Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Benim dedemler o zamanki asgari ücretle 5 çocuk büyüterek 5 katlı ev dikmişler ya. Ananem de bir şeyler yapmış ama sürekliliği olan sigortalı bir iş değil. Şimdi nunu yapabilecek insanlar var mıdır sanmıyorum. Haa evin 5 katının çıkılması 20 seneye yakın sürmüş o ayrı da. Ilk katini cabuk yapıp oturmuşlar diğerleri yavaş yavaş.
Şimdi böyle birşey yapmak imkansız ötesi bakıyorum eskiden hayat daha mutevaziymis kahvaltıda simdi ki kadar çeşit falan yoktu kıyafet falan bayramdan bayrama alınırdı

Ama şimdi tam olarak o zamana yaklaşıyoruz tüm lüxlerimiz birer birer eksilmiyor ama eski zamandan farkımız yatırım falanda yapamıyoruz

Vall burdaki konuları okuyunca insan daha kotu olur ama ben psikolojik olarak rahatlıyorum diyorum demek ben fazla masraf yapmıyorum herkes aynı durumda

Ben bazen tatliya yemege katcaksam direkt marketin kendi urununu aliyorum. Normal tuketecegimi normal marka aliyorum. O ay ki gidisata ve ihtiyaca göre degisiyor.
En dikkat ettgim sey yag, bakliyatlar, normal peynir , yumurta ve un oluyor. Geri kalani ihtiyacin durumuna gore elimdeki miktara göre sekilleniyor.
Ya ben pirin bulgur mercimek gibi nakliyatları bilindik marka almadım mi içime sinmiyor sanki o yemek bozulacakmış gibi geliyor onlardan taviz veremiyorum

Eskiden bildigim markaların dışına çıkmıyordum su marketlerin kendi ürününü asla almazdım ama git gide kaliteden taviz verir hale geldik

Şimdi böyle birşey yapmak imkansız ötesi bakıyorum eskiden hayat daha mutevaziymis kahvaltıda simdi ki kadar çeşit falan yoktu kıyafet falan bayramdan bayrama alınırdı

Ama şimdi tam olarak o zamana yaklaşıyoruz tüm lüxlerimiz birer birer eksilmiyor ama eski zamandan farkımız yatırım falanda yapamıyoruz

Vall burdaki konuları okuyunca insan daha kotu olur ama ben psikolojik olarak rahatlıyorum diyorum demek ben fazla masraf yapmıyorum herkes aynı durumda
evet kozmetikde de marka ürünlerden vazgeçtikk hele ki parfümm lüks olduu .gra...s wa......s indirimlerinden alıyoruz birşeyler artık en lüks markam sebamed olduuu :kızgın:

Karşılıksız para basılmaya devam ettikçe paramız da değer kaybetmeye devam edecektir.
Hani cahil biri der ya, merkez bankası var para basın bitsin bu kriz diye... hahh işte ekonomimiz bu cahil düşünce ile yönetilmeye çalışıldı. O bankamatikten çektiğimizde gıcır gıcır paraları görünce üzülürdüm gene bu ülkede para basılmış diye. Ama bu kadar da deger kaybedebileceğini düşünmezdim. Döviz karşısında eriyoruz. Maaşlar giderlere göre çok az, her şey sürekli zamlanıyor. En basitinden aklıma geleni yazıyorum. Geçen ay bulaşık tabletlerinin paketi 30 liraydı dün aynı paketten yine aldım 38 lira olmuş. 1 ayda neredeyse %25 zamlanmış. Maaşlarda bırakın %25i %2,5 zam bile gördük mü bu ay? Hayır...
Dua edelim de en kötü günümüz böyle olsun yoksa tahminimce ilk önce emekli maaşlarından kısacaklar daha sonra memur maaşlarından... Kamu harcamalarını azaltmak için yine vatandaşa başvuracaklar. Benim düşüncelerim Bu yönde ama umarım böyle olmaz... Bu sefer yanılmayı umuyorum... Ha bu arada kamu harcamalari azaltilmak üzere yoksula yapilan sosyal yardimlardan kesilmeye baslandi bile. Her neyse daha fazla yazıp içimi de karartmak istemiyorum. Yine de ben halime şükredenlerdenim, Allah zor durumda olanlarin yardimcisi olsun.

ne hallere düştük ya 😟
Sormayın gerçekten ne hallede düştük
Ben zaten maddiyat olarakta yasam şekli olarakta hic lüsü olmayan biriydim git gide sefillere döneceğiz diye korkuyorum

Çantam baya eskidi almisken iyi birşey alayım alayım diye beklettin beklettin şimdi almaya imkânda bulamıyorum maalesef

sizin çocuğunuz yok henüz galibaa hele çocukla hayat çokk daha pahalı 15 gün önce kızıma çocuk odası aldık 14 600 tuttu içinde halı perde avize döner koltuk abajur yatak örtüsüde yok daha onlar alınacak.12 takside böldürdüm valla 1 yıl ödenecekkk :KK12:

evet kozmetikde de marka ürünlerden vazgeçtikk hele ki parfümm lüks olduu .gra...s wa......s indirimlerinden alıyoruz birşeyler artık en lüks markam sebamed olduuu :kızgın:
Cilt temizlik ürünleri disinda hic kozmetik kullanmıyordum şimdi diyorum Iyiki kullanmıyorum
Günüydü fondoteniydi rimeliydi nasil yetisirdim bilmiyorum .

Eskiden keske babam izin versede ayri eve çıksam diyordum simdi mümkün değil geçinemem o gönderse ben gitmem

2. el asla almam hepsi etiketli sıfır aldıklarımın amerikadan ingiltereden getirip satıyor orda çalışanlar öğrenciler uçuş görevlileri vs..en son 380 tl ye etiketli ck ayakkabı aldım .aynısı mağazasında 800 civarı
400 tl verdgim seyi elimi surmeden almam cok zor o dq kiyafetse ayakkabi isine hic girmem.
Ayakkabi benim icin handikap zaten. Virus zamani verdigim paralar heba oldu. Giymeden yurumeden aldigim seyle asla rahat edemiyorum. Iade etmeye usendim nasil olduysa kaldılar oyle. Begenen yakınlarıma verdim. Görüntüsünü begenip alıyorum ama rahat etmiyor iste.
Ben kucukken hep ortopedik giydirmis annemler ondan mi huy mu bilmem 😀
Yoksa gercekten cok guzel indirimler oluyor internette gercekten.
Ozeniyorum internetten soyleyip sonra magazadan almis rahatliginda giyebilen insanlara.
Ayni markanin ayni modelin farkli renginde bile rahatsizlik cekebiliyorum🤦‍♀️

Ya ben pirin bulgur mercimek gibi nakliyatları bilindik marka almadım mi içime sinmiyor sanki o yemek bozulacakmış gibi geliyor onlardan taviz veremiyorum

Eskiden bildigim markaların dışına çıkmıyordum su marketlerin kendi ürününü asla almazdım ama git gide kaliteden taviz verir hale geldik
Malesef. Isin kotu yani su ki bilindik dedigimiz markalarda kendi kalitelerinden cook taviz verdi. Her sekilde belli oluyor bence bu. Gramajlari soylemiyorum bile.

400 tl verdgim seyi elimi surmeden almam cok zor o dq kiyafetse ayakkabi isine hic girmem.
Ayakkabi benim icin handikap zaten. Virus zamani verdigim paralar heba oldu. Giymeden yurumeden aldigim seyle asla rahat edemiyorum. Iade etmeye usendim nasil olduysa kaldılar oyle. Begenen yakınlarıma verdim. Görüntüsünü begenip alıyorum ama rahat etmiyor iste.
Ben kucukken hep ortopedik giydirmis annemler ondan mi huy mu bilmem 😀
Yoksa gercekten cok guzel indirimler oluyor internette gercekten.
Ozeniyorum internetten soyleyip sonra magazadan almis rahatliginda giyebilen insanlara.
Ayni markanin ayni modelin farkli renginde bile rahatsizlik cekebiliyorum🤦‍♀️
pandemi de gerek de yok ben de eskisi kadar almıyorum eskimiyorlar ki hem zaten maske altında kim kimdir belli değil ne giyersen giy değil mi? :KK70:

Karşılıksız para basılmaya devam ettikçe paramız da değer kaybetmeye devam edecektir.
Hani cahil biri der ya, merkez bankası var para basın bitsin bu kriz diye... hahh işte ekonomimiz bu cahil düşünce ile yönetilmeye çalışıldı. O bankamatikten çektiğimizde gıcır gıcır paraları görünce üzülürdüm gene bu ülkede para basılmış diye. Ama bu kadar da deger kaybedebileceğini düşünmezdim. Döviz karşısında eriyoruz. Maaşlar giderlere göre çok az, her şey sürekli zamlanıyor. En basitinden aklıma geleni yazıyorum. Geçen ay bulaşık tabletlerinin paketi 30 liraydı dün aynı paketten yine aldım 38 lira olmuş. 1 ayda neredeyse %25 zamlanmış. Maaşlarda bırakın %25i %2,5 zam bile gördük mü bu ay? Hayır...
Dua edelim de en kötü günümüz böyle olsun yoksa tahminimce ilk önce emekli maaşlarından kısacaklar daha sonra memur maaşlarından... Kamu harcamalarını azaltmak için yine vatandaşa başvuracaklar. Benim düşüncelerim Bu yönde ama umarım böyle olmaz... Bu sefer yanılmayı umuyorum... Ha bu arada kamu harcamalari azaltilmak üzere yoksula yapilan sosyal yardimlardan kesilmeye baslandi bile. Her neyse daha fazla yazıp içimi de karartmak istemiyorum. Yine de ben halime şükredenlerdenim, Allah zor durumda olanlarin yardimcisi olsun.
bunun sonu çok kötü.
açikçası korkuyorum kendim için değil çocuklar icin hepimizin cocuklari için
icimde bir daralma var surekli stok yapiyorum 2 ay goturecek şekilde
sanki bir anda şey diyecekler herşey bitti kıtlık.
yiyecek bol ama alacak güç yok olacak
gözumun onunden ne senaryolar geciyor.
ne yapacağımızi bile bilmiyorum öyle bir durumda
kucak acacak komsu ülke yok
burdaki insanlar zaten ayrışmış birde maaslara falan el konsa vay halimize

sizin çocuğunuz yok henüz galibaa hele çocukla hayat çokk daha pahalı 15 gün önce kızıma çocuk odası aldık 14 600 tuttu içinde halı perde avize döner koltuk abajur yatak örtüsüde yok daha onlar alınacak.12 takside böldürdüm valla 1 yıl ödenecekkk :KK12:
Çocuğum yok ama maalesef bireyselce yaşamıyorum ailemle yaşıyorum

3 yıldır çalışıyorum inanın ilk bir kac ay sadece bana kaldı sonrası maaşımdan bana kalan sadece harçlık diyebilirim evimiz eski tadilat tamirat masrafları vs mutfak deseniz kardeşimle beraber hallediyoruz sn ufak birşey dünya masraf

6 yıl once bir oturma grubu ve yemek odasını 10 bin kusure almıştık bu yıl sadece bir oturma grubu ve halı 11 bin civarı tuttu
Çocuğum yok ama hayat pahalılığını iliklerime kemiklerine kadar hissedebiliyorum maalesef:)

Malesef. Isin kotu yani su ki bilindik dedigimiz markalarda kendi kalitelerinden cook taviz verdi. Her sekilde belli oluyor bence bu. Gramajlari soylemiyorum bile.
evet oyle sütaşın beyaz peynirini alirim ben kutularinida biriktiririm yesillikleri yikar iclerine koyardim
eskiden iç içe gecerdi hepsi simdi olmuyor o atiyorum gecen ayki 1kg kutu bu ayki 890 gr kutu fiyat ayni güya

Haklisiniz mesela aldığım pirinç eskisi gibi degil ne tadı eskisi gibi nede eskisi gibi güzel oluyor
Düşük kaliteye eskisinin kac katını veriyoruz

Valla sonumuz nereye gidecek cok merak ediyorum
Gelin bi şartlarda sağlıklı brslrnio çocuğunuzu sağlıklı buyutun

Vall burdaki konuları okuyunca insan daha kotu olur ama ben psikolojik olarak rahatlıyorum diyorum demek ben fazla masraf yapmıyorum
bunun sonu çok kötü.
açikçası korkuyorum kendim için değil çocuklar icin hepimizin cocuklari için
icimde bir daralma var surekli stok yapiyorum 2 ay goturecek şekilde
sanki bir anda şey diyecekler herşey bitti kıtlık.
yiyecek bol ama alacak güç yok olacak
gözumun onunden ne senaryolar geciyor.
ne yapacağımızi bile bilmiyorum öyle bir durumda
kucak acacak komsu ülke yok
burdaki insanlar zaten ayrışmış birde maaslara falan el konsa vay halimize

Merak etmeyin ülkemiz çok çok zengin bir ülke ama bu zenginliğin iyi yönetilmediğini düşünüyorum.
Sırf zenginlerden feragat edilen vergilerle dahi enflasyonun bu seviyeye gelmesi önlenebilirdi... Şimdi siyasi bir konuşmaya girmek istemiyorum zira siyaset sevdiğim bir dal değil. Ancak okuyup düşünen bir insan için her şey çok açık... Yapilan bazı kamu harcama kalemleri çok gereksiz... Sayıştay raporu skandal gibi ama kimsede bunu eleştirecek ya da hesap soracak bir durum da yok.
Özetle ülkemiz zengin, ihracat alanlarımız çok fazla, gelirlerimiz fazla hâl böyle iken fakirin daha da fakir zenginin daha da zenginleştiği, aradaki uçurumun büyüdüğü bir duruma dönüştük. Herkes sorsun neden diye...

evet oyle sütaşın beyaz peynirini alirim ben kutularinida biriktiririm yesillikleri yikar iclerine koyardim
eskiden iç içe gecerdi hepsi simdi olmuyor o atiyorum gecen ayki 1kg kutu bu ayki 890 gr kutu fiyat ayni güya
Yakında hepimiz o kutular gibi iç içe geçeceğiz.
İmece usulüne dönüp, takasla hayatta kalacağız herhalde.

X