- 17 Mayıs 2010
- 4.224
- 14.070
-
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
Egitmciler aslinda biliyorlar ki egitim kalitesine geldigimizde onemli olan ilkokul. Esas ortaokulda gerek gormuyorum ben ozel okula. Cocuk zaten kendi basinin caresine bakacak yasa gelmis oluyor guvenlik ve temizlik acisindan. Ogrendikleriyle de iyi bir temel olusturduysa ilkokulda tamamdir diye dusunuyorumAynen sizin gibi dusunuyorum onceligim guvenlik benim...devlet okullarin kapisinda bi guvenlik yok....
Benim kizimin 1.5 senesi var bende simdiden ozel okul arastirmalarina basladim...
Ablam ,enistem egitimci ve ne gerek var ilkokul 4. Sinifa kadar devlet okuluna gitsin diyorlar..anlatamiyorum onlara egitimden once guvenlik onemli...
Onlarin cocuklari yaninda ayni okuldalar gozlerinin onunde bende olsam ozaman kizimi bulundugum okula veriririm zatennnnn..
İzninle yav he he demek istiyorum esineAh dark benim kocaya anlatamıyorum bunu.
Oldum olası karşı özel okula.
Inadini kirmam lazim
iyi lise kazanmıyorlar artık. yüzde onluk kesim sınavlara girecek. geri kalan evinin yanındaki liseye gidecekOrtaokul önemli değil diyenler olmuş. Tam tersi. Çocuğun iyi bir liseyi kazanabilmesi için çok önemli.
Yüzde onluk dilimde olmak önemli zaten. Yarış hiç bitmez ki. Şu anda eski sisteme dönüldü. Sınavla gidilen okulların başarısı çok yüksek olacak. Bizim zamanımızda da böyleydi.iyi lise kazanmıyorlar artık. yüzde onluk kesim sınavlara girecek. geri kalan evinin yanındaki liseye gidecek
yok eski sistemde her çocuk sınava giriyordu. şimdi sistemi tam anlamadım belli yüzdedekiler girecekmiş. sınavla girilecek okullar listesine baktım çok az okul var. bazı ilçelerde okul yok. bizim zamanımızda anadolu liseleri vardı birkaç tane. kazanamayan yine direk adrese dayalı yapmıyordu. Süper liseler vardı. karne notu yüksek olanlar oraya gidiyordu. en en en sona kalanlar adrese dayalı gidiyorduYüzde onluk dilimde olmak önemli zaten. Yarış hiç bitmez ki. Şu anda eski sisteme dönüldü. Sınavla gidilen okulların başarısı çok yüksek olacak. Bizim zamanımızda da böyleydi.
Diğer okullar adrese dayalı kayıt alacak.
Yani yine de sizin anlattıklarınızla da aynı sonuç çıkıyor. Sınavla girilen okulların sayısı azaldı. Öğrenci profilinden dolayı bu okulların kalitesi yüksek olacak. Dolayısıyla ortaokul da ilkokul kadar önemli.yok eski sistemde her çocuk sınava giriyordu. şimdi sistemi tam anlamadım belli yüzdedekiler girecekmiş. sınavla girilecek okullar listesine baktım çok az okul var. bazı ilçelerde okul yok. bizim zamanımızda anadolu liseleri vardı birkaç tane. kazanamayan yine direk adrese dayalı yapmıyordu. Süper liseler vardı. karne notu yüksek olanlar oraya gidiyordu. en en en sona kalanlar adrese dayalı gidiyordu
Hiç uzatmadan konuya gireyim.
4.sınıfa giden bir çocuğum var. Bu sene mezun inşallah.
Şimdiden okul arayışına düştüm ama inanin okul bulmakta zorlanıyorum, hem de çok.
Eğitim konusunda olumlu yorum aldığım okullar kızım servisle gitse en az 1 saat uzaklıkta !
Evimi taşımak istiyorum ama bu sefer de eşimin is yerine o kadar ters istikamette oluyor ki.
Özel okullarla görüşme sağladık bugün.
Biri malum d... Koleji diğeri de u... Koleji adında iki yer ama anlatilan şeyler bana o kadar havayi geldi ki.
Ne bileyim içime sinmedi sanki.
Kazandığı bursu düşünce önüme koydukları fiyattan bir kuruş fazla ödeme almadan seneyi tamamlayacagimizi söylediler ama arkadaşım kazin ayağı öyle değil diyor :)
Eşim özel okula karşı.
Bense kafayı yiyeceğim.
Ümraniye'de okul gezmekten tabanlarim çürüdü!
Gerekirse taşının eşiniz baba olarak fedakarlık etsin bu kadar basitHiç uzatmadan konuya gireyim.
4.sınıfa giden bir çocuğum var. Bu sene mezun inşallah.
Şimdiden okul arayışına düştüm ama inanin okul bulmakta zorlanıyorum, hem de çok.
Eğitim konusunda olumlu yorum aldığım okullar kızım servisle gitse en az 1 saat uzaklıkta !
Evimi taşımak istiyorum ama bu sefer de eşimin is yerine o kadar ters istikamette oluyor ki.
Özel okullarla görüşme sağladık bugün.
Biri malum d... Koleji diğeri de u... Koleji adında iki yer ama anlatilan şeyler bana o kadar havayi geldi ki.
Ne bileyim içime sinmedi sanki.
Kazandığı bursu düşünce önüme koydukları fiyattan bir kuruş fazla ödeme almadan seneyi tamamlayacagimizi söylediler ama arkadaşım kazin ayağı öyle değil diyor :)
Eşim özel okula karşı.
Bense kafayı yiyeceğim.
Ümraniye'de okul gezmekten tabanlarim çürüdü!
Bizim yaşadığımız şehirde de en iyisi o.B..... koleji iyi diye biliyorum arastırdınız mı