Bence de bu davranış şovdan ibaret bi de sana karsi bi davranış param var çocuğumdan esirgemiyorum ama bu parayı senin faydalanamayacgin şekilde harcıyorum demek istiyorAnlatamıyorsun ki.. sadece sov yapıyor.
Allah kolaylıklar versin gerçekten bekar anne olmak çok zor.Aslında bunu birkaç kez dile getirdim bana gerkesız masrafları kıs dedi. Kuafor falan. Ben gecen sene ocaktan beri kuaföre gitmedim ki. Saclarımı evde boyuyordum artık ona bile para ayırmıyorum saldım gitti anca özel bi davet olur o zaman kapıyorum beyazları. Şimdi zaten dısarı cıkarken bandana ile kapıyorum . Pek yardımcı olmaz ama kendısı sureklı ev alır seyahat eder On yıl onu da ödemedi ev sattım ödedim hep buna da şukur
Valla insanlara dışardan bakinca maddi sıkıntı bi bende sanıyorum ama burda mi konuyu gorunce üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum hepimkzin batmış olduğunu görmek üzere herkes aynı durumda olunca savurganligimdan degilde pahslliliktan yetistiremedigimi anliyorumBizim aylık 2.000 tl pazar masrafı dahil mutfak giderimiz var.
3 kişilik bir aileyiz.
Buzlukta etim var.
Tavuk almam.
Balık geçen sene haftada 1 kere alıyordum ama son palamut fiyatlarını görünce oha dedim almadım.
İri palamur tane 27 tl İstanbul Anadolu Yakasında.
Kira, faturalar, benzin, k.kartı ve kredi borcu çıkınca elimizde bir şey kalmıyor.
Kızımın okulu henüz başlamadıgı için 400 tl servis parasından yırttım ama başladıgında servis+ öğlen yemegi için her ay 800 tl ödeme yapmam gerekecek.
Gel de delirme.
Ya tatlım inan sıkıntı daha dogrusu delik çok büyük.Valla insanlara dışardan bakinca maddi sıkıntı bi bende sanıyorum ama burda mi konuyu gorunce üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum hepimkzin batmış olduğunu görmek üzere herkes aynı durumda olunca savurganligimdan degilde pahslliliktan yetistiremedigimi anliyorum
babası nerelerde çocuğunuzun nafaka vs vermiyor mu?Ben de bır hata olduğunu dusunmeye baslamıstım artık. Aylık 1500 cok gelıyor gozume. Ekstra yemın ederım bişey almıyoruz. Sadece bir paket cevız o da 150 gr. Kalanı luks bile değil. Asgarı ucret alanlar gecınıyor bir şekilde değil mi? Onlar yaparken ben neden yapamıyorum? Basım çatlıyo artık hesap yapmaktan. Bekar anne olmak cok zor
mesela neyı 50 tl lık alıyorsunuzBen hep 50 liralık alıyorum,sorun olmuyor.
canım ya ironi yapıyor :)mesela neyı 50 tl lık alıyorsunuz
50 tl lık kabak patlıcan alıp sabah aksam 1 hafta onu mu yıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz mesela
ayy bır an kalbım beynım ve tum uzluvlarım tıtredıcanım ya ironi yapıyor :)
Egıtım masraflarını öduyor otesıne karısmıyor ozel okulda okuyorbabası nerelerde çocuğunuzun nafaka vs vermiyor mu?
bunun için diretin nafaka vermiyorsa
tabi eski eşiniz hayattaysa
Allah yardımcınız olsun sahiden hepimiz batan bir gemideyiz gibi hissediyorumYa tatlım inan sıkıntı daha dogrusu delik çok büyük.
Benim çevremde genel olarak böyle.
ALLAH'a şükür yetirmeye gayret ediyorum diyelim.
Eşim işyeri açtı ama maalesef pandemi döneminde işyeri anca kendini götürüyor ve mecburen bu ay yeni bir iş görüşmesi yapmak zorunda kaldı.
1.5 sene önce 7.000 tl alıyordu bu adam. (kendisi mühendis)
Şimdi ise 5.500 TL. o da pazarlık ede ede. (daha yeni başlayacak)
Ben de çalışıyorum.
Ama bizdeki durum bu.
Resmen kıt kanaat moddayım.
Hiç öyle bir anımı hatırlayamadım.biz anneannemin köyden gönderdiği çökelikle ekmek yerdik hep.babam memurdu.annemde el işi yapar satardı.dusunsenıze arkadaslar bır pazar sabahına bır uyanıyoruz kızarmıs ekmek kokusu cocuklugumuzdakı cokokrem
evlere kasa kasa meyvelerın alındıgı mis gıbı yerlı muzların poset poset alındıgı zamanlar
ali kırca ugur dundar ekranlarda aksam olacak o kadarın oldugu yalan ruzgarının oldugu zamanlar
doya doya yedıgımız zamanlar meyve sebzelerın mıs gıbı koktugu ve uygun oldugu zamanlar
gazozlarının bıle daha lezzetlı oldugu depozıtolu cam sıseler
meger su ana kadar yasadıklarımız kabusmus
ne guzel olurdu
Memur maaşı ile hep ekmek ve çökelek yerdiniz demek hep yani. Şimdi de burda yazanların çoğu memur ve geçimimiz çok zor diyorlar ama şimdi memur babanız oldukça iyi durumda. Burdaki memurlarsa sorun var sanirimHiç öyle bir anımı hatırlayamadım.biz anneannemin köyden gönderdiği çökelikle ekmek yerdik hep.babam memurdu.annemde el işi yapar satardı.
Şimdi çok şükür annemlerin durumuda bizim durumumuzda oldukça iyi
bılemedımHiç öyle bir anımı hatırlayamadım.biz anneannemin köyden gönderdiği çökelikle ekmek yerdik hep.babam memurdu.annemde el işi yapar satardı.
Şimdi çok şükür annemlerin durumuda bizim durumumuzda oldukça iyi
YoooBirer adet aldınız heralde.
Evet hayat pahalı ona birşey diyemem.ama eskidende cok ucuz değildi.biz çok yoklukla büyüdük.ilk alıntıladıgım mesajınızda düşündüm hiç anımsayamadım ona istinaden yazdım.bılemedımbenım cocuklugum daha bereketlıydı hersey sankı daha lezzetlı ve daha bereketlıydı cok degıl 6 yıl once evlendım yenı evlıyken 100 tl ye dolu poset alısverıs yapardım sımdı 100 tl ye poset kullanmaya bıle gerek yok :)