Özetle eşler arası para konusu

Paradan cok daha onemli bir konu var bence o da esin guvenilmez ve tembel biri.. para gelip giderde..yani boyle bir insanlar omur gecirmek istediginden emin misin? Sen calismasan paraniz olmasa bidahaki ay faturanizi odeyebilecek misiniz belli degil.

İnanırmısınız bunu kendisi söyledi bi ara. Evlilik birliğinin altından kalkamadık. Boşanıp sevgili olarak mı devam etsek dedi. Gülüyordu ama mantıklı olabilir

İnanırmısınız bunu kendisi söyledi bi ara. Evlilik birliğinin altından kalkamadık. Boşanıp sevgili olarak mı devam etsek dedi. Gülüyordu ama mantıklı olabilir
Yaaani bana bir getirisi olamayacak, hayatı paylaşmayacağız, akşama kadar çalışıp geleceğim ki evde yayılıp yatmış bir yemek dahi yapmamış üstüne bir de evimi kirletmiş. Kalkacak bir de tüm birikmisini bana ver diyecek. Anaaaam şu an olmamış şeye sinirlendim. Gidiyorum ben.

Evlilik süresince miras olarak gelen parayla mal mülk alinirsa ortak mala dönüşüyor , para olarak saklanirsa boşanmada eşe verilmiyor diye biliyorum...acaba amacı boşanma durumunda sizden mal kaçırmak mı? Boşanma düşünmeyen adam en azından çocuğu için yatırım yapar böyle her yatırıma ölesiye karşı çıkmaz bence...Hatta belki ailesi fiştekliyordur eşinizi sakın ortak mal alma, bosaninca hain gelin! dimdizlak kalsın diye

Götür beniii gittiğinn yereee

Ne desem Bilemedim. İki tarafı da haklı göremiyorum ve evlilikte böyle konuların tartışma sebebi olması bana çok itici geliyor. Bizim hesabımız ortak.evlilikte böyle olması gerektiğini savunurum hep. Ama eşim para yönetimini çok iyi yapıyor hep kenarda zor zamanlar için birikimimiz oluyor. Oyüzden güveniyorum ve hiç maaşımı esirgemedim.ama sizinki gibi sorumsuz davransaydı ben de 1 kuruş vermezdim.

Konudaki herkes haksız. Eşiniz fazla savurgan siz cimri.
İkinizde ortak paydada buluşmak zorundasınız. Ben ne eşiniz gibi biriyle evli olmak isterdim nede sizin gibi 15 yıldır aynı kıyafetleri giyecek kadar cimri biriyle.

Yazma yazma beğenmiyor böyle yorumları konu sahibi.

Bence sizinki de fazla (kendinizde nedenlerinin farkinda olmaniz ama iyi birsey, cünkü bu üstübe calisabilmeniz anlamina geliyor), esinizin ki de fazla düsüncesiz. Maddi anlamda kim daha iyi yönetebiliyorsa ailede o isleri o idare etmeli. Esimle ben o konuda az cok ayniyiz, onun icin ortak karar aliriz. Sizde durum tamamen zit oldugu icin orta yolu bulup beraber yürütmeniz lazim. Hem ona harcayabilecegi birseyler kalsin, hem sizin birikiminiz.

Arkadaşlar ben cimri bir insan değilim. Çocuklarıma eşime arkadaşlarıma hediyeler alırım. Her yıl tatilime giderim. Zevklerime harcamaktan gocunmam. Sadece hesapta para olması gibi bir takıntım var hepsi o kadar. Bunun da sebebini en başta yazdım çok zor bir çocukluk geçirdim. Bu kadar şey yaşadıktan sonra bu küçük ayrıntı çok sorun edilebilecek birşey değil bence. Kaldı ki bunun tedavisini de gördüğümü belirttim.
Çocuklarımın eşimin giyim kuşamı gayet yerinde. Hatta eşim sürekli kendine yeni kıyafetler alır 1 yıldır kullandıklarını atar. Bu beni rahatsız ediyor ama sesimi çıkarmıyorum her sene yaptığı şey sonuçta onu da öyle kabul ettim.

Kendim de sürekli eski kıyafet giymiyorum. Yani bütün kıyafetlerim 15 yıllık değil. Bir tek cümleyi çok çok abartıyorsunuz. Bazısı 5 yıllık bazısı 2 yıl öyle. Yeniler de var elbette. Yenileri daha çok giymeye gayret ediyorum eskileri dolabımda görmeyi seviyorum. Sonuçta öğretmenim ben güzel giyinmek zorundayım.
Rica ediyorum insanları ufak takıntıları yüzünden anormalsin sorunlusun şeklinde yargılamayalım.

Ben eşinden para sakınan erkekten de kadından da hoşlanmam. İkiniz de bunu yapıyorsunu siz en azından biriktiriyorsunuz hadi ikiniz için onun ne yaptığı da meçhul. Bence vermeyin para.

Ben olsam bu kadar boşa para harcayan ve nasıl harcadığını bilmediğim bir adama paramı vermem.

Eşiniz siz paranızı katmazsanız hepsini ben harcarım diyor
Peki siz paranızı katarsanız ortak paranıza ne olacakmış?
Tüm yorumları okudum ama kaçırdım cevabı sanırım

Bundan sonra çalışmayıp bu parayla geçim sağlayacakmışız. Ortak hesapta duracak yani.
O para ev almaya yetiyor da
Ömür boyu geçinmeye yetecek mi?
Kaç yaşındasınız bilmiyorum da farz edelim 90 yaşına kadar yaşadınız
Bu para yeter mi yani sizi 90 yaşına kadar idare etmeye?

O para ev almaya yetiyor da
Ömür boyu geçinmeye yetecek mi?
Kaç yaşındasınız bilmiyorum da farz edelim 90 yaşına kadar yaşadınız
Bu para yeter mi yani sizi 90 yaşına kadar idare etmeye?
Yok canım. Bence yetmez. Ben çalışmadan duramam zaten.
En fazla taş çatlasın 5 yıl. O da ben harcamalarına karışırsam. Ona kalsa 1 yılda yer bitirir.
Ev almak için ne diyebilirim nasıl ikna edebilirim bunu merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…