Özel okul, devlet okulu derken ben kafayı yiyeceğim.

Daha cocuklarim cok kucuk. Ama ben hep devlet okulu dusundum. Iki yakin arkadasim ozelde ogretmen. Hatta birtane arkadasimin da diplomasini kullaniyorlar (konu karisik). Hocam su ogrenci yaziliya girememis 90 alacak sekilde doldururu musunuz diyen mudurler. Hocam bu ogrenciye neden sozluden yuksek vermediniz diyen mudurler okul sahipleri. Adalet yok. Ben cocugumu durust yetistirmeye calisiyorum. Cocugum icin not dilenmem ne alirsa o ama digerleri hile yaparken o ortamda cocugumun rakibi olmalarini istemem ki ozel okula gonderen aileler ve cocuklari mukemmel diye de bir kavram yok.

Kesinlikle özel okul diyorum.
Özel kurumda İngilizce öğretmenliği yaptım, o disiplin devlette olsa
Tüm devlet kurumları uçar.

Bir defa servis, ve güvenlik eşi benzeri olmayan artı yönü.
Ayrıca tüm özel kurumlarda öğretmenlerin Facebook profillerine dahi müdahelesi ediliyor.
Nötr bir kurum varsayıyorum. Çocuk isterse öğretmenini takip etsin, sakınca yok.
Dilersen kurumun adını yaz bana özelden, sorarım piyasaya.

Kolejin en güzel yönü, ki ben de kolej mezunuyum
Disiplin!!
Tüm gün disiplinli çalışanları gören çocuk
Evde de, bunu yansıtıyor ev hayatına.

Şimdilik bana bu konular çok uzak bebeklerim çok küçük ama yine de mecburen devlete vereceğim 5 seneye zengin olmazsak çünkü;
Butik kolejler tamamen kendi menfaati için işleyen, eğitimden oldukça uzak bir yerde.
Hele dershanelerin kapanmasıyla her sokakta adeta bir kolej var.
Benim kolejden anladığım yurtdışı bağlantılı, en az 2 yabancı dili zorunlu kılan, sosyal ve kültürel faaliyetleri hobi olarak değil mecburi müfredatına koyan, yabancı hocaları çokça bulunan, gelecek kaygısından uzak dimdik karakterli ve genelkültürü tavan şekilde çocuklar yetiştiren bir eğitim kurumu olmalı.
Mesela koca Ankara’da buna örnek göstereceğim 3 okul vardır, gerisi yalandır.
Diğer okullara sadece üniversite sınavı Türkiye derecesi yapması için yılda bilmem kaç bin lira veremeyeceğim.
Zaten birer yaş arayla 2 çocuğum var, tek olsa bir şekilde en iyisi ama 2 taneyi imkansız yani.
Geçen baktım fransız okuluna, 3 yaşından itibaren kura var ve anaokulu 40 bin tl ye geliyor.
Çocuk 1 sınıfa başlayana kadar herhalde 150 bin lira gidecek daha ortada fol yok yumurta yok.
Siz de bu şekilde düşünün derim, üni odaklı değil çok yönlü olarak çocuğunuzı yetiştirebileceğinize inandığınız bir kurumu seçin.
Hele o d... ile başlayan kurum, asla tercihiniz arasında olmasın, bayağı ticarethanedir.

O parayı bırıktırın özel üniversite yollayın bu ülkede be eğitim şartlarında en sağlıklı seçim bu.

Koleje göndermek yerine daha iyi bir devlet okuluna göndermeye çalısın koleje harcayacaginiz parayı yüksekogretm için kullanın malum iş bulunabilen bölüm sayısı çok az en azından devlette kazanamadığı bölümü özelde okutabilirsiniz

hangi devlet okullarına baktınız bilmiyorum ama bir çok devlet okulunun kapısında güvenlik var ve müd. yrd. onaylı kağıt olmadan çocuğu dışarı çıkaramazsınız
ben de konuyu çok araştırdım, çok zengin aileleri bilemiyorum ama orta halli aileler için ilkokulda devlet okulu orta halli özel okullardan çok daha iyi
telefondan yazdığım için detaylı yazamıyorum

Eğer göndereceğiniz özel okul iyi, sağlam bir eğitim veren yer değil de tabiri caizse merdiven altı dersaneden bozma bir "kolej" ise elbette devlet okulu derim. Belki istisna vardır ancak köklü kurumsal özel okullarda çalışan öğretmenler de şartlarından pek memnun değiller, ellerinden gelse devlete geçecekler. Böyle tanıdıklarım var yani. Ama benim için eğitim ikinci plan önemli olan sosyal aktiviteleri , güvenlik temizlik iyi olsun derseniz de özel okul.

Benim kızım u..’da. Eğitimini beğeniyorum kodlama , STEM, nezaket ve zarafet, yaratıcı yazarlık, satranç....
Avrupadan buraya gelmeyen bütün dersler var. Tabi ki Bahçeşehir’in olmasının da avantajı var eğitim kalitesinde.

Arkadaşımın kızı d..’da. O pek sevmiyor, özellikle öğretmen seçimlerini. Ama ben Çekmeköy’den bahsediyorım tabi..

Ümraniye Atakent’teki d.. genel müdürlük olduğu için en iyi ve köklü kadro orasıymış dedi bir defasında arkadaşım.

Paraya gelince, yıllık ücret+kıyafet+kitap kırtasiye..
İkisi de aynı sistemle çalışıyor.
Tabi aralarda gezi tiyatro sinema vs ücreti toplanıyor ama o da birşey değil, 10-20 falan...

Aklıma gelen bunlar. Soracağın olursa cevaplarım :)

Led_BiR_Vele_DisTiri her iki okulu da biliyorum galiba
biri B ile başlayan bir okulun diğer okulu, diğeri de B ile başlayan okulun yöneticisini transfer etmiş, o okulun sistemini oturtmaya çalışan bir okul
iki okulun da kampüsleri arasında eğitim farkı var, Ataşehiri bilmiyorum

şöyle söyleyeyim hangi okul olursa olsun yoktan var edemiyor
yani, eğer çocuğunuzun belli bir kapasitesi varsa, gerçekten iyi bir lise kazanabileceğini düşünüyorsanız ve çocuğun kendisinde azim varsa özel okula gönderin. her şeyden önce liseye geçişte yine ders notları önemli vs
ama çocuğunuz ortalama bir öğrenci ise, azimli değil ise vs o zaman devlet okulu seçip şimdi vereceğiniz parayı lise veya üniversiteye ayırın

d... geçen sene Bahçeşehir'in üst yönetiminden birini transfer etti. onlar da aynı bahçeşehirin sistemini yerleştirmeye çalışıyorlar. aynı sınav sistemine geçtiler, aynı ödev sistemini uygulamaya çalışıyorlar. fakat benim gördüğüm, konu anlatımları çok eksikti, o açığı kapatabildiler mi bilmiyorum

Transferde sorun yoktur belki ama sistemi oturtmakta sorun. Hocaları genelde 1 yıllık sözleşmeli ve arkadaşımın dediğine göre çoğu tecrübesiz. Henüz memnun olan bir kişiyi göremedim, iyi reklam yaptı dizilerle ordan yürüyor.

U..’un sistemi Bahçeşehir’den dolayı oturmuş ve hafta içi ödev yok. 1 saat etüt var, diğerleri 4te bizimkiler 5te çıkıyor yani. Etütte öğretmenleriyle ödevlerini yapıyorlar bizi cezbeden buydu asıl.

Robotik kodlama ve Stem henüz 1de olmalarına rağmen bişeyler kattı.
İngilizce sistemleri biraz farklı diğer okullara göre onu tam çözemedim zaman gösterecek,malum okumayı yeni çözdüler zaten Türkçede bile.

Sadece ortaokul fiyatları yüksek oluyor tüm okullarda genelde. Güzel bi burs kazandıysa değerlendirilmeli durumları varsa diye düşünüyorum.

bizim burdaki d de oğlumun sınıf arkadaşının oğlu öğretmen. o bile d ye değil bizim okula gönderiyor..

ben de sadece liseyi özelde okudum. tüm sınıf anaokulundam itibaren özeldeydi ve onlar dandik vakıf üniversitelerini %25 %50 burslu kazanırken ben devlet üniversitesini kazandım. açıkçası bazı devlet okullarının eğitimleri çok iyi. eğer özel istiyorsanız lisede düşünün derim.

İlkokul temeli çok önemli, aslında devlet okullarında kaliteyi oraya gelen öğrencilerin ve ailelerin sosyal durumları ilgileri belirliyor. Öğretmen haliyle seviyeye göre eğitim veriyor, iyi bir sosyal çevresi olan bir okul bulursanız kesinlikle devlet okulu derim.

Ben ozel okulcuyum
Bahsettigin okullardan ilkiyle bende gorustum direk ustunu cizdim
Benim sipa da seneye ortaokula baslayacak
Bende burda yeni acilan butik bir okula vermeye karar verdim
Cok zor bir is okul isi bizim ulkede maalesef
Akliniza sinen okulu bulana kadar dolasin bence

Benim kızım bu sene orta 1. %40 burslu bir özel okulda okuyor. Okuldan memnunum ama sadece bursla bitmiyor iş. Genelde yemek fiyatı indirime dahil olmuyor. Kitap paraları oldukça yüksek. Kıyafet paraları da öyle. Gezi etkinlik parası toplu alındı. Yine de sürekli bir şeyler çıkıyor. Kızım başarılı ve değer kesinlikle ama bütçemizi ciddi şekilde zorluyor.

Devlette çalışan bir öğretmen olarak özel okulların iyi ve kötü yanları olduğunu düşünüyorum vereceğiniz okula göre. Çoğu özel okul dershane öğretmenlik mezunu atanamayanları yok ücretine çalıştırıyorlar haftasonları hafta içi. Resmen emek sömürüsü yapıyorlar çaresizliklerini kullanıp. Benim vicdanım elvermiyor bu tarz yerlere para kazandırmayı. İyi kaliteli özel okullarsa aksine çalışanına değer veriyor ve bir sistem içinde devam ediyorlar ancak öyle olduğunu duyduğunuz bir yere gönderin. Çalışanın maaşından bana ne diyebilirsiniz ama sürekli sirkülasyon olur öyle okullarda ve iş verimi olmaz. Devlet okulları için tavsiyem iyi sakin bir muhit olarak bildiğiniz yerdeki okul sınıf mevcutları kalabalık değilse gönderebilirsiniz. Çünkü öğretmen her yerde öğretmendir. Öğrenci veli profili kaliteyi arttırır bir özel okul seviyesinde okullar var öyle. Kadıköy de filan düşünebilirsiniz belki ben Ümraniye pek bilmiyorum.

Ben özel okulda okumadım ama bence paranızı özel üniversiteye saklayın.çocuğunuz başarılıysa zaten devletde olsa bile istediği bölüme girer.başarılı değilse diyelim yüksek bir bölüm istedi ama devletde veya istedği şehirde olmadı.bu sefer o sakladığınız parayı bu zamanda kullanırsanız onun için daha iyi olur.eğer özele üniversite dahil gönderecek imkan varsa zaten özel okul diyorum.iyi devlet okulu>özel okul bu benim kişisel görüşüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…