Özel Üniversite

600 lira ayda çokta fazla değil bence
Satış danışmanlığı yaparsanız avmlere falan başvurun haftasonu full hafta içi part time asgari ucrete çalışırsınız bence
tercihlerden önce gidin iş imkanlarını araştırın sorun soruşturun
istanbuldaysanız gelirinizin 2 katı gideriniz olucak ama unutmayın
Part time asgari ücret vermezler.

vakıf üniversitelerinde ödeme iki taksittir ilk taksiti birinci yarıyılda ikinci taksiti ikinci yarıyılda ödersiniz.anlaşmalı oldukları bankalarla taksitlendirme yaparlar.ayrıca taksitle bitmez masraf.devlet üniversitesindeki şartlar yoktur.kantinler normal restoranttan farksız olur.servisleri ücretsizse ne ala.tercih eediceğiniz okulda önemli bu yüzden.mimarlıkta birde kırtasiye masrafı var diye biliyorum.durumunuzu sen daha bilirsin canım artık.ben vakıf üniversitesinde okuduğum için harcamalar konusunda bilgim var az çok
Tesekkur ederim bilginiz için taksit yapiyorlar saniyordum tek çare bi yil daha hazirlanip devlet Üniv kazanmak. Nerden baksam tutulur yani yok . hem calisip hem okumak çok zor

Hevesim çok kirildi özelde mimarlık okuyan arkadaslarim bu bölümde hem okuyup hem calismak imkansiz diyorlar tek çözüm bi sene daha hazırlanmak gibi :KK43:
Ben de özel bir üniversitede burslu okuyorum. Bizim okulda taksitler 10 aya bölünebiliyor, diğerlerinde de vardır bence. Arayıp bilgi alabilirsiniz.
Diğer arkadaşların da dediği gibi çok masraflı bir bölüm :110:

Tesekkur ederim bilginiz için taksit yapiyorlar saniyordum tek çare bi yil daha hazirlanip devlet Üniv kazanmak. Nerden baksam tutulur yani yok . hem calisip hem okumak çok zor
Kredi kartına olur diye biliyorum.

Umudunu kırmak istemem ama Özel Üniversite geçmişi olan biri olarak,kesinlikle okul taksidiyle işin bitmediğini belirtmek isterim.Heleki mimarlıkta... Arkadaşlarım mimardı.Araç gereçlerini tabii ki okul vermediği için,ve o araç gereçler olmadan derse alınmadıkları için (İstanbul Aydın Üniversitesi,gerçi muhtemelen bütün okullarda böyledirde benim geçmişimde orası var) baya borç batağı oldu yani burslu okuyan durumu iyi olmayan arkadaşlar için.Daha ucuz bi üniversite yokmu puanının yettiği %75 burs veren? İAÜ bunlardan biri ama,yıllık ücreti mutlaka değiştirmiş hatırlamıyorum.Bu arada bende girdim DGS'ye.Puanım yazmak istediğim üniversitedeki neredeyse tüm İİBF bölümlerine yetmekle birlikte,ya puanlar çok yükselirse,ya sıralamam aslında puanıma göre çok düşükse diye diye kafayı yemek üzereyim.Puanlardan bakınca durumum çok iyi görünsede,sıralamaya bakabiliceğimiz resmi bi kaynak yok.Dardayım :KK43:
Kesinlikle sadece okul taksidiyle de bitmiyor :KK43: altından kalkabilecegime hic inanmıyorum. En mantiklisi bi sene daha hazirlanmak. Keşke bu yil olsaydi kismet değilmiş demek ki. Umarim dilediğiniz bölüme yerlesirsiniz benim bu sene olmadi :KK43: :KK43:

Dgs ye tekrar calis derim. Mimarlik zor bir bolum hem calisip hem okuman biraz zor olur. Benim mimarlik okuyan arkadaslarim haftalar boyu sabahlayip proje yetistiriyorlardi. Bu tempo birde calisma temposu kaldıramazsın.

özel ünide okumak devlette okumaktan daha zor ailende destek olmayacak .nasıl ödeyeceksin taksitleri ayrıca ortamın farklı olacak gençsin sende arkadaşların gibi yaşamak gezip tozmak isteyeceksin çok zor .benim kardeşimde okuyor okul taksitleri dahil aylık 4 bin rahat gidiyor

özel ünide okumak devlette okumaktan daha zor ailende destek olmayacak .nasıl ödeyeceksin taksitleri ayrıca ortamın farklı olacak gençsin sende arkadaşların gibi yaşamak gezip tozmak isteyeceksin çok zor .benim kardeşimde okuyor okul taksitleri dahil aylık 4 bin rahat gidiyor
Çok doğru soyluyorsunuz bi sene daha hazirlanip devleti kazanacagim :KK43:

birde dgs ya 1. sınıftan başlatıyorlar sanırım. bir ara bende denemiştim. dgsyi denedim ozaman 276 puan almıştım bilgisayar mühendislikleri uçuk olduğu için yazamadım... işletme de bitmek üzereydi çalıştığım ders ile alesten 72 aldım yüksek lisans yaptım iyi mi :KK53:

dgsye çok sıkı çalış. sadece derslerine odaklanırsın

Çok doğru soyluyorsunuz bi sene daha hazirlanip devleti kazanacagim :KK43:
Anadolu Üniversitesinden sınavsız olarak.kamu yönetimi. Isletme bölümü. Iktisat Maliye Çeko uluslararası ilişkiler gibi bölümlere 3.siniftan baslarsiniz. Bu bölümlerde diplomanda acikogretim yazmıyor. Eylül de başlar kayıtları.sonra yüksek lisans ta yaparsın.Yine istersen dgs hazırlanırsin.

birde dgs ya 1. sınıftan başlatıyorlar sanırım. bir ara bende denemiştim. dgsyi denedim ozaman 276 puan almıştım bilgisayar mühendislikleri uçuk olduğu için yazamadım... işletme de bitmek üzereydi çalıştığım ders ile alesten 72 aldım yüksek lisans yaptım iyi mi :KK53:

dgsye çok sıkı çalış. sadece derslerine odaklanırsın
3 ten basliyor diye biliyorum.

maddi durumun iyi değilse hiç girme..
sanırım artık sadece 2 sene de okunmuyor daha fazla okuman gerek

Bazı arkadaşlar senede 2 taksit şeklinde ödeniyor demiş ama sanırım bu okuldan okula fark gösteriyor. Kızkardeşimde özel üniversitede %50 burslu olarak okudu ama taksitleri 10 aya bölünerek ödeme yaptık biz.Önce üniversitelerin ödeme planını araştırabilirsin belki ona göre ayağını yorganına göre uzatırsın . Ayrıca devletten öğrenim kredisi almak gibi bir imkanınız varsa ? o da çok yardımcı olur diye düşünüyorum, en son aylık 300 TL veriyolardı her yıl 20 TL zamda konuluyor diye biliyorum. Okul bittikten 2 yıl sonra ödeme başlıyor zaten o zamana kadar da iş hayatına atılmış olursunuz hem..

X