Özellikle Ev Hanımları, Kitap Okuyor Musunuz?

Ben calisiyorum eve gelip evde cocukla ilgilenip isleri bitirip o yattiktan sonra kitap okuyorum. Hafta sonu sabah 5 e kadar okudugumu bilirim..

o kadar belliki okuduğunuz.konuyu okuyunca aklıma siz geldiniz görsede yazsa neler okuduğunu keşke dedim.donanımlı insan kendini her yerde belli ediyor aslında
.ev hanımı olarak değil toplum olarak okumaya ihtiyacımız var.
bu arada yazdığınız diziyi çok duydum dizi orucumu onunla bozmayı düşünüyorum.
:) psikolojiye merakım çok fazla kitaptan cok film tercih ediyorum. benim handigapim da bu galiba
ya herkes kitap okuyamaz ki... 2 cocuklu kadın-kocası- ev işi- cocukların okulu- kendine anca ayırdigi vakit ayaklarını uzatıp tv yi acıp boş boş bakmaktır.. yorgun kadın neyi okuyacak..
ben yadırgamıyorum.. ama 100lerce kitap okumasan da hergun bir gazete okusan kardır...diyorum...
ve ben kitap okumayı severdim ama cok cok degil.. 5-6 yıldan beri sık okuyorum.. bugunlerde elime kitap bile almadım doydum... kk da takılıyorum :KK70:

Bu konuyu begenmeyenler lutfen konuya dahil olmasin o zaman.evet kitap okumama senin benim bizim ulkemizin derdi hem de cok buyuk bir dert.Annenize helali hos olsun ellerinden operim.3 hafta once bir kitap basladim hala bitmedi.

Ev hanımlarını bırakın türkiye de kitap oka alışkanlığı seviyesi yerlerde. Ben üniversite mezunu bir mecburi ev hanımıyım (malum işsizlik) bir cok calisan öğretmen hemsire vs çalışan hanım tanıdığım var benden daha cok dizi ve kadin programları izliyorlar. Tv izlemkten nefrwt edwn ben bile issizlik yuzunden dizi izlemeue başladım 2 yildir. Kitap okurum ama nadiren . Eskiden tabiki daha cok okurdum. Bir kaç yıldır genelde kpss kitaplarini hatim etmekle meşgulüm ☺ ama katılıyorum size bence kimse evine tv almasın

o kadar belliki okuduğunuz.konuyu okuyunca aklıma siz geldiniz görsede yazsa neler okuduğunu keşke dedim.donanımlı insan kendini her yerde belli ediyor aslında
.ev hanımı olarak değil toplum olarak okumaya ihtiyacımız var.
bu arada yazdığınız diziyi çok duydum dizi orucumu onunla bozmayı düşünüyorum.
:) psikolojiye merakım çok fazla kitaptan cok film tercih ediyorum. benim handigapim da bu galiba
game of throne du kast ediyorsan kesinlikle izle :KK70: netten seyredeceksen bazı yerler cok acımazsız.. kanlı, bagırsaklı, deşmeli miden kaldırmaz diyim... bakma.. bende bakmadım... öyle böyle degil... :KK43:
kitablarını al seri dir. daha guzel..

game of throne du kast ediyorsan kesinlikle izle :KK70: netten seyredeceksen bazı yerler cok acımazsız.. kanlı, bagırsaklı, deşmeli miden kaldırmaz diyim... bakma.. bende bakmadım... öyle böyle degil... :KK43:
kitablarını al seri dir. daha guzel..
Sherlock serisini seviyorum ben tavsiye ederim izlemeyen varsa izlesin:)

Tebrik ederim sizi ama izlediginiz vatanim sensin ve muhtesem yuzyil dizileri vakit kaybi.Gercek tarihimizle alakasi yok.Sadece yatak hayati gosteriliyor padisahlarin
bakın tarih kısmını ben okudum zaten. kösemin-hürrem sultanların neden niçinleri biliyorum ama şu da bir gercek padişahların aşk hayatı var mıydı evet. o zaman dert etmeye gerek yok.. ben severek izliyorum arada ohha bu böyle degildi ki diyoırum.. haha gülüyorum... başka bir dizi söyleyin bana ? no bilmem kaç dizisi var sumru yawrucagın onu mu seyredeyim ? yada mafya dizileri ? ben boş boş tv ye bakıp, kafamı meşgul etmeyen birşeyler de seyretmek istiyorum.... :)

Herkese merhabalar, bunu açıkçası merak ediyorum ve sormak istiyorum. Sorum özellikle ev hanımlarına. Kitap okuyor musunuz ve ne kadar sıklıkla okuyorsunuz? Ve hangi türde kitaplar okuyorsunuz?
Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı yok denecek seviyelerde. Ev hanımlarının neredeyse geneli pembe dizi izliyor veya izdivaç programlarına bakıyor. Bu bize ne kadar fayda sağlıyor Allah aşkına? Bir haber izlemek, bir kitap okumak varken neden dedikoduyu yaygınlaştırıcı ve gerçekten içi boş şeyleri izliyoruz? Biz eğer ne kadar çok kitap okursak ve haber izlersek çocuklarımıza o denli faydalı olabiliriz ve kocalarımıza kendimizi savunuruz ve kadın olduğumuzu hissederiz. Bizler de bilinçlenmeli ve söz sahibi olmalıyız hayatta. Kesinlikle feminist olduğumu düşünmeyin. Ama eğer dünyaya geldiysek bu dünyayı keşfetmeli farklı duyguları tatmalıyız. Ancak bu şekilde hayatı ''YAŞAMIŞ'' oluruz. Başka ülkelerde inanın insanlar çok okuyor ve o ülkelerin bilgili olması teknolojide ileride olması bundan kaynaklanıyor.
'' Ee biz ev hanımıyız biz okusak ne olacak? Ne değişecek?'' dediğinizi duyar gibiyim. Eğer siz okursanız hem kendiniz bilinçleneceksiniz hem de çocuğunuza ve eşinize bilginizle destek olacaksınız. Belki çocuğunuza aşıladığınız fikirler sayesinde çocuğunuz ileride en iyi okullarda okuyacak, size ve ülkesine katkı sağlayacak.
Anneme 1 yıl öncesinde dizi izlememesini izlerse de en sevdiği diziyi izlemesini diğer dizileri es geçmesini, bunun yerine kitap okumasını önerdim. Annem şimdi her iki günde bir kitap bitiriyor. Ve en sevdiği diziyi bile izlemiyor. Kendisi 54 yaşında ve ilkokul mezunu. Seneye inşallah ortaokula başlayacak, ve sonra lise inşallah nasip olursa üniversite dahi okutmak istiyorum. Kendisinin özgüveni yerine geldi ve bir şeyleri daha çabuk anladığını, düşünce yapısının geliştiğini söyledi. Kendisi tc kimlik numarasını dahi bilmiyordu ama çok çok kısa bir süre de öğrendi. Aslında annem neyi öğreneceğini öğrendi bu kitaplar sayesinde :) okuduğunuz için çok teşekkürler, umarım sizde kitap okursunuz :)
Ha bu arada halk kütüphanelerinden kitap temin edebilirsiniz veya çocuğunuza söyleyin o okulundan kitap alsın gelsin :)
sanki ev hanimlarini küçümser gibi olmuş. universite mezunu, 6 yil calisip sonra zorunlu ev hanimi olmus biri olarak cok alındım :KK12:sizin zihninizde ev hanimi nasil biseyki kitap okumayan sınıf olduk. gayet kitabimi da okuyorum, ev hanimi arkadaslarim da okuyor

Özellikle ev hanımları deyince sanki bütün ev hanımları okumamış, cahil, kapasitesiz gibi bir anlam çıkmış o yüzden. Ama alakası yok. Psikoloji mezunu olup evde kocişim ve bebişim takılan, kendini gram geliştirmeyen de biliyorum; liseyi zor bitirmesine rağmen şimdi ikinci dilini öğrenen, kitapları yalayıp yutan bir ev hanımı da biliyorum. Bu şekilde genelleme yapmak yanlış olur ama illa genelleyeceksek şunu söyleyeyim.

Sorsak herkes kitap okuyor, herkes İngilizce biliyor ama bunları gerçekten yapanların sayısı çok çok az. İkinci dili öğrenmeyi geçtim Türkçe'yi doğru dürüst konuşamıyor, yazım kurallarını bilmiyor. Kitabı nasıl okusun? Türkiye'de kitap okumayı geçtim hala okuma yazma bilmeyen kadınlar var. Daha çok yol katetmek gerekiyor yani, tabi herkes bir yerden başlamalı ama çok gerilerdeyiz hala ne yazık ki.

Biz de bu ara hergün 3 tane 16 sayfalık çocuk kitapları okuyoruz evet ev hanımıyım.

2 çocuklu bi hanım öyle ha deyince kitap okuyamaz bunu aslında kitap okumak istemiyormuşuz gibi anlatılması ne acı .

Konu sahibi siz biraz kendiniz okuduğunuz kitaplardan bahsedermisiniz?

1 ayda 7 kitap okuduğum günleri de bilirim ama o zaman tek çocuğum vardı.

Çocukluğumdan beri çok severim okumayı gazete, dergi, kitap vs.

Konunuz maksadını aşmakta , gördüğünüz gibi fırsat buldukça okuyoruz .

Ve bize yapılan yaftalamalara gayet güzel cevap verebiliyoruz .

Siz hiç merak buyurmayın.

Neden hedef kitle sadece ev hanimlari?

Çalişanlarin tamami kitap okuyor mu yoksa çalisanlar kitap okumaktan muaf mi?

Her ev hanimi bir mi?

Değilse, ki zaten değil, bu genelleme ne kadar doğru?

Evet, cevap rica ediyorum.

Ben buna ev hanımları değil de genel anlamda tüm anneler hatta babalar da dahil olmalı diye dişünüyorum. Artık çovuklarda televizyonun internetin esiri ne ders çalışıyorlar ne ödev yapıyorlar ne kitap okuyorlar... öğretmenim artık neredeyse azarlama moduna geçtim velilere yeter artık kapatın şu televizyonu siz kitap okuyun çocuklar ders yapsın onlarda okusun hatta kitap okuma saatiniz olsun diye ama malesef hiç etkili olmuyor hatta çalıştığım ilde bir çalışma yapılmıştı akşam 8 de öğrencilerimizin evine gidip onlarla birlikte yarım saat kitap okuma kampanyası yapmıştık götürdüğümüz kitapları onlara hediye etmiştik. Ne kadar farkındalık yarattı bilmiyorum ama okumak kanayan yaramız ...
evde birinin kitap okuması ( dergi gazete neyse ) cocuk için örnektir. annem okuyarsa ben okuyayım der. bunu garipsemez. özenir. ve arkdaşlarında dan 3 ü onu görünce kitap okusa bu böyle böyle devam eder...hayal gibi ama bireyler , kitlesel hareket yapamadıklarına göre bari yakın cevrelerine fayda saglasın mantıgıdır bu..

Ha bir de kitap okunuyor ama "ne" okunuyor?

Kusura bakmayın ama okuduğunuz kitaplar Alacakaranlık serisi, Grinin Elli Tonu serisi, efendime söyleyeyim dizüstü edebiyat falan gibi hep çerez kitaplardan oluşuyorsa onlara da kitap okuyor denemez bence. Ha hiç okunmaz demiyorum, okunur, ben de okuyorum. Kafa dağıtmak için okunur, plajda okunur, çimlerde uzanırken okunur. Ama okuduğunuz kitaplar hep bu stilse, bunlar sizi ileriye götürmez. Bu da benden naçizane bir öneri olsun. :)

Bu konuya değindiğin için teşekkurler.cok güzel ve faydalı bir yazı olmuş.bende uzun zamandır kitap okuyamayanlardanim.çocuk vs. derken ihmal etmişim.genelde dünya coğrafyasına ilgi duydugum için internetten kendimi bu alanda kültürel olarak geliştirmek hoşuma gidiyor ama kitap okumanın yerini tutamaz. Gerçekten kitap okumak özgüveni artırıyor, beyni geliştiriyor. Çok haklısın. Televizyon programlarını izleye izleye beynimiz donuklaşiyor. Neredeyse bir yıldır kitap okumuyorum ve gerçekten zekamda bir gerileme hissediyorum sanki. Bazı şeyleri eskisi kadar pratik düşünemiyorum. Yarın hemen gidip yeni bir kitap alacağım

X