Özetle eşler arası para konusu

Ben evlilikte ortakliktan yanayimdir, senin benim, gizli sakli istemem ama sizin ilişkinizde uyum yok. İkinizde kendi icinizde çok aşirisiniz. Biri cok tutumlu, oteki cok savurgan bu şekilde ortak butceyle çok sıkıntı cikar. Sizin icin de iyi olmaz.
Ben asiri tutumlu bir insan olmama ragmen bu kadar para batiran biriyle evliligi bile sorgularim degil ki parami verecegim.

Uzun süre çalışmam ne ya. Sadece para kazanmak için çalışılmazki, insan biraz da sosyalleşmek, hayata katılmak için çalışır. Eşinizin tavrı çok yanlış. Hazıra da dağ dayanmaz. Ben size hak verdim. Madem ortak bütçeye geçicez güzel o zaman ev için de kredi çekelim benim de şartım bu diyin. Saçmalıyor çünkü

İnanın ben de ortaklıktan yanayım. Ama yolunda gitmeyen çok şey var. Bu yüzden de sürekli diken üstündeyim.
Zamanla artan birşey bu. Onun savurganlığı umursamazlığı benimse biriktirme takıntım gün geçtikçe ayyuka çıktı.

Birlikte karar vereceğiniz düzgün bir yatırım yapılacak olsa, güzel bir ev, yazlık, arsa ya da araba alınacak olsa, katın tüm birikiminizi ve ikinizin üzerinize ortak olarak edinin bu mülkü/yatırımı derdim. Hatta sonucu görmek sizin takıntılarınızdan kurtulmanızda da etkili olurdu büyük ihtimalle.

Fakat her yatırıma karşıyım, benim elime toplu para geçti, ille de sendeki birikimi de katacaksın, hepsini birlikte keyifle ezip yok edeceğiz mantıksızlığı ve dayatmasında bir iyi niyet göremedim ben açıkcası. Acaba ilişkiyi sonlandırmak istemenizin bir çeşit intikamı mı bu diyorum ister istemez! Madem öyle senin de tek kuruşun kalmasın öyle ayrılalım kurgusu olabilir mi gibi olumsuz şüpheler duydum doğrusu. Ama tabi ki his ve şüphe bunlar, eşinizi tanımıyoruz malum.

Ayrıca evi ben geçindiririm, kredi kartlarını ben öderim diyen bir adamın böyle bir talepte bulunması da yine çok anlamsız ve olumsuz düşüncelere yol açıyor

Kendimi en ama en iyi niyetle düşünmeye zorladığımda da nasıl sizin harcamama takıntınız varsa eşinizin sizinkinden de büyük, devleşmiş ve psikolojik yardım alması gereken bir şekilde para harcama tutkusu ve takıntısı mı var acaba? Geçenlerde TV de bir psikolog hanımın buna benzer bir psikiyatrik rahatsızlıktan bahsettiğini hatırlıyorum. Orada sizin eşiniz durumuna benzer durumda olan eş kişisine tedavi ve terapinin şart olduğunu söylemişti

Bence güvenip tüm birikiminizi teslim etmeyin, oturun konuşun ortak bir yatırıma/edinime tüm birikiminizi seve seve katacağınızı, kendisinden para kıskanmadığınızı anlatın. Yok kabul etmiyor ben de tüm paramı kendim yerim diyorsa birlikte uzman yardımı almayı önerin. Ona da hayır diyorsa, ikna olmuyorsa bu evliliğin bu şekilde güven içinde yürüyeceğini düşünmüyorum açıkçası. Bir an önce evliliğinizi masaya yatırıp kendi geleceğiniz için planlar yapmanızı öneririm

Sizin birikiminizi de ekleyin ev araba gibi bir yatırım yapın, ayrılma durumunda mal varlıkları ikiye bölünüyor zaten
Onun şuan sahip olduğu para orta karar 2 ev, lüks sayılabilecek 1 ev almaya yetecek kadar. Ama boşanmaya karar verdik falan diyene kadar harcama potansiyeli de var kendisinde.

Kaldı ki paranın benimle ilgisi yok. Yani istemiyorum ben onun parasını. Bana bulaşmasın yeter. Bana şart şurt koşmasın ve işine devam etsin. Şuan yine bıraktı işi gücü.

O zaman hic karismayin
Bosanmayi dusunuyorsaniz da hesabinizdaki parayi guvenli bir yere aktarin
Aciklamada borc odeme diye birisine gonderin
Mahkemede sorun olmaz

Bu arada hazir parasi varken arkadaslarina borcunu odemismi acaba

O zaman hic karismayin
Bosanmayi dusunuyorsaniz da hesabinizdaki parayi guvenli bir yere aktarin
Aciklamada borc odeme diye birisine gonderin
Mahkemede sorun olmaz

Bu arada hazir parasi varken arkadaslarina borcunu odemismi acaba
Ödemedi

E hani bu adam çok çalışmazdı kazandığını yerdi ilkokul mezunu adamın yaptığı işi yapardı. Ara ara çalışmazdı ve sizden harçlık beklerdi? Önce bunları yazmışsınız sonrada evin tüm geçimini karşılar kredi kartımı zorla öder eline de yüklü miktarda para geçti yakınlarda diyorsunuz.bana hiç inandırıcı gelmedi bu konu

Sevgili kardeşim
"Benim maaş kartım eşimdedir. O ne derse odur. Paragöz kadın" diyen pembik gelinler az ötede durun. Sizinle uğraşamam."
demişsin.
Maalesef senin de pembik gelinlerden pek bir farkın yok.
Sınırlarını belirlememiş, kural koymamışsın zamanında.
Adam aile olmanın, aile babası olmanın, evli ve sorumluluk sahibi biri olmanın farkına varamamış ki benim param diyerek keyfine göre harcama yapıyor.
Bu hakkı kendinde bulmasının sebebi sensin.
Baştan koyacaktın sınırları.
Kocana her halükarda annelik yapmayı, evin geçimini sırtlamayı bırakıp çizgini çekmen lazım.
İstediği kadar borca batsın, isterse eve bakmasın. bu iş böyle devam etmez ben yokum bu şartlarda diyecek ve yolunu çizeceksin
senin kararlı olduğunu görünce düzelir belki. ama kararlı olmalısın.
ergen çocuğun ebeveyni gibi olunca evlilikler karı koca ilişkisinden çıkıyor. Cinsel hayat da kötü gidiyor.
Bunları kendim söylemiyorum. Son zamanlarda takip ettiğim değerli bir psikolog var hep ondan öğrendim. Meğer ne kadar doğruymuş.
Cenabı Allah bizi erkek ve kadın olarak farklı iki fıtrat üzere anlatmış. Bu ilk çağlardan beri böyle. Roller değişince mekanizma bozuluyor.

Zaman sıralamanız yanlış. İlk zamanlar öyleydi çok çalışkandı benim parama ihtiyaç duymazdı. Zamanla böyle oldu.
Eline geçen para da miras. Arada gelir böyle ailesinden arsa payı falan.

İlkokul mezununun yapacagi işleri yapar, tembeldir diyorsunuz. Boyle bir adamin eline boyle bir para nereden geciyor ben de bunu merak ettim. Hatta ara ara işi birakacagi paralar nasil geciyor eline. Devamli aileden biri vefat ediyor ve birinden miras mi kaliyor?

birbirinizden habersiz para çekemeyeceğiniz bir ortak hesap türü varsa kabul edebilirsiniz bu teklifi. onda bile çok emin değilim gerçi. adamın huyu değişmiyor, siz bu haliyle bir ömür yaşarım diyebiliyor musunuz? ona göre karar vermeniz lazım. illa harcayacaksa kendinize hediye falan aldırın, bozdurunca değerini çok kaybetmeyecek ziynet eşyaları falan. nasıl kazanıyor bu kadar yüksek parayı. haydan gelen huya gitsin kafasında mı?

O kadar doğru ki yazdıklarınız. Başta ben erkeğim evin geçimi bende diyen adam benim durumumu gördükten sonra saldı kendini. Nasıl olsa ne yapar eder toparlar beni diye düşündü ve hayattan keyif almaya adadı kendini.

Ben şimdi ne yapayım? Rest çektim böyle giderse herkes kendi yoluna gidebilir hareketlerine dikkat et dedim. Cevap vermedi. Para yüzünden ayrılan kadın olmamak için çok çabaladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…