• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özlemle nefret

Eşinizin siniri hala taze sanırım ondan böyle yapıyor, ne yazık ki benim nişanlımda böyleydi. Ben alttan aldıkça hep tepeme çıktı, bende adım atıyodum baktım yüz vermiyor hala, bende kendimi geri çekip hiç üstüne gitmiyorum ve tıpış tıpış kendisi barışmak için çabalıyor. Bundan sonra yapacağınız tek şey beklemek, hiç üstüne gitmeyin
Sızdemı suan ayrısınız? Allahım bu ayda bır gıran var sanırım ayrılan ayrılana. Bugunde 1-2 arkadas aradı bırının dugunü gelecek ay ceyızı duzerken nısanlısı bugun, annen ablan evlrnınce bıze gelmesinler ıstemıyorm demıs kızda saygı duy aıleme dıye bagrıs cagrıs kavga etmısler cocuk, kızı ve annesını evden kovmus bıttı ayrıldık dedı. Digeri esı yarın nobete gıdecrkmıs kadında erken uyuma vakıt gecırelm demisdiye kavga edıp kadına bosaycam senı bemım işime saygun yok dıye kğsmüşler. bana gelmek ıstediler arayıp tek tek valla bende memlkette dargın geldım dedım ve ınanırmısın bu adamlar benım esımın arkafasları ve hepsı polis oxel harekatcı. Bız nerde hata ysptık evlememe kadr gayet ıyı ve ilgililer evlendıkten sonra işlerinin çilesini sinirini bizden cıkarıyolar

Allah Allah çok ilginç biri eşiniz. Ben sizin yerinizde olsam vallahi billahi burnu sürtene kadar aramam yazmam
Sımdı zaten ben yazacsgmı yazdm en azından yumusadıgımı anlamıs oldu o ne dıye trıp yapıyorsa artık ıster yazar ıster yazmaz valla bu ıs uzarsada zaten sonumuz adlıye olur

Bak canım ben yazacağım ama isteyen olumlu bakar cümlelerime isteyen olumsuz...

Evli bir bayan olarak diyorum, evden asla bir daha gitme !.. o erkek haliyle gitmemiş sen ne diye gidiyorsun babanın evine? Ortada ne var. Sana vurmamış, şiddet uygulamamış.. bu evliliktir bunlar yaşanabilir normal bir durum.

Yeri geliyor annemizle, kardeşimizle bile küsebiliyoruz. Yıllar sonra karşılaşıp , huyunu suyunu tam bilmeden evlendiğin adamla mı dört dörtlük hayatın olacak?

Eşine bu evden gitmelerini alıştırma. Şu an belki onda da korku oluşmuştur ama bir daha yaparsan bu kadar etkilemez.

Şimdi bir güzel hazırlan ve eşinin koynuna git.
Ah ablacım agzına saglık ben ese saygıyı ıyı bılırım anne babamdan gordugum kadsrıyla ama malesef esım ıse gıtmek bıle ıstemıyor bunalıyor sırf ısı yuzunden uzerıne gıtmıyordum.ama yınede patladık bırbırmise bana hakaret edımce yediremedim kendıme evden de gıt dedı mecbur gıttım okadr oyalandım belkı gelır vazgever esım saman alevı gıbı cunku hemen yumusardı. Yınede gelıp engel olmadı. Bındırdı yolladı. Cok agrıma gıttı. Keske yanında olsam keske yasanmasaydı bunlar. Ben sımdı hataydayım o ankarada malesef😔

Sızdemı suan ayrısınız? Allahım bu ayda bır gıran var sanırım ayrılan ayrılana. Bugunde 1-2 arkadas aradı bırının dugunü gelecek ay ceyızı duzerken nısanlısı bugun, annen ablan evlrnınce bıze gelmesinler ıstemıyorm demıs kızda saygı duy aıleme dıye bagrıs cagrıs kavga etmısler cocuk, kızı ve annesını evden kovmus bıttı ayrıldık dedı. Digeri esı yarın nobete gıdecrkmıs kadında erken uyuma vakıt gecırelm demisdiye kavga edıp kadına bosaycam senı bemım işime saygun yok dıye kğsmüşler. bana gelmek ıstediler arayıp tek tek valla bende memlkette dargın geldım dedım ve ınanırmısın bu adamlar benım esımın arkafasları ve hepsı polis oxel harekatcı. Bız nerde hata ysptık evlememe kadr gayet ıyı ve ilgililer evlendıkten sonra işlerinin çilesini sinirini bizden cıkarıyolar
Bazı aylarda cidden oluyor böyle, astrolojiye de inanırım şahsen 😔 biz ayrı değiliz fakat kavgalıyız, birkaç aydır işleri aile ilişkileri hiç yolunda gitmiyor ve bu da bana fazlasıyla yansıyor maalesef. 2 ay sonra nikah 3 ay sonra düğünümüz var. Şuan yalnız kalmaya ihtiyacı var sakinleşmek için biliyorum ve kendiyle başbaşa bıraktım. Dediğiniz gibi bende o kadar ayrılan çift gördüm ki bu ay 😔 Hepimizin hakkında hayırlısı olsun cidden ama bazen insanlara zaman vermek gerekiyor bizde öyle yapalım başka çare yok gibi

Bazı aylarda cidden oluyor böyle, astrolojiye de inanırım şahsen 😔 biz ayrı değiliz fakat kavgalıyız, birkaç aydır işleri aile ilişkileri hiç yolunda gitmiyor ve bu da bana fazlasıyla yansıyor maalesef. 2 ay sonra nikah 3 ay sonra düğünümüz var. Şuan yalnız kalmaya ihtiyacı var sakinleşmek için biliyorum ve kendiyle başbaşa bıraktım. Dediğiniz gibi bende o kadar ayrılan çift gördüm ki bu ay 😔 Hepimizin hakkında hayırlısı olsun cidden ama bazen insanlara zaman vermek gerekiyor bizde öyle yapalım başka çare yok gibi
Amin inşallah bı refaha kavusuruz. Su ıletısımsızlık malesef herseye sebeb

Valla dun beyefendıye tavsanımın resmını yollarmısın bahanesıyle yazdım gordu ama cevap vermedı. Belkı ıse gıdecek yıne gergınkık cıkmasın dıye yazmamıstır dedım. Sabah hala bısey yazmamıstı aramadıda bende dayanamadım evlı oldugmuzun farkındamısın ben haklı oldugum halde olanları unutup senden bısey ıstıyorum yazmıyosun konusmuyosun burda sessızlıge cekılmesı gereken kısı bendım ama ben adım atıyorum benım ilkimdin sen senden emın oldum evlendım bana bunları yasatıyosun bu belırsızlıgı niye hakettım nasıl kaldırcam bılmıyorum dedım. Yıne gordu ama cevap vermedi adi herıf. Hayır ıstemıyorsan bana yazma ya da bosanalım de bıtsın. Haklı oldugum halde benım burnumu surtmeye calısıyor bu arada babam bısey paylasıyor onu begenıyor yorum yapıyor ama bana whsatpta nede telefında cevap vermıyor. Bitsinde demıyor öylece beklıyorum bugunde calısyor calısımca agresıf oluyor o yuzden ıletıdım kurmak ıstemıyorm artık kendımı cekıcem ben 2 gundur adım atmısım hıc tenezzul edıp cevap vermıyor bende artk yazmamda aramamda. Bu arada hanı facete falan dolanırken sagds solda reklam cıkar ya en son neye baktıysan onla ılgılı reklam cıkıyor gnelde facemızde ortak oldugu ıcın heryerde cıceksepetı reklamı cıkıuor bız ne zamn küssek hıc konusmuyosa bıle işe gittigşnde bı bakıyorum cıcek yollamıs. Yıne oyle bıseumı yapıyor dıye umıtlendım ama ılk defa bukadr uzun sure ıletısımsız kaldık normalde en fazla 1 gun konusamadan dururduk dayanamazdık. Sımdı 8 gundur konusamıyoruz alısmısmıdır artık yavasca benı unutuyormudur hıc bılmıyorum

İnşallah en kısa zamanda aranızdaki sorun çözülür. Gönlünü ferah tutmaya çalış..

Kesinlikle öyle, inşallah sizde bir an önce sorunlarınızı halledersiniz 🙏
Kızlar esım ce ap verdı 2 saatır konusuyoruz ama ıste sen boyle ysptın sen soyle uaptın dedı bırakıp gıttın dedı ay kızlar sanki kendım kalkıp geldım onun mesajlarını aynen kıpalıyorum ama aradakı benm cevapları yazmocam cunku cok uzun uzun yazmısım ve hep soyledıklerıne acıklama yaparak yazdım bekleyin.

Esım :Bunca zaman çok konuştum çok anlattım bi hayrını göremedim artık susucam o bunu dedi bu bunu dedi kim ne derse desin ben ailemle bile konuşmuyorum bu konuyu arıyorlar iyiyim diyorum kapatıyorum. Bana o eskı kırıklarını getir onla yaşa dedin yine her zamanki gibi ama artık yeter bunu diyen bana güvenmeyene kal demem gelde demem şimdi benden boşa bişe isteme.. Tavsanın resmınınıstemıstım dıye boyle bısey yazdı. Ayrıca kavgamız ayrıntılı olarak bir öncekı konumda yazıyor. Durduk yere boyle seyler soylemedım tabıkı. Diger mesajı atıyorum

Esim:Baban anneni kovduğunda annen hiç gittimi yada benim annem ama sen gittin sonuçlarına katlan.. Bunuda sen kovdunda gıttım keyfımden gitmedım dedım dıye yazı.

Esim:Aileni sevmiyormuşum pintiymişim sinirliymişim seni aldatmaya meyilliymişim vs hiçbiri için kendimi savunmuyorum madem öyle ben buyum tamam mı,ister kalır ister gidersin benden ne bekliyorsun?... Esım brnm onu aolesını aradıgım sıklıkla samimiyetle benm aolemı aramaz babamla pek konusmaz dahacoko annemı arar babamda benı damat nıye hıc aramıyor dıye yakındıgı ıvın kendıme dert ettm ona babamı hıc aramıyosun sorununöun var sevmıyomusum doye sorsrdım hep.sımdı benden ne beklıyorsun dıue sorunca "senın sevgınmı bitti artık dıye sordum" oda boyle demıs😔

Esim. Karşımda konuşan ota boka küsen biri istemiyorum 100 defa kavga ettik kaç kez sen ilk adımı atıp gönlümü aldın sadece 2 kez. Ama seni ben alıştırdım bu devran döndü o gün bilerek ve isteyerek gitme demedim ve artık demem de değişmiyceksen gelme zaten aç davayı boşanalım. Seni asla gelip ordan getirmemde gidecek kadar gücün varmış gördük şimdi o kadar gücün varsa gelir kırar dizini kapar çeneni evinde oturursun ama bu gidişin bir cezası olacak.. Bana bu nasıl nefrettir kızlar bu arada oto boka kusen derken ilk aylar evet oyleydım ama ılk zamnlar alıngamdım ben artk alısmıstım küsme huyum bıtmıstı bosanma lafı aramızda asla gecmezdı sımdı bosanmaktan bahsetmıs gitsem bile eskısı gibi sevgısı olmaycak sanırım😔

Valla dun beyefendıye tavsanımın resmını yollarmısın bahanesıyle yazdım gordu ama cevap vermedı. Belkı ıse gıdecek yıne gergınkık cıkmasın dıye yazmamıstır dedım. Sabah hala bısey yazmamıstı aramadıda bende dayanamadım evlı oldugmuzun farkındamısın ben haklı oldugum halde olanları unutup senden bısey ıstıyorum yazmıyosun konusmuyosun burda sessızlıge cekılmesı gereken kısı bendım ama ben adım atıyorum benım ilkimdin sen senden emın oldum evlendım bana bunları yasatıyosun bu belırsızlıgı niye hakettım nasıl kaldırcam bılmıyorum dedım. Yıne gordu ama cevap vermedi adi herıf. Hayır ıstemıyorsan bana yazma ya da bosanalım de bıtsın. Haklı oldugum halde benım burnumu surtmeye calısıyor bu arada babam bısey paylasıyor onu begenıyor yorum yapıyor ama bana whsatpta nede telefında cevap vermıyor. Bitsinde demıyor öylece beklıyorum bugunde calısyor calısımca agresıf oluyor o yuzden ıletıdım kurmak ıstemıyorm artık kendımı cekıcem ben 2 gundur adım atmısım hıc tenezzul edıp cevap vermıyor bende artk yazmamda aramamda. Bu arada hanı facete falan dolanırken sagds solda reklam cıkar ya en son neye baktıysan onla ılgılı reklam cıkıyor gnelde facemızde ortak oldugu ıcın heryerde cıceksepetı reklamı cıkıuor bız ne zamn küssek hıc konusmuyosa bıle işe gittigşnde bı bakıyorum cıcek yollamıs. Yıne oyle bıseumı yapıyor dıye umıtlendım ama ılk defa bukadr uzun sure ıletısımsız kaldık normalde en fazla 1 gun konusamadan dururduk dayanamazdık. Sımdı 8 gundur konusamıyoruz alısmısmıdır artık yavasca benı unutuyormudur hıc bılmıyorum

İnsan sevdiğinin yokluğuna alışır mı,sevdiğini unutur mu hiç?
Eğer adamın sevgisinden eminsen unutur mu diye aklından geçirme.
Ben olsam diye cümleler kuramıyorum,çünkü ben olsam yumuşamazdım senin gibi.
Kavganızı da okudum,gerçekten aranızda hiç saygı kalmamış,birbirinize söyledikleriniz hiç hoş değil. Önce bunu düzeltmeniz gerek. Her kavgada böyle ağır konuşuyorsanız ya saygısız bir evliliğiniz olur ömür boyu birbirinizi kırarsınız ya da ikinizden biri bu evliliği bitirir.
Adamın bence dönmeye niyeti yok,kendince ders mi vermeye çalışıyor,gurur mu yapıyor, ne yaptığı belli değil.
Eğer sen özlüyorsan,üzülüyorsan araya daha fazla mesafe koyma derim. Nasıl geldiysen topla eşyalarını öyle git evine. Ağla,anlat,nazlan her ikinizin de hatalı olduğunu ama onu çok sevdiğin için dayanamayıp geldiğini söyle. Birbirinize söz verin artık saygısızca konuşmayacağınıza.
Hayatta herşey insanlar için. İnsanlar ne büyük kavgalardan dönüp barışıyorlar.
Siz de barışırsınız inşallah.
Ama sakın unutma.
Önce saygı,saygı,saygı!
Sonra da kocaman sevgi!

İnsan sevdiğinin yokluğuna alışır mı,sevdiğini unutur mu hiç?
Eğer adamın sevgisinden eminsen unutur mu diye aklından geçirme.
Ben olsam diye cümleler kuramıyorum,çünkü ben olsam yumuşamazdım senin gibi.
Kavganızı da okudum,gerçekten aranızda hiç saygı kalmamış,birbirinize söyledikleriniz hiç hoş değil. Önce bunu düzeltmeniz gerek. Her kavgada böyle ağır konuşuyorsanız ya saygısız bir evliliğiniz olur ömür boyu birbirinizi kırarsınız ya da ikinizden biri bu evliliği bitirir.
Adamın bence dönmeye niyeti yok,kendince ders mi vermeye çalışıyor,gurur mu yapıyor, ne yaptığı belli değil.
Eğer sen özlüyorsan,üzülüyorsan araya daha fazla mesafe koyma derim. Nasıl geldiysen topla eşyalarını öyle git evine. Ağla,anlat,nazlan her ikinizin de hatalı olduğunu ama onu çok sevdiğin için dayanamayıp geldiğini söyle. Birbirinize söz verin artık saygısızca konuşmayacağınıza.
Hayatta herşey insanlar için. İnsanlar ne büyük kavgalardan dönüp barışıyorlar.
Siz de barışırsınız inşallah.
Ama sakın unutma.
Önce saygı,saygı,saygı!
Sonra da kocaman sevgi!
Cok tesekkur ederım yorumunuz ıcın. Ilk defa bu kadr buyuk ve assagılayıcı lavga ettık normalde 5 dk surmeyen komık kavgalarımz olurfu ama ılk ekz boyle hakaret ettı bana evdende gıt dıyınce gurur yaptm. Son konusulanlar en sonkı yorumumda var tabı sadece esımınndedıklerını kopyalayp yapıstırdım

Şimdi canım haklı olduğun yerleri geç ve ben şu konularda haksızım dediğin yerleri yazar mısın?

Birinciyi ben yazayim o eski kırıklarını getir onla yaşa niye dedin. Karı koca arasında şu laf denir mi?
İlk konu açtığında tavşanmı kocamdan çok özledim yazmıştın gerçekten çok üzüldüm. Bir aile kuracak olgunluğa eriştiğine emin misin?

Sanki çok suçlayıcı tavır içine girmiş gibisin ve adamda bunalmış ben buyum yersen diyor.

Canım burda erkek evde tek kalınca üzülüyor sakinleşiyor felan gibi yazılıyor ama gerçek öyle olmuyor işte. Adam o evde tek kaldığı her dakika dahada kafasında kuruyor ilk günkü konuları düşünmeye başlıyor. Ve acı gerçek yuvanızda bir çatlak daha oluşuyor.

Sizin mevzunuz poşet meselesi değil doğru iletişim kuaramama ve empati eksikliği.

Sürekli ben haklıyımı bırak haksız olduğun yerleri bir düşün istersen.

Senin bakış açınla onunki bir olmaz. Sen sohbet açmak için tavşan resmi istersin. O beni merak etmiyorda tavşanı merak ediyor der.

Canım yapmayın yuva kolay kurulmuyor. Bugün ben gitmem dediğin yere bir süre sonra istesende gelme cevabını alırsın.

Tavsiyem aile büyüklerini veya ikinizi tanıyan ortak dostunuz araya girsin. Eşininde kırılmış olacağını kabul ederek. Sana yönelteceği suçlamalarıda geçiştirmeden gerçekten dinleyerek sende kırıldığın noktaları anlatarak tatlıya bağlamaya çalışın.

Aranızda saygı eksik, ikinizde de hata var. Bu konuyu ego savaşına döndürmeden oturun adam akıllı konuşun.

Cok tesekkur ederım yorumunuz ıcın. Ilk defa bu kadr buyuk ve assagılayıcı lavga ettık normalde 5 dk surmeyen komık kavgalarımz olurfu ama ılk ekz boyle hakaret ettı bana evdende gıt dıyınce gurur yaptm. Son konusulanlar en sonkı yorumumda var tabı sadece esımınndedıklerını kopyalayp yapıstırdım
Evet evet okudum şimdi.
Tam tahmin ettiğim gibi adamın dönmeye niyeti yok.
Çok üzüldüm gerçekten.
Seni bilmem de adamın kızdığı bir sürü olay olmuş,hep içine atmış,atmış,atmış,en sonunda da böyle patlamış.
Asla hayvan demesini savunmuyorum da senin de o eski sevgili muhabbeti yapman,babayı ara baskısı yapman,hele ki aldatmaya meyillisin demen çok ağır.
Biri benim hakkımda bu şekilde düşünse üzgünüm ama ben affetmem öyle kolay kolay.
Dediğim gibi eşinin de senin de dilinizin ayarı yok maalesef.
Önce saygıyı öğrenmediğiniz sürece mutlu olmanız çok zor.

Şimdi canım haklı olduğun yerleri geç ve ben şu konularda haksızım dediğin yerleri yazar mısın?

Birinciyi ben yazayim o eski kırıklarını getir onla yaşa niye dedin. Karı koca arasında şu laf denir mi?
İlk konu açtığında tavşanmı kocamdan çok özledim yazmıştın gerçekten çok üzüldüm. Bir aile kuracak olgunluğa eriştiğine emin misin?

Sanki çok suçlayıcı tavır içine girmiş gibisin ve adamda bunalmış ben buyum yersen diyor.

Canım burda erkek evde tek kalınca üzülüyor sakinleşiyor felan gibi yazılıyor ama gerçek öyle olmuyor işte. Adam o evde tek kaldığı her dakika dahada kafasında kuruyor ilk günkü konuları düşünmeye başlıyor. Ve acı gerçek yuvanızda bir çatlak daha oluşuyor.

Sizin mevzunuz poşet meselesi değil doğru iletişim kuaramama ve empati eksikliği.

Sürekli ben haklıyımı bırak haksız olduğun yerleri bir düşün istersen.

Senin bakış açınla onunki bir olmaz. Sen sohbet açmak için tavşan resmi istersin. O beni merak etmiyorda tavşanı merak ediyor der.

Canım yapmayın yuva kolay kurulmuyor. Bugün ben gitmem dediğin yere bir süre sonra istesende gelme cevabını alırsın.

Tavsiyem aile büyüklerini veya ikinizi tanıyan ortak dostunuz araya girsin. Eşininde kırılmış olacağını kabul ederek. Sana yönelteceği suçlamalarıda geçiştirmeden gerçekten dinleyerek sende kırıldığın noktaları anlatarak tatlıya bağlamaya çalışın.
Evet zaten ben o kelımelerı kullandıgım ıcın kendımi hatalı gordum ve tavsan bahanesıyle yazdım. Yoksa tabıkı onu cok ozledım cok sevıyorum onu ozledıgım ıcın belkı tavsan muhabbetıne yumusar dıye dusundum ne bıleyım ilk defa bu tepkisyle ksrsılasıyorum 😔 malesef bız iletişim kuramıyoruz esım konusmak yerıne bagırıp cagırınca ben kenara cekılyorum sonr ahıcbısey olmamos gıbı gelır bubsefer ben cıldırırım demın bagırıp cagırcan benmıydım djye bu defa uzatma der dahada kavga buyurdu.bu ılk zamnlar boyleydı ve dogrusu cok küsüyordum evet ama artk küsme alınma huyumu bırakmıstım onu ıyıce tanıdım cunku. Uzun zamandır hıc sorunukuz yoktu bu poset meselesı yuzunden yanı son kavgamız poset yuzumdrm ama esım gecmis meselelerı sımdı onume koydu. Dedıgınz gıbı oturup onları dusunmus. Ayrıca tavsanı daha cok ozledım dememın sebebı abla ılk gelfıgım gunler mılletı arayıp kavgamızı anlatıyormus ama yasandıgı gibı degılde degısık sekılde ınsanlarım benı suclu gorefegı sekılde anlatmıs ıste benı annesıgile telefomda falan hzuur vermeyen kadın olarak anlatıyor annesıgılde benınoyle bılıcek dıye arayamıyorum okadr kızgndım kı herseyınyasarken mutlu bıkeznkavga edelm huzur vermoyor oluyorum. Bende sımdı bayagı konustuk ıste haklı haksız mevzusuju bırsktık ama sevgın bıttımı artk dıye sordum bana o ennsonkı mesajı atmıs. Degısmeyeceksen gelme ac davanı bosanalım demıs. Geleceksende kır dızını otur oto boka kusme demıs. sankı gıtsem bıle sevgısı kalmamıs mıdır bırakıp gıtmen cezasız kalmaz dıyor🤷‍♀️ bunun uzerıne hala bıseu yazmadım ona zaten o hakaretler kusmeler bıdha olmaz ama bosanma lafını bukadt kolay agzına almasına uzuldum

Evet evet okudum şimdi.
Tam tahmin ettiğim gibi adamın dönmeye niyeti yok.
Çok üzüldüm gerçekten.
Seni bilmem de adamın kızdığı bir sürü olay olmuş,hep içine atmış,atmış,atmış,en sonunda da böyle patlamış.
Asla hayvan demesini savunmuyorum da senin de o eski sevgili muhabbeti yapman,babayı ara baskısı yapman,hele ki aldatmaya meyillisin demen çok ağır.
Biri benim hakkımda bu şekilde düşünse üzgünüm ama ben affetmem öyle kolay kolay.
Dediğim gibi eşinin de senin de dilinizin ayarı yok maalesef.
Önce saygıyı öğrenmediğiniz sürece mutlu olmanız çok zor.
Bende henuz yazmadım onun uzerıne bosanma lafını bukadr kolay dıllendırmesıne uzuldum

Aranızda saygı eksik, ikinizde de hata var. Bu konuyu ego savaşına döndürmeden oturun adam akıllı konuşun.
Konusmaya calıstım ama cok yabancı hıssettım ya sankı 20 gunlyk sevgılımden ayrılmısımda gerıntoparlamaya calısıyor musum gıbı. Insan esının tepkılerımden cekınır mı subtepkıtı verır bu lafı soyler dıye konusmaya cekınyorum

Bende henuz yazmadım onun uzerıne bosanma lafını bukadr kolay dıllendırmesıne uzuldum
Tamam üzülmüşün de adama nasıl aldatmaya meyillisin dersin,bunu nasıl düşünebilirsin?
Çok ağır.
O zamanlardan biriktirmiş bence...

Back