- 23 Ağustos 2020
- 6.696
- 12.643
Konuya basından beri hakim değilim , yanlış bir şey de söylemek istemiyorum , illaki markalı pahalı çanta almak şartmı? Malüm ekonomik kriz , geçim zorluğu vs ...Guess,ck vs
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Konuya basından beri hakim değilim , yanlış bir şey de söylemek istemiyorum , illaki markalı pahalı çanta almak şartmı? Malüm ekonomik kriz , geçim zorluğu vs ...Guess,ck vs
Tabii ki şart değil. O çantaları alıp takabilenler ondan vazgeçer. Onu alamayanlar başka şeyden vazgeçer. Bazısı hiç vazgecmemesi gereken şeylerden vazgeçer vs... liste uzar gider. Olay burda yaşam standardinin düşmesi...Konuya basından beri hakim değilim , yanlış bir şey de söylemek istemiyorum , illaki markalı pahalı çanta almak şartmı? Malüm ekonomik kriz , geçim zorluğu vs ...
Bendede bir zamanlar marka takıntısı vardı , sonra eşimle ayrıldık ve geçim sıkıntısına düşünce yeri geldi bazı mobilyalarımı hatta mutfak eşyalarına kadar ikinci el aldım . Şimdi daha rahatım çok şükür ama hala bacı şeylere gidip saçma sapan paralar vermek istemiyorum. Öyle güzel ve ucuz şeyler varki markalar yanında halt etmiş bence . Ayrıca bu alışveriş çılgınlığınıda anlayamıyorum , hem cüzdanına hemde klimata zarar veriyor .Tabii ki şart değil. O çantaları alıp takabilenler ondan vazgeçer. Onu alamayanlar başka şeyden vazgeçer. Bazısı hiç vazgecmemesi gereken şeylerden vazgeçer vs... liste uzar gider. Olay burda yaşam standardinin düşmesi...
Marka takıntım yok, küçüklüğümden beri bu şekilde büyüdüm standartlarım böyleydi, çevrem de böyle. Benim kast ettiğim şey şuydu aslında önceden bu paraya daha düzgün alınıyorken onlar 1500 üstüne çıktı, 500 minvalindekiler 900e çıktı. Kastım buydu konu saçma sapan bir yere gitti-çekildi.Konuya basından beri hakim değilim , yanlış bir şey de söylemek istemiyorum , illaki markalı pahalı çanta almak şartmı? Malüm ekonomik kriz , geçim zorluğu vs ...
Benim de marka takıntim yok ama geçen el yapımı çantalar gördüm. 300 lira idi. Marka değil çok çok beğendim ama acaba alsam mı diye düşündüm. Olay bu yani.Bendede bir zamanlar marka takıntısı vardı , sonra eşimle ayrıldık ve geçim sıkıntısına düşünce yeri geldi bazı mobilyalarımı hatta mutfak eşyalarına kadar ikinci el aldım . Şimdi daha rahatım çok şükür ama hala bacı şeylere gidip saçma sapan paralar vermek istemiyorum. Öyle güzel ve ucuz şeyler varki markalar yanında halt etmiş bence . Ayrıca bu alışveriş çılgınlığınıda anlayamıyorum , hem cüzdanına hemde klimata zarar veriyor .
Ya zaten sadece kuru ekmek ve suyla da ölmeyiz ama olay o mu yaniBenim de marka takıntim yok ama geçen el yapımı çantalar gördüm. 300 lira idi. Marka değil çok çok beğendim ama acaba alsam mı diye düşündüm. Olay bu yani.
Ben bu ay azmettim. Benim de gecen ay aynı gelıyordu sızınle, cocuk olunca mecbur daha özenli alınıyor. Guzel bir kasap kesfettim kıymanın kilosunu 48 liraya veriyor, ordan bir kilo kıyma alıp yedi sekız parçaya bölüp dolaba attım. Kofte yaparken galeta unu koyuyorum nasılsa ya da kıymalı makarna vs yeterlı oluyor. Tavuk aldım aynı yerden o da bana 40 liraya maloldu but kanat parca vs, onları da altı parcaya böldüm, bir market buldum sebzesı asırı ucuz ve taze, yerli muzu kilosu 9 liraya aldım ama muz ithal muzdan buyuk şişman, tadından korkarak yedik ama enfestı, bir muzu iki kişi yedik baya büyüktü, sebze meyve alıyorum ordan o da bana daha uyguna geldi, cok uzak ama yuruyorum .Balıkcı buldum bi tane taze taze balıklar aldım yüz liraya, onları da ikişer parcadan altı torbaya koyup buzluga attım. et/balık/ tavuk stogu bana İki yüz liraya maloldu. Arada baklıyat yıyoruz, sebze yiyoruz, dısarı cıkılıyor vs cunku. Sonrasında a. tr Sitesinde cok sevdiğim d. marka sampuan 600 ml 14 lira olmus, bes tane aldım. Onun da normalde tanesı 30 civarı. G.. isimli kozmetik firmasından yirmi tane ürün aldım, duş jelleri aldım, maske, kendime sac boyası vs, onlarında indirimleri cok fazla olmus bir alana bir bedava vs derken yuz liralık alısverısle baya deterjan vs ürün aldım, bitmişti zaten. Bir marketler zincirinden gidip 30 lu yumurta ve bol süt aldım, indirimleri vardı kacırmadım. Bugun üsüdük gittim b. marketten 69 liraya fanlı ısıtıcı aldım, pıyasada 120 civarıymıs dogalgazı yakmadım, 10 dakkada asırı ısındı odamız kapadık zaten yarım saat sonra sıcaktan. Yani öyle bir indirim kovaladım ki ölücüler gibi, şimdiden evin aylık et, temızlık malzemesı, baklıyat stogunu doldurdum. 10 gunluk sebze meyve aldım.bir aylık süt/ yumurta stogum var. Ve hesapladım taaaammmm 129 lira kar etmısım totalde. On gündür elimde kalem yılmadım yurudum yagmur camur demedım ama 129 lira. En fazla ne kadar kampanya kupon kovalanırsa o kadar kovaladım. Lıste yapıp hangı urun nerde ucuzsa oraya gıttım, bir listede tam dort marketler zıncırı dolasıp hangısınde ne uygunsa onu aldım ama yok anacım. Etten ellı lira kar etmekle olmuyor zaten ayda ıkı bin liralk et mi yıyoduk kı on lıra ucuza alınca butce genıslesın. Evde inek sağıp tavugunu kendın kesmıyorsan normal harcadıgın tutar.Kizlar sizce iki kişi bir de bebek mutfak masrafi ne kadar olmali sizce. Bizim 1500 yetmiyor aylik ayirdigim para? Biz m8 cok harciyoruz bu fiyatlar nedir böyle artik her sey güzel olsun ya.
o kadar parayı gözden çıkarıyorsun kaliteli bir ürün alamıyorsun.Benim de marka takıntim yok ama geçen el yapımı çantalar gördüm. 300 lira idi. Marka değil çok çok beğendim ama acaba alsam mı diye düşündüm. Olay bu yani.
Burda kendi yazıp kendileri oynuyorlar gibi bir algı oluşturdular bende de ara ara acıp bakıyorum.ilk etapta en temel malzemelerden bahsediliyordu şu an gelen nokta da az bir ramak kaldı birbirlerine marka gösterişine kadar gidiyor konu
O etap da aşılırsa güzel bir çekişme bile çıkabilir burdan
Hiçbirzaman peynir fiyatına et fiyatına vs bakmadan aldım.ekmegin fiyatını sorsanız onu dahi bilmiyorum.sadece market alışverişinde ücretini öderken herzaman aynı şeyleri aldıgım için fiyat artısını ordan algılabiliyorum.
Ama oturup burda canta tokuşturmak da çok avam kalıyor cidden bilin istedim.
Tamam siz 10 binlik çantadan 5 binliğe düştünüz fakirlediniz tamam geçmiş olsun
Vaay stok yapmışsın, kaptın sen bu işi :)) ama bu ay 129 lira kar ettim diye düşünme gelecek aylarda masrafın biraz daha düşer onları da hesaba kat. Anladığım kadarıyla kızının durumundan dolayı siz temizlik ürünlerini de normalden fazla kullanıyorsunuz her ay indirimsiz fiyatla alsaydın daha çok ödeyecektin.Ben bu ay azmettim. Benim de gecen ay aynı gelıyordu sızınle, cocuk olunca mecbur daha özenli alınıyor. Guzel bir kasap kesfettim kıymanın kilosunu 48 liraya veriyor, ordan bir kilo kıyma alıp yedi sekız parçaya bölüp dolaba attım. Kofte yaparken galeta unu koyuyorum nasılsa ya da kıymalı makarna vs yeterlı oluyor. Tavuk aldım aynı yerden o da bana 40 liraya maloldu but kanat parca vs, onları da altı parcaya böldüm, bir market buldum sebzesı asırı ucuz ve taze, yerli muzu kilosu 9 liraya aldım ama muz ithal muzdan buyuk şişman, tadından korkarak yedik ama enfestı, bir muzu iki kişi yedik baya büyüktü, sebze meyve alıyorum ordan o da bana daha uyguna geldi, cok uzak ama yuruyorum .Balıkcı buldum bi tane taze taze balıklar aldım yüz liraya, onları da ikişer parcadan altı torbaya koyup buzluga attım. et/balık/ tavuk stogu bana İki yüz liraya maloldu. Arada baklıyat yıyoruz, sebze yiyoruz, dısarı cıkılıyor vs cunku. Sonrasında a. tr Sitesinde cok sevdiğim d. marka sampuan 600 ml 14 lira olmus, bes tane aldım. Onun da normalde tanesı 30 civarı. G.. isimli kozmetik firmasından yirmi tane ürün aldım, duş jelleri aldım, maske, kendime sac boyası vs, onlarında indirimleri cok fazla olmus bir alana bir bedava vs derken yuz liralık alısverısle baya deterjan vs ürün aldım, bitmişti zaten. Bir marketler zincirinden gidip 30 lu yumurta ve bol süt aldım, indirimleri vardı kacırmadım. Bugun üsüdük gittim b. marketten 69 liraya fanlı ısıtıcı aldım, pıyasada 120 civarıymıs dogalgazı yakmadım, 10 dakkada asırı ısındı odamız kapadık zaten yarım saat sonra sıcaktan. Yani öyle bir indirim kovaladım ki ölücüler gibi, şimdiden evin aylık et, temızlık malzemesı, baklıyat stogunu doldurdum. 10 gunluk sebze meyve aldım.bir aylık süt/ yumurta stogum var. Ve hesapladım taaaammmm 129 lira kar etmısım totalde. On gündür elimde kalem yılmadım yurudum yagmur camur demedım ama 129 lira. En fazla ne kadar kampanya kupon kovalanırsa o kadar kovaladım. Lıste yapıp hangı urun nerde ucuzsa oraya gıttım, bir listede tam dort marketler zıncırı dolasıp hangısınde ne uygunsa onu aldım ama yok anacım. Etten ellı lira kar etmekle olmuyor zaten ayda ıkı bin liralk et mi yıyoduk kı on lıra ucuza alınca butce genıslesın. Evde inek sağıp tavugunu kendın kesmıyorsan normal harcadıgın tutar.
Yurtdışında cekilen kupon çılgınları diye bi program var tlc de aklima onu getirdiniz simdiden afiyet olsun saglikla tuketinBen bu ay azmettim. Benim de gecen ay aynı gelıyordu sızınle, cocuk olunca mecbur daha özenli alınıyor. Guzel bir kasap kesfettim kıymanın kilosunu 48 liraya veriyor, ordan bir kilo kıyma alıp yedi sekız parçaya bölüp dolaba attım. Kofte yaparken galeta unu koyuyorum nasılsa ya da kıymalı makarna vs yeterlı oluyor. Tavuk aldım aynı yerden o da bana 40 liraya maloldu but kanat parca vs, onları da altı parcaya böldüm, bir market buldum sebzesı asırı ucuz ve taze, yerli muzu kilosu 9 liraya aldım ama muz ithal muzdan buyuk şişman, tadından korkarak yedik ama enfestı, bir muzu iki kişi yedik baya büyüktü, sebze meyve alıyorum ordan o da bana daha uyguna geldi, cok uzak ama yuruyorum .Balıkcı buldum bi tane taze taze balıklar aldım yüz liraya, onları da ikişer parcadan altı torbaya koyup buzluga attım. et/balık/ tavuk stogu bana İki yüz liraya maloldu. Arada baklıyat yıyoruz, sebze yiyoruz, dısarı cıkılıyor vs cunku. Sonrasında a. tr Sitesinde cok sevdiğim d. marka sampuan 600 ml 14 lira olmus, bes tane aldım. Onun da normalde tanesı 30 civarı. G.. isimli kozmetik firmasından yirmi tane ürün aldım, duş jelleri aldım, maske, kendime sac boyası vs, onlarında indirimleri cok fazla olmus bir alana bir bedava vs derken yuz liralık alısverısle baya deterjan vs ürün aldım, bitmişti zaten. Bir marketler zincirinden gidip 30 lu yumurta ve bol süt aldım, indirimleri vardı kacırmadım. Bugun üsüdük gittim b. marketten 69 liraya fanlı ısıtıcı aldım, pıyasada 120 civarıymıs dogalgazı yakmadım, 10 dakkada asırı ısındı odamız kapadık zaten yarım saat sonra sıcaktan. Yani öyle bir indirim kovaladım ki ölücüler gibi, şimdiden evin aylık et, temızlık malzemesı, baklıyat stogunu doldurdum. 10 gunluk sebze meyve aldım.bir aylık süt/ yumurta stogum var. Ve hesapladım taaaammmm 129 lira kar etmısım totalde. On gündür elimde kalem yılmadım yurudum yagmur camur demedım ama 129 lira. En fazla ne kadar kampanya kupon kovalanırsa o kadar kovaladım. Lıste yapıp hangı urun nerde ucuzsa oraya gıttım, bir listede tam dort marketler zıncırı dolasıp hangısınde ne uygunsa onu aldım ama yok anacım. Etten ellı lira kar etmekle olmuyor zaten ayda ıkı bin liralk et mi yıyoduk kı on lıra ucuza alınca butce genıslesın. Evde inek sağıp tavugunu kendın kesmıyorsan normal harcadıgın tutar.
Aman o varya tr de olsa parayla alısveriş diye birsey kalmazYurtdışında cekilen kupon çılgınları diye bi program var tlc de aklima onu getirdiniz simdiden afiyet olsun saglikla tuketin
Kesinlikle izleyince keske bizde de olsa diyorum asla kaçırmazdımAman o varya tr de olsa parayla alısveriş diye birsey kalmaz
Baya stok yaptım özellikle temizlik ürünleri)Vaay stok yapmışsın, kaptın sen bu işi :)) ama bu ay 129 lira kar ettim diye düşünme gelecek aylarda masrafın biraz daha düşer onları da hesaba kat. Anladığım kadarıyla kızının durumundan dolayı siz temizlik ürünlerini de normalden fazla kullanıyorsunuz her ay indirimsiz fiyatla alsaydın daha çok ödeyecektin.
Bu baslık bana kafayı yedırttı:)) izledim onu ben. Adamın biri kupon için bin puding almıs sonra ısraf olmasın diye hepsını yemıstıYurtdışında cekilen kupon çılgınları diye bi program var tlc de aklima onu getirdiniz simdiden afiyet olsun saglikla tuketin
Bakalım Mart ayında nasıl olacak fiyatlar? Artmadan kutu kutu almak lazım baklıyatherşeyin en ama en dandiğini alıyorum. dandik sucuklar, dandik salamlar. tuvalet kağıdı ve kağıt havlu en ucuzları. yumuşatıcı, deterjan en ucuzları. sırf işimi görsün derdindeyim. dün daha dandik market alışverişi yaptık. et ve tavuk sıfır hiç alınmadı. bakliyat sadece bi paket pirinç (en ucuzu). geri kalan ıvır zıvır 299 tl ödedik.
eve gelince tek tek hesap makinesinde hesapladım fişte mi sıkıntı var diye...
Insanlar copten dergileri toplayip ordaki kuponlari kullanıyorlar dusunBu baslık bana kafayı yedırttı:)) izledim onu ben. Adamın biri kupon için bin puding almıs sonra ısraf olmasın diye hepsını yemıstı