Özel okul, devlet okulu derken ben kafayı yiyeceğim.

Hiç uzatmadan konuya gireyim.
4.sınıfa giden bir çocuğum var. Bu sene mezun inşallah.
Şimdiden okul arayışına düştüm ama inanin okul bulmakta zorlanıyorum, hem de çok.

Eğitim konusunda olumlu yorum aldığım okullar kızım servisle gitse en az 1 saat uzaklıkta !

Evimi taşımak istiyorum ama bu sefer de eşimin is yerine o kadar ters istikamette oluyor ki.

Özel okullarla görüşme sağladık bugün.

Biri malum d... Koleji diğeri de u... Koleji adında iki yer ama anlatilan şeyler bana o kadar havayi geldi ki.

Ne bileyim içime sinmedi sanki.
Kazandığı bursu düşünce önüme koydukları fiyattan bir kuruş fazla ödeme almadan seneyi tamamlayacagimizi söylediler ama arkadaşım kazin ayağı öyle değil diyor :)

Eşim özel okula karşı.

Bense kafayı yiyeceğim.

Ümraniye'de okul gezmekten tabanlarim çürüdü!
Kazın ayağı gerçekten öyle değil
En basitinden organizasyon yapıyorlar katılmak zorunlu ve ücretler 200 300 tl oluyor

Liseye kadar özel okul. Lisede de açık lise desem kizacaklar ama , şimdiki aklım olsa liseyi açıktan okur hafta içi dersaneye giderdim.
Lise anilarınada sahip olması gerekir ama bi bireyin..an başka yıllar..sosyallik dayanışma bambaşkaydı yani benim için oyleydi..o cagda biri açık lise okursa o dönemler icin kendini asosyal hissedebilir.
Ama mantığınizi anladım ben..sonucta dersaneyede zaman ayrilıyor..

Lise anilarınada sahip olması gerekir ama bi bireyin..an başka yıllar..sosyallik dayanışma bambaşkaydı yani benim için oyleydi..o cagda biri açık lise okursa o dönemler icin kendini asosyal hissedebilir.
Ama mantığınizi anladım ben..sonucta dersaneyede zaman ayrilıyor..
Biz lisede 2 kizdiz ve erkekler cok terbiyesizdi, ergenlikle iyuce azittilar. Ogretmenler de erkek cocuklara pozitif ayrimcilik yapiyordu. Cok zor gunlerdi, kimseye sikayet edemiyorduk. Bayan ogretmenlere bile anlatinca o oyle sey yapmaz, yalan soyleme diye bizi azarliyorlardi. Oysa derste bile yapiyorlardi.

İstanbulu bilmem ama birçok devlet okulu da artık özel okuldan farksız. Bence çevrenizdeki devlet okullarını da araştırabilirsiniz.

Biz lisede 2 kizdiz ve erkekler cok terbiyesizdi, ergenlikle iyuce azittilar. Ogretmenler de erkek cocuklara pozitif ayrimcilik yapiyordu. Cok zor gunlerdi, kimseye sikayet edemiyorduk. Bayan ogretmenlere bile anlatinca o oyle sey yapmaz, yalan soyleme diye bizi azarliyorlardi. Oysa derste bile yapiyorlardi.
Ben bu konuda size hak veriyorum. Eğer çocuklarım isterse böyle de yapabilirim. Benim de aklımın bir köşesinde var. Ben iyi bir devlet lisesinde okudum. Sınıf mevcudumuz lisede çok azdı. Yirminin altında diyeyim. Ve gerçekten özel okul gibi gerek öğretmenlerimizin tek tek ilgilenmesi, gerek labaratuvar imkanlarımız bizlere çok şeyler kattı. Günümüzde sınıflar çok kalabalık ve çoğu çocuk kayboluyor o kalabalıkta diye düşünüyorum.

Ben de özel okula karşıyım. Bir eğitimci olarak karşıyım. ve hem özelde hem de devlet okullarında bir sürü çalışan arkadaşım var. Onlardan da duyuyorum. Türkiye'de eğitim sistemi iyi değil maalesef. Evinize en yakın okula gönderip, özel okula vereceğiniz parayla özel hoca tutabilirsiniz sınavlar için. Ve sosyalleşmesi için spor, sanat vb. İlgisi olan kurslara gönderebilirsiniz. Bir diğer seçenek de çocuğunuz için şimdiden para biriktirmeye başlayın. Özele vereceğiniz, hoca tutacağınız parayı bir kenara koyup üniversiteyi yurt dışında okumasını sağlayın. Zira ülkemizde yurtdışında üniversite okuyanlar dil de öğrendikleri için daha kolay iş buluyor.

İstanbulda mecburen özel okul çünkü güvenlik büyük problem ama başka hiç bir şehirde gerek yok, özel dersle desteklersiniz, maddi kısmını da birikim yaparsınız çünkü ne özel ne devlet mevcut sınavlara hazırlayamıyor. Tabi sınav bölüm takıntım yok diyen veli için sosyal aktivitesi bol özeller en güzeli. Benim bahsettiğim başarı isteyen iyi lise iyi üni kazansın diyenler için tek çare özel ders yaz kış düzenli

Off office resmen beynim zonkluyor artık.
Canım benim kızım 1.sınıfa başladı bu sene ilk dönem bende eşin gibi tutturdum devlet okulu diye.bizim öğretmen sorunumuz oldu ayrıca okula giren çıkan belli değildi.güvenlikle ilgili kaygılarımız oldu.katlarda nöbetçi öğretmen filan yoktu.öyle olunca ikinci dönem Özel okula verdik.çok meşhur bi okul değil bura hariç birde İstanbul'un iki ilçesinde şubesi var.ama ben şu an için memnunum.öğretmeniyle sürekli iletişim halindeyiz.gayet ilgililer.kızımı da çok sevdiler kızımda memnun okuldan.bende iyi bir devlet okulu yoksa özel okuldan yanayım.

Özel okul öğretmeni olarak yorum yapayım ben.
Sınıf mevcudu az bir devlet okulu bulursanız ne ala yoksa özel okul en ideali. Ancak kayıtta alınan parada size neler vaat ettiler bilmiyorum ilaveler olarak forma parası,resim atölyesi masrafları,yemek parası gibi ekstraları var kolejlerjn. Teşvik için mutlaka başvurun genelde her kademenin ilk sınıflarına çıkıyor ancak ekonomik durumunuz bunu etkiler.(doktor,mühendis,hukukçu pek alamıyor alırsa da nadiren)
Güvenlik açısından, sosyal faaliyet açısından yemek kalitesi açısından ve ögrenci başarısını takip etme açısından özel okul daima öndedir.
Mesela ben danismanligimdaki bir ögrencinin velisiyle ayda 2 kez yüzyüze 1 kez telefonla görüşüp akademik gelişimiyle iligli bilgi veriyorum,devletteki arkadaşım dönemde 1 kez genel veli toplantisinda görüyor öğrencinin ailesini.

Hiç uzatmadan konuya gireyim.
4.sınıfa giden bir çocuğum var. Bu sene mezun inşallah.
Şimdiden okul arayışına düştüm ama inanin okul bulmakta zorlanıyorum, hem de çok.

Eğitim konusunda olumlu yorum aldığım okullar kızım servisle gitse en az 1 saat uzaklıkta !

Evimi taşımak istiyorum ama bu sefer de eşimin is yerine o kadar ters istikamette oluyor ki.

Özel okullarla görüşme sağladık bugün.

Biri malum d... Koleji diğeri de u... Koleji adında iki yer ama anlatilan şeyler bana o kadar havayi geldi ki.

Ne bileyim içime sinmedi sanki.
Kazandığı bursu düşünce önüme koydukları fiyattan bir kuruş fazla ödeme almadan seneyi tamamlayacagimizi söylediler ama arkadaşım kazin ayağı öyle değil diyor :)

Eşim özel okula karşı.

Bense kafayı yiyeceğim.

Ümraniye'de okul gezmekten tabanlarim çürüdü!
Ümraniyede pek güzel okul yok zaten güzel okullar hep atasehirde toplanmış Ümraniyede verecekseniz hiç vermeyin paraıza yazık

Bir saat uzakta olanlar devlet okulu mu özel mi?
eve en yakın okul en iyisidir diyorum.
yazık istanbul trafiğinde bir saat dediğin cuma 2-3 saat olacak.
çocuk için olabilir bir mesafe değil bence.

Eğitim acısından denk düşen öğretmen ya da öğretmenlere bağlı ben özel okuldan çok memnun dum sonra devlet okuluna yazdıralım (maddi olarak zor bir dönemede girmiştik)olmasa alırız dedim çok şükür çok memnunum yani şans gibi bir şey Allah çocuklarımızın şansını bahtını acık etsin hep iyi olanlarla karşılaştırsın.

Ben de esinin tam tersi devlet okuluna karsiyim doktorcum
Ozel okulu secmemdeki amac cocugumun guvenligi,temel ihtiyaclari duzgun sekilde karsilamasi acisindan ozel okul olacak. Egitimin kalitesi bile bu iki saydigim maddeden sonra geliyor benim icin. Ama sizin cocuk zaten ozelde mi okumustu ilkokulu? Demem o ki,onemli olan ilkokuldaki egitim kalitesi. En temelde o var cunku. Orta okul icin evine yakin olani secmen mantikli geldi bana
Aynen benim içinde herzaman temel ihtiyaçlarin karşilanmasi öncelikli egitim kalitesi 2.planda.düzgün yiyecekler tuvalet güvenlik çok çok önemli

Bende ilkokulda kolejden mezun oldum. O zamanlar devlet okullarında 45-60 kişilik sınıflar vardı. Biz 10-13 kişilik sınıflarda okuduk. Bende servisle günde 3 saat kadar yolda kalıyordum fakat iyiki kalmışım diyorum.

Yani iyi bir okul eğitim için 1 saatlik yol çok değil bence. Zaten etütler oluyor eve ödev bile kalmıyor.

Özellikle kız çocuklarının daha özel bir eğitim alması taraftarıyım çünkü daha hassas oluyoruz.
Bu konuda Anneme babama ne kadar dua etsem az.
Lisede Anadolu lisesinde okudum. Zor ikna ettim ama oldu :)

Fakat pilot okullar varmış onlarda çok iyi eğitim veriyorlar öğretmenler seçkin ve sınıflar kalabalık değil.

Pilot okul araştırması yapıp yakın bölgeye taşınabilirsiniz.

Eğer bulamazsanız da size tavsiyem elit bir muhite evladınızı taşınıp oradaki devlet okuluna yollamanız.

valla hıc kafayı yemeyın...cocukgun okuma ıstegı azmı varsa gerisi teferruat...devlet okulu okuyupta guzel yerlerı kazanan yokmu doluu...bir cok ozel okulda kusura bakmasın adı var...onlarda cocukta birşey varsa ılgılenıyor yoksa ordada yok...oglumun ılkokul ve ortookulda arkadası hıc basarılı degildi...ama hıc...ozel lıseye verdiler ..takdır aldı..yanlıs anlamayın bu cocuk birdenmı takdırlık oldu..annesı bile notları yuksek verıyorlar felan dedi...eee bu cocuk yapıyorum edıyorum havasına girip unuversitede ne yapacak...devlet okulundan sasmadım..memnunumda.

X