Özel okul, devlet okulu derken ben kafayı yiyeceğim.

Okul değil öğretmen araştırın. Öğretmeni iyiyse devlet-çzel ne farkeder.
Özel okullardaki öğretmenler büyük baskı altında zaten.
Hem az ücret alıyorlar hem de üstlerinden baskı görüyorlar, hem de şımarık öğrenciler ve velilerden kafayı yemek üzereler.
Ama devlet okulunda öğretmen dan dan dan her sorunu söyler kontrol ondadır Çocuk üzerinde gerekli otoriteyi sağlar ve şımarık mazeretlere izin vermez.
Ben özel okul öğretmenine' sen benim çocuğuma nasıl ödev yapmadı diye kızarsın lan' diye çemkiren veli gördüm.

Neresinden baksan aslında çocuğun okul dışında kendini nasıl geliştirdiği ile alakalı.
Eğer çocuğu merak duygusunu iyi doyuruyor, çevresine duyarlı, okumayı seven, sorgulama yeteneği gelişmiş, muhakeme yeteneği sağlam yetiştirirseniz köy okulunda bile başarı sağlar.

İyi devlet okulları da var özel okul standartlarına yakın ama bende devlette öğretmen olmama rağmen çocuğu mu ortaokulda özele vereceğim.

Kardeşim istanbul Fatih’te ara sokakta hiç başarısı olmayan bir ilk okul dan sonra aynı şekilde orta okuldan mezun olup Anadolu lisesini kaZandı dersanelerin kapatılmasıyla son senesinde özel okul olan gene aynı dersaneye yazdırdık kardeşimi proje sınıfına koydular çnkü zaten başarılı bir çocuk tu diğer öğrencilerle ilgilenmiyorlar bile bunların sınıf 6 kişiydi kardeşim diş hekimliğini yetecek puan aldı ama mühendislik istediği için bahçe... üni yüzde yüz burslu olarak kazandı demem o ki devlet okulu yada özel okul fark etmez çocuğun içinde olacak dayımda eşi de çalıştığı için çocukları ilk okuldan beri özel okula yolluyorlar kuzenimiz liseye geçti geçen çarpım tablosunu sordum bilemedi dayım sırf kendi aklı kalmasın çocuğa okulda yemek versinler akşama kadar okulda tutsunlar diye yıllardır onca parayı boşa döküyor o parayla bireysel emeklilik hesabı açsa daha iyi ilerde çocuk üniversite kazanamazsa en azından sermaye olur bir iş kurar bence mantıklı düşünmek lazım çocuğunuzun durumuna göre karar verin ama ilk okul öğretmeni çok önemli iyi araştırın

Sınıf ogretmeniniz den fikir alsanız. Mesela burda bir tanıdığım çocuğunu özel okula yolluyor çok çok.memnun. ogrendimki ogretmenimizin çocuğu da aynı okula gidiyor ve ogretmenimiz alıp devlet okuluna vericem diyor. Eksiklikleri anlattı ki diğer aile bunların farkında bile değil.

Sadece bazı semtlerde plot okullar var onlar hep1 adım onde ilerliyor. Koleje girdikten sonra tıpkı arkadaşınızın dediği gibi kazın ayağı öyle değil. Ama koleje vereceğiniz para ile özel ders aldırsanız çok daha faydalı oluyor ki bir tanıdığım bu yolu seçti. Eksikliği olan dersler için özel ders aldırdı kızına ve kızı çok iyi puanla liseye yerleşti.

İlk dediğiniz yerden memnun kalan öğretmen arkadaşım hiç olmadı.
İkinci söylediğiniz yeri Bahçeşehir satın aldı, eğitim kalitesi iyi ancak bir oturmamışlık var. Örneğin bursluluk sınavında bırakın velilere ikramda bulunmayı sınava giren çocuklara ne su ne kalem vermişler :) Bunlar küçük ayrıntılar ancak, küçük ayrıntılar büyük ipuçları veriyor.
Özel okullara karşı olan eşinize; devlet okullarında görev yapan öğretmenlerin çocuklarını özel okula gönderdiğini söyleyin.
Ümraniye çevresinde fiziksel koşulları kötü olsa da eğitim kalitesi yüksek olan, denklik diploması veren Gökkuşağı kolejini tavsiye ederim. Ataşehir kampüsü fiziksel koşulları nedeniyle yüksek fiyatlı ama Ümraniye kampüsünün fiyatı uygun.

Led_BiR_Vele_DisTiri neye karar verdiniz?biz de ilkokul için araştırma içindeyiz.biz de Ümraniye Şerifali de oturuyoruz .Ataşehir'de hasan akan düşünüyoruz veya d.koleji . Bir fikrin var mı hasan akan ile ilgili?
Bu arada Ataşehir'de emlak konut ortaokuluna herkes çok iyi diyor.bilgine:)

Kıyamam sana benim gibi kafayı siyirmis durumdasin.
Hasan Akan'i bilmiyorum ama emlak konut iyi fakat mevcut çok kalabalık dendi.
TEB Ataşehir için olumlu yorumlar aldım.
Ata ortaokulu var ama çocuğunuz sanırım daha ufak.

Doğa Koleji icin Atakent kampüsünde çocukları okuyan bir kaç veliye bilgi almak icin gittiğimde sorular sordum hepsi de çok memmunuz demişlerdi.
Oraya da gidip bakın isterseniz.
Hatta çocuğu okuyan veliler en iyi cevabı verenler olacaktır.

Teşekkür ederim:)bu cumartesi tüm.gunumuzu okul gezmeye ayiricax bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…