Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Pazar masrafım ise şöyle yazayım
20'li lavaş ekmek
1 yarım kalıp ezine peynir.
3 çeşit meyve (ucuzundan)
yarım kiloluk 3 adet sebze çeşidi.
domates, salatalık (yaz ayı içinde aldıklarımdı salata malzemesi için)
Kışın ise turp, marul,havuç (kışlık salata için)
patates, sogan zaten rutin alınan şeyler.
Al sana 100 tl.
Ha peyniri k.kartından geçiyorum.
100 tl sadece saydıgım peynir harici herşey.

Allah kolaylıklar versin gerçekten bekar anne olmak çok zor.

Valla insanlara dışardan bakinca maddi sıkıntı bi bende sanıyorum ama burda mi konuyu gorunce üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum hepimkzin batmış olduğunu görmek üzere herkes aynı durumda olunca savurganligimdan degilde pahslliliktan yetistiremedigimi anliyorum

z.yagı alacaktım arkadaştan Hatay'dan geliyor diye ama duydum ki içinde pamuk yagı olabilirmiş almadım.
Carrefoursa'ya gittim rivera zeytinyagına (bu düşük kalite demek zaten) kampanyalı diye 2 litrelik bilindik bir markanınkini 40 tl'ye aldım. kampanyasız fiyatı 50 tl.
geçen ay aldıgım z.yagından yarım litre felan kalmıştır.
Yemeklerime ve salataya kullanıyorum.
Hiç bir şeyin bereketi yok zaten.
İstatistiki verilere göre yoksul bile degiliz sfhfjhajfhf

Ya tatlım inan sıkıntı daha dogrusu delik çok büyük.
Benim çevremde genel olarak böyle.
ALLAH'a şükür yetirmeye gayret ediyorum diyelim.
Eşim işyeri açtı ama maalesef pandemi döneminde işyeri anca kendini götürüyor ve mecburen bu ay yeni bir iş görüşmesi yapmak zorunda kaldı.
1.5 sene önce 7.000 tl alıyordu bu adam. (kendisi mühendis)
Şimdi ise 5.500 TL. o da pazarlık ede ede. (daha yeni başlayacak)
Ben de çalışıyorum.
Ama bizdeki durum bu.
Resmen kıt kanaat moddayım.

babası nerelerde çocuğunuzun nafaka vs vermiyor mu?
bunun için diretin nafaka vermiyorsa
tabi eski eşiniz hayattaysa

Hanımlar konuda siyasi yorum yazılmıyor değil mi? Sizleri siyasi yorumlardan banlamak istemiyorum çünkü.
Ayrıca gerçekten herşey aldı başını gidiyor, Allah herkesin yardımcısı olsun, sizlere göre çok daha ucuz ve doğal gıda bulabileceğim küçük bir yerde yaşıyorum, 8 yıl evvel buraya taşındığımızda pazardan kahvaltılık ürünlerden aklınıza gelebilecek herşeyi, ki ev yapımı tereyağ, hakiki bal vb dahil, sebze meyveleri de aldığımda 2 pazar arabası dolusu yiyeceğe 50 lira verirken, bugün tek pazar arabasını 300 liraya doldurabiliyorum ancak, kaldı ki muz demişsiniz hepiniz, muz bizim burada en pahalısı 7-8 lira.

Şu an araba geçiyor 5 kg domates 10 lira, patates 5 kg 10 lira diye bağırıyor:))

Market alışverişlerini hiç yazmıyorum dahi onlar hepimizce malum, bizim eve de çoğunuzun evi gibi hazır, dondurulmuş gıdalar, yapay içecek ve abur cubur girmez, çoğu şeyi evde kendim yaparım zaten ama evden bugün alışveriş yapmam lazım deyip her çıktığımda 200 lira harcamadan dönemiyorum, o 200 lirada Ejder meyvesi:))) yok, unuydu şekeriydi çayıydı tuzuydu Türk kahvesiydi derken bir bakıyorum banknotlar havalanmış gidiyor

Allah yardımcınız olsun sahiden hepimiz batan bir gemideyiz gibi hissediyorum

Eskiden bir evde mühendis çalışacaktı bırakın ikinci maaşla yettirememeyi refah seviyesinde yasanirdi
Şimdi geldiğimiz duruma bakın bende asgari ücretten bi tik fazla alıyorum
Maaşı alır almaz kredi kartı telefon faturası vs derken -300 u gordum
Sinirlerim bozuldu resmen
Insanlar ailemle yaşadığım için masrafim olmuyor zannediyor ama alakasi yok resmen harclikla yaşıyor gibiyim
Harçlık dediğimde o küçük harcamalarını bile kredi kartıyla yapıyorum iyiden iyiye psikolojim bozulmaya başladı.

Sanki ülke olarak sadece yiyebiliyoruz baska her sey lüx
Oda ne yiyorsan kilo zenginlikten görünür ama kesinlikle bence fakirlik hastalığı
Durumu iyi olan protein aliyor kotu olan karbonhidrat

Sezon geldi kilo aldim ne eski minyum olur me yenisini alabilecek durumdayım ayakkabı yine aynı durumda patlamak uzereyim ama sinirden mi üzüntüden mi bilmiyorum

Hiç öyle bir anımı hatırlayamadım.biz anneannemin köyden gönderdiği çökelikle ekmek yerdik hep.babam memurdu.annemde el işi yapar satardı.
Şimdi çok şükür annemlerin durumuda bizim durumumuzda oldukça iyi

Memur maaşı ile hep ekmek ve çökelek yerdiniz demek hep yani. Şimdi de burda yazanların çoğu memur ve geçimimiz çok zor diyorlar ama şimdi memur babanız oldukça iyi durumda. Burdaki memurlarsa sorun var sanirim

bılemedım benım cocuklugum daha bereketlıydı hersey sankı daha lezzetlı ve daha bereketlıydı cok degıl 6 yıl once evlendım yenı evlıyken 100 tl ye dolu poset alısverıs yapardım sımdı 100 tl ye poset kullanmaya bıle gerek yok :)

Evet hayat pahalı ona birşey diyemem.ama eskidende cok ucuz değildi.biz çok yoklukla büyüdük.ilk alıntıladıgım mesajınızda düşündüm hiç anımsayamadım ona istinaden yazdım.
Allah herkese kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…