyle aldığını bilmem hepsinden 4'er 5'er alırdı, çok güzel günlerdi anlatırken bile o günlere gittim, domatesin bile bir tadı lezzeti vardı, doğrarken elimizi yakardı suyu, şimdi kabuğu bile poşet gibi tövbe estağfurullahbılemedımbenım cocuklugum daha bereketlıydı hersey sankı daha lezzetlı ve daha bereketlıydı cok degıl 6 yıl once evlendım yenı evlıyken 100 tl ye dolu poset alısverıs yapardım sımdı 100 tl ye poset kullanmaya bıle gerek yok :)
Tabiiki trilyonluk bir serveti yok:) ama en azından küçük de olsa bir evi var.eskisi gibi yediğinden kısmak zorunda değil.annemde ara ara calışıyor birbirlerine destek olarak yaşayıp gidiyorlar.Memur maaşı ile hep ekmek ve çökelek yerdiniz demek hep yani. Şimdi de burda yazanların çoğu memur ve geçimimiz çok zor diyorlar ama şimdi memur babanız oldukça iyi durumda. Burdaki memurlarsa sorun var sanirim
ah ah mis gıbı kokardı hepsı... çilekler kiviler falan kasa kasa alınırdı sabah kahvaltıda dogranan salatalık evı kokuturdu aynen karpuz alındı mı 6-7 tane alınırdı ve oyle hemen bozulmazdı da evın en serın yerınde saklanırdı karpuz bıttıkce sıradakı alınırdı sımdı dolabın ıcınde 5. gun ıcı mırcık oluyorEvet eskiden herşey çok daha doğal ve bereketliydi, baba tarafımın durumu çok iyiydi ama annemin babası Allah rahmet eylesin pamuk dedem gariban bir adamdı, fabrikada işçi olarak çalıştı yıllarca, işçi maaşıyla muhteşem olmasa da bahçe içinde bir ev yaptı, 4 çocuk bir karı-koca 6 kişilik aileye baktı, büyüttü hepsini evlendirdi, ben muzu çok severim, küçükken avuç içimle ittirerek yediğim için dedemin çok hoşuna gidermiş bana kilo kilo muz alırdı, kavun karpuz aldığında taneyle aldığını bilmem hepsinden 4'er 5'er alırdı, çok güzel günlerdi anlatırken bile o günlere gittim, domatesin bile bir tadı lezzeti vardı, doğrarken elimizi yakardı suyu, şimdi kabuğu bile poşet gibi tövbe estağfurullah
Ahhh nerde o eski gunler dedirttinEvet eskiden herşey çok daha doğal ve bereketliydi, baba tarafımın durumu çok iyiydi ama annemin babası Allah rahmet eylesin pamuk dedem gariban bir adamdı, fabrikada işçi olarak çalıştı yıllarca, işçi maaşıyla muhteşem olmasa da bahçe içinde bir ev yaptı, 4 çocuk bir karı-koca 6 kişilik aileye baktı, büyüttü hepsini evlendirdi, ben muzu çok severim, küçükken avuç içimle ittirerek yediğim için dedemin çok hoşuna gidermiş bana kilo kilo muz alırdı, kavun karpuz aldığında taneyle aldığını bilmem hepsinden 4'er 5'er alırdı, çok güzel günlerdi anlatırken bile o günlere gittim, domatesin bile bir tadı lezzeti vardı, doğrarken elimizi yakardı suyu, şimdi kabuğu bile poşet gibi tövbe estağfurullah
Tutumluluk konusunda annem üniversiteye hoca olurAçılın kızlar birikim topiğinden geliyorum...haftalık 3 kişilik mutfak masrafım 102 tl. tuttu diyen bir ablaya sordum nasıl yapıyorsunuz diye, rabbimin emir ve yasaklarına uyun, bol bol sadaka verin diye tavsiye aldım biraz öncedemek benim aradaki 700 tl. fark bu yüzdenmiş, sadakam azmıs, pahalılık yokmuş yani, verilmiş sadakası olanlar gayet 100 tl 3 kişi besleyebiliyormuş, kesin bilgi yayalım
cocugumun benım cocuklugumda yedıklerımden yıyememesıne uzuluyorum ...yıyorda cılek o cılek degıl resmen tadı degısık, bız artık seker tuketmedıgımızden meyveyı de kontrollu tuketıyoruz ,daha dogrusu 4 bucuk yasındakı kızım ıcın alıyoruz abur cubur ıstedıgınde yesın dıye.Ahhh nerde o eski gunler dedirttinMune resmen arkadan gelen nesillere acıyorum
Evet hepsi oyleler maalesef.keyiflerince yaşayıp tr ye gelince ahkam kesiyorlarSizin akrabalarinizda mi öyle?
Zaten gurbetçilerin oy kullanmasi iki yüzlülüğüne deli oluyorum onlar hangi hakla ve vasifla oy kullanabiliyolar bu ulke de
Benim babam memur emeklisi.Allah yardımcınız olsun sahiden hepimiz batan bir gemideyiz gibi hissediyorum
Eskiden bir evde mühendis çalışacaktı bırakın ikinci maaşla yettirememeyi refah seviyesinde yasanirdi
Şimdi geldiğimiz duruma bakın bende asgari ücretten bi tik fazla alıyorum
Maaşı alır almaz kredi kartı telefon faturası vs derken -300 u gordum
Sinirlerim bozuldu resmen
Insanlar ailemle yaşadığım için masrafim olmuyor zannediyor ama alakasi yok resmen harclikla yaşıyor gibiyim
Harçlık dediğimde o küçük harcamalarını bile kredi kartıyla yapıyorum iyiden iyiye psikolojim bozulmaya başladı.
Sanki ülke olarak sadece yiyebiliyoruz baska her sey lüx
Oda ne yiyorsan kilo zenginlikten görünür ama kesinlikle bence fakirlik hastalığı
Durumu iyi olan protein aliyor kotu olan karbonhidrat
ya sehırden sehıre hatta mahalleden mahalleye bıle degısebılıyor fıyatlar soyle kı ben gecen sene kerevız yuzunden cok uzuldumhangi pazar Yeşilköy pazarı mı?
sebze haricinde mutfak eşyalarına kıyafetlere vs yoğunlaşmış olabilir misiniz? ben 40 tiye gayet de neredeyse tüm sebzeleri aldım pazardan.
Soyle anlatayım biz çocukken evimizin arka bahçesine domatesler ekilirdi biz evin önünde domateslerin suçlandığını anlardık domates sulandı mi kokusu on tarafa kadar gelirdi şimdi tarlasına gir eskiden 1 domatesten aldigin kokuyu alamazsıncocugumun benım cocuklugumda yedıklerımden yıyememesıne uzuluyorum ...yıyorda cılek o cılek degıl resmen tadı degısık, bız artık seker tuketmedıgımızden meyveyı de kontrollu tuketıyoruz ,daha dogrusu 4 bucuk yasındakı kızım ıcın alıyoruz abur cubur ıstedıgınde yesın dıye.
elma bozuk sandım tadına baktım tadı yok esıme erhan bunda garıplık var dıyorum kabugu bıle kayıs gıbı lımonlar da tuhaf bıldıgınız lımon taklıtı yapıyorlar
o yuzden bu kadar zoruma gıdıyor harcadıgımız para ,verdıgımız paranın karsılıgı degıl aldıgımız lezzet ve dogallık cunku , sonunda su noktaya gelmekten korkuyorum, zaten dogal degıl ne yedıgımız bellı degıl pahalı da barı yemeyelım deyıp unutucaz eni sonu
ben sormadan yapıştırdı zaten herşeyin en güzelini tüketiyoruz diye, bi de o topicte günluk menülerini filan da paylaşıyor herkes, şöyle bir göz gezdirdim hakkaten etinden salatasina sütlusunden tatlısına dört dörtluk menüler hep.... bilemedim valla, şu sadaka konusunda biraz daha bilgi alıcam ben zira aradaki farkı mantıkla bilimle ekonomiyle filan açıklamak olanaksız gorünüyormesela aksam ne yemek yıyorlarmıs 1 paket makarnayı pısırıp hergun ortaya 1 tabak koyup 1 hafta onu yeseler ancak o para tutar
deterjan kullanmadan bulasık camasır yıkasalar
1 kova suyu doldurup herkes onun ıcınden elını yuzunu yıkasa falan
ya da hergun sadece marul yıyor olabılırler
olabılıtesı mumkun
allah muhafaza ne etı yıyorlar acaba zira etın fıyatıda bellıben sormadan yapıştırdı zaten herşeyin en güzelini tüketiyoruz diye, bi de o topicte günluk menülerini filan da paylaşıyor herkes, şöyle bir göz gezdirdim hakkaten etinden salatasina sütlusunden tatlısına dört dörtluk menüler hep.... bilemedim valla, şu sadaka konusunda biraz daha bilgi alıcam ben zira aradaki farkı mantıkla bilimle ekonomiyle filan açıklamak olanaksız gorünüyor
Eşimi markete gönderdim. Geldi köfte yaptım şimdi baya hesapladım merak ne kadar tutuyor diye. Salata dahil 60-65 arası dedim ki ucuz da saydım bazılarını hani evde olan baharattır biberdir maruldur vs şeyleri. Kıyma da 400 gram bu arafa bir kilo değil. Nasıl haftalık 100-150 lira ile her şeyi alıp yiyebiyolar mantığım şimdi daha da almadı.allah muhafaza ne etı yıyorlar acaba zira etın fıyatıda bellı
soyle yapıyorlar heralde marulun arasına ınce dılım salam ınce dılım domates koyup sarıp yıyorlarsaEşimi markete gönderdim. Geldi köfte yaptım şimdi baya hesapladım merak ne kadar tutuyor diye. Salata dahil 60-65 arası dedim ki ucuz da saydım bazılarını hani evde olan baharattır biberdir maruldur vs şeyleri. Kıyma da 400 gram bu arafa bir kilo değil. Nasıl haftalık 100-150 lira ile her şeyi alıp yiyebiyolar mantığım şimdi daha da almadı.
Aynen bir de çorba yapsam yanına patates falan kızartsam 90i bulur. Bir de biz 3 kişiyiz yani. Hayır o kadar harcayıp menülerini de yazıyorlarmış her şey de gerçekten varmış ya ona da şaştım kaldım.soyle yapıyorlar heralde marulun arasına ınce dılım salam ınce dılım domates koyup sarıp yıyorlarsa
buna da etımızı de yıyoruz sebzemızı de seklınde bakıyorlarsa
cunku gercekten mumkun degıl
dedıgınız gıbı 70 den asagı tutmaz yaptıgınız menu
sebze meyve fıyatı ortada yanı o kadar ucuzsa parasını gonderelım bıze de aynısından alıp gondersınler bızımde karnımız doysun
Hangi topik o ya ben de bakayım bur şeyler öğreneyimben sormadan yapıştırdı zaten herşeyin en güzelini tüketiyoruz diye, bi de o topicte günluk menülerini filan da paylaşıyor herkes, şöyle bir göz gezdirdim hakkaten etinden salatasina sütlusunden tatlısına dört dörtluk menüler hep.... bilemedim valla, şu sadaka konusunda biraz daha bilgi alıcam ben zira aradaki farkı mantıkla bilimle ekonomiyle filan açıklamak olanaksız gorünüyor
hıc ınanmıyorum ben onlara mumkun degıl yanı teknık olarak ımkanı yokAynen bir de çorba yapsam yanına patates falan kızartsam 90i bulur. Bir de biz 3 kişiyiz yani. Hayır o kadar harcayıp menülerini de yazıyorlarmış her şey de gerçekten varmış ya ona da şaştım kaldım.