• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özel üniversitede okuyan öğrenciler tv deki gibilermi?

kıslarrrrrrrr :):)
tam da bu topici arıyordummmm..ohh bea :32:
sanırım bnde vakıfta tam burslu okuycagım ama korkularım var... gerci mesajları okuyunca biraz içm rahatladı ama yine de korkularım devam ediyor çünkü burda hep türkiyede ki ünilerden bahsetmişsnz.. ben kıbrıs a gidecm ..:(:(
cok korkuyordum burs kesilmesinden fln ama az önce okulu aradım gerekli şeyleri sordum biraz rahtladım ..:)
gel gelelim üni hayatına.. :):)
aslında cok fazla takılmıyordum bu feriha durumlarına ama aklıma takılmıyo da deildi.. hç olmzsa oraya tek burslugiden ben degilim diger burslularla takılırım diyordum.. ama işte beynimin köselerinde o ezilme korkusu var:)
aranızda kıbrısta okuyan hiç yokmu ??

kıslarrrrrrrr :):)
tam da bu topici arıyordummmm..ohh bea :32:
sanırım bnde vakıfta tam burslu okuycagım ama korkularım var... gerci mesajları okuyunca biraz içm rahatladı ama yine de korkularım devam ediyor çünkü burda hep türkiyede ki ünilerden bahsetmişsnz.. ben kıbrıs a gidecm ..:(:(
cok korkuyordum burs kesilmesinden fln ama az önce okulu aradım gerekli şeyleri sordum biraz rahtladım ..:)
gel gelelim üni hayatına.. :):)
aslında cok fazla takılmıyordum bu feriha durumlarına ama aklıma takılmıyo da deildi.. hç olmzsa oraya tek burslugiden ben degilim diger burslularla takılırım diyordum.. ama işte beynimin köselerinde o ezilme korkusu var:)
aranızda kıbrısta okuyan hiç yokmu ??

kıbrısta okumak yerine türkiye de okusan çok daha iyi edersin bence :S.. okul fiyatları uygun olmasına uygun ama yaşam çok pahalı burada 50 kuruşa aldığına orda 2.50 ödüyorsun.. bide kıbrısta hangi okulu düşünüyorsun.. yakın doğu üniversitesinde benm ablam okudu ve okulun mali sıkıntı içersinde olduğunu söyledi.. bide çok sıcak oralar ya . ve şunu söylemeden de edemeyeceğim ben de kıbrısda ödtü de okumayı düşünüyordum sonra etrafıma baktım kendimi geliştirmek adına gidebileceğim ne kurs var ne bişey var. yani oraya gittiğinde sadece üniversite mezunu olmuş oluyorsun :S ben istanbulda bi vakifta okudum 2 yılda 7 sertifika aldım koydum dosyamın içine :))

çevremden bildiğim ve gördüğüm kadarıyla arel,ist aydın,beykent bunlarda öyle durumlar yok.ama yeditepe,bilkent,başkent,bahçeşehir bunlar biraz öyle!
mesela kuzenim boğaziçinde okudu.ama orada bile böyle durumlar vardı.arkadaş grubu audilerle geziyordu.yani aslında okulla ilgili değil bir durum pek.
kendi kafa yapınız ve karşı tarafla ilgili.biraz önyargılardan bu hale geldik.bende burslu yazmayı düşnüyorum ist aydın böte'yi.içimde ilk başta oldu böyle korkular ama sonuçta amacınız önemli arkadaşlar.buna odaklanın.zaten 3-4 yıl şıp diye geçip gidiyor.ilk iiki yıl adapte olma durumları flaan herkes son senelerde kaynaşır birbiriyle genelde böyle olur =)

kıbrısta okumak yerine türkiye de okusan çok daha iyi edersin bence :S.. okul fiyatları uygun olmasına uygun ama yaşam çok pahalı burada 50 kuruşa aldığına orda 2.50 ödüyorsun.. bide kıbrısta hangi okulu düşünüyorsun.. yakın doğu üniversitesinde benm ablam okudu ve okulun mali sıkıntı içersinde olduğunu söyledi.. bide çok sıcak oralar ya . ve şunu söylemeden de edemeyeceğim ben de kıbrısda ödtü de okumayı düşünüyordum sonra etrafıma baktım kendimi geliştirmek adına gidebileceğim ne kurs var ne bişey var. yani oraya gittiğinde sadece üniversite mezunu olmuş oluyorsun :S ben istanbulda bi vakifta okudum 2 yılda 7 sertifika aldım koydum dosyamın içine :))

canım girne amerikanda pdr okuyacagım ben sanırm ..:)
türkiyedekilere tutmuyor malesefki. ögretmn lisesi cıkıslıyım ögretmnliklere tutuyor ama ögretmenlk yapabilecek biri deilm.. pdr veya psikoloji düşünüyordum.. girne amerikn tutuyor tam burslu. kacırmak istemiyorum bunu cünkü pdr nin önü cok acık atanman için kpss ye girmen yetiyor. cok yüksek bi puan gerekmiyor atanmak için yani. kısaca üniversite mezunu olmus olmak yeter gibi geliyor.. cünkü kpss ye girdiginde senden ne pc sertfkası istiyorlr ne de dil vs vs...
bazıları kıbrıs için cok pahalı diyor bazısı trabzon kıbrstan cok daha pahalı diyor.. (ben trbzonluym) annem pdr okumamı cok istiyor. bnden daha cok istiyor kıbrsı ki sabahta küçük bi harcama listesi yptık altından kalkarız gibi geliyor. durumumuz cok kötü deil allaha şükür. ki bn oraya burslu gidecegim bazı seylerin farkındayım ders calısmazsam bursum gidecek ... bunların hep farkındym. bilinçli bi çgrenci olacagımı sanıyorum maddi acıdan ..
işte tek dert ettgim bnm manevi bölüm. yani o ezikligi fln yasarmıyım . bide cok zor olurmu orda yasamak. bunları merak ediyorum.. telefon hattını bile deiştriyormussn. bunları merak ediyorum işte. tercihler içinde cok kısa bi süre kaldı ne yapacagımı bilmiorum.. :(

ben de üni okumaya karar verdim ve başörtüsü sebepleri ayrıca puan gibi sebeplerden özele gitmek istiyorum tabi parasını babam ödicek bakalım havalananın havasını indiririz biz de :)))

canım girne amerikanda pdr okuyacagım ben sanırm ..:)
türkiyedekilere tutmuyor malesefki. ögretmn lisesi cıkıslıyım ögretmnliklere tutuyor ama ögretmenlk yapabilecek biri deilm.. pdr veya psikoloji düşünüyordum.. girne amerikn tutuyor tam burslu. kacırmak istemiyorum bunu cünkü pdr nin önü cok acık atanman için kpss ye girmen yetiyor. cok yüksek bi puan gerekmiyor atanmak için yani. kısaca üniversite mezunu olmus olmak yeter gibi geliyor.. cünkü kpss ye girdiginde senden ne pc sertfkası istiyorlr ne de dil vs vs...
bazıları kıbrıs için cok pahalı diyor bazısı trabzon kıbrstan cok daha pahalı diyor.. (ben trbzonluym) annem pdr okumamı cok istiyor. bnden daha cok istiyor kıbrsı ki sabahta küçük bi harcama listesi yptık altından kalkarız gibi geliyor. durumumuz cok kötü deil allaha şükür. ki bn oraya burslu gidecegim bazı seylerin farkındayım ders calısmazsam bursum gidecek ... bunların hep farkındym. bilinçli bi çgrenci olacagımı sanıyorum maddi acıdan ..
işte tek dert ettgim bnm manevi bölüm. yani o ezikligi fln yasarmıyım . bide cok zor olurmu orda yasamak. bunları merak ediyorum.. telefon hattını bile deiştriyormussn. bunları merak ediyorum işte. tercihler içinde cok kısa bi süre kaldı ne yapacagımı bilmiorum.. :(

girne amerikan hakkında bi bilgim yok.. ama şu kesin trabzon kıbrıstan kesinlikle pahalı değil.. hat değiştiriyorsun evet mesela 10 tlye 100 knt alıyorsun ama türkiyeyle 4 dk konuşamadan kontrun bitiyor.. eğer hat almaz da türkiye hattı kullanırsan hem sen hemde aradığın kişiye kesiliyor hesap.. İnşallah herşey gönlünce olur.. Girne Amerikandan mezun bi arkadaşım var eğer illa bilgi almak istersen ona sorarım ben pdr yada okul hakkında sormak istediklerini

Bilgi Öniv. de her yıl zam oluyordu. Erken (Haziran gibi) ödendiğinde biraz daha düşük ödeniyordu, Ekim'e kalırsan ücret biraz artıyordu, taksitli ödeme imkanı da vardı. Bilgi nin eski sene fiyatlarıyla ilgili söyle bir şeyler saklamışım bilgisayarımda, belki bir fikir verir size.

2002-3 2003-4 2004-5 2005-6 2006-7
taksit 11,200 14,000 14,000 15,900 16,500
peşin 9,775 11,900 11,900 13,913 14,950

Her okul aynı olmayabilir tabi ve bölümüne göre farklı ürette olabiliyor. Okulların internet sayfalarından, ya da telefonla da bilgi alabilirsiniz sanırım.

Özel okullarla ilgili şunu da söylemek isterim. Ben 40 sene öncesi falan özel okula gittiğimde de böyle bir laf vardı, herkes çok havalı, yok söyle, yok böyle diye. Hiç bunlara kulak asmayın, aslı, astarı yok. Paradan şımarmış insan her yerde ne kadar varsa özel okulda da o kadar var. Oğlum geçen sene Bilgi yi bitirdi, durum hala aynı.

üniversiteler her yıl zaman yapıyolarmı her yıl 1 bin tl zam fazala değilmi

girne amerikan hakkında bi bilgim yok.. ama şu kesin trabzon kıbrıstan kesinlikle pahalı değil.. hat değiştiriyorsun evet mesela 10 tlye 100 knt alıyorsun ama türkiyeyle 4 dk konuşamadan kontrun bitiyor.. eğer hat almaz da türkiye hattı kullanırsan hem sen hemde aradığın kişiye kesiliyor hesap.. İnşallah herşey gönlünce olur.. Girne Amerikandan mezun bi arkadaşım var eğer illa bilgi almak istersen ona sorarım ben pdr yada okul hakkında sormak istediklerini

offf bnm en cok merk ettgm o tel hattı ..:):)
cünkü istnblda okyan bi erkk arkadsm var :(:( tanrım lanet olsun .
:)
ben bugn okulun tanıtımına gittm okul harcı yurt yemek fln hpsi 5bin küsür euro dedi valla bana cok geldi ama annem yok ya ne cok u diyor türkiyede okusan eve cıkmak isticksn onu istcksin bunu istcksn saten bize yıllık 10000 e mal olacaksn :) bari git adam gibi bi bölm oku diyor. .:(:(
pffff cok zor bu üni işleri coooookkkk

canım maltepenin öyle olduğunu sanmıyorum..yeditepe öyleymiş ama galiba..bi de ücretlerden de belli oluyo çok yüksek fiyatlı üniversiteler biraz daha ukala zengin çocuklarının tercihi oluyo:) sen istediğin bölümü seç kafana uygun arkadaşlar bulacaksın eminim umarım herşey gönlünce olur:34:

Bilkent,Yeditepe gibi üniversitelerde büyük çoğunluğun öyle olduğunu duymuştum.Ama diğer üniversitelerde öyle değil.Yani şöyle diyeyim,diğer özel üniversitelerdeki öyle olanlar hemen hemen devlet üniversitelerindekileriyle aynı miktarda.Yani devlet üniversitelerinde de var öyleleri sonuçta :) Maltepe'de de durum farklı değildir.

ben yeditepede ve okuyorum gayette normal arkadaşlarım var..sadece özel ünilerde değil,devlet okullarında da birbirinden farklı insanlar var..siz yeterki kendinize uygun arkadaş secebilmeyi bilin..bu tarz önyargılar yanlış arkadaş seçimi sonuncu oluşuyor bence :)

ben tercihlerime burslu da yazdım burssuz da yazdım bugün üni. mezunu kuzenim bana sistem önceliği burssuz yazdığın bölüme verir bursun olmasın diye dedi böyle bir şey var mı listemde burssuz yazdıgım bir bölüm var acaba burssuz diye orası mı gelir önce ay çok panikledim şu an umarım öyle olmaz:/:18:

ben tercihlerime burslu da yazdım burssuz da yazdım bugün üni. mezunu kuzenim bana sistem önceliği burssuz yazdığın bölüme verir bursun olmasın diye dedi böyle bir şey var mı listemde burssuz yazdıgım bir bölüm var acaba burssuz diye orası mı gelir önce ay çok panikledim şu an umarım öyle olmaz:/:18:

öyle birşey olmaz cnm merak etme..sıralamana göre olur o işler..öyle sen ilk tercihine girebiliyorken,gidipte 10. tercihine yerleşemezsin..mantığa aykırı :34:

bahçeşehirli biri olarak bildiriyim görüşümü tv deki gibi uçuk tipler yok tabi ama tepeden bakan insan çok.takmayan bi insan için hiç sorun yok ama takıntılı biri yapamaz özelde özellikle yeditepe ve bahcesehirde...

canım soyle soylıyım tvdekı gıbı ucuk degıl ama görmemişi parasından bahsedenı cok... ben vakıf unısındeyım ve ozel okuyorum ..kişiliklede ilgili bişey aslnda. ben giyidigmin, taktgmn parasını laf etmem mesela ben oyle görmedim çünkü.hiç öyle ezme falanda yok gayet normal okuyunor yani skma canını ama ortamlara girerken bu tıp ınsanlarla karsılasırsın yani onu soylemek ıstedım :1:

bende vakıf üniversitesinen mezın oldum. öyle abartıldğı gibi tv lerde çok uçuk tip görmedim. yani varda inansa bakar biri gelir hummer yla normal takılr sırdan vatandştr biri gelir opel le ooo ondan havalısı yoktr o yani bunada şahit olmuş biriyim :D bu aslında çevrendeki insan çevrene bakar yani her tip bulunmakta. ama çoğunlukla şunu söliyim öle yaşam tarzlrndan çok podyum gibi okul oluo o dikkat çekio sadce kendinlede barışksan hiçte bi problmn olmaz herkes kendi hayatnı yaşar.

Son düzenleme:
ben yeditepe üniversitesinde okuorum. öyle insanlar var muhakkak ama benim çevremde benim gibi insanlar var.sonucta burası üniversite liseye benzemio her türlüsünü bulabilirsin burda. her türlü insan gelio kim çok zengin villalarda oturuo her gün farklı arabayla gelio kimide bursluu ama herkesin kendi çapımda bi çevresi var. ve ben yeditepede bursluları ezme gibi bir olayla hiç karşılaşmadım çünkü yeditepede burslu çok öğrenci var yarı özel yarı devlet gibi...tam tersine burslu olmak bir bakıma daha iyi.hocalardan yana bir artın oluo.

Maltepe Üniversitesi ile ilgili bir sürü tahmin ve yorum olduğunu gördüm, üç senedir bu okulda öğretmenlik okuyan biri olarak söyleyebilirim ki burada kendisini giydiklerinden ibaret sanan kendisine saygısı olmayan o ördek dudaklı kızlar sadece belirli bir arkadaş grubu ile takılıp onlar arasında sükse yapabiliyor, ve burada en azından birbirine yakın fakülteler arasında -eğitim ve fen edebiyat fakültesi gibi- gerçekten güzel dostluklarımız var. Gelmeyi düşünen karakterli arkadaşlara tavsiye ederim :)

merak ettiğim bi konu var bende özel üni düşünüyorum tv lerdeki gibi hayatı sadece moda üzerine kurulan tipler mi varr şımarık insanlar mı varr çünkü ben öyle değilimm yapabilirmiyimm
:9: :9: Canım kusura bakma ama güldüm vallahi. O GossipGirl'de yada 90210'da gördüğün hayatı Koç Üniversitesi'nde belki az buz bulabilirsin. Ayrıca neden özele gidiyorsun ki devlet üniversitesi varken? Sonuçta öğretmen kalitesinden tut, öğrencilerin zeka ve kültür seviyesine kadar bile fark ediyor canım. (Genel için konuşursak)

:9: :9: Canım kusura bakma ama güldüm vallahi. O GossipGirl'de yada 90210'da gördüğün hayatı Koç Üniversitesi'nde belki az buz bulabilirsin. Ayrıca neden özele gidiyorsun ki devlet üniversitesi varken? Sonuçta öğretmen kalitesinden tut, öğrencilerin zeka ve kültür seviyesine kadar bile fark ediyor canım. (Genel için konuşursak)
gülerek okudum .. özel üniversite ve devlet üniversitesi öğrencileri arasındaki zeka ve kültür seviyesi farkı nedir yahuu bu ne saçma bir yorumdur?? ..

Son düzenleme:
Back