Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Niye, öron mu var, maaşını öro ilen mi alıyordun😂

Bak bana, isterse 50 olsun bana giren çıkan yok çünkü örom yok😂
kızın kumbarasında yıllar yıllar milattan önce gidilen yurtdışı seyahatlerinden kalan bozukluklar var kron cent ment :KK70: gözümüz gibi bakıyoruz artık onlaraaa

Şuan işten eve geldim. O kadar acıkmışım ki :kk77: yoğunluktan yemek yemeyi düşünemedim herhalde 😂
Normalde hep dışardan söyleyen ben ah ben..
şimdi diyorum kendim evde ne varsa onla yetineyim ki ben tek yaşıyorum :KK69: Her şey ateş pahası olmuş. Ha bu arada telefonumdan tüm internet alışveriş sitelerini bile sildim. Kendimce böyle önlem alıyorum elim gitmesin almayayım diye yoksa ay sonu gelmeyecek:confused:

Onları survivor diye buraya getirmek lazım, bize eğlence onlara hayat tecrübesi olur😂
Trumpcımı da buraya yönlendirelim, öyle abd yi yönetmeye benzemez😂
adamın kitabı var ben de. zengin olmanın yöntemlerini anlatıyor okuduk okumasına da hala fakiriz neden acaba :KK53:

bacim örom varda noluyo maaşimiz kuş oluyo ne degisiyo maasdaki acigi kapatmak icin örolari bozmaya baslayacagiz yakinda
borç isteyenler çoğaldı bu hafta çalan telefonları açmaya korkar oldumm.hey corç versene borç olmaz michael bende de yok şarkısı vardı eskiden aynı o durumdayımmm :KK53:

bacim örom varda noluyo maaşimiz kuş oluyo ne degisiyo maasdaki acigi kapatmak icin örolari bozmaya baslayacagiz yakinda
Ben neyi bozayım, öro yok tl yok😂
Cehalet mutluluktur lafını çulsuzluk zenginliktir diye değiştireceğim.
Çünkü olmayınca artmış azalmış, bana giren çıkan yok, zaten yok😂

Şuan işten eve geldim. O kadar acıkmışım ki :kk77: yoğunluktan yemek yemeyi düşünemedim herhalde 😂
Normalde hep dışardan söyleyen ben ah ben..
şimdi diyorum kendim evde ne varsa onla yetineyim ki ben tek yaşıyorum :KK69: Her şey ateş pahası olmuş. Ha bu arada telefonumdan tüm internet alışveriş sitelerini bile sildim. Kendimce böyle önlem alıyorum elim gitmesin almayayım diye yoksa ay sonu gelmeyecek:confused:
Ayın sonu başı mı kaldı, para adeta emanet gibi, geldiği gün geri gidiyor.

borç isteyenler çoğaldı bu hafta çalan telefonları açmaya korkar oldumm.hey corç versene borç olmaz michael bende de yok şarkısı vardı eskiden aynı o durumdayımmm :KK53:
benim cevremde birc isteyecek potansiyelde iki kisi var biri ben biri dayim 😂😂
ben istemem zaten dayimda sagolsun artik merhaba demek yerine paraya ihtiyac var diyor herkese.

Ayın sonu başı mı kaldı, para adeta emanet gibi, geldiği gün geri gidiyor.
Nasıl gidiyor bende anlamıyorum harcamaları kıstım. Aracım vardı 5 ay önce sattım kâr ederim belki diye, bankaya yatırdım kalanı altın hesabında. Şuan araba alamıyorum :KK12: Kahveyi çok severim. Zincir markalardan her hafta içerdim şimdi ayda 2 ya da 1 Gerçekten yoksa yetiştiremiyorum. Saçma sapan bir haldeyim 😂

Konuya basından beri hakim değilim , yanlış bir şey de söylemek istemiyorum , illaki markalı pahalı çanta almak şartmı? Malüm ekonomik kriz , geçim zorluğu vs ...

Markalara ve fiyatlara takılmanıza gerek yok kimisine göre çantaya 900 tl vermek saçmalıktır, kimisine göre 900 tl hiçbir şeydir. Aslında anlatılmaya çalışılan guess amerikada gayet sıradan bir marka ve turkiyedeki fiyatları dolar kuru nedeniyle gereksiz uçuk.

Durum şu, fiyatı daha makul tutalım mesela ben normalde çanta alacaksam 50 tllik bütçe ayırıp 2 sene öncesine kadar hem kaliteli hem beğendiğim çantaları bulabiliyorken şimdi o bütçe aynı kaliteye yetmiyor.

Geçen sene dubaide koton mağazasına gittim, belirli ürünlerin ederini biliyorum zaten tl fiyatları da yazıyordu ama etiket fiyatı bana çok uçuk geldi yani biliyorsunuz o ürün asla o para etmez hele bir de çok indirim yapan bir marka, düşünün paranız da olsa beyaz sıradan bir koton ya da lcw tişörte 300 tl verir misiniz? Tabi benim örneğim keyfi bir alışverişe dair. Türkiyedeki mevcut durumda bunun gibi etiketteki rakamın uçuk olduğunu biliyorsunuz ama bu pahalılık ihtiyacınız olan olmayan her şeye yansımış durumda yani keyfi alışveristen bahsedilmiyor.

X