Biz izliyoruz tatlım:))))Allah Allah bu izdivaç programlarını kim izliyor o zaman :))
Aynen ben ters politika uyguluyorum aslında hep onları izleyen kitap okumayan benimBiz izliyoruz tatlım:))))
Asıl tartışmayı siz başlatıyorsunuz, ben burada bize bizim toplumumuza bir özeleştiri yaptım. Ve daha bilinçli olmamız gerektiğini ancak bu şekilde hem bireysel olarak hem ülke olarak daha iyiye gidebileceğimizi söyledim. İsteyen istediğini izler. Zevkler ve renkler farklıdır bu tartışılmaz. Ama sizin de gelip burada bana böyle cümleler kurmanız hiç yakışık almıyor. Çok şey öğrenmişsiniz gerçekten o dizilerden, izdivaçlardan.
Yanlış anlamayın, özellikle ev hanımları dememin sebebi gündüz izdivaç programlarının olması ve halkımızın neredeyse genelinin bunları seyretmesi. bundan dolayı bunu ekledim. Sizi tebrik ederim, müthişsiniz :)Dizi de izliyorum film de. Bilimkurgu ve distopya başta olmak üzere yeraltı edebiyatından klasiklere, polisiye-cinayetten popüler bilime kadar birçok türde kitap okurum. Çalışıyorum, ama calismasam da okurdum. Bu bir tutku, sevmek gerek. Çalışmamakla ilgisini pek kuramadım.
o kadar belliki okuduğunuz.konuyu okuyunca aklıma siz geldiniz görsede yazsa neler okuduğunu keşke dedim.donanımlı insan kendini her yerde belli ediyor aslındaev hanımıyım. extra dısarı iş yaparım... dızı muhtesem yuzyıl ve vatanım sensını seyrederım. george orwelden tut merdan yanardagdan gec, s. hawking den, felsefeye, psikolojiye, sıyasi, anatomi, tarıh, bilimsel akademik calışmalara ve hosuma gıden romanları, seri kitaplar, resim ve sanat tarıhı kıtapları veeee aklınaa gelebılecek heeeerrrr kıtabı okurum.
okumayan kalmasın.....
bırde game of thırene dızısını seyrederım.
umarım okudugum kıtaplar ilgi alanlarım sıze yetmiştir. kültür ölçücü sevgılı arkadasım.
yapmak ıstedıgını cok iyi anladım. farkındalıgı arttırmak ıstıyorsun... sevgıler..
Bir çok gelin kaynana konusu içerinde farklı bir konu biraz ego içersede :)işte siz okumussunuz ama işe yaramamis
feministler hakkında igrenir gibi kurdugunuz cümleden belli
sizinle burada en çok ben kitap okurum Hayır en çok ben okurum gibi saçma bir yarışa girmeyecegim ben kendimi biliyorum
konunun içeriğinden de asıl derdinizin kitap değil ev hanımı çalışan ayrımı yapmak olduğu belli
Beni yanlış anladınız, özellikle ev hanımları dememin sebebi gündüz izdivaç programlarının olması ve halkımızın neredeyse genelinin bunları seyretmesi. bundan dolayı bunu ekledim. kitap okumayı onlarla eşitlemedim zamanımı bu yönde kullanalım dedim. onların bize bir şey katmadığını söyledim. Ayrıca okumuş kişiler de kitap okumuyor bunu herkes biliyor. Ev hanımı= cahil demek benim de başkasının da haddine değil ki bunu söyleyeni mahvederim. Benim bu başlığı açmamda ki amaç okuyarak bilinçlenmemiz ve bildiğimizi de uygulamamız. Ancak bu şekilde refaha erebiliriz.Neden ev hanimligini pembe dizi ve evlilik programlari ile esitlediniz ve kitap okumayan kesimin ev hanimi oldugu vurgunu yaptiniz.
Bir cok linsans mezunu ev hanimi var.
Cumleleriniz bastan sona ego iceriyor.calisan herkes kitapmi okuyir saniyorsunuz?
Annem de ev hanimi evlilik programi da izler kitapta okur hic bir matematik islemin de hesap makinasi kullanmaz kafadan cozer.
Ev hanimi esittir cahil degildir yani...
Bir çeşit araştırma ya da anket yaptığınızı düşünüyorum nedense. Kitap bölümü var sitede. Orada okuyan yüzlerce üye var. Bir göz atın isterseniz.Yanlış anlamayın, özellikle ev hanımları dememin sebebi gündüz izdivaç programlarının olması ve halkımızın neredeyse genelinin bunları seyretmesi. bundan dolayı bunu ekledim. Sizi tebrik ederim, müthişsiniz :)
İstediğiniz gibi düşünün, herkesin okuduğu kendine. Siz hala anlamamışsınız dediklerimi. Ayrıca toplumumuzun önyargısı olduğu için feminist olduğumu düşünmeyin dedim siz yanlış anlamaya meillisiniz. Lütfen bir daha bir şey yazmayın fitne sokmaktan başka bir şey yaptığınız yok. İyi günler.işte siz okumussunuz ama işe yaramamis
feministler hakkında igrenir gibi kurdugunuz cümleden belli
sizinle burada en çok ben kitap okurum Hayır en çok ben okurum gibi saçma bir yarışa girmeyecegim ben kendimi biliyorum
konunun içeriğinden de asıl derdinizin kitap değil ev hanımı çalışan ayrımı yapmak olduğu belli
anket denebilir ama bireysel olarak yani bu benim bir işime yaramayacak sadece yalnız olmadığımı bilmek ve mutlu olmak istedim. Ve yapabilirsem okumaya teşvik etmek istedim. Herhangi bir çıkar amacım yok :Bir çeşit araştırma ya da anket yaptığınızı düşünüyorum nedense. Kitap bölümü var sitede. Orada okuyan yüzlerce üye var. Bir göz atın isterseniz.
Bir çok gelin kaynana konusu içerinde farklı bir konu biraz ego içersede :)
Anlayışınız için çok ama çok teşekkür ederim :)Arkadaşlar bu konudan neden bu kadar rahatsız oldunuz ki? Konu sahibesi sen kitap okumuyorsun sen cahilsin sen izdivaç programı izliyorsun diye bir şey demedi hiçbirinizi etiketlemedi.
Rahatsız olanlar demek gerçekten bunları izliyor rahatsız oldu ki üstüne geliyor üyenin. Gerçekten ev hanımları cahildir dese inanın en çok üstüne gidecek ben olurdum bu bir gerçek!
Bırakın ya isteyen kitap kahramanlarını, yazarları tanır isteyen dizi film karakterlerini izdivaç programlarındaki kişileri tanır...
Herkese merhabalar, bunu açıkçası merak ediyorum ve sormak istiyorum. Sorum özellikle ev hanımlarına. Kitap okuyor musunuz ve ne kadar sıklıkla okuyorsunuz? Ve hangi türde kitaplar okuyorsunuz?
Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı yok denecek seviyelerde. Ev hanımlarının neredeyse geneli pembe dizi izliyor veya izdivaç programlarına bakıyor. Bu bize ne kadar fayda sağlıyor Allah aşkına? Bir haber izlemek, bir kitap okumak varken neden dedikoduyu yaygınlaştırıcı ve gerçekten içi boş şeyleri izliyoruz? Biz eğer ne kadar çok kitap okursak ve haber izlersek çocuklarımıza o denli faydalı olabiliriz ve kocalarımıza kendimizi savunuruz ve kadın olduğumuzu hissederiz. Bizler de bilinçlenmeli ve söz sahibi olmalıyız hayatta. Kesinlikle feminist olduğumu düşünmeyin. Ama eğer dünyaya geldiysek bu dünyayı keşfetmeli farklı duyguları tatmalıyız. Ancak bu şekilde hayatı ''YAŞAMIŞ'' oluruz. Başka ülkelerde inanın insanlar çok okuyor ve o ülkelerin bilgili olması teknolojide ileride olması bundan kaynaklanıyor.
'' Ee biz ev hanımıyız biz okusak ne olacak? Ne değişecek?'' dediğinizi duyar gibiyim. Eğer siz okursanız hem kendiniz bilinçleneceksiniz hem de çocuğunuza ve eşinize bilginizle destek olacaksınız. Belki çocuğunuza aşıladığınız fikirler sayesinde çocuğunuz ileride en iyi okullarda okuyacak, size ve ülkesine katkı sağlayacak.
Anneme 1 yıl öncesinde dizi izlememesini izlerse de en sevdiği diziyi izlemesini diğer dizileri es geçmesini, bunun yerine kitap okumasını önerdim. Annem şimdi her iki günde bir kitap bitiriyor. Ve en sevdiği diziyi bile izlemiyor. Kendisi 54 yaşında ve ilkokul mezunu. Seneye inşallah ortaokula başlayacak, ve sonra lise inşallah nasip olursa üniversite dahi okutmak istiyorum. Kendisinin özgüveni yerine geldi ve bir şeyleri daha çabuk anladığını, düşünce yapısının geliştiğini söyledi. Kendisi tc kimlik numarasını dahi bilmiyordu ama çok çok kısa bir süre de öğrendi. Aslında annem neyi öğreneceğini öğrendi bu kitaplar sayesinde :) okuduğunuz için çok teşekkürler, umarım sizde kitap okursunuz :)
Ha bu arada halk kütüphanelerinden kitap temin edebilirsiniz veya çocuğunuza söyleyin o okulundan kitap alsın gelsin :)
Tebrik ederim sizi ama izlediginiz vatanim sensin ve muhtesem yuzyil dizileri vakit kaybi.Gercek tarihimizle alakasi yok.Sadece yatak hayati gosteriliyor padisahlarinev hanımıyım. extra dısarı iş yaparım... dızı muhtesem yuzyıl ve vatanım sensını seyrederım. george orwelden tut merdan yanardagdan gec, s. hawking den, felsefeye, psikolojiye, sıyasi, anatomi, tarıh, bilimsel akademik calışmalara ve hosuma gıden romanları, seri kitaplar, resim ve sanat tarıhı kıtapları veeee aklınaa gelebılecek heeeerrrr kıtabı okurum.
okumayan kalmasın.....
bırde game of thırene dızısını seyrederım.
umarım okudugum kıtaplar ilgi alanlarım sıze yetmiştir. kültür ölçücü sevgılı arkadasım.
yapmak ıstedıgını cok iyi anladım. farkındalıgı arttırmak ıstıyorsun... sevgıler..
Her okuyan okuduğundan farklı anlamlar öğretiler çıkarır kiminin kazanımları daha fazladırben kitap okuma konusuna aşırı düşkün bir insanım kişileri de teşvik etmeye çalışırım
ama insanları eleştirip kendini yucelterek kitap okuma eksikligimiz giderilemez konu sahibi çok
istiyorsa kitap okuma eksikligimizin giderilmesini bir kütüphane açsın bir okuma etkinliği duzenlesin gelip de burada ev hanımı İzdivaç izler bakın ben çok okuyorum en kulturluyum demekle olmuyor
Ben toplum olarak kendimizi eleştiriyorum ve okumamız gerektiğini söylüyorum. Öyle kütüphane olmakla olmuyor bu işler. Her ilde ilçede hatta köylerde kütüphane var ama içinde insan var mı? Hiç gördünüz mü 30 yaş üstü kişilerin kitap aldığını valla ben görmedim ne yalan söyleyeyim. Bu sosyal bir mecra ve insanlar buraları okuyor. Benim amacım teşvik etmek, kendimi yüceltmek değil. Kitap okuyorum demenin neresi yüceltmek kendini. Bence siz kendinizi çok aşağılıyorsunuz o yüzden bana böyle yazdınız. Bakın tartışmak istemiyorum. Böyle ne benim ne sizin bana faydanız dokunur. Düzgünce yazdım okumamız gerek diye.ben kitap okuma konusuna aşırı düşkün bir insanım kişileri de teşvik etmeye çalışırım
ama insanları eleştirip kendini yucelterek kitap okuma eksikligimiz giderilemez konu sahibi çok
istiyorsa kitap okuma eksikligimizin giderilmesini bir kütüphane açsın bir okuma etkinliği duzenlesin gelip de burada ev hanımı İzdivaç izler bakın ben çok okuyorum en kulturluyum demekle olmuyor