Memuriyet iyi ama alım olmuyor ki artık doğru düzgünBen memurum o yüzden memuriyetin artılarını eksilerini söyleyebilirim. Eksi yönü ne uzarsın ne kısalırsın olduğun gibi devam. Artısına gelecek olursak hey ayın 15 i maaş alacağın kesin Allah’ın izniyle. Bi de mesela ben doğum yaptım 2 yıl ücretsiz izin aldım. 2 sene sonra iş bulabilir miyim gibi bi kaygım olmadı. Yani izindir vs her şeyin belli bi müdür gelip sana gıcık olup işine son veremez. Ben memnunum şahsen.
Kesinlikle ailem başkasının ağzına bakarak beni meslek lisesine gondermediler. Şimdi pişmanım keşke sesimi cikartsaydim. Ama soz verdim kendime, evlilik ve iş konusunda kimseyi karistirmayacagim.Ozelde de kariyer yapabilirsin sen ne istiyorsan onu yap bence insanlari bu kadar umursama.
Aynen oyle yap canim. akademisyen olmak cok zor memur olmakta zorunda degilsin. Yeni isinde hayirli olsun bu arada :)Kesinlikle ailem başkasının ağzına bakarak beni meslek lisesine gondermediler. Şimdi pişmanım keşke sesimi cikartsaydim. Ama soz verdim kendime, evlilik ve iş konusunda kimseyi karistirmayacagim.
Haklısınız. İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Neticede sizin hayatınız. İlerde keşke demeyin. Aileniz tabi ki sizin için en iyisini ister ama bu hayat sizin. Bi yandan çalışıp bi yandan da yine sınavlara girebilirsiniz.Memuriyet iyi ama alım olmuyor ki artık doğru düzgün
Öyle yapıyorum ama dediğim gibi bir sinav 750 TL olmuş. Giriyoruz sorular saçma sapan. Atama olsa neyse ama yok ki. Herkes memur olmak istiyor.Haklısınız. İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Neticede sizin hayatınız. İlerde keşke demeyin. Aileniz tabi ki sizin için en iyisini ister ama bu hayat sizin. Bi yandan çalışıp bi yandan da yine sınavlara girebilirsiniz.
Teşekkürler canım darısı başınaAynen oyle yap canim. akademisyen olmak cok zor memur olmakta zorunda degilsin. Yeni isinde hayirli olsun bu arada :)
Teşekkür ederim. Herkes akıl vermeye çalışıyor. Sanki ben hiçbir şey bilmiyormusum gibi. Tamam memuriyet garanti iş ama alım yok. Ben 30 yaşıma kadar KPSS çalışsam atanacagim garanti mi? HayırAklı başında birine benziyorsun milletin lafına göre hareket etme kendin ne istiyorsan nasıl mutlu olacaksan öyle kariyerini planla. Günün çoğunişte geçiyor çünkü mutlu olmak en önemlisi
Memuriyet, polislik iyi tamam ama dediğim gibi ben istemiyorum. Arapça bildiğim için dış ticaret seçtim. Suanki işim dış ticaretle alakalı değil ama yine de tecrübe kazanıyorum. Bir de insanlardaki şu "Memur ol kurtul" kafasını anlayamıyorum. Bütün üniversite mezunları memur olursa devletin sırtına aşırı yük olmaz mı? Herkes işin kolayına kaçıyor. Özelde birkaç sene surunursun ama tecrübe olunca güzel kapılar açılacağına inanıyorum ben.Soru tamamiyle yanlış bence, doğrusu asıl devlette kariyer olur muMemur dediğin memur işte, ne uzalır ne kısar emekli olana kadar aynı işi yapar gider.
Kafayı kullanırsan dış ticaret şahane, kendini geliştir, CVni doldur, uluslararası şirkette çalış sonra da kendi işini kur. Öevreni de boşver saçmalıyorlar, taş gibi mesleğin varken polis olup ne yapacaksınToplumun cahil insanlardan oluşuyor zaten onları dinleyerek kariyer planı olmaz tıka kulaklarını geç.
Amin çok teşekkür ederim. Devlette kariyer yapılır ama alım yok. Örnek vereyim bir bakanlık Dış Ticaret Uzman Yardımcısı ilanı açmıştı ama bizim bölümümüzden alım yoktu. Uluslararası Ticaret mezunuyum ama devlette Dış Ticaret Uzmanı olamıyorum. Sistem o kadar saçma ki.Neden devlette kariyer yapılmaz diye düşünüldü anlamadım.
Çok çok yakın tanıdıklarım devlet memuru olarak üst düzeyde kariyer sahibi.
Maddi manevi olarak iyi konumdalar.
Konu sahibesi arkadaşım Allahım yolunuzu açık etsin inşallah.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Şimdi yeni mezunum o yüzden para çok önemli değil. CV daha önemli, deneyim özellikle.Ben seni hatırladım, bir süre önce yorumlarda konuşmuştuk. Sen anladığım kadarıyla çok hırslı birine benziyorsun. Bence sen özel sektör insanısin. Özel sektorun göbeğinde çalışıyorum Mecidiyeköy'de. İnan bircok sektörden arkadaşım var. Öyle paralar dönüyor ki. Para da değil sadece, kendini biraz sağlama alsan çok rahat edersin ayrıca. Tek eksisi işte devlette iş garanti, özelde bazen kimler kimler gelip geçiyor. He sen iyi bir cv ile her yerde iş bulursun o da ayrı.
Tabii işin o kısmını bilmiyorum.Amin çok teşekkür ederim. Devlette kariyer yapılır ama alım yok. Örnek vereyim bir bakanlık Dış Ticaret Uzman Yardımcısı ilanı açmıştı ama bizim bölümümüzden alım yoktu. Uluslararası Ticaret mezunuyum ama devlette Dış Ticaret Uzmanı olamıyorum. Sistem o kadar saçma ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?