özel okulmu devlet okulumu

benim amacım ilköğretim eğitimini iyi şekilde aldırıp fen lisesini kazanmasını sağlamak. fen lisesine girerse üniverstede güzel bir bölüm kazanabilir. hayalim birinin tıp birinin hukuk fakültesini kazanması. rüyalarıma kadar giriyor. çok istiyorum.

ama bunlar sizin hayaliniz belki birisi sanatçı birisi gazeteci olmak isteyecek ya da yazar şair... sözelle ilgili. ben de özelde okutmak isterim çocuğum olunca ama hiç sizin gibi düşünmemiştim ben hayal ettim onlar okusunlar bu bölümü diye

Ozel okul var ozel okul var...
Malesef bir cok ozel okul nerede atanamayan ogretmen varsa hepsini toplamis, cok komik bir ucretle kole gibi kullaniyor ve verimleri cok dusuk oluyor. Hayattan ve islerinden soguyorlar. Oyle ozele yollayacagima devlet okuluna yollarim daha iyi.

Sağlıklı bir yaklaşım değil ki bu. 4. sınıfta özelden devlete alınmak ister miydiniz? hayır istemezdiniz. küçüğü belki kreşine vermez de 1. sınıftan yine o özel okulda başlatabilirsiniz. ama büyüğü kesinlikle geçirmeyin.
canım işte karar veremedim doğrumu olur yanlışmı olur bilemiyorum o yüzden fikirlerinizi almak istedim

öncelikle devlet ve özel şartları ve eğitimi karşılaştırılamaz.. özelde başladıysa orada devam etmesini öneririm.. bu arada 2 miniğin annesi olarak lütfen çocuklarınızın yolunu çizmeyin.. elbette ben de sınavlardan yüksek not almasını, başarılı olmasını istiyorum.. plan yapıyoruz, testler çözüyoruz ama asla şu mesleği ol, bu mesleği seç diye subliminal mesaj vermiyorum.. bırakın kendisi ne istiyorsa onu olsun, 4. sınıfa giden bir çocuk sağlıklı bir meslek seçimi yapamaz.. 5. sınıfa giden oğlum dün Metallica ya bas gitarist olarak girmeye karar verdi mesela :KK53: hayatlarıyla ilgili kararları onlara bırakmayı tembihleyin kendinize..

Ben kısmet nasıp olursa ortaokulda oglumu ozele vermeyı dusunuyorum.
Ancak oglum ozel bır spor kulubnun anasınıfına gıttı ve okul mufredatına gore hıc ama hıc bısey ogrenmedı.

sımdıkı aklım olsa devlet okulunun ana sınıfına verırdım . ancak ımkanın el verıyorsa gene ılkokulda ozele ver kucugunu .
Ama yok dıyorsan ortaokulda ozele verırsın sonucta devlet okulu cok kalabalık oluyor eger turkıyede buyuk sehırlerden bırınde degılsenız sansınız da cok devlette.

İşte bu yüzden ikinci cocuğu planlarken cok iyi düşünülmeli. İlk cocuğa sunulan imkanlar ikinciye sunulamayabiliyor ve ilk cocuk bazı seylerden mahrum kalıyor.

Özel okuldan alınan bir cocuk 30 kişilik devlet okulunda basarılı olabilecek mi buna bakmak lazım.
Şuna gorede karar verılemezmı mesela ıkı cocuk okulludur bırı zorlar dıgerı elını kolunu sallayarak yapar, zorlananı ozele verıp dıgerını develtte devam ettırmekte olabılır gıbı gelıyor

Ozel okul var ozel okul var...
Malesef bir cok ozel okul nerede atanamayan ogretmen varsa hepsini toplamis, cok komik bir ucretle kole gibi kullaniyor ve verimleri cok dusuk oluyor. Hayattan ve islerinden soguyorlar. Oyle ozele yollayacagima devlet okuluna yollarim daha iyi.
haklısınız kızımı 1. sınıftab gönderdiğim özel okul tamda bahsettiğiniz gibiydi berbattı. biz bunu geç anladık bir yılımız gitti. şimdiki gittiği okul bulunduğumuz şehrin en iyi özel okulu ve bu okula çocuğu vermek için bir sene önceden sıraya giriyorsun kontenjan genelde dolu oluyor. ancak bi velinin tayini başka şehre çıkarda giderse yer açılırsa sıradan giriyorsun. kreş için bile bu yıldan sıraya girdik.

kızıma ilkokula başladığından beri hep benim kızım doktor olacak diye sevdim şimdi oda ben ameliyat doktoru olucam diyo başka bişey demiyo. artık istediğindenmi yoksa benmi etkiliyorum bilemiyorum tabi. ama benim inancım küçük yaştan itibaren çocuğun yolunu hangi tarafa çizersen çocuk o yoldan ilerliyor.

Çocuğu rahat bırakın ki kendi yolunu cizsin. Nasıl bir bakış açısı bu?

Bizim genel müdür,firma sahibi aynı zamanda bir kuruluşta başkan. Abisi tanınmış bir doktor, kuzeni başbakan yardımcısı. Babası da çok tanınmış biriydi vefat etti.Ben de merak ediyorum; bir aile çocuklarını ne şartlarda yetiştirir hangi okullarda okutur da böyle iyi yerlere gelir? Bilen alıntılarsa sevinirim,biz de ona göre eğitim aldırmaya uğraşalım.
Ha bizimki daha 3 buçuk yaşında,büyüyünce ne olacaksın diyorum, gelin olacam diyor o ayrı bir konu:KK45:

benim amacım ilköğretim eğitimini iyi şekilde aldırıp fen lisesini kazanmasını sağlamak. fen lisesine girerse üniverstede güzel bir bölüm kazanabilir. hayalim birinin tıp birinin hukuk fakültesini kazanması. rüyalarıma kadar giriyor. çok istiyorum.
Özeli devleti bilmem de bu hayalleri terk edin bence

Hukuk da tıp da başka kişilerin hayalleri için okunacak bölümler değil

Bırakın çocukların kendi hayalleri olsun

Şuna gorede karar verılemezmı mesela ıkı cocuk okulludur bırı zorlar dıgerı elını kolunu sallayarak yapar, zorlananı ozele verıp dıgerını develtte devam ettırmekte olabılır gıbı gelıyor
buda olabilir. büyük kızım evde fazla ders çalışmaz sadece derste öğretmenini dinlemek yeterli oluyor onun için ve sayısalı çok seviyor. bugün il genelinde devlet özel karışık deneme sınavı oldu. okulunda 2. il genelinde 10. olunmuş öğretmeni mesajla bildirdi. bende diyorum zaten başarılı. zeki devlet okulundada yapabilirmi.

kızıma ilkokula başladığından beri hep benim kızım doktor olacak diye sevdim şimdi oda ben ameliyat doktoru olucam diyo başka bişey demiyo. artık istediğindenmi yoksa benmi etkiliyorum bilemiyorum tabi. ama benim inancım küçük yaştan itibaren çocuğun yolunu hangi tarafa çizersen çocuk o yoldan ilerliyor.
Hiiiç öyle bi inanç yok.Fikir değişir.Mesleki seçimde yaşam biçimi,kapasitesi ve de karakteri önemli.Doktorluk zor ve fedakarlık gerektiren bir meslek.Hem meşakkatli hem yorucu.Kazandı diyelim 6 yıl okuyacak ondan sonra TUS u kazanması lazım Hadi kazandı 5 yıl TUS okuyacak.Hadi bitti zorunlu şark hizmeti var.O yüzden çocuğun kendi isteği ve kapasitesi ve o günkü yaşam şartları önemli.

Bizim genel müdür,firma sahibi aynı zamanda bir kuruluşta başkan. Abisi tanınmış bir doktor, kuzeni başbakan yardımcısı. Ben de merak ediyorum; bir aile çocuklarını ne şartlarda yetiştirir hangi okullarda okutur da böyle iyi yerlere gelir? Bilen alıntılarsa sevinirim,biz de ona göre eğitim aldırmaya uğraşalım.
Ha bizimki daha 3 buçuk yaşında,büyüyünce ne olacaksın diyorum, gelin olacam diyor o ayrı bir konu:KK45:

okul değil bence Allahın yürü ya kulum demesi o :KK53:

senin minnak olayı sonuca bağlamış, ne olursa olsun gelin de olacak sonuçta :KK53:

Bizim genel müdür,firma sahibi aynı zamanda bir kuruluşta başkan. Abisi tanınmış bir doktor, kuzeni başbakan yardımcısı. Babası da çok tanınmış biriydi vefat etti.Ben de merak ediyorum; bir aile çocuklarını ne şartlarda yetiştirir hangi okullarda okutur da böyle iyi yerlere gelir? Bilen alıntılarsa sevinirim,biz de ona göre eğitim aldırmaya uğraşalım.
Ahaha yarıldım ya :)
Bizimki de anne olacakmış

hak veriyorum fikrinize. ama ben bunu takıntı haline getirmedim sadece temennim bu. ilerde elbette çocuklarımında kendi fikirleri olacak saygı duymak zorundayım. fen lisesi olmak zorunda değil tabiki ama keşke olsa kötümü olur.
Ben hergün o çocuklarla beraberim sekiz senedir elimde büyüdüler.kıyamıyorum hallerine.çocukluklarını yaşayamıyorlar
Tabiki her anne baba en iyisi olsun ister haklısınızda yarış atı gibide olmasınlar
Yavrularınızın içinde varsa her şartta bişeyler yaparlar yapmaya çalışırlar
Özelden alıp devlete vermek çocuğunuzu azda olsa etkiler.arkadaş çevresi o yaşlarda çok önemli duygusal olarak bocalayabilir

kızlar merhaba

büyük kızım 4. sınıfa gidiyo 1. sınıftan buyana özel okula gidiyo okulun yıllığı 15000 tl aylık 850 tl ödeme yapıyoruz. okulun eğitimi güzel kızımda başarılı. ama bide küçüğüm var henüz 3,5 yaşında ablasına sunduğumuz imkandan onada sunmak zorundayız ayrım olmaz. onuda seneye aynı okulun kreşine vermeyi düşünüyorum. kreş ücretide yıllık 10000 tl. etrafımdaki insanlar. devlet okulundaki eğitimnde artık çok iyi olduğunu bu paranın boşa gittiğini falan söylüyo kafam karışıyo. acaba seneye özelden alıp devleteme versem diyorum. kızım başarılı bir öğrenci acaba başarısı düşermi. kızımın fikrini sordum farketmez devletede giderim dedi. sizce özelmi devletmi fikirleriniz benim için çok değerli.

Hem kolejden hem devlet okulundan öğrencileri olan bir özel ders öğretmeni olarak iyi bir kolej diyorum. Mantar gibi biten, hiç bir sosyal olanağı olmayan eğitimi vasat özel okullar değil köklü kolejlerden bahsediyorum.

Büyük kızınızın zamanı gelmiş, başarılı da diyorsunuz bursluluk sınavlarına sokun bu yıl. %50 bile alsa sizi büyük oranda rahatlatır.

okul değil bence Allahın yürü ya kulum demesi o :KK53:

senin minnak olayı sonuca bağlamış, ne olursa olsun gelin de olacak sonuçta :KK53:
Vallahi heveslisi gibi ya:KK53: Hatta bir kere "anne ama ben büyüyüp gelin olunca damat kim olacak" dedi ben şok.Bazen de öğretmen olacağım ben diyor,bize bişey anlatırken "anladınız mı çocuklar" diyor :)

X