- 4 Nisan 2020
- 9.887
- 21.481
Aynen öyle. Tek isteğim karı koca çalışıp aile olmaktı. Olay nerelere geldi. Ailesi beni hiç sevmiyor. Ayrılırsak çok şey vadettiler eşime. Ama hala araları bozuk. Ayrılıp onları sevindirmek de istemiyorum açıkçasıYoo niye edesiniz hepsini kendim harcayacağım vermezsen demiş zaten. Parasını alsanız bencillik mı ediyorum dersiniz de... Bence eşiniz babası baya zenginmiş ya ona güveniyor.
Başlıktan belliydi aslında. Keşke zaman kaybetmeseydiniz.Bu kulüpte en sevmedigim konu para pul meselesi yaa
Zaman kaybedip kaybetmemek değil mesele ben okudum da yazılanları yorumları genel olarak söyledim para pul meseleleri diyeBaşlıktan belliydi aslında. Keşke zaman kaybetmeseydiniz.
Çocuklar işin rengini değiştiriyor burda. Onların bizden daha çok masrafı var. O yüzden vermeyeceğim desem de para yetişmeyince kıyamayıp alıyorum.Aslında bu durum gelır durumuna da baglı. Herkes bır degıldır o yuzden!
Bızım kira sorunumuz yok mesela.
Esımınde meslegı var calısıyor, kazanıyor.
Ben de calısıyorum ama evden. Benım kazancım esımınkınden fazla. Eve 5 kurus harcamam mesela. Canım ısterse harcarım.
Kişisel masraflarım harıc her seyı esım karsılar.
Ben su mantıkla bakıyorum; hem evde eşşek gıbı calısıp, hem ıste calısmak... sonra para konusund eve ortak olmak..erkek ne ypıyır?
O sadwcw işinde calısıyor
Kadın hem evde hem ıste calısıyor
Bu da bana haksızlık olarak gelıyor.
O yuzden kazancım kendımedır.
Ev kıra olsaydı ve aynı sekılde ıkımız calıssaydık ortak olurdum ev ekonomısıne, ama tek sartla! Ev ıslerının hepsı yarıya bolunmelı.
Yok öyle bır dunya kimse kusura bakmasın.
Kadın dogurur
Cocuguna bakar
Ev ısı yemek yapar
Ve işte calısır, eve gelır evde calısır .
Erkek sadece calısır! Aradakı fark
Yardimci oluyorsa kendi de o evde yiyip icip wc banyo camasir gibi islerin daha cok olmasina sebep oluyor bunlari yapmasin o zaman yardım da etmesinÇocuklar işin rengini değiştiriyor burda. Onların bizden daha çok masrafı var. O yüzden vermeyeceğim desem de para yetişmeyince kıyamayıp alıyorum.
Eşim ev işlerinde çok yardımcıdır. Boşanma aşamasına geldiğimiz zaman sadece hiç yardım etmedi senin görevin dedi beni sindirmek için.
Onun dışında ben söylemeden yapar bazı işleri. Sabah kahvaltısı ondadır mesela. Uyandığımda kahvaltı hazır olur. Bulaşıkları kaldırır yemek yapar bazen. Bu konuda hakkını yiyemem. Ama bazen diyorum keşke yapmasan. Çünkü başıma kakıyor. Ben sana hep yardımcı oluyorum ama sen iş konusunda beni darlıyorsun diyor.
Esınıze " sızınde o eve para getırdıgınızı ve ortak konumda oldugunuzu, hatta sızın daha cok iş yaptıgınızı yüzüne vurmadıgınız ıcın bunun farkına varamamıs"Çocuklar işin rengini değiştiriyor burda. Onların bizden daha çok masrafı var. O yüzden vermeyeceğim desem de para yetişmeyince kıyamayıp alıyorum.
Eşim ev işlerinde çok yardımcıdır. Boşanma aşamasına geldiğimiz zaman sadece hiç yardım etmedi senin görevin dedi beni sindirmek için.
Onun dışında ben söylemeden yapar bazı işleri. Sabah kahvaltısı ondadır mesela. Uyandığımda kahvaltı hazır olur. Bulaşıkları kaldırır yemek yapar bazen. Bu konuda hakkını yiyemem. Ama bazen diyorum keşke yapmasan. Çünkü başıma kakıyor. Ben sana hep yardımcı oluyorum ama sen iş konusunda beni darlıyorsun diyor.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki, kocanın bir eşi de bende, 18 yıldır çare bulamadım, ama elindekini tamamen onun kontrolüne vermek yanlış olur, parayı çocuğunuzu lehter göstererek senin adına bankaya yaririrsa kabul edin, ben öyle yaparak epey kurtardım elindenEvin geçimini eşim karşılıyor. Ben de katkıda bulunuyorum ama çoğu onda.
Normalde para konusu bu kadar çok konuşmayız ama beni çileden çıkardı artık. Herşey geçim değil güzel bir evde oturmak, çocuklarımız için yatırım yapmak bunlardan hiç söz etmez. Karnın doyuyorsa sıkıntı yok ona göre.
Yardimci oluyorsa kendi de o evde yiyip icip wc banyo camasir gibi islerin daha cok olmasina sebep oluyor bunlari yapmasin o zaman yardım da etmesin
Ooo görseniz nasıl böbürlenerek anlatır. Şöyle iyi kocayım böyle iyi kocayımEsınıze " sızınde o eve para getırdıgınızı ve ortak konumda oldugunuzu, hatta sızın daha cok iş yaptıgınızı yüzüne vurmadıgınız ıcın bunun farkına varamamıs"
Vardırın!
O ufak seylerı benım esımde yapıyor bu arada.
Nasıl kı kadın evın butun her seyını yapıyor
Erkek de yapmalı. Oyle ara sıra bulasık yerlestır , supurge ac degıl olay!
Sız 2 gun evı temızlemeyın ev ne hale gelır degıl mı?
Sızın kı gıbı görev edınıp yapmalı o işleri.
Her zaman, sureklı ve Gunluk .
Kapının önüne koyun git harca paranı sakın geri dönme diye. Niye bu tembel herifi çekiyorsunuz ki?Selam millet. Eşimle aramızdaki bitmek bilmeyen konularla bilirsiniz beni. Bu sefer de farklı bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum.
Ben doğduğum günden beri ailemden sevgi görmedim. Dayak, aç bırakma, evlat ayrımcılığını dibine kadar yaşadım. Bu yüzden hep çalıştım para biriktirdim bir gün kendime küçük bir şehirde yeni bir hayat kurmak için. Gençlik hevesi deyin, şımarıklık deyin, çok klasik deyin nasıl bakarsanız artık. Sonuçta artık para biriktirmek bende takıntı haline geldi sürekli hesabımda para olması gerekiyor hissi yerleşti.
Giyimime kuşamıma dikkat ederim iş yerine her zaman şık gitmeye çalışırım ama bu konuda da takıntım var 10 15 yıllık kıyafetlerime bile özenle bakarım.(bu konuda terapi görüyorum ama sadece 36 beden olanlardan kurtulmama yetecek kadar iyileşme gösterebildim). Bu yüzden de hep diyet yaparım aynı kıyafetlere girebilmek için. Kendime yeni kıyafetler de alırım ama minimum düzeyde yılda 5 i geçmiyor.
Neyse çok uzatmak istemezdim. Konunun bütününü kapsıyor bunlar.
Eşim olacak insan da benim tam tersim. Parası varsa bitene kadar asla çalışmaz. İyi bir bölüm mezunu yüksek lisansını yapmış ama kendi isteğiyle ilkokul mezunu birinin yapacağı işleri yapıyor. Sebebi de basit çok tembel. Kısa yoldan zengin olma peşinde:). 100 bin tl si olsun birkaç haftada yer bitirir. Nasıl yapıyor anlamıyorum ama harcıyor. Bu süre zarfında asla işe gitmez. Ben zorladığım zaman gidiyorum der gitmez gezer.
Zorlandığımız zamanlarda benim birikimimden borç veririm ödediği zamanlar oldu ödemediği de oldu. Bir sürü borcu var zaten. Keyfi kredi çeker ödemez. Ben de bu yüzden artık ona para vermiyorum. Herkese anlatıyor Marsis bana para vermiyor diye.
Ben bekarken evlilikte ortak bütçe olmasından yanaydım. Ama eşim nişanlandığımız günden beri tersini savunuyor. Evin geçimi onunmuş herşeyi erkek karşılarmış. Zorla kredi kartımı ödemeler harçlık vermeler falan. Şuan ben de onun bu davranışlarından dolayı evin asgari geçimine normalde katkıda bulunmuyorum. Bazen evin geçimi tamamen benim üzerimde olduğu zamanlar oldu o zamanları saymıyorum tabiki.
Neyse gelelim bu güne. Eşimin eline yüklü bir miktar para geçti kısa bir süre önce. Sen hemen harcarsın para yönetimin yok diye sürekli söylendiğim için şu ana kadar harcamadı. Şimdi de diyor ki "bu para benim param. Eğer elindeki son kuruşa kadar bunun içine koymazsan benim olmaya devam edecek. Kira okul masrafları vs hiçbirşey için kılımı kıpırdatmam" diyor.
Sizce onun dediğini yapmalımıyım? Onun eline geçen paranın yanında benimki devede kulak. Kabul etmezsem paranın hiç lafını ettirmeyecek ve harcayacak. Daha önce de bunu yaşadık. Sizce eşim haklı mı?
Not: Birkaç ay önce boşanmanın eşiğinden döndük. Sorunlarımız onun sinirlendiğinde hakaret etmesiydi ve çalışmamasıydı. Düzelmek istediğini aramızı hep anne babasının bozduğunu söyledi. Anne babası bunu yüzüme de söylediği için ve davranışlarında da düzelme gördüğüm için şimdilik rafa kaldırdım.
Şimdi elimdeki parayı istemesinin bir sebebinin de boşanmaya yeltenmemem olduğunu düşünüyorum.
"Benim maaş kartım eşimdedir. O ne derse odur. Paragöz kadın" diyen pembik gelinler az ötede durun. Sizinle uğraşamam.
Esım de " benım yaptıklarım hangı erkek yapar " dıyor hep. Balon gıbı sısıyor yanıOoo görseniz nasıl böbürlenerek anlatır. Şöyle iyi kocayım böyle iyi kocayım
Erkekler neden böyle acaba. Biz çalışınca ne var canım derler kendileri ev işi yapınca süpermen edası...
Ben sana yardımcı oluyorum kısmı işin can alıcı noktası. Siz o evde yalnız yaşıyorsanız ve o da siz işteyken evinize gidip topluyorsa evet size yardım ediyordur.Çocuklar işin rengini değiştiriyor burda. Onların bizden daha çok masrafı var. O yüzden vermeyeceğim desem de para yetişmeyince kıyamayıp alıyorum.
Bihterden "seviyorum anlasana" eklermişim şimdiKapının önüne koyun git harca paranı sakın geri dönme diye. Niye bu tembel herifi çekiyorsunuz ki?
Aynen paraya gelince evlilik müşterek, ev işlerine gelince kadına yardım eden melek kocaBen sana yardımcı oluyorum kısmı işin can alıcı noktası. Siz o evde yalnız yaşıyorsanız ve o da siz işteyken evinize gidip topluyorsa evet size yardım ediyordur.
Bihterden "seviyorum anlasana" eklermişim şimdi
Biliyorum. Sağol Allah razı olsun. Konu ile ilgili fikrin yok sanırım.Siz de normal değilsiniz eşiniz de. Tutumlu olmak elbette güzel, hele günümüz Türkiyesinde birikim de şart ama sizinkisi de çok uç. Onbeş senelik elbiseye girmek için sürekli diyet yapmak falan. Ne siz normalsiniz ne de eşiniz.