• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özel üniversitede okuyan öğrenciler tv deki gibilermi?

Canım ben beykentte okuyorum malsefff tvdeki gibi hatta feriha bizim okulda çekiliyo aynı yani.... 90 lı cocukların altlarında bmw ler mercedeslerrr yani okuldakilerin % 70 i özel arabalarıyla geliyo toplu taşıma kullananlar yüzde 20 diyelim =) digerleri de okulun ücretli servisleriyle gidip geliyor. herkes hergün değisik giyiniyor... kızların saçları makyajları topuklu ayakkabılarla sabahın 7 sinde okula gelmeler falan... burslu okuyanlar bile öyle bi ortama girince degisiyor anlayacagın.... ben yarı burslu okuyorum ancak cok pismanım keske istanbul dısı devlet üniversitelerini yazsaydım en başa diyorum... çünkü böyle ortamları hiç sevmiyorum ki ailemin maddi durumu iyi oldugu halde yetiştirilme tarzıyla alakalı bu.. gelemiyorum öyle ortamlara inan okumaktan sogudum oyle diyim sana...

yaşar üniversitesi nasıl bilgisi olan var mı ?
ortam filan nasıl ?
okuyan yada bilen varsa bilgi verebilir mi ?

Son düzenleme:
dizilerdeki gibi değil elbette ama her üniversitede öyle tepeden bakan zengin tipler vardır sonuçta.Eğer sen kendin gibileri bulabilirsen zaten diğerlerini hiç fark etmezsin bile ;)

Arkadaşlar ben puanı ve parası uçmuş bi üni de okuyorum, ve evet , ortam dizilerdeki gibi. Giren burslunun bile bi havalanıyor zamanla. Alışın. Ha tabiki halktan insanlarda var, parası olda da alçakgönüllüler var. Ama çok değil. Kaldıramayacağını düşünen koç yeditepe gibi okulları bi daha düşünsün derim ben. Zira burda kızlar sevgililerini onların araba modellerine göre seçiyorlar. Sevgiler.

turkıyedekılerı bılmıyorum ama kktc de hıc dedıgınız gıbı bı durum yok..öğrencıler gayet dogal ve genelı memur cocugu..
zengın olan kısım yanı altında araba olan kısımda cok mutevazı..
doğu akdenız harıc kıbrıstakı dıger unılerın hıcbırınde boyle havalı tıpler yok..
tamtersıne ılk zamanlar mıllet nerden dustum bu adaya psıkolojısınde oluyo ama ılk donem bıttıkten sonrada adadan ayrılmak ıstemıyosunuz..
ben gıttıgım zaman nasıl gececek 4 sene burda demıstım ama donerkende nekadar cok aglamıştım..
kıbrıs turkıyedekı bır cok yerden daha rahat..kımse kımseye karısmıyo..dıscosuna da gıtsen casınosunada gıtsen ınsanlar sevıyelı.
en cokta bu yonunu sevmıstım zaten.
kıbrısta okulların servıslerı var saat bası..bızım unıde genelde arabası olan ogrencılerın cogu yardımsever..o altında bmw , mercedes olan tıpler durakta ogrencı gordugu zaman alıp okula kadar göturuyolar..
benım arabam vardı bende alıyodum cogu ogrencıyı durakta..

yanı ozel unı dusunenler kıbrısıda yazabılır.
ydü nun butun bolumlerı guzel.mesela tıp hukuk dıscılık eczacılıgın cogu hocası turkıyenın en ıyı unılerınden gıden prof dr docentlerdı..
oyunculuk fakultesınde cihan ünal , aysegül atik, arsen gürzap gibi oyuncular ders verıyo..
ıkı hafta kendı unılerınde derslerı ıkı hafta ydü de bı sekılde ayarlıyolar.
ben ydü mezunu olarak onerırım ama karar sızlerın
ama sunuda belırteyım ılk gıttıgınızde kıbrısa bıras hayal kırıklıgı yasayabılırsınız ama zamanla aşık oluyosunuz..
mezun olununcada böyle özlenılen bı yer işte.
ve mezun olup turkıyeye donen çoğu arkadasım pişman oluyo,,arıyo orda gecırdıgı gunlerı

özelde okuyan- devlette okuyan diye ayırmak çok saçma bana göre. Devleti kazanan ve çok zengin olanda var. Özeli kazanıp zar zor okuyanda. Dizilerdeki kalıplarla hangi Türkiye örtüşüyor ki arkadasım bunlara aldanmayın :))

üniversiteden üniversiteye insansan insana değişiyor tabi ama bi erkek arakdaşım bilkentte bi kıza aşık olmuştu kızın porşesi var diye nasıl üzülmüştü karşımda anlatamam :) biraz ezilmişti.
ama senin insanları algılayışında önemli tabi.

Back