• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özel üniversitede okuyan öğrenciler tv deki gibilermi?

Bende bunu merak ediyorum.Başkenti tam burslu yazıcam acaba ordakiler nasıl ? Of sınav stresinden daha kötü bi olay heralde.Saolsun televizyon bizi alıştırdı 15 cm topuklu,sarı saçlı manken gibi kızlara.

Canım çok teşekkürler cevabın için :29:
Ulaşım filan bir şekilde hallolur ama arkadaş çevresi gerçekten önemli.Bir de şeyi merak ediyorum şimdi psikoloji 4 yıllık mı orda biliyomusun?Yani hazırlık varsa bile hazırlık okunup 1.sınıftan itibaren devlet üniversitesine geçiş yapılabiliyo mu?

canım hazırlık geçen sene türkçe bölümlerden kaldırıldı,psikoloji okuyan bi arkdaşım var mesela bi iki hafta sonra okulun açılmasından karar alındı ve bölüme başladı.
psikoloji 4 yıllık bi bölüm zaten.yani hazırlık okumak sen istersen mümkün.onun dışında lisansın ilk yılını tamamlamadan geçiş yapamıyorsun.bi yıl sıkman gerekecek dişini.

canım hazırlık geçen sene türkçe bölümlerden kaldırıldı,psikoloji okuyan bi arkdaşım var mesela bi iki hafta sonra okulun açılmasından karar alındı ve bölüme başladı.
psikoloji 4 yıllık bi bölüm zaten.yani hazırlık okumak sen istersen mümkün.onun dışında lisansın ilk yılını tamamlamadan geçiş yapamıyorsun.bi yıl sıkman gerekecek dişini.

Çok teşekkür ederim canım aklımdaki birçok soru işaretini ortadan kaldırdın
:69: :kkk:

bnmde ısık ünivrsitesi psikoloji yüzde yüz burslu tutuyor. ezilmek flan gibi şeylerin olucagını pek sanmıyorum ben dedignz gbi ama ingilizce bölüm eger kalırsam bursum kesilir mi bilen var mı? ingilizcem pek ii deil çnkü kalablirm die dşünüorum. eger bursum kesilirse ödeyemeyiz çnkü fiyatları kopmuş resmen:) birde yüksek lisansta ücretli olacak onu ne yapmalıyım? özelde okuyan biri bana yardımcı olursa çok sevinirimmm

bnmde ısık ünivrsitesi psikoloji yüzde yüz burslu tutuyor. ezilmek flan gibi şeylerin olucagını pek sanmıyorum ben dedignz gbi ama ingilizce bölüm eger kalırsam bursum kesilir mi bilen var mı? ingilizcem pek ii deil çnkü kalablirm die dşünüorum. eger bursum kesilirse ödeyemeyiz çnkü fiyatları kopmuş resmen:) birde yüksek lisansta ücretli olacak onu ne yapmalıyım? özelde okuyan biri bana yardımcı olursa çok sevinirimmm
psikolojiyi ingilizce okumak çok zor öncelikle kolay gelsin.. bende ingilizc bi bölüm okuyorm hazırlıkta yarım dönem uzattım okulu burs gitmesi gibi bi durum söz konusu değil ..
7 sene burslu olarak okumaya hakkın var fakat bildigim kadarıyla 2nin altına düşmemesi lazm ortalamanın ...
ama burs süresi okuldan okula değişiyo tam bilgi için ışık üni yi ara canm

bazı okulların bursu eğitim süresince geçerlidir,o da 4 yıldır ve hazırlık.normalde yökün bursu 7 yıllık ama okuldan okula değişiyor.ortalamanın 2,00 in üstünde olmalı nbursunu almamaları için.bursunu kaybetmekten de hiç korkma,sen üzerine düşeni yap,çalış.görceksin kimlerle aynı sınıfta olduğunu,korkmasın gözün hiç

Son düzenleme:
Bende bunu merak ediyorum.Başkenti tam burslu yazıcam acaba ordakiler nasıl ? Of sınav stresinden daha kötü bi olay heralde.Saolsun televizyon bizi alıştırdı 15 cm topuklu,sarı saçlı manken gibi kızlara.

nitroitcim,zamanla o uzaktan güzl görünen sarı saçlar 15 cm topuklu,beyni mercimeğin binde biri kadar olan hatunlar hayatının vazgeçilmezi olcak,nedne mi oturup hareketlerni izelyip deli gibi dalga geçiceksin.etrafındaki kahkaha sayısından da yalnız olmadığını anlayacaksın.hepsi öyle değildir tabi ama,genelleme bu neticede.onun dışında maddi açıdan bazı kaygıları olmuş arkadaşların,herkes için söylüyorum.gerçekte çok başarılı olup sınavda kötü puan aldığı için o okulda olan,maddi durumu çok zor olup mecburen okumak için gelmiş olanlar,hem okuyup hem de okul ücretini karşılamak için çalışanlar var.ha sadece baba parasıyla gelip,insanlıktan bi haber aklı fikri nasıl bok gibi param var nasıl göstersem diye şaşırıp gezenler,bursu olmasa da maddi durumu çok iyi olsa da oldukça mütavazi olanlar da var.sonuçta bunlardan her yerde var,bu korkutmamalı gözleri.bazen kültür seviyesinden memnun olmayabiliyosun,bunların içinde ne işim var adam ham puanımla gelmiş parayı bastırıp diyebiliyosun,ama unutmayın özel okulda burslu okumak çook büyük bir şanstır.burslu öğrenci oranı okulun nufüsüna göre bayağı azdır,hocalar kimin ne olduğunu çok iyi bilirler,her zaman artı puanınız vardır,onu da geçtim coolsunuzdur ve imrenerek bakılır.benim de çok endişelerim vardı,2 yıl harcadım,şimdi o 15 cm topuklular etrafımızda gezmeye başladı arkadaş grubumla,çünkü sürekli makyaj-erkek-para-moda konuşmaktan sıkılmışlar.her neyse arkadaşlar çok yazdım galiba,herkesin şansı bol olsun.zor bir süreç,umarım iyi, değerlendirilir.

Son düzenleme:
bide bişey öğrenebilirmiyim bu sene girdim diyelim bi ücretten 4 sene aynı ücretimi ödüyosunuz yoksa her egitim döneminde yapılan zamdan etkileniyomuyuz

Bu üniversiteden üniversiteye değişiyor canım. Bilkent'te devamlı artıyor mesela (:

O tiplere gelince her yerde var canım ya, o kadar abartılacak bir sorun olduğunu sanmıyorum ben.
Her kesimden insan var, herkes kendine göre arkadaşlar bulabiliyor rahatça.

loveyou kullanıcısından alıntı
bide bişey öğrenebilirmiyim bu sene girdim diyelim bi ücretten 4 sene aynı ücretimi ödüyosunuz yoksa her egitim döneminde yapılan zamdan etkileniyomuyuz
her zamdan etkileniyosunuz canım,ama çok devasa farklar olmuyo dönemden döneme ya da yıldan yıla

psikolojiyi ingilizce okumak çok zor öncelikle kolay gelsin.. bende ingilizc bi bölüm okuyorm hazırlıkta yarım dönem uzattım okulu burs gitmesi gibi bi durum söz konusu değil ..
7 sene burslu olarak okumaya hakkın var fakat bildigim kadarıyla 2nin altına düşmemesi lazm ortalamanın ...
ama burs süresi okuldan okula değişiyo tam bilgi için ışık üni yi ara canm

teşekkür ederim canım:)

nitroitcim,zamanla o uzaktan güzl görünen sarı saçlar 15 cm topuklu,beyni mercimeğin binde biri kadar olan hatunlar hayatının vazgeçilmezi olcak,nedne mi oturup hareketlerni izelyip deli gibi dalga geçiceksin.etrafındaki kahkaha sayısından da yalnız olmadığını anlayacaksın.hepsi öyle değildir tabi ama,genelleme bu neticede.onun dışında maddi açıdan bazı kaygıları olmuş arkadaşların,herkes için söylüyorum.gerçekte çok başarılı olup sınavda kötü puan aldığı için o okulda olan,maddi durumu çok zor olup mecburen okumak için gelmiş olanlar,hem okuyup hem de okul ücretini karşılamak için çalışanlar var.ha sadece baba parasıyla gelip,insanlıktan bi haber aklı fikri nasıl bok gibi param var nasıl göstersem diye şaşırıp gezenler,bursu olmasa da maddi durumu çok iyi olsa da oldukça mütavazi olanlar da var.sonuçta bunlardan her yerde var,bu korkutmamalı gözleri.bazen kültür seviyesinden memnun olmayabiliyosun,bunların içinde ne işim var adam ham puanımla gelmiş parayı bastırıp diyebiliyosun,ama unutmayın özel okulda burslu okumak çook büyük bir şanstır.burslu öğrenci oranı okulun nufüsüna göre bayağı azdır,hocalar kimin ne olduğunu çok iyi bilirler,her zaman artı puanınız vardır,onu da geçtim coolsunuzdur ve imrenerek bakılır.benim de çok endişelerim vardı,2 yıl harcadım,şimdi o 15 cm topuklular etrafımızda gezmeye başladı arkadaş grubumla,çünkü sürekli makyaj-erkek-para-moda konuşmaktan sıkılmışlar.her neyse arkadaşlar çok yazdım galiba,herkesin şansı bol olsun.zor bir süreç,umarım iyi, değerlendirilir.

sölediklerin çok hoş:))) burslu girmekte korkularım vardı bunu okuyunca hoşuma gitti:))

tatlım bnm sana ne kadar tesekkur etsem azdır var ya su streslı tercıh donemınde benı cok aydınlattın yalnız cok ayıp olmıcaksa tel nomu sana gonderebılırmym yada sen bana atsan?senı arsam bı kac sey daha var aklımda uzunca anlatıp sorcagım okul hakkında :) yanı cekınırsen falan anlarım ınan bak kırılmam baanda kızın tekı gelse ıstese bnde cekınırım ama numaram bellı orda adım soyadım bellı tel no zaten babmın uzerıne hıc gızlım saklımda yok guvenbılırsın yanı ahaha bende ılk defa bole tanımadgım bırıyle telde konuscam cok sacmayabılır heycanlanabılırım :) tabı kbul edersen :)

seyy bıde bn cambrıdge olayını unvstenın sıtesnden baktım cnm yazmıo orda ya ole bısey sadce cambrıdge lafı gecıo ama ole 15n gunlkuk hedıye fln göremedım.pekı sen naptın kazanbldın mı yada sertıfkayaı alabldn mı cok muz zor?

huu huuu canım ??? :61:

@satanistkesenpsikopatkedi özel mesaj yazma mağdurları arasından olduğum için buradan cevaplıyorum canım

yeditepede akademik kadro gerçekten çok iyi. yani benm bölümüm siyaset ama psikolojide okuyan arkadaşlarım var onlar hallerinden memnunlar sadece eğitimm dilinin inglizce olmasından dolayı bütün öğrenciler zorlanıyor amam hocalar biraz daha bizim anlayacağımız şekilde dersleri işliyorlar mesela dersi ingilizce anlatıyor ama örnekleri türkçe veriyor. hazırlık okulunda gerçekten sıkı tutuyorlar hazırlık okulunda okadar çok öğrenci var ki ek bina bile yapmışlar ama gerçekten işi sıkı tutarsan onu da halledersin.. mesele bir an önce bir proficiency kursu bul ve hazırlıklara başla eğer düşünüyorsan proficiency sınavından geçersen hazırlık diye bir derdin kalmaz ondan geçemezsen kur atlama sınavlarına geçersin. gerçek ileriye dönük planlarında sağlam adımlar atmak istiyorsan 1. kural iyi bir üniversite ve 7tepe gerçekten iyi bir üniversite :) başka soruların varsa cevaplarım canım..
bu arada erasmus programları var 16 dil ek yabancı dil eğitimi sansın var teknolojik laboratuarlar var, kampüsümüz çok güzel, yemeklermz biraz pahalı ama onlarda güzel, festivaller son derece güzel. :34:

Son düzenleme:
gkcrn çok teşekkür ederim tatlım:16:
kampüsünüzü gezmiştim geçen sene üniversite tanıtım programları kapsamında bizim liseyi misafir ermişti yeditepe kalmıştık birkaç gün.sözlükte falan şu an yeditepe hakkında ne varsa okumaya çalışıyorum.İstediğim bölümle aramda 7bin kişi var ben öndeyim yani geçen seneki kapanış sırasına göre umarım girebilirim.Saat 18.00dan sonra sadece kütüphanede çalışabiliyormuşsun bu doğru mu?Doğruysa neden böyle bir uygulama var?Bi de geçe 00.00dan sonra kampüs içinde dolaşmak yasakmış öyle yazmışlar bi de sana sorayım dedim:70:
Bir de anadolu lisesi mezunuyum ama ingilizcem yok gibi bir şey.Yani yerlerde desem yeridir.Muhtemelen hazırlık okuyacam muhtemelen değil kesin yani.Yeterlilik sınavlarına girmeme gibi bir imkanımız var mı yoksa girmek zorunlu mu?

Son düzenleme:
gkcrn çok teşekkür ederim tatlım:16:
kampüsünüzü gezmiştim geçen sene üniversite tanıtım programları kapsamında bizim liseyi misafir ermişti yeditepe kalmıştık birkaç gün.sözlükte falan şu an yeditepe hakkında ne varsa okumaya çalışıyorum.İstediğim bölümle aramda 7bin kişi var ben öndeyim yani geçen seneki kapanış sırasına göre umarım girebilirim.Saat 18.00dan sonra sadece kütüphanede çalışabiliyormuşsun bu doğru mu?Doğruysa neden böyle bir uygulama var?Bi de geçe 00.00dan sonra kampüs içinde dolaşmak yasakmış öyle yazmışlar bi de sana sorayım dedim:70:
Bir de anadolu lisesi mezunuyum ama ingilizcem yok gibi bir şey.Yani yerlerde desem yeridir.Muhtemelen hazırlık okuyacam muhtemelen değil kesin yani.Yeterlilik sınavlarına girmeme gibi bir imkanımız var mı yoksa girmek zorunlu mu?

canım ben öyle yasak falan görmedim gezen geziyor ama ring dolaşmıyor o saatten sonra. kütüphane hep açık onu da ilk defa senden dydum :S. hazırlık 3 dönem a-b-c olarak. yani profeciency sınavına girme ama kur atlama sınavlarına gir her dönem bi kur okuyorsun otamatik a kuru yaza kalıyor ki yaz okulu işkence tavsiye etmem. bizim okulun en belirgin özelliği zaten dedikodunun hemen yayılması. okula başladığında blli rivayetler duymaya başlıyrsun zaten. ring çarparsa burs bağlanıyormuş :D. üniversiteden evlenirsen burs bağlanıyormuş falan gibi. yeterlilik sınavına girmek zorunda değilsin ama hiç inglzce bilmiyorum desen bile c kurunu atlamaya çalış am is are ları biliyorsundur :)

Back