turkıyedekılerı bılmıyorum ama kktc de hıc dedıgınız gıbı bı durum yok..öğrencıler gayet dogal ve genelı memur cocugu..
zengın olan kısım yanı altında araba olan kısımda cok mutevazı..
doğu akdenız harıc kıbrıstakı dıger unılerın hıcbırınde boyle havalı tıpler yok..
tamtersıne ılk zamanlar mıllet nerden dustum bu adaya psıkolojısınde oluyo ama ılk donem bıttıkten sonrada adadan ayrılmak ıstemıyosunuz..
ben gıttıgım zaman nasıl gececek 4 sene burda demıstım ama donerkende nekadar cok aglamıştım..
kıbrıs turkıyedekı bır cok yerden daha rahat..kımse kımseye karısmıyo..dıscosuna da gıtsen casınosunada gıtsen ınsanlar sevıyelı.
en cokta bu yonunu sevmıstım zaten.
kıbrısta okulların servıslerı var saat bası..bızım unıde genelde arabası olan ogrencılerın cogu yardımsever..o altında bmw , mercedes olan tıpler durakta ogrencı gordugu zaman alıp okula kadar göturuyolar..
benım arabam vardı bende alıyodum cogu ogrencıyı durakta..
yanı ozel unı dusunenler kıbrısıda yazabılır.
ydü nun butun bolumlerı guzel.mesela tıp hukuk dıscılık eczacılıgın cogu hocası turkıyenın en ıyı unılerınden gıden prof dr docentlerdı..
oyunculuk fakultesınde cihan ünal , aysegül atik, arsen gürzap gibi oyuncular ders verıyo..
ıkı hafta kendı unılerınde derslerı ıkı hafta ydü de bı sekılde ayarlıyolar.
ben ydü mezunu olarak onerırım ama karar sızlerın
ama sunuda belırteyım ılk gıttıgınızde kıbrısa bıras hayal kırıklıgı yasayabılırsınız ama zamanla aşık oluyosunuz..
mezun olununcada böyle özlenılen bı yer işte.
ve mezun olup turkıyeye donen çoğu arkadasım pişman oluyo,,arıyo orda gecırdıgı gunlerı