Mülakatlari sıkıntı yapma, puanın yeterli ise doğru düzgün birkaç cümle bile kursan bir şekilde geçersin,( kendimden biliyorum,3 sene önce atandım ben de)ama önemli olan sonraki süreç.sendeki ozbenlik algısının değişmesi gerekiyor,bunun için de bol kitap,kişisel gelişim kitapları vs.ayrica ailenin çok fazla ihtiyacı yoksa , aldığın parayı biraz kendine harcasan,eğer aciksan bir kuaföre gidip saç rengi değiştirsen mesela,bir manikür pedikür, ya da kapalıysan bile fark etmez kendin icin bir şey yapmiyormussun gibi geldi geldi anlattiklarindan. İnan ki insan kendi için bir şeyler yapınca özgüven geliyor.kilo problemim vardı mesela, yaklaşık 23 kilo verdim.hala da vermem gereken kilolar var ama bu bile bana o kadar iyi geldi ki.2 cocukluyum bu arada. Ben de öğretmenim, Hâlâ doğu gorevimi yapıyorum.baya ücra bir dağ köyünde. iki çocuğumla yalnız kaldım bu sene(inşallah ifşa olmam çok açık ettim :) ki çok özgüvenli bir insan değilim öyle aman aman.ama bir sekilde baş ettim zorluklarla.disardan insanlar dediler ki vay be helal olsun.demem o ki bazı yaşadığımız şeyler bize özgüven kazandiriyor,sizin aileden kaynaklı baştan özgüven kaybınız olmuş,öncelikle anneninizin size bu tavrı devam ediyor mu bilmiyorum ama bunu engelleyin.bunu engellemekle ise baslayin.cok konudan konuya atladım ama bu arada inşallah atanirsin çok isterim atanmanı,devlet güvencesine girip kendi maaşınla dimdik ayakta çok daha kolay durup kendin için bir şeyler yapabilirsin