Özel okul ve veliler

Kürtaj karşıtlarına, doğurduğu çocuğu evde oturduğu halde hasta hasta başından atan, doğurup çöpe atan ''anneler'' şoku. Ev hanımı olmalarına rağmen hastalıktan gözü açılmayan, ateşler içinde yanan el kadar çocukları sabahın kör karanlık saatlerinde okula yolluyorlar.

Olayı sadece ev hanımlarına indirgemeyin hiç bir hasta çocuk okula gidemez bu kadar net!

Olayı sadece ev hanımlarına indirgemeyin hiç bir hasta çocuk okula gidemez bu kadar net!

Mobbing ile savaşan, hastalık izni alamayan, bırakacak kimsesi olmayan zor durumda kadınlar da var. Onlara kızsan da anlıyorsun ama diğerlerini anlayamıyorum.

Mobbing ile savaşan, hastalık izni alamayan, bırakacak kimsesi olmayan zor durumda kadınlar da var. Onlara kızsan da anlıyorsun ama diğerlerini anlayamıyorum.
Ben hiç birisini anlamıyorum kusura bakmayın . Bugün hava çok soğuktı sınıfta 3 kişiymişler ve grip olan bir çocuk benim oğlumla aynı ortamda 3 saat kaldı eeee şimdi onun annesi çalışıyor mobbing görüyor diye benim çocuğum ilaç içerse banane ? Benim çocuğumun suçu ne ? Yazık günah değil mi ? Çocuk doktoru yok 80 km gidip 80 geleceğiz . 15 bin tl ödedim tamamlayıcı sigortasına ben . Bana yazık günah değil mi ? Onların çocuğu hasta olacak sınıfa gelecek bizimki hasta olacak evde yatacak iyileşecek geri gelecek yine hasta olacak döngü böyle oluyor .

Haklısınız tabii ki. Çok iyi biliyorum okullarda hastalıkların nasıl yayıldığını. Yönetim sert tedbirler almadığı sürece bu hep olacak maalesef.

e veliler zaten görüyordur. kendileri evde bir çocukla baş edemezken sizin bir sürü küçük çocuğa aynı anda kusursuz yetmeniz beklenemez. siz kurum yöneticisiyle açık açık konuşmalısınız. sizin sınıfa tam zamanlı yardımcı öğretmen gerekli.

Haklısınız tabii ki. Çok iyi biliyorum okullarda hastalıkların nasıl yayıldığını. Yönetim sert tedbirler almadığı sürece bu hep olacak maalesef.
Birde şunu fark ettim ki okulda yayılan hastalıkla sosyal hayatta yayılan hastalık aynı hızda etkide değil . Okul x10 gücünde resmen nefret ettim artık

Velilerde bu zeka seviyesi var mı sizce ?

Birde şunu fark ettim ki okulda yayılan hastalıkla sosyal hayatta yayılan hastalık aynı hızda etkide değil . Okul x10 gücünde resmen nefret ettim artık

Eskiden çocuklar bahçeye çıkardı temiz hava almaya, şimdi özellikle özel okullarda çocuklar binalara tıkılıyor ve bir sürü okulda pencere yok, yüksek tavan cam var. Havalandıramıyorsunuz doğru dürüst. Hijyen eğitimi maalesef düşük, kimse çocuğuna laf söyletmiyor. Hapşırıp öksürürken ağız kapamak yok, doğru dürüst el yıkamak yok, yerlerde sürünüyorlar birbirlerini tutuyorlar, tuvalet kullanımı rezalet. Hastalık daha çabuk bulaşıyor zincirleme kaza gibi. Sektör değiştirmemin en büyük sebebidir laftan anlamayan veliler, acayip yıpranmıştım.

Aşırı zor ya

Hasta hasta okula yollanan çocuklara mı üzülsem, o kadar emeğe rağmen hala sorgulanıyor olmanıza mı üzülsem, evlatlarını başından atmaya çalışan insanların içindeki boşluğa mı üzülsem bilemedim. Ben 18 aylık oğlumdan 2 dk gözümü ayıramıyorum siz 5 bebek, toplam 14 çocuğa nasıl bakıyorsunuz maşallah diyeyim ancak inanılmaz zor. Düşünüyorum ama yok olacak gibi değil.

O kadar güzel özetlediniz ki… umarım şartlar iyileştirir ya da devlete atanırız yoksa mesleğimden gittikçe soğuyacağım
Haftanın 5 günü, haftasonu tatiline gün sayarak geçirip, her pazar akşamı stres doluyorum diyebilirim.

Ah keşke, ben maalesef ümidimi kaybettim o konuda. İyi puanlarla bekliyoruz. Bu gidişle çok zor.

Başka ne yapabilirim? diye düşünmeye başladım daha çok...

Canım bakıs acın yanlıs sen bakıcı değilsin. Ya da mesleğini yanlıs yazmıssın

Sorun okulun yonetiminde. Yonetim net olmali. Hasta cocugun velisini arayip gelip almasini soylenmeli. Hafif oksuruk burun akintisi bunlar tolere edilebilir ama ciddi ciddi hastayken cocugunu okula gonderen veliden ne beklenir gerci.. Calisiyor olmasi bir bahane degil. Isveren 2 gun izin veremiyor mu sanki. Sahsen gunumuzde artik is verenler oldukca anlayisli ve annelere karsi hassaslar.
Sizin veli tipi bana cok ilginc geldi. Sahsen oglum Istanbulda en iyi kreslerden birinde, 2-3 yas sinifinda. Odemeler aylik bile degil 3 taksitle cok ciddi bi rakam oduyoruz. Buna ragmen sinifta bir tane sizin gibi veli tipi yok. Ogretmenimiz gruptan fotograflar paylastikca iyiki varsiniz emekleriniz icin cok tesekkur ederiz diyoruz. Cok degisik geldi bana. Yonetimle konusmalisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…