- 20 Mart 2015
- 2.264
- 1.932
- 133
- 29
- Konu Sahibi hayalurunu
-
Peki herhangi bir sosyal ortamınız var mı? Çeşitli faaliyetlere katılıyor musunuz?Aileme para vermek zoruma gitmiyor çünkü onlardan başka gidecek bir yerim yok kendi başıma ayakta duramam o yüzden mezun olunca da ailemin yanında kalmayı düşünüyorum bu yüzden estetik yaptırabileceğimi zannetmiyorum ama araştıracağım.
Şöyle kastettiğim hep seçen taraf oluyor güzel kadınlar talep görüyorlar beğendikleriyle birlikte olma ayrıcalığına sahipler.
Enerji bilmiyorum etkili mi ama dediğim gibi ben sosyalleşemediğim için geçmişte iletişim becerim zayıf böyle yazarak kendimi daha iyi anlatıyorum ama karşımda bir insan olunca kadın erkek fark etmez içime kapanıp sessiz kalıyorum
Çok kalabalık ortamlara katılamıyorum maalesef sınıf arkadaşlarımla pikniğe falan gittik birkaç kez iyi insanlar ama sessiz kalınca ben sanki mesafe koyuyormuşum gibi oluyor ve çok da yakınlaşamıyoruz halbuki elimde değil bu durum anlayışlı insanlar en azından. Onun dışında memleketimde sosyal ortamım yok gittiğimde yazları alışveriş merkezinde çalışıyorum tanıdık var onun mağazasında. Akşam eve döndüğümde de yorgun oluyorum sosyalleşecek vaktim olmuyorPeki herhangi bir sosyal ortamınız var mı? Çeşitli faaliyetlere katılıyor musunuz?
Kaçıncı sinifsiniz şu an,öğretmenlik okuduğunuzu söylemişsiniz,yaşadığınız bu durum mesleğe atılınca zorlamayacak mi sizi,hem öğrencilerle hem velilerle iletişim halinde olacaksınızKalabalık yerlere giremiyorum bir türlü sıkış tepiş insanların arasında olunca terliyorum bir keresinde bayılmıştım kalabalığın içinde halk otobüsü dolmuş falan dahi kalabalık olunca inip yürüyorum eve kadar o yüzden öyle ortamlardan çok korkuyorum
Youtube-Tülay kök duygusal gücümüzü kullanmanın yollarıBu durum beni çok üzüyor, profesyonel tedavi alamıyorum maddi durumumdan dolayı, etrafımda bu konuyu açıp bana iyi hissettirecek kimse de yok yardımcı olursanız çok sevinirim.
26 yaşındayım üniversite son sınıftayım, hep kendimi başkalarıyla kıyaslayarak geldim bu günlere kendimi hiç güzel bulmadım zaten ailemden dolayı da böyle hissettim beni hiç kız çocuğu gibi büyütmediler annem bile bana çirkinsin derdi ergenlik dönemimdeyken evde kalırsın sen derdi ailemin olduğu şehrin dışında okuyorum üniversiteden birini bul da evlen yoksa burada kimse sana bakmaz dediler.
Şu yaşa kadar hiç erkek arkadaşım olmadı, erkeklerden ilgi de görmedim hiç güzel kızların peşinde pervane oluyorlar benimle ya derslerden ya da ayaküstü konuştular hep sosyal medya hesabım da yok sırf bu özgüvensizliğimden dolayı kendimi paylaşmak istemiyorum hiç.
Kendimi hep derslere veriyorum düşünmemeye çalışıyorum ama sürekli ders çalışmaktan da sıkılıyorum dışarıda vakit geçireceğim arkadaşım dahi yok herkes benden kaçıyor sanki. Yalnız bir şeyler yapmaya çalıştım ama olmuyor tek başına daha kötü hissettim kendimi.
Bana yardımcı olabilir misiniz ne yapmalıyım nasıl iyileşebilirim?
Son sınıfa geçtim bu yıl. İşte hem iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyorum insanlarla, hem de mesela sınıf ortamı değil de daha kalabalık konser festival tarzı yerlere gidince çok zorlandım kalabalıktan başım dönüyordu çok kötü olmuştum hiç öyle yerlere gitmedim sonra.Kaçıncı sinifsiniz şu an,öğretmenlik okuduğunuzu söylemişsiniz,yaşadığınız bu durum mesleğe atılınca zorlamayacak mi sizi,hem öğrencilerle hem velilerle iletişim halinde olacaksınız
Teşekkür ederim dinleyeceğimYoutube-Tülay kök duygusal gücümüzü kullanmanın yolları
Mülakatlari sıkıntı yapma, puanın yeterli ise doğru düzgün birkaç cümle bile kursan bir şekilde geçersin,( kendimden biliyorum,3 sene önce atandım ben de)ama önemli olan sonraki süreç.sendeki ozbenlik algısının değişmesi gerekiyor,bunun için de bol kitap,kişisel gelişim kitapları vs.ayrica ailenin çok fazla ihtiyacı yoksa , aldığın parayı biraz kendine harcasan,eğer aciksan bir kuaföre gidip saç rengi değiştirsen mesela,bir manikür pedikür, ya da kapalıysan bile fark etmez kendin icin bir şey yapmiyormussun gibi geldi geldi anlattiklarindan. İnan ki insan kendi için bir şeyler yapınca özgüven geliyor.kilo problemim vardı mesela, yaklaşık 23 kilo verdim.hala da vermem gereken kilolar var ama bu bile bana o kadar iyi geldi ki.2 cocukluyum bu arada. Ben de öğretmenim, Hâlâ doğu gorevimi yapıyorum.baya ücra bir dağ köyünde. iki çocuğumla yalnız kaldım bu sene(inşallah ifşa olmam çok açık ettim :) ki çok özgüvenli bir insan değilim öyle aman aman.ama bir sekilde baş ettim zorluklarla.disardan insanlar dediler ki vay be helal olsun.demem o ki bazı yaşadığımız şeyler bize özgüven kazandiriyor,sizin aileden kaynaklı baştan özgüven kaybınız olmuş,öncelikle anneninizin size bu tavrı devam ediyor mu bilmiyorum ama bunu engelleyin.bunu engellemekle ise baslayin.cok konudan konuya atladım ama bu arada inşallah atanirsin çok isterim atanmanı,devlet güvencesine girip kendi maaşınla dimdik ayakta çok daha kolay durup kendin için bir şeyler yapabilirsinSon sınıfa geçtim bu yıl. İşte hem iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyorum insanlarla, hem de mesela sınıf ortamı değil de daha kalabalık konser festival tarzı yerlere gidince çok zorlandım kalabalıktan başım dönüyordu çok kötü olmuştum hiç öyle yerlere gitmedim sonra.
Atanır mıyım diye de endişem var çünkü mesela kpss neti iyi yapsam bile ki bizim bölümün atamaları kötü de değil iyi de değil çalışırsak olur, mülakat var mülakatta ben konuşamazsam beni atamazlar öğretmenliğe diye çok korkuyorum o yüzden de düzelmek istiyorum
Yazdıklarınız o kadar iyi geldi ki çok teşekkür ederim. 2 çocukla tek başınıza gerçekten güzel bir şey başarıyorsunuz Allah yardımcınız olsun. Hayır annemin o tavrı devam etmiyor aramız iyi çok şükür ben atansam bile ailemin yanında olmak istiyorum onlara yardımcı olabilmek istiyorum yaşlı oldukları için çalışamıyorlar tek çocuk da olduğum için ayrılmak istemiyorum üniversitem de uzak değil zaten memleketime. Kendim için para harcamadım kendimi bildim bileli en son ne zaman kıyafet aldım hatırlamıyorum bile. Sorun etmiyorum bu durumu da atanmayı daha çok aileme yardımcı olabilmek için istiyorum ne olursa olsun onlar benim tek dayanağım inşallah olur çok çalışacağımMülakatlari sıkıntı yapma, puanın yeterli ise doğru düzgün birkaç cümle bile kursan bir şekilde geçersin,( kendimden biliyorum,3 sene önce atandım ben de)ama önemli olan sonraki süreç.sendeki ozbenlik algısının değişmesi gerekiyor,bunun için de bol kitap,kişisel gelişim kitapları vs.ayrica ailenin çok fazla ihtiyacı yoksa , aldığın parayı biraz kendine harcasan,eğer aciksan bir kuaföre gidip saç rengi değiştirsen mesela,bir manikür pedikür, ya da kapalıysan bile fark etmez kendin icin bir şey yapmiyormussun gibi geldi geldi anlattiklarindan. İnan ki insan kendi için bir şeyler yapınca özgüven geliyor.kilo problemim vardı mesela, yaklaşık 23 kilo verdim.hala da vermem gereken kilolar var ama bu bile bana o kadar iyi geldi ki.2 cocukluyum bu arada. Ben de öğretmenim, Hâlâ doğu gorevimi yapıyorum.baya ücra bir dağ köyünde. iki çocuğumla yalnız kaldım bu sene(inşallah ifşa olmam çok açık ettim :) ki çok özgüvenli bir insan değilim öyle aman aman.ama bir sekilde baş ettim zorluklarla.disardan insanlar dediler ki vay be helal olsun.demem o ki bazı yaşadığımız şeyler bize özgüven kazandiriyor,sizin aileden kaynaklı baştan özgüven kaybınız olmuş,öncelikle anneninizin size bu tavrı devam ediyor mu bilmiyorum ama bunu engelleyin.bunu engellemekle ise baslayin.cok konudan konuya atladım ama bu arada inşallah atanirsin çok isterim atanmanı,devlet güvencesine girip kendi maaşınla dimdik ayakta çok daha kolay durup kendin için bir şeyler yapabilirsin
Annenin o tavırlarına devam etmemesine sevindim belli ki hatasını anlamış, bu hayata bir kez geliyoruz yaşam hakkımız bir kez veriliyor bize,o yüzden elimizden geldiğince güzel geçirmeye çalışmak ve kendimizi sevmek çok önemliYazdıklarınız o kadar iyi geldi ki çok teşekkür ederim. 2 çocukla tek başınıza gerçekten güzel bir şey başarıyorsunuz Allah yardımcınız olsun. Hayır annemin o tavrı devam etmiyor aramız iyi çok şükür ben atansam bile ailemin yanında olmak istiyorum onlara yardımcı olabilmek istiyorum yaşlı oldukları için çalışamıyorlar tek çocuk da olduğum için ayrılmak istemiyorum üniversitem de uzak değil zaten memleketime. Kendim için para harcamadım kendimi bildim bileli en son ne zaman kıyafet aldım hatırlamıyorum bile. Sorun etmiyorum bu durumu da atanmayı daha çok aileme yardımcı olabilmek için istiyorum ne olursa olsun onlar benim tek dayanağım inşallah olur çok çalışacağım
Benim de yok bu yüzden internet üzerinden tanıştım. Ama hiç tavsiye etmem gerçi ikinci eski sevgilimle aynı üniversitede okumuştuk. İnsanlara karşı pasif duruş sergiliyorsunuz anladığım kadarıyla. Aynı sorundan müzdarip olduğum için tahmin ediyorum.Çok kalabalık ortamlara katılamıyorum maalesef sınıf arkadaşlarımla pikniğe falan gittik birkaç kez iyi insanlar ama sessiz kalınca ben sanki mesafe koyuyormuşum gibi oluyor ve çok da yakınlaşamıyoruz halbuki elimde değil bu durum anlayışlı insanlar en azından. Onun dışında memleketimde sosyal ortamım yok gittiğimde yazları alışveriş merkezinde çalışıyorum tanıdık var onun mağazasında. Akşam eve döndüğümde de yorgun oluyorum sosyalleşecek vaktim olmuyor
Afedersin ama o nasil bir anne ya insan hiç evladına çirkinsin şusun busun der mi herkes anne olmamalı gercekten.Farzedelim ki öylesin ama genede bi anne evladına bunu dememeli tam tersi onun özgüvenini yükseltmek için üzülmemesi için ugrasmali.Ben öyle bir aileniz olduğu için üzüldüm sadece.Ayrıca neden çirkin hissediyorsunuz ki sanki turkiyede çok mu güzel kızlar var rusyada değiliz.Ben o kadar dışarı çıkıyorum herkes sıradan hiçte öyle çok güzel dediğim kız görmüyorum gercekte anca sosyal medyada shop yaparak çok güzel oluyorlar gerçekte nerdeler yoklar ? Hem şöyle düşün dış görünüşünü sen seçmedin ki bu senin suçun değil ne zaman üzülsen bunu düşün. Ve gerçekten karşına seni seven değer veren birinin çıkması için Allaha dua et inan bana huzur buluyor için. Son olarak da sevgili bulmanın güzellikle bi alakası yok ne kadar çirkin dediğim kızlar evlendi hersey güzellik değil yani. Ve dünyanın en çirkin kadını olduğunu farzet herkesin bi alıcısı vardır. Mesela Ayşen grudayı düşün torunu bile çok çirkinsin dermiş kadın evlendi. Bunu çirkin olduğunu için demedim örnek verdim sadece ve eminim abarttığin kadarda değilsindirBu durum beni çok üzüyor, profesyonel tedavi alamıyorum maddi durumumdan dolayı, etrafımda bu konuyu açıp bana iyi hissettirecek kimse de yok yardımcı olursanız çok sevinirim.
26 yaşındayım üniversite son sınıftayım, hep kendimi başkalarıyla kıyaslayarak geldim bu günlere kendimi hiç güzel bulmadım zaten ailemden dolayı da böyle hissettim beni hiç kız çocuğu gibi büyütmediler annem bile bana çirkinsin derdi ergenlik dönemimdeyken evde kalırsın sen derdi ailemin olduğu şehrin dışında okuyorum üniversiteden birini bul da evlen yoksa burada kimse sana bakmaz dediler.
Şu yaşa kadar hiç erkek arkadaşım olmadı, erkeklerden ilgi de görmedim hiç güzel kızların peşinde pervane oluyorlar benimle ya derslerden ya da ayaküstü konuştular hep sosyal medya hesabım da yok sırf bu özgüvensizliğimden dolayı kendimi paylaşmak istemiyorum hiç.
Kendimi hep derslere veriyorum düşünmemeye çalışıyorum ama sürekli ders çalışmaktan da sıkılıyorum dışarıda vakit geçireceğim arkadaşım dahi yok herkes benden kaçıyor sanki. Yalnız bir şeyler yapmaya çalıştım ama olmuyor tek başına daha kötü hissettim kendimi.
Bana yardımcı olabilir misiniz ne yapmalıyım nasıl iyileşebilirim?
Özgüven sorunundan kurtulma yolunu bir başkasının saf sevgisine değil kendinizi sevmeye bağladığınızda sorun çözülecektir.Yazın çalışıyorum 3 aylık süreçlerde ama parayı aileme veriyorum, kendim için çalışamadım henüz. Para kazanınca özgüvenli hissedemedim bilmiyorum ileride değişir mi bu durum. Estetik yaptırmaya biraz mesafeliydim hiç araştırmadım.
Benden hoşlandığını hissettiğim dahi kimse olmadı kafama takmamaya çalıştım hep ama çevremde gömlek değiştirir gibi sevgili değiştiren seçen kadınları görünce kendimi çok kötü hissediyorum. Bu özgüvensizlikten kurtulmak için gerçekten sevilmeye ihtiyacımız var karşılıksız saf bir sevgiye inşallah buluruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?