ben beykentteyim tatlım..
canım kim kimi ezecek yaa allah aşkına saçma bunlar...
bak sana şöyle söyleyeyim bizim sınıfta tam burslu ve durumu iyi olmayan bir kız var...
kıza kimse dokunmaz hatta herkes gayet nrmal sohbet eder en havalısı bile gerçekten....
khvalı gezenin kendisine göre ortamı var herkesin kendisine göre ortamı var..
benim kendi kafama göre arkadaşlarım var..
hiç de aramızda böyle bir sorun olmadı çok tatlı hepsi de
ben ne giyiyorsam onlar da öyle kot badi converse vs. vs.
bu kadar sorun yapma gerçekten bana başlamadan önce dediler ki
ayy işte şöyle avalılar böyl ezerler...
noldu ? hiçbir sorun yaşaöadım bak ufak tefek de değil hiçbir sorun yaşamadım tatlım
sormak istediklerin varsa yardımcı olurum elimden geldiğince...
ben ailemden uzakta olacağım o yüzden de yurtta kalmalıyım %50 de yurt karşılanmıyor.. devlet yurdunda kalablio myyum onu blmiorm hiç.. burs vermio onu bliorm özel olnca.. ama yurt?
bide özel ünilerde hocaların bırakma tutumu varmış galiba öyle söylüyolar bisendaha bırakalım bi yıl daha ücret ödesinler doğrumu bu
merak ettiğim bi konu var bende özel üni düşünüyorum tv lerdeki gibi hayatı sadece moda üzerine kurulan tipler mi varr şımarık insanlar mı varr çünkü ben öyle değilimm yapabilirmiyimm
hiç özelde okuyan kimse yokmu bize yardımcı olcak busene girdiğin ücretten mi ödüyosun 4 sene yoksa her yıl zama yapılınca senidemi etkiliyo yoksa o sene girenler içinmi
özelde tam burslu okuyanların devletten burs alma ihtimali var ama %50ler alamıyor canım...
tam bursuluyum ben bende de yurt karşılanmıyo..
beyketn bursu sadece ödeme kısmında yapıyo..
zaten diperleri okuldan okula dğeişir bazı okullar aylık para vs. de veriyor ...
devlet yurdunu malesef vakıf ünilerine karşılamıyo zaten ben istanbuldayım ailemin yanında kalıyorum
ama vakıf üni öğrencisiysen devlet yurduna başvuramazsın..
en kötü yarı özel ya da özel yurt olabilir...
benim şehir dışından gelen arkadaşlarım özel yurtlarda kalıyorlar genelde..
ama benim yurt vs. sorunum olmadığı için hiç araştırmadım canım...
ya tatlım beykentlı bırnı araken nette tesadufen buldum valla sorularımı cvplarsan cok sevnırım :)
bn beykentte ekonomo okumayı dusunuorum avrupa yakasında sanırsam kampusu
1-kampus gercektn cok kucuk mu?
2-okuolun oldugu yer merkezı bı yerde mı yoksa sabancı gıbı dagın tepesınde mı?
3-ulasım kolay mı her yere?
4-bıde bn dısardan gelıcm okumaya sadce yeme ıccme kıyafet harcamam ne kadar tutar tabı bunun ıcınde bıraz luks d eolablılr gezler fln?
5-okulda her yıl bahar senlıgı konserler festvllar gezıler fln oluo mu?
6-okulda unlu kısıelr semınerler akedemık karyer ıcın tavsıye edermsn?
cvplrsn cok sevnrm cnm
ben maltepe üniversitesi hemşirelik düşünüyorumm ama televizyondaki gibi merak ediyorum hayatları sadece araba ve kıyafet üzerinemii
Canım maltepe üniversitesinde okudum malesef o tiplerden çok görürsün....Tabiki iyi oturaklı insanlarda var önemli olan senin kendine olan saygın ve oraya gitme amacını unutmaman..
maltepede ne okudunuz acaba pahalı bir üniversite mi
Kızlar benim sonuçlarım istediğim yer için yeterli değil ben Beykentte psikoloji okumayı düşünüyorum paralı olarak ama o çok zenginlerden değilim orta halli bir ailedenim benim merak ettiğim şeyler var cevaplarsanız çok sevinirim.
*1.yıl okuyup devlet üniversitesine geçiş yapma şansım nedir neler gereklididir nasıl yapılır?
*Yurtlar nasıl nerede kalınır kampüse yakın özel yurtlar var mı?
canım ben elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım sorularını :)))
1-canım okulun binası gayet güzel içi labirent gibi ben kaç kere kaybolduğumu bilirm..gel gelelim okulun bahçesi çok çok yeterli değil malesef..okulun sitesine girersn orada bir program yüklemişler... okulun istediğin yerini gezebiliyorsun.... gir gez bahçesine vs. bak iyice.. Beykent Ãniversitesi - AyazaÄa Kampüsü / Ä°stanbul______________________________________________________________________www.sanalgezinti.com____www.online-turk.com bak buraya gir... orada istediğin heryeri gezebilirsin canım..
2-okulun binası ayazağada yani sana şöyle anlatayım 4. levente 5 dk. maslağa da 2 dkç mesafede... maslaktan aşağı vuruyosun orman yolunu geçiyorsun.. ayazağa köyünü geçince köyün snunda kköşede okul..arkada köy göüküyo ama oraya da çok köy denemez.. normal küçük bir mahalle gibi... ama okulun ön kısımı ve yan tarafları orman manzaralı..sen okulun kapısından içeri girerken ormanın yanından yürüyorsun...
3-ulşaım süpper kolay tatlım.. bak şimdi 41E ve 41AT otobsleri var onlar seni okulun tam önünde bırakıyor... otobüse biniyorsun ormanı çıknca maslaktasın itü var..aşağı kısmı zaten 4. levent hemen yanı sapphire, kanyon, metro city... bu 41lerden iki durak gidip inince zaten metrodurakları başlar..yarım satte taksimdesin mesela...
4-canım okulun kantini devlet okullarına göre pahalı... ama her keseye göre yiyecek bulabilirsin 75 kuruşa poğaça, 2 liraya sandviç,3 liraya hamburger, istersen de 7 liraya 3 çeşit yemek yersin...yemeklerharikadır yemeye doyamazsın :)))...ayrıca bahçede simit sarayı var oradan da yemek yiyebilirsn... okulda değişik kafeler var oraları tercih edebilirsin... kıyafet harcaman sana bağlı.. özele geliyrum diye aşırı lüks giyinmene gerek yok..sen ne giyiyorsan herkes de öyle.. kot badi converse vs. ... biz kızlarla metro citye de giderdik.. sosyete pazarına da... :) sosyete pazarında 5 liraya neler alırdık.. hepsi sana kalmış :)) gezileri 5. soruda anlatacağım..
5- okulun her yıl bahar şenlikleri olur... bu sene teoman ve demet akalın vardı canım.. onun dışında okulun gezi kulübüne kayıt olup beyaz show makine vs. gidersin.. ayurıca istanbullu üni öğrencilerinin kurduğu bir kulüp vardı.. beykent de buna dahilçç oraya kayıt olursan istedğin her yere gezileri var onların.. kayıt üctretsiz... bu grup hakkında çok bilgim yok..ama okulun gezileri vs. gayet güzel canım konserlere falan götürüyolar yani...
6-okulu akademik açıdan gözüm kapalı tavsiye edebilirm sana tatlım..ben tam burslu uluslrarası iliş. okuyorum..ekonometri de çok iyi bir bölüm... hazırlık sınıflarında amerikalı ingiliz kanadalı hocaların oluyor.. onlar sayesnide dilini geliştirebiliyorsun...ben 0 ingilizceyle gbaşladığım hazırlık sınıfndan süper ingilizceyle çıktım ingilizce özürlüsü biri olarak :))) dile çok önem verirler.. ama senin de ciddiye alman lazım..çok zorlarlar haberin olsun... bölmü hocaları da gayet kaliteli hocalar.. biz hazlırlık sınıfında cambridgenin dil sınavına girdik sertifika almak için süper imkanlar sağlıyorlar.. okula devamlı konferans amaçlı kişiler geliyor... müjdat gezen vs. o mesela sinema tv bölümüne özeldi....her bölüm için işinin ehli insanlargleip konferans verir.... ben çok yüksek bir puanla girdim okula.. yakınlarından istanbul üniyi niye yazmadın diyen çok oldu..ama hi pişman olmadım...çok iyi bir eğitim gördüğümü düşünüyorum canım.. benden bu kadar :=))) daha sorun olursa sorabilirsin.. umarım hakkında hayırlısı olur canım..
beykent ünvstesı hakkında cnmm ya ne guzel yazmısın cok tskkur ederım pekı
1-sen suan kacıncı sınftasın?bıde nıye o akdar puanun varken burayı sectınde bogazıcını fln secmedın yanı senı buraya ceken neydı :)
2-bıde cok ozel olmaassa aylık sadce yeme ıcme kıyafaet ıcın ne kadar para gerkır?1.500 fln mı?
3-cambrıdgeten nasıl sertıfıka olaıosun cnm yararı cok mu?
4-bnm bılkent ıc mımarlık tuuoo bılkent hakkında ne dusunuosun?
cvplarsan cok sevınırım cnm
canım ben de beykentte okuyorum,(burslu olarak).şimdi adım adım cevap yazacağım.
iyi bir ortalamayla devlete geçersin,iyi çalışman lazım ama.çoğu insan devlete geçerim diye gelip kalıyo
psikoloji ayazağa kampüsünde,ayazağa pek iç açıcı bi yer değil,ulaşımı zor,ben bi de istanbulda yaşıyorum düşün.bi yurt varmış okulun epey yukarısında,ben görmedim ama etrafında hiçbi şeyin olmadığı söyleniyor.
ilk üçe girersen bölümde yarıya yakın burs veriyorlar zaten,salak tip çok.sen düzgün seçmelisin arkadaş çevreni.
daha fazlası için de sormak istediğin soru varsa özelden de msj atabilirsin burdan da sorabilirsin canım
1-ben birdeyim tatlım :))) neden burayı seçtim şöyle söyleyeyim istanbulda hemen hemen bütün devlet ünilerine puannım yetiyordu benim istediğim bölümde illaki uluslararasıydı... boğaziçi ne yazık ki çok istediğim halde olmadı... kadir hası çok istedim.. orası da olmadı.. zzaten bütün tercih listem uluslrarası doluydu.. istanbul ve yıldız teknik üniyi de yazdım ama onlar beykentin altındaydı sıralaması daha düşüktü onların beykentinki daha yüksekti... ayrıca iktisat vs olsa bölümüm kesinlikle istanbul üni derdim ama uluslararası olunca dil zorunlu ve dil de devlet okullarında çok da iyi öğrenilmiyo ne yazık ki.. böylece beykente girdim:))
2-1500 benim için çook yüksek bir rakam canım ben çok tutumluyumdur :))) ben yemek için aylık 100 tl falan harcıyorum kıyafetiçin de bir 150 etti sana 250 :))) yani 1500 çook uçuk benim için :))
3-cambridge ile okul anlaşıyo ve sen tüm kurları bitirdikten sonra (hazırlık sınıfı seivye seviye ) bu sertfiika için hazırlıyo seni okul.. bunun için cambridge sana sınav yapıyo sınavı kazanan en yüksek üç puanlı kişiyi beykent ingiltereye 15 günlüğüne ödül olarak yolluyo yeme içme konaklama beykente ait:)) bu sertifikayı aldığın taktirde iş bulamama gibi bir şansın yokmuş uluslararası her alanda her şirketten kabul edilen bir sertifikaymış bunun için bize ayrı seminer verilmişti :))
4-bilkent üni tabii ki beykentten daha iyi canım :)) iç mimarlık benim hayallerimdeki meslekti iş bulamam diye gitmdim ikinci şık olarak uluslararasını seçtim.. benim bilkent tam burslu yetmedi ne yazık ki .. eğer iç mimarlığı çok istiyorsan oası da iyi bir seçim olur.. ama iş bulma şansını vs. çok iyi düşün tatlım o bakımdan ekonometri daha iyi bir bölüm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?