- 12 Temmuz 2022
- 65
- -105
- 3
- Konu Sahibi hayalurunu
-
Sosyal medya kullanmıyorum çünkü kullanırsam daha kötü hissederim, insanlar oraya en güzel fotoğraflarını koyuyor mutlu görünüyorlar tabi gerçek hayatta ne yaşıyorlar bilemeyiz ama zaten kendimi kıyaslıyorum sürekli sosyal medya kullanırsam iyice artar bu durum. Beden olumlama hesaplarını falan bilmiyorum hiç duymadım. Ben kendimi değersiz durduk yere görmedim ki yıllar boyunca bana böyle hissettirdiler ta çocukluğumdan beri şimdi kendi kendime nasıl değerli hissedeceğimi bilmiyorum.Aktif bir şekilde sosyal medya kullanmanıza gerek yok inanınHalk eğitim merkezlerinde falan çok güzel kurslar oluyor fotoğrafçılık, resim, el sanatları vb.. artık neye ilginiz varsa. O eğitimlerde çok güzel grup görevleri veriliyor böylece ister istemez aynı zevklere sahip olduğunuz insanlarla kaynaşmış oluyorsunuz.
Ayrıca neden sosyal medya kullanmıyorsunuz bilmiyorum ama sosyal medyada bile milyonlarca insanla kendini sergileyen, beden olumlama hesapları var. Çoğunun çok güzel ilişkileri, aileleri falan var. Yani güzellik kime göre neye göre?
Siz kendinizi değersiz görürseniz, içinize kapatırsanız bir başkası sizin ışığınızı göremez
Sosyal medya kullanmıyorum çünkü kullanırsam daha kötü hissederim, insanlar oraya en güzel fotoğraflarını koyuyor mutlu görünüyorlar tabi gerçek hayatta ne yaşıyorlar bilemeyiz ama zaten kendimi kıyaslıyorum sürekli sosyal medya kullanırsam iyice artar bu durum. Beden olumlama hesaplarını falan bilmiyorum hiç duymadım. Ben kendimi değersiz durduk yere görmedim ki yıllar boyunca bana böyle hissettirdiler ta çocukluğumdan beri şimdi kendi kendime nasıl değerli hissedeceğimi bilmiyorum.
Arkadaş çevresi kuramıyorum çünkü yıllardır çocukluğumdan beri kendimi kapatıp ders çalışıp durduğum için sosyalleşemedim üniversite ortamına bile ayak uyduramadım mesela sosyal olarak sohbet falan edemiyorum uzun uzun insanlarla. Yazın çalışıyorum ama kazandığım parayı aileme verdiğim için çalışmak da özgüvenli hissettirmedi bana zaten para harcamayı da beceremem doğru dürüst hiç öyle haşır neşir olmadım parayla.Sosyal medya konusunda belki haklı olabilirsiniz, nasıl gördüğünüzle alakalı biraz kişilik meselesi. O yapıyorsa ben neden yapamayayım demek gerekiyor.
Valla ben hem annemden hem babamdan pekçok şey duydum. Bir şey istediğimde sen onu yapamazsın ki gibi.. Ergenlik sonrası hep fazla kilom vardı yani evet obez falan değildim ama mutlaka 5-10 kilo fazlam oldu hep. Şimdi dönüp bakınca psikolojim o kadar kötüymüş ki kendi bedenimi sevmeme rağmen kalori hesaplamalar, yemek yedikten sonra pişmanlıklar, zayıflama kürleri... neler neler yaptım.
Sonra üniversite ile birlikte kurslar, değişen ve gelişen arkadaş çevresi, kendi paramı kazanmanın verdiği özgürlük..
Hala fazla kilom var, öyle aman aman güzel biri değilim yani girdiğim ortamda kimse vaovv falan demez ama evliyim, bir bebek bekliyoruz..
Üstelik öncesinde de belli bir yaşa kadar hiç ilişkim olmamıştı.
Arkadaş çevresi kuramıyorum çünkü yıllardır çocukluğumdan beri kendimi kapatıp ders çalışıp durduğum için sosyalleşemedim üniversite ortamına bile ayak uyduramadım mesela sosyal olarak sohbet falan edemiyorum uzun uzun insanlarla. Yazın çalışıyorum ama kazandığım parayı aileme verdiğim için çalışmak da özgüvenli hissettirmedi bana zaten para harcamayı da beceremem doğru dürüst hiç öyle haşır neşir olmadım parayla.
Ne güzel evlenmişsiniz inşallah sağlıkla doğar bebeğiniz.
Gömlek gibi sevgili değiştirmek hoş bir şey değil ki. Benimkiler de benden hoşlandı mı orası da muamma gerçi. Bizim gibiler öyle biri çıksa bile neden sevildiğini sorgular, kendilerini sevmeye layık bulmazlar. Stajyer öğretmenlik de yaptım staj hocam da özgüvenli ol, sesin yüksek çıksın kasma kendini diyordu.Yazın çalışıyorum 3 aylık süreçlerde ama parayı aileme veriyorum, kendim için çalışamadım henüz. Para kazanınca özgüvenli hissedemedim bilmiyorum ileride değişir mi bu durum. Estetik yaptırmaya biraz mesafeliydim hiç araştırmadım.
Benden hoşlandığını hissettiğim dahi kimse olmadı kafama takmamaya çalıştım hep ama çevremde gömlek değiştirir gibi sevgili değiştiren seçen kadınları görünce kendimi çok kötü hissediyorum. Bu özgüvensizlikten kurtulmak için gerçekten sevilmeye ihtiyacımız var karşılıksız saf bir sevgiye inşallah buluruz.
Aileme para vermek zoruma gitmiyor çünkü onlardan başka gidecek bir yerim yok kendi başıma ayakta duramam o yüzden mezun olunca da ailemin yanında kalmayı düşünüyorum bu yüzden estetik yaptırabileceğimi zannetmiyorum ama araştıracağım.Ailen hem senin psikolojini bozuyor hem de elinden paranı alıyor. Yarın bir gün atandığında da maaşına göz dikecekler muhtemelen. Verseniz bile hepsini vermeyin. Yarısını kendinize ayırın. Yerinizde saymayın güzellik ve makyaj ipuçlarını öğrenin. Estetik yaptırabilirsiniz. Para biriktirin. Devlette psikolog ve estetik cerrahlar var. Randevu alıp bilgi alabilirsiniz.
Şöyle kastettiğim hep seçen taraf oluyor güzel kadınlar talep görüyorlar beğendikleriyle birlikte olma ayrıcalığına sahipler.Gömlek gibi sevgili değiştirmek hoş bir şey değil ki. Benimkiler de benden hoşlandı mı orası da muamma gerçi. Bizim gibiler öyle biri çıksa bile neden sevildiğini sorgular, kendilerini sevmeye layık bulmazlar. Stajyer öğretmenlik de yaptım staj hocam da özgüvenli ol, sesin yüksek çıksın kasma kendini diyordu.
Enerji bilmiyorum etkili mi ama dediğim gibi ben sosyalleşemediğim için geçmişte iletişim becerim zayıf böyle yazarak kendimi daha iyi anlatıyorum ama karşımda bir insan olunca kadın erkek fark etmez içime kapanıp sessiz kalıyorumöncelikle sevgili/flört olayınlarının güzellik veya çırkinlikle hiç alakası yok..
çevremde yüz ve fizik olarak güzel sayılmayan bütün kadınlar evlendi. kimi görücü usulu , kimi internetten buldu vs..
ben sevgili ve çevre edinme olayının tamamen enerjiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar etraflarında pozitif enerji saçan , girişken , konuşkan insanlar istiyorlar. Bir de olumsuzluk gerçekten insanın yüzüne yansıyor. sürekli olumsuz düşününce her şey gerçekten olumsuz olmaya başlıyor. Her şeyden önce kendinizi sevin.. biliyorum bu söylediğim çok zor bir şey ama bir soz var çok seviyorum '' sen kendini sevmezsen kim seni sevsin ''
Kalabalık yerlere giremiyorum bir türlü sıkış tepiş insanların arasında olunca terliyorum bir keresinde bayılmıştım kalabalığın içinde halk otobüsü dolmuş falan dahi kalabalık olunca inip yürüyorum eve kadar o yüzden öyle ortamlardan çok korkuyorumTeşekkür ederim ❣
Öncelikle kendinize sürekli olarak benim diğer insanlardan neyim eksik, neden başaramayayım diye tekrarlayın. Çünkü siz kendinizi kapatırsanız psikolojik destek bile alsanız faydası olmaz. Dediğim gibi insanlarla kaynaşmanın en güzel yanı etkinlikler. Çünkü herkes çok rahat oluyor, eğlenceli ortamlar. Belki üniversitenizin yaz festivalleri falan vardır ya da ne bileyim yaşadığınız yerde de festival, konser vs olabilir. İnsanların en rahat ve en girişken oldukları yerlerdir. Bu tür şeylere denk geldiğinizde kaçırmayın, gezi vs olursa mutlaka katılın.
Aileme para vermek zoruma gitmiyor çünkü onlardan başka gidecek bir yerim yok kendi başıma ayakta duramam o yüzden mezun olunca da ailemin yanında kalmayı düşünüyorum bu yüzden estetik yaptırabileceğimi zannetmiyorum ama araştıracağım.
Şöyle kastettiğim hep seçen taraf oluyor güzel kadınlar talep görüyorlar beğendikleriyle birlikte olma ayrıcalığına sahipler.
Enerji bilmiyorum etkili mi ama dediğim gibi ben sosyalleşemediğim için geçmişte iletişim becerim zayıf böyle yazarak kendimi daha iyi anlatıyorum ama karşımda bir insan olunca kadın erkek fark etmez içime kapanıp sessiz kalıyorum
İşte bunlar hep kendimizi nasıl algiladigimizla ilgili ve üzerine çok uğraşmanız gerekiyor. Hayatı yeniden keşfedin kitabına özellikle bakın semalarinizi bulup üzerine calisabiliriniz. Zor bir süreç ama sonunda kendinizden daha hoşnut olacaksınız. Ben de kendimi hayatımın büyük bölümünü sevmeyerek kusurlu hissederek geçirdim . Uzun çaba lazimZaten söz konusu insan olunca çirkinlik doğru değil herkesi Allah yarattı sonuçta onun yarattığı şey çirkin olamaz da genel güzellik algısı var onun dışında kalan insanlarız biz ve bu bir dezavantaj mesela küçükken bile güzel kız çocuklarının daha çok sevildiğine şahit oldum bana doğru dürüst sarılmazdı bile kimse bunları görünce her kadın güzeldir sözü tamamen yalan geliyor artık bana.
Şöyle bazı şeyler iradeyle yapılabilir mesela verdiğiniz örnekte yemek yememe iradesi ile kilo verilebilir ama bazı şeyler gerçekten tek başına hallolmuyor bir desteğe bir ele ihtiyaç duyuyor insan özellikle manevi sorunlarında hadi güzellik bir şekilde düzelir estetik makyaj bir şey ama mesela ben sosyalleşememeyi insanlarla konuşamamayı içime kapanıklığı tek başıma aşamam ki o zaman herkes birbirini kendi haline bıraksın kendi kendine düzelsin insanlar böyle olmuyor çoğu durumda maalesefDoktor Nowzaradan var tlc de belki bilirsiniz. O hastalarından birine şöyle bir cümle kurmuştu
'' x oturduğu yerden sorunlar hallolacak zannediyor. Biri çıkacak onun elini tutacak , kahramanı olacak onu iyileştirecek zannediyor ama öyle biri yok ! olmayacakta.. x 'e kendinden başka hiç kimse yardımcı olamaz buna annesi de dahil. X bunun farkına varamadığı takdirde hep bu şekilde mutsuz ve obez kalacak ''
obezlık kısmı sızın ıcın geçerli değil. ama diğer cumleler bence sizin içinde geçerli. Size sizden başka kimse yardımcı olamaz.
topluma karışmak zorundasınız. korksanız bile bunu yapmadığınız sürece kimse sizi bulup hayatına katamaz.. katmaz.
Kendimizi nasıl algıladığımız çevremizle büyüdüğümüz ortamla ilgili bence bize nasıl davranılıyorsa biz de kendimizi o şekilde görmeye başlıyoruz özellikle çocuklukta her şeyden etkileniyoruz büyüdükçe daha iyi anladım bunu. Dediğiniz kitaba bakacağım teşekkür ederim evet uzun bir süreçİşte bunlar hep kendimizi nasıl algiladigimizla ilgili ve üzerine çok uğraşmanız gerekiyor. Hayatı yeniden keşfedin kitabına özellikle bakın semalarinizi bulup üzerine calisabiliriniz. Zor bir süreç ama sonunda kendinizden daha hoşnut olacaksınız. Ben de kendimi hayatımın büyük bölümünü sevmeyerek kusurlu hissederek geçirdim . Uzun çaba lazim
Bende ondan korkuyorum belki de hiç atanamayacağım kpss çok çalışıp iyi bir net çıkarabilirim ama mülakat var ben oraya çıktığımda bu durumda olursam beni hayatta atamazlar ne yapacağımı hiç bilmiyorum 1 sene sonra mezun olacağım zatenBu sorunu okul bitmeden asmaniz gerekiyor. Yarın bir gün öğretmen olup atandiginizda seminerlerde, öğretmenler odasında, ders verdiğiniz sınıflarda nasıl kendinizi ifade edebileceksiniz?
Kalabalık yerlere giremiyorum bir türlü sıkış tepiş insanların arasında olunca terliyorum bir keresinde bayılmıştım kalabalığın içinde halk otobüsü dolmuş falan dahi kalabalık olunca inip yürüyorum eve kadar o yüzden öyle ortamlardan çok korkuyorum
Evet o şekilde ama artık yetiskiniz ve bunu çöl için emek harcayanilirizKendimizi nasıl algıladığımız çevremizle büyüdüğümüz ortamla ilgili bence bize nasıl davranılıyorsa biz de kendimizi o şekilde görmeye başlıyoruz özellikle çocuklukta her şeyden etkileniyoruz büyüdükçe daha iyi anladım bunu. Dediğiniz kitaba bakacağım teşekkür ederim evet uzun bir süreç
Devlet hastanesine gitmiştim doktor derdimi anlatmaya başlar başlamaz antidepresan yazıp gönderdi tam dinlemedi bile kullandım ama aşırı uykumu getiriyordu halim kalmıyordu tekrar gittim dozu düşürdü bu sefer ders çalışamadım odaklanamıyordum ilacı kendim bırakmak zorunda kaldım tekrar gideceğim doktoraMuhtemelen sosyal anksiyeteniz var yani tüm bu söylediklerinizden bunu anlıyorum. Terapi alamıyorsanız bile bir psikiyatriye gidip düşük dozlu antidepresan kullanabilirsiniz. En azındn bu tür şikayetleriniz azalır. Ne yazık ki sonrası tamamen sizin çabanıza bağlı
Teşekkür ederim dikkatli olacağım Allah karşımıza hayırlı insanlar çıkarsınBoyle naif kizlari iki tatli sozle kandiran denyolar olur ben yanarim ona yanarim. İki gun sonra atandiginda ogretmen es diye yanip tutusan bi surusu gelecek enn guzel sensin enn harika sensin diyecek. O gun geldiginde dikkatli ol dogru secim yap derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?