Özellikle Ev Hanımları, Kitap Okuyor Musunuz?

işte siz okumussunuz ama işe yaramamis
feministler hakkında igrenir gibi kurdugunuz cümleden belli
sizinle burada en çok ben kitap okurum Hayır en çok ben okurum gibi saçma bir yarışa girmeyecegim ben kendimi biliyorum
konunun içeriğinden de asıl derdinizin kitap değil ev hanımı çalışan ayrımı yapmak olduğu belli

Neden ev hanimligini pembe dizi ve evlilik programlari ile esitlediniz ve kitap okumayan kesimin ev hanimi oldugu vurgusunu yaptiniz.
Bir cok linsans mezunu ev hanimi var.
Cumleleriniz bastan sona ego iceriyor.calisan herkes kitapmi okuyir saniyorsunuz?
Annem de ev hanimi evlilik programi da izler kitapta okur hic bir matematik islemin de hesap makinasi kullanmaz kafadan cozer.
Ev hanimi esittir cahil degildir yani...

Yanlış anlamayın, özellikle ev hanımları dememin sebebi gündüz izdivaç programlarının olması ve halkımızın neredeyse genelinin bunları seyretmesi. bundan dolayı bunu ekledim. Sizi tebrik ederim, müthişsiniz :)

o kadar belliki okuduğunuz.konuyu okuyunca aklıma siz geldiniz görsede yazsa neler okuduğunu keşke dedim.donanımlı insan kendini her yerde belli ediyor aslında
.ev hanımı olarak değil toplum olarak okumaya ihtiyacımız var.
bu arada yazdığınız diziyi çok duydum dizi orucumu onunla bozmayı düşünüyorum.
:) psikolojiye merakım çok fazla kitaptan cok film tercih ediyorum. benim handigapim da bu galiba

Aslında bir de şunu demek istiyorum: Toplumda kitap okuma alışkanlığı o kadar düşük ki hiç kitap okuması beklenmeyen insanlar sosyal medyada paylaşılıyor bu da beni üzüyor.
Yaşlı bir teyzemiz otobüste Sabahhattin Ali'nin İçimizdeki Şeytan adlı eserini okuyabilir aslında kimsenin normalde şaşırmaması gerek.
Beni daha çok üzen olay ise bir metroda işçi bir arkadaşımızın kılığından kıyafetinden dolayı kitap okuması hiç mi hiç beklenmezken üniversiteli iki genç kızımız tarafından şu sözlerle dalga konusu olmasıydı: "Kız etkilemek için kitap okurmuş gibi yapıyor bla bla bla random gülücükler." Bu kızlar güya "okul okurken Türkiye'nin gelecekleriyken" o üstü pis yüreği temiz işçi abimiz okul okumasa da gerçekten kitap okuyordu....

Bir çok gelin kaynana konusu içerinde farklı bir konu biraz ego içersede :)

Beni yanlış anladınız, özellikle ev hanımları dememin sebebi gündüz izdivaç programlarının olması ve halkımızın neredeyse genelinin bunları seyretmesi. bundan dolayı bunu ekledim. kitap okumayı onlarla eşitlemedim zamanımı bu yönde kullanalım dedim. onların bize bir şey katmadığını söyledim. Ayrıca okumuş kişiler de kitap okumuyor bunu herkes biliyor. Ev hanımı= cahil demek benim de başkasının da haddine değil ki bunu söyleyeni mahvederim. Benim bu başlığı açmamda ki amaç okuyarak bilinçlenmemiz ve bildiğimizi de uygulamamız. Ancak bu şekilde refaha erebiliriz.

Simdi siz cok okuyormussunuz ya keske bir de bolum kurallarini okusaydiniz boyle bir konuyyu gelipte bdv ye acamayacaginizi biliridniz.
Izlemiyorsunuz ama tum tv programlarina da konularinada hakimsiniz ilginc bir ironi.
Izdivac deyince akla evlilik gekir oysa siz dedikodu dkndugunu de biliyorsunuz!
Egitim sart okuyun ama anlayarak okuyun burada bir cok kisi unv. Mezunu kelimeler arasindaki celiskileri herkes fark ediyor.

Bir çeşit araştırma ya da anket yaptığınızı düşünüyorum nedense. Kitap bölümü var sitede. Orada okuyan yüzlerce üye var. Bir göz atın isterseniz.

İstediğiniz gibi düşünün, herkesin okuduğu kendine. Siz hala anlamamışsınız dediklerimi. Ayrıca toplumumuzun önyargısı olduğu için feminist olduğumu düşünmeyin dedim siz yanlış anlamaya meillisiniz. Lütfen bir daha bir şey yazmayın fitne sokmaktan başka bir şey yaptığınız yok. İyi günler.

Arkadaşlar bu konudan neden bu kadar rahatsız oldunuz ki? Konu sahibesi sen kitap okumuyorsun sen cahilsin sen izdivaç programı izliyorsun diye bir şey demedi hiçbirinizi etiketlemedi.
Rahatsız olanlar demek gerçekten bunları izliyor rahatsız oldu ki üstüne geliyor üyenin. Gerçekten ev hanımları cahildir dese inanın en çok üstüne gidecek ben olurdum bu bir gerçek!
Bırakın ya isteyen kitap kahramanlarını, yazarları tanır isteyen dizi film karakterlerini izdivaç programlarındaki kişileri tanır...

Bir çeşit araştırma ya da anket yaptığınızı düşünüyorum nedense. Kitap bölümü var sitede. Orada okuyan yüzlerce üye var. Bir göz atın isterseniz.
anket denebilir ama bireysel olarak yani bu benim bir işime yaramayacak sadece yalnız olmadığımı bilmek ve mutlu olmak istedim. Ve yapabilirsem okumaya teşvik etmek istedim. Herhangi bir çıkar amacım yok :

Bir çok gelin kaynana konusu içerinde farklı bir konu biraz ego içersede :)

ben kitap okuma konusuna aşırı düşkün bir insanım kişileri de teşvik etmeye çalışırım
ama insanları eleştirip kendini yucelterek kitap okuma eksikligimiz giderilemez konu sahibi çok
istiyorsa kitap okuma eksikligimizin giderilmesini bir kütüphane açsın bir okuma etkinliği duzenlesin gelip de burada ev hanımı İzdivaç izler bakın ben çok okuyorum en kulturluyum demekle olmuyor

Anlayışınız için çok ama çok teşekkür ederim :)

Çok güzel bir konuya değinmişsin, tebrik ediyorum.
Böyle bir çağrı yapmak için kadın platformunu seçmen gayet yerinde bir karar olmuş.
İnstagramda etrafı fincanla mumla süslü kitap fotosu paylaşmaktan çok daha anlamlı.

Tebrik ederim sizi ama izlediginiz vatanim sensin ve muhtesem yuzyil dizileri vakit kaybi.Gercek tarihimizle alakasi yok.Sadece yatak hayati gosteriliyor padisahlarin

Her okuyan okuduğundan farklı anlamlar öğretiler çıkarır kiminin kazanımları daha fazladır
Ama şuda bir gerçek unutmamak lazım okumak her halükarda iyidir
Sizin hasasiyetinizi konunun başından fark ettim ama üzerinde durmuyorum çünkü hasarlıda olsa böyle konulara tartışmalara ihtiyacımız var

Ben toplum olarak kendimizi eleştiriyorum ve okumamız gerektiğini söylüyorum. Öyle kütüphane olmakla olmuyor bu işler. Her ilde ilçede hatta köylerde kütüphane var ama içinde insan var mı? Hiç gördünüz mü 30 yaş üstü kişilerin kitap aldığını valla ben görmedim ne yalan söyleyeyim. Bu sosyal bir mecra ve insanlar buraları okuyor. Benim amacım teşvik etmek, kendimi yüceltmek değil. Kitap okuyorum demenin neresi yüceltmek kendini. Bence siz kendinizi çok aşağılıyorsunuz o yüzden bana böyle yazdınız. Bakın tartışmak istemiyorum. Böyle ne benim ne sizin bana faydanız dokunur. Düzgünce yazdım okumamız gerek diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…