kıslarrrrrrrr :):)
tam da bu topici arıyordummmm..ohh bea
sanırım bnde vakıfta tam burslu okuycagım ama korkularım var... gerci mesajları okuyunca biraz içm rahatladı ama yine de korkularım devam ediyor çünkü burda hep türkiyede ki ünilerden bahsetmişsnz.. ben kıbrıs a gidecm ..
cok korkuyordum burs kesilmesinden fln ama az önce okulu aradım gerekli şeyleri sordum biraz rahtladım ..:)
gel gelelim üni hayatına.. :):)
aslında cok fazla takılmıyordum bu feriha durumlarına ama aklıma takılmıyo da deildi.. hç olmzsa oraya tek burslugiden ben degilim diger burslularla takılırım diyordum.. ama işte beynimin köselerinde o ezilme korkusu var:)
aranızda kıbrısta okuyan hiç yokmu ??
kıbrısta okumak yerine türkiye de okusan çok daha iyi edersin bence :S.. okul fiyatları uygun olmasına uygun ama yaşam çok pahalı burada 50 kuruşa aldığına orda 2.50 ödüyorsun.. bide kıbrısta hangi okulu düşünüyorsun.. yakın doğu üniversitesinde benm ablam okudu ve okulun mali sıkıntı içersinde olduğunu söyledi.. bide çok sıcak oralar ya . ve şunu söylemeden de edemeyeceğim ben de kıbrısda ödtü de okumayı düşünüyordum sonra etrafıma baktım kendimi geliştirmek adına gidebileceğim ne kurs var ne bişey var. yani oraya gittiğinde sadece üniversite mezunu olmuş oluyorsun :S ben istanbulda bi vakifta okudum 2 yılda 7 sertifika aldım koydum dosyamın içine :))
canım girne amerikanda pdr okuyacagım ben sanırm ..:)
türkiyedekilere tutmuyor malesefki. ögretmn lisesi cıkıslıyım ögretmnliklere tutuyor ama ögretmenlk yapabilecek biri deilm.. pdr veya psikoloji düşünüyordum.. girne amerikn tutuyor tam burslu. kacırmak istemiyorum bunu cünkü pdr nin önü cok acık atanman için kpss ye girmen yetiyor. cok yüksek bi puan gerekmiyor atanmak için yani. kısaca üniversite mezunu olmus olmak yeter gibi geliyor.. cünkü kpss ye girdiginde senden ne pc sertfkası istiyorlr ne de dil vs vs...
bazıları kıbrıs için cok pahalı diyor bazısı trabzon kıbrstan cok daha pahalı diyor.. (ben trbzonluym) annem pdr okumamı cok istiyor. bnden daha cok istiyor kıbrsı ki sabahta küçük bi harcama listesi yptık altından kalkarız gibi geliyor. durumumuz cok kötü deil allaha şükür. ki bn oraya burslu gidecegim bazı seylerin farkındayım ders calısmazsam bursum gidecek ... bunların hep farkındym. bilinçli bi çgrenci olacagımı sanıyorum maddi acıdan ..
işte tek dert ettgim bnm manevi bölüm. yani o ezikligi fln yasarmıyım . bide cok zor olurmu orda yasamak. bunları merak ediyorum.. telefon hattını bile deiştriyormussn. bunları merak ediyorum işte. tercihler içinde cok kısa bi süre kaldı ne yapacagımı bilmiorum..
Bilgi Öniv. de her yıl zam oluyordu. Erken (Haziran gibi) ödendiğinde biraz daha düşük ödeniyordu, Ekim'e kalırsan ücret biraz artıyordu, taksitli ödeme imkanı da vardı. Bilgi nin eski sene fiyatlarıyla ilgili söyle bir şeyler saklamışım bilgisayarımda, belki bir fikir verir size.
2002-3 2003-4 2004-5 2005-6 2006-7
taksit 11,200 14,000 14,000 15,900 16,500
peşin 9,775 11,900 11,900 13,913 14,950
Her okul aynı olmayabilir tabi ve bölümüne göre farklı ürette olabiliyor. Okulların internet sayfalarından, ya da telefonla da bilgi alabilirsiniz sanırım.
Özel okullarla ilgili şunu da söylemek isterim. Ben 40 sene öncesi falan özel okula gittiğimde de böyle bir laf vardı, herkes çok havalı, yok söyle, yok böyle diye. Hiç bunlara kulak asmayın, aslı, astarı yok. Paradan şımarmış insan her yerde ne kadar varsa özel okulda da o kadar var. Oğlum geçen sene Bilgi yi bitirdi, durum hala aynı.
girne amerikan hakkında bi bilgim yok.. ama şu kesin trabzon kıbrıstan kesinlikle pahalı değil.. hat değiştiriyorsun evet mesela 10 tlye 100 knt alıyorsun ama türkiyeyle 4 dk konuşamadan kontrun bitiyor.. eğer hat almaz da türkiye hattı kullanırsan hem sen hemde aradığın kişiye kesiliyor hesap.. İnşallah herşey gönlünce olur.. Girne Amerikandan mezun bi arkadaşım var eğer illa bilgi almak istersen ona sorarım ben pdr yada okul hakkında sormak istediklerini
canım maltepenin öyle olduğunu sanmıyorum..yeditepe öyleymiş ama galiba..bi de ücretlerden de belli oluyo çok yüksek fiyatlı üniversiteler biraz daha ukala zengin çocuklarının tercihi oluyo:) sen istediğin bölümü seç kafana uygun arkadaşlar bulacaksın eminim umarım herşey gönlünce olur
Bilkent,Yeditepe gibi üniversitelerde büyük çoğunluğun öyle olduğunu duymuştum.Ama diğer üniversitelerde öyle değil.Yani şöyle diyeyim,diğer özel üniversitelerdeki öyle olanlar hemen hemen devlet üniversitelerindekileriyle aynı miktarda.Yani devlet üniversitelerinde de var öyleleri sonuçta :) Maltepe'de de durum farklı değildir.
ben tercihlerime burslu da yazdım burssuz da yazdım bugün üni. mezunu kuzenim bana sistem önceliği burssuz yazdığın bölüme verir bursun olmasın diye dedi böyle bir şey var mı listemde burssuz yazdıgım bir bölüm var acaba burssuz diye orası mı gelir önce ay çok panikledim şu an umarım öyle olmaz:/:18:
merak ettiğim bi konu var bende özel üni düşünüyorum tv lerdeki gibi hayatı sadece moda üzerine kurulan tipler mi varr şımarık insanlar mı varr çünkü ben öyle değilimm yapabilirmiyimm
gülerek okudum .. özel üniversite ve devlet üniversitesi öğrencileri arasındaki zeka ve kültür seviyesi farkı nedir yahuu bu ne saçma bir yorumdur?? ..Canım kusura bakma ama güldüm vallahi. O GossipGirl'de yada 90210'da gördüğün hayatı Koç Üniversitesi'nde belki az buz bulabilirsin. Ayrıca neden özele gidiyorsun ki devlet üniversitesi varken? Sonuçta öğretmen kalitesinden tut, öğrencilerin zeka ve kültür seviyesine kadar bile fark ediyor canım. (Genel için konuşursak)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?