Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Açılın kızlar birikim topiğinden geliyorum...haftalık 3 kişilik mutfak masrafım 102 tl. tuttu diyen bir ablaya sordum nasıl yapıyorsunuz diye, rabbimin emir ve yasaklarına uyun, bol bol sadaka verin diye tavsiye aldım biraz önce :-) demek benim aradaki 700 tl. fark bu yüzdenmiş, sadakam azmıs, pahalılık yokmuş yani, verilmiş sadakası olanlar gayet 100 tl 3 kişi besleyebiliyormuş, kesin bilgi yayalım:confused:

Yok artııııkkk😂😂😂
Haftalık sadece 100 lira pazara veriyorum
Market alışverişini aylık yapıyorum ama 4 haftaya bölsek, diğer kuruyemiş,et ürünlerini falan aynı hesaba koysak benim haftalık 275-325 arası oluyor😱 müsrifim müsrif ondan hep😂 bu abla ne yediklerini de yazmış mı, nerde o topik gidip feyz alacağım🙈 birde bana tutumlu derler tuuuu kalıbıma😂

Benim ise evde yaptığım her şey daha pahalıya geliyor:KK12:
Nasıl başarıyorum bilmiyorum ama her türlü yemek, ürün vs bana evde yapmam yasaklandı eşim tarafından.
Evde pizza bile yapsam dışarıdaki daha ucuz yahu😂
Hamburger, pizza vs yemekleri dışarıda yemek daha ucuz. Evde yapınca nispeten daha kaliteli (ve maliyetli) malzeme daha az kişiye daha bol kullanılıyor, üstüne yapanın emeği harcanan elektrik de hesaba katılımca dışarıda yemek daha uygun. Günlük yemekler için bu böyle. Ama arkadaşın dediği doğru, yoğurt peynir zeytin evde yapılınca daha güzel. Uğraşmayı sevmek lazım tabi bunlarla.

Hamburger, pizza vs yemekleri dışarıda yemek daha ucuz. Evde yapınca nispeten daha kaliteli (ve maliyetli) malzeme daha az kişiye daha bol kullanılıyor, üstüne yapanın emeği harcanan elektrik de hesaba katılımca dışarıda yemek daha uygun. Günlük yemekler için bu böyle. Ama arkadaşın dediği doğru, yoğurt peynir zeytin evde yapılınca daha güzel. Uğraşmayı sevmek lazım tabi bunlarla.
Evde hamburger pizza ve sarma yapınca 10 saniye de bitiyor ya kahroluyorum.
Geçen hamburger yapıyordum köftesi ayrı peyniri ayrı patatesi ayrı uğraş dur. Oturduk benim herif 1 dakika da gömdü. Emeğe saygı gösterin bari de 5 dakika sürsün. Hayır ağlamıyorum gözüme 1 saat sarılıp 5 dakika da biten sarma kaçtı. 🥺

Yok artııııkkk😂😂😂
Haftalık sadece 100 lira pazara veriyorum
Market alışverişini aylık yapıyorum ama 4 haftaya bölsek, diğer kuruyemiş,et ürünlerini falan aynı hesaba koysak benim haftalık 275-325 arası oluyor😱 müsrifim müsrif ondan hep😂 bu abla ne yediklerini de yazmış mı, nerde o topik gidip feyz alacağım🙈 birde bana tutumlu derler tuuuu kalıbıma😂
özelden attım linki ATTRAENTE ATTRAENTE

hayatın sırrını paylaşıyorum gibi hissettim :confused: sadaka ver , bereketin artsın tavsiyesi aldım, alt tarafı :rolleyes: hepinize atıcam linki:rapci:ayrıntıları öğrenemedim ama kime ne verilecek bilmiyorum , garantili mı bilmiyorum, ona göre:KK14:Adaras2 özelini aç bacım
Bu bilgi hayatın sırrı degil değil de nedir ki🤭

amaan , suç değildir ya hepinize atıyorum işte allahın linki, koskoca topic, alın öğrenin tasarruf masarruf bişeyler :rolleyes: bu da sadaka sayılır bence:21:bu hafta gıda bütçemde hatrı sayılır bir düşüş bekliyorum sayenizde:dua:

amaan , suç değildir ya hepinize atıyorum işte allahın linki, koskoca topic, alın öğrenin tasarruf masarruf bişeyler :rolleyes: bu da sadaka sayılır bence:21:bu hafta gıda bütçemde hatrı sayılır bir düşüş bekliyorum sayenizde:dua:
yok yaaa haftalık 100 degıl stok adı altında alısverıs yapıyor kasaba 500 verıyor ben hayatım boyunca hıc kasaba 500 odemedım bıldıgınız zengınler zaten yeterınce evde stogu var onun dısında harcadıgını yazmıs yanı evde bırsey eksık degıl kı dolu dolu o yuzden alısverıs mıktarı kucuk :KK70:

ıcınız ferah olsun kızlar hayat hala pahalı bız savurgan degılız mıllet zengın ve stokcu :KK70: moralları bozmayın

hayatın sırrını paylaşıyorum gibi hissettim :confused: sadaka ver , bereketin artsın tavsiyesi aldım, alt tarafı :rolleyes: hepinize atıcam linki:rapci:ayrıntıları öğrenemedim ama kime ne verilecek bilmiyorum , garantili mı bilmiyorum, ona göre:KK14:Adaras2 özelini aç bacım
Accuk vicdanın varsa bana da atarsın. Kart ekstrem geldi 9000. Biraz da 100 ₺ ile geçinmecilik ✍🏻✍🏻

tesekkur ederız valla en azından bızde sorun olmadıgını daha net gormus olduk :KK70:
kasaba 500 verebılen bırının evı doludur zaten haftada 100 tl lık ıhtıyacı dogması normal

Accuk vicdanın varsa bana da atarsın. Kart ekstrem geldi 9000. Biraz da 100 ₺ ile geçinmecilik ✍🏻✍🏻
attım kız yukarda :rapci: ama bana tavsiye veren abla stok yapıyormuş zaten, orayı kaçırmışım:-)102 tl stoklanamayan günlük tüketim harcamasıymış....bana yine de iyi geldi 3 kişi için ama, sen de bi incele

tesekkur ederız valla en azından bızde sorun olmadıgını daha net gormus olduk :KK70:
kasaba 500 verebılen bırının evı doludur zaten haftada 100 tl lık ıhtıyacı dogması normal
Benim dayım büyükbaş hayvan kestirip dolaba koyuyo sene de 3 defa. Dayımın da tasarruf yaptıgını söyleyebilir miyiz??? Halbusi çok zengündür. Gizlice tasarruf ediyo demekki.

Son düzenleme:
attım kız yukarda, ama bana tavsiye veren abla stok yapıyormuş zaten, orayı kaçırmışım:-)102 tl stoklanamayan günlük tüketim harcamalıymış....bana yine de iyi geldi 3 kişi için ama, sen de bi incele
Bende de diş macunu ve sampuan stoklama huyu var. Stokladıgım icin para harcamıyormusum geliyor... bug’u bulmus bacım ablam.

Hayatta sormaz bana montunu ingiltereden alıyor tam yirmi montu var oysa nevresım takımına ıhtıyacı var garıp kafasına gore alıyor şunu al desem onları da almaz
Ben konuyu vakit buldukça okuya okuya geliyorum aralarda bir gelişme olduysa bilmiyorum. Öncelikle çok haklısınız bu hayat pahalılığında çocukla birlikte söylediğiniz maaş büyükşehirde ucu ucuna yeter. Allahım en kısa zamanda feraha çıkarsın inşallah. Nasıl bakarsınız bilmiyorum bu duruma ama artık ikinci el uygulamalar çok popüler. Modacruz, dolap vs. Babasının çocuğunuza aldığı fazla eşyaları satmayı düşünmez misiniz? Hem evinizde sadeleşirsiniz hem de bir faydası dokunur size.

X