Bakın benim buraya yazma sebebim okumayan insanların olduğunu bilmek ve onları okumaya teşvik etmek. yoksa kitap bölümüne yazardım. İkincisi e herhalde bileceğim annem sonuçta izliyordu önceden ve bende ister istemez görüyordum. buradan biliyorum. Dedikodu döndüğünü de biliyorum ve siz de bunun farkında olmanıza evlilikle hiç alakası olmamasına rağmen izliyorsunuz bunu da kabul ediyorsunuz. Söylediklerimde çelişki yok. Sizinle tartışacak mecalim de yok. Başkalarıyla tartışın.Simdi siz cok okuyormussunuz ya keske bir de bolum kurallarini okusaydiniz boyle bir konuyyu gelipte bdv ye acamayacaginizi biliridniz.
Izlemiyorsunuz ama tum tv programlarina da konularinada hakimsiniz ilginc bir ironi.
Izdivac deyince akla evlilik gekir oysa siz dedikodu dkndugunu de biliyorsunuz!
Egitim sart okuyun ama anlayarak okuyun burada bir cok kisi unv. Mezunu kelimeler arasindaki celiskileri herkes fark ediyor.
Öncelikle annenizi tebrik ediyorum :) Haklısınız, okumuş kişilerde kitap okumuyor. Ama en azından onlar orada burada bir yerlerden bir şeyler duyuyorlar. Keşke onlar da okusa ama ev hanımlarının hem daha çok vakitleri var hemde bilgi katmayacak şeyleri izliyorlar. Bu yüzden '' Özellikle'' dedim :) Ama kesinlikle haklısınız
Keske konuyu ev hanimlarina degilde genele konusup acsaymisdinizHerkese merhabalar, bunu açıkçası merak ediyorum ve sormak istiyorum. Sorum özellikle ev hanımlarına. Kitap okuyor musunuz ve ne kadar sıklıkla okuyorsunuz? Ve hangi türde kitaplar okuyorsunuz?
Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı yok denecek seviyelerde. Ev hanımlarının neredeyse geneli pembe dizi izliyor veya izdivaç programlarına bakıyor. Bu bize ne kadar fayda sağlıyor Allah aşkına? Bir haber izlemek, bir kitap okumak varken neden dedikoduyu yaygınlaştırıcı ve gerçekten içi boş şeyleri izliyoruz? Biz eğer ne kadar çok kitap okursak ve haber izlersek çocuklarımıza o denli faydalı olabiliriz ve kocalarımıza kendimizi savunuruz ve kadın olduğumuzu hissederiz. Bizler de bilinçlenmeli ve söz sahibi olmalıyız hayatta. Kesinlikle feminist olduğumu düşünmeyin. Ama eğer dünyaya geldiysek bu dünyayı keşfetmeli farklı duyguları tatmalıyız. Ancak bu şekilde hayatı ''YAŞAMIŞ'' oluruz. Başka ülkelerde inanın insanlar çok okuyor ve o ülkelerin bilgili olması teknolojide ileride olması bundan kaynaklanıyor.
'' Ee biz ev hanımıyız biz okusak ne olacak? Ne değişecek?'' dediğinizi duyar gibiyim. Eğer siz okursanız hem kendiniz bilinçleneceksiniz hem de çocuğunuza ve eşinize bilginizle destek olacaksınız. Belki çocuğunuza aşıladığınız fikirler sayesinde çocuğunuz ileride en iyi okullarda okuyacak, size ve ülkesine katkı sağlayacak.
Anneme 1 yıl öncesinde dizi izlememesini izlerse de en sevdiği diziyi izlemesini diğer dizileri es geçmesini, bunun yerine kitap okumasını önerdim. Annem şimdi her iki günde bir kitap bitiriyor. Ve en sevdiği diziyi bile izlemiyor. Kendisi 54 yaşında ve ilkokul mezunu. Seneye inşallah ortaokula başlayacak, ve sonra lise inşallah nasip olursa üniversite dahi okutmak istiyorum. Kendisinin özgüveni yerine geldi ve bir şeyleri daha çabuk anladığını, düşünce yapısının geliştiğini söyledi. Kendisi tc kimlik numarasını dahi bilmiyordu ama çok çok kısa bir süre de öğrendi. Aslında annem neyi öğreneceğini öğrendi bu kitaplar sayesinde :) okuduğunuz için çok teşekkürler, umarım sizde kitap okursunuz :)
Ha bu arada halk kütüphanelerinden kitap temin edebilirsiniz veya çocuğunuza söyleyin o okulundan kitap alsın gelsin :)
Pardon izledigimi nereden cikardiniz ki izliyorsam da izliyorum derim.once okudugunuzu iyi anlayin derim.Bakın benim buraya yazma sebebim okumayan insanların olduğunu bilmek ve onları okumaya teşvik etmek. yoksa kitap bölümüne yazardım. İkincisi e herhalde bileceğim annem sonuçta izliyordu önceden ve bende ister istemez görüyordum. buradan biliyorum. Dedikodu döndüğünü de biliyorum ve siz de bunun farkında olmanıza evlilikle hiç alakası olmamasına rağmen izliyorsunuz bunu da kabul ediyorsunuz. Söylediklerimde çelişki yok. Sizinle tartışacak mecalim de yok. Başkalarıyla tartışın.
Her ne kadar bu tür kitaplar faydasız gözükse de, ben konudan bağımsız olarak ne okunursa okunsun en azından bir iki kelimenin doğru yazımını öğrenmek, düzgün cümle kurmak, okuduğunu anlamak ve sebep sonuç ilişkisi kurabilmek açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki ben de içi daha dolu kitapları tercih ederim.Kitap okuyalım tamam da ne tür kitaplar okuduğumuzda önemli.Özellikle günümüzde herkes yazıyor ama gerçek yazar değiller.Aşk romanlarını sevmem mesela.Çünkü bu türün bana bir şey katacağını düşünmüyorum.
Çatalkaram , çingenem , kültür abidem !!! Demi nedir ya?Demi, gerçekten öyle. Bende bu yüzden diyorum okuyalım, anlayalım diye. İnsanların bunu gerekli görmesi gerekiyor. Bu şekilde ancak hayatın anlamını öğreniriz ve gelecek nesillere de bir katkımız olur. Bu şekilde bitki gibi yaşamaktan başka bir şey yapmıyoruz.
+10000000ev hanımıyım. extra dısarı iş yaparım... dızı muhtesem yuzyıl ve vatanım sensını seyrederım. george orwelden tut merdan yanardagdan gec, s. hawking den, felsefeye, psikolojiye, sıyasi, anatomi, tarıh, bilimsel akademik calışmalara ve hosuma gıden romanları, seri kitaplar, resim ve sanat tarıhı kıtapları veeee aklınaa gelebılecek heeeerrrr kıtabı okurum.
okumayan kalmasın.....
bırde game of thırene dızısını seyrederım.
umarım okudugum kıtaplar ilgi alanlarım sıze yetmiştir. kültür ölçücü sevgılı arkadasım.
yapmak ıstedıgını cok iyi anladım. farkındalıgı arttırmak ıstıyorsun... sevgıler..
Bu formda benden başka izleyen yokmuş ne kültürlüymüşüzde haberimiz yokmuş:)))))Allah Allah bu izdivaç programlarını kim izliyor o zaman :))