Hayır canım oluyor tabı kı.
Karne verıldı altında altığı notların olduğu bır a4 cızelge verdıldı.
Ama karne herkesın cok ıyı degıldı, ıyı de vardı, gelıstırılmelıde vardı. 1.sınıftan beri
O yüzden uzulen ağlayanlar hep oldu.
Bu sene tamamen not sıstemıne donduk , bakalım bu sene nasıl olacak
Bırde ben o zıncır okullara veremem yanı senede 40 bın lıra fılan , hem ıkıncı bır çocuğuma bu olağanı sağlayamamak var hemde 4 sene bunun devamı nasıl olacak
Bırde ozel ortaokula gıdenler ılla lıseyı ozelde mı devam edecek. Ben bunu hıc ıstemıyorum
Sen böyle yazınca ıyıce karıştım cunku sız bırebır yasıyorsunuz.
Aylık ne kadar oduyorsunuz?
Gondermeyı dusundugum 2 okul var bu durumda. Onlarında bır kac tane subesı var ama adı oyle duyulanlardan fılan degıl. Sadece bızım bölgede yayılmış yenı okullar dusununce 4-5 senelik.özele giden genelde özele devam ediyor
şunun için belirli bir düzen oluypr sen de alışıyorsun çocuk da
maddiyatın da aynı standartta ise devamı geliyor
tabii ekonomisi çöken alıyor da olağan şartlar devam edince lisede de özel okula devam ediliyor
bizim okul bu sene 22 civarında servis hariç
servisle birlikte 23-24 olan okullar çokça var mesela
eski öğrenciye indirimi kardeş indirimi vs
İstanbul da okul seçmek zor
zira zincir seçmesen de tek okula da ne kadar güveneceksin ya yarın kapanırsa İstanbul şartlarında köklü okul bulmak lazım o da maliyetli
Her ilde ilçede fiyatlar biraz değişiyor, ben küçük bir ilçedeyim geçen sene saati 50 TL den verdim bu sene 60 TL den vericem başlarsam. Ama arkadaşlarımdan saati 75e hatta 100 e veren de var.Merhaba kızlar.
Umarım konum taşınmaz .
Gecen sene yeni doğum yapmıştım , ilk cocugumda 3. sınıfa gıdıyordu. Bu zamana kadar hep ona ben destek oldum , anlamadığı yerleri anlatıyordum , vaktım vardı.
Ama doğumdan sonra aile yardımı almama rağmen , bir türlü eski düzeni kuramadık. Derken ailemde yıl ortasında başka şehire gidince işin içiden iyice çıkamadım.
Kısa kesiyorum 2.dönem 4.sınıf hazırlığı olarak sınavlara not verildi, karneye işlenmedi.
İlk matematik sınavından 55 alınca hemen özel öğretmen arayışına girdim.
Yakın aile dostumuzun , yakın arkadaşı oğlumla aynı okulda aynı senede farklı sube ogretmenı bırıyle tanıştırıldık.
Ben cok ısrarcı oldum, destek olamıyorum geri kalıyor diye, öğretmen ise yarım donem (mart ayı) özel ders versemde verim alamayabilirler. Belki geçmiş konulardan eksiği var diye gelmek istemedi açıkçası. Mahcup olurum , içime sığmaz dedi.
Ben cok ısrarcı olduğum ıcın ucretsız geleyim destek olayım, madem aile çok zor durumda kalıyor dedı. Bız bu konuşmaları hıc yuzyuze yapmadık, aracı aıle dostumuz yaptı.
Bunları anlatıyorum onemlı. Daha sonra ozel dersler başladı haftada 1 gun 100 lıra verdik.
Yazın ailesyle ile 2-3 kere bır araya geldik. Karısı, kayınvalıdesı, kayınpederı tanıştık ve bırbırımızı cok sevdık.
Bu sene ıcınde haftada 2 gun yaparız dıye konuştuk. Ama bana sızınle para konusuna gırmeyecegım dedıgı ıcın ben gecen senekı fiyattan devam ettım . Suanda haftada 2 gun 1.30 saat bazen 1.45 dk bazen 1.20 dk kalıyor. Ayda 800 lıra verıyorum.
Ama gecen sene kı ıle aynı fıyatı verdıgım ıcınde bır yandan az mı verıyorum dıyorum , ayıp edıyor olmak ıstemıyorum.
Ilkokul ogretmenı bu sene 4. sınıfları okutuyor, bızde 4.sınıfız. Ne dıyorsunuz , 2.dönem zam yapmalı mıyım? Ne kadar yapılabılır.
Suanda turkce ve matematık ıcın geliyor. Gerı kalan derslerde ben takvıye yapıyorum gerek oldukça.
Gondermeyı dusundugum 2 okul var bu durumda. Onlarında bır kac tane subesı var ama adı oyle duyulanlardan fılan degıl. Sadece bızım bölgede yayılmış yenı okullar dusununce 4-5 senelik.
Bırde maddıyat hep aynı gıtmezse o cocugu alıp ortaokulda bıle devlete verirsek yasayacagı bocalama da benı dusunduruyor . Lısede aynı sekılde.
Bızım ısyerınde ozel unı mezunları son tercıh oluyor mesela , bunlar hep dusunduruyor benı .
Bızımde gonderebılecegımız ücretler senınkıne benzer.
Senın kı 3. sınıf bu sene dımı ? Baska çocuk varmıydı sende ben senı hep goha ıle karıstırıyorum
Aynen öyle. Sabah kalkışımız 7:45 akşam eve giriş 5:15.her hafta ozel ders 2 saat dersane varsi benim zamanimda bir de o. biz kucukken oyle spor vs ders aksatir diye cok yollamak istemezlerdi ama ben aglaya aglaya halkoyunlarina gitmistim. ne oldu o zaman anadolu lisesi vardi kazandim. unv kazandim. siradan devlet memuru oldum. bu cocuklardan sadece birkaci biyerlere ceo olacak. dr olsa bile ki inanin bu ulkede cocugumun dr olmasini istemem belli miktar bir maasa calisacak ama mutlukuk hep soru isareti kalacak. mutlu olsunlar. elbetteki oyivyerlerde calissinlar iyivyerlerde okusunlar ama bunu mutsuz yorgun yapmasinlar....
Bızım salı carsamba ogretmen geliyor. ogretmen gelene kadar sadece yemek yıyıp, dınlenmesını ıstıyor. O gıttıkten sonrada çuval gıbı oluyor çocuk. Odevlerını aksam yapıyor.Aynen öyle. Sabah kalkışımız 7:45 akşam eve giriş 5:15.
Bazen hadi diyorum kafam durdu anne kafam durdu biraz nefes alayım diyo zilli :)
Tekvandoya verdik bakalım çok hevesli şimdilik. Matematiği çok iyi geliştirsin istedim Pratik matematik dedim kesinlikle hayır dedi verdik spora bakalım :)
Oglum 8 yasinda. Yuzmedersi aliyor ingilizce ogreniyor ve futbola gidiyor.Bızım salı carsamba ogretmen geliyor. ogretmen gelene kadar sadece yemek yıyıp, dınlenmesını ıstıyor. O gıttıkten sonrada çuval gıbı oluyor çocuk. Odevlerını aksam yapıyor.
Cuma gunlerı okuldan gelıp, yemek yıyıp bılım sanat egıtımıne gıdıyor. Aksam ustu geliyor okuldan.
Cumrtesı ve pazar sabahtan futbol, Salı gunu okul saatınden 2 saat alınıp basketbola gıdıyor.okulda 4 ders goruyor yanı o gun.
Cumartesı aksam ustu ıngılızceye gıdıyor.
Bos vakıt tamamen pazar sadece.
9 yasında benım kı de. 1350 lıra oduyorum bunlar ıcın. Tabı bunlar ıcın gunun yarısını dısarda gecırıyor, yemegı yolu vs hıc katmıyorum hesaba.Oglum 8 yasinda. Yuzmedersi aliyor ingilizce ogreniyor ve futbola gidiyor.
Tum bunlarin bize maliyeti, tek ebeveynin kazancinin 4te 1i bile degil.
Siz bu aktiviteler icin ne kadar oduyorsunuz aylik toplam?
Sizin oglan bizimkinden de yogunmus :)
Bazen uzuluyorum cocuklara pestil gibi oluyolar aksama, bizden daha yogunlar bu yasta :)
Allah yardimcimiz olsun.
Ayy okurken bile kafam karıştı yazık :)Bızım salı carsamba ogretmen geliyor. ogretmen gelene kadar sadece yemek yıyıp, dınlenmesını ıstıyor. O gıttıkten sonrada çuval gıbı oluyor çocuk. Odevlerını aksam yapıyor.
Cuma gunlerı okuldan gelıp, yemek yıyıp bılım sanat egıtımıne gıdıyor. Aksam ustu geliyor okuldan.
Cumrtesı ve pazar sabahtan futbol, Salı gunu okul saatınden 2 saat alınıp basketbola gıdıyor.okulda 4 ders goruyor yanı o gun.
Cumartesı aksam ustu ıngılızceye gıdıyor.
Bos vakıt tamamen pazar sadece.
Afferim ona sinavlari kazandi demek.9 yasında benım kı de. 1350 lıra oduyorum bunlar ıcın. Tabı bunlar ıcın gunun yarısını dısarda gecırıyor, yemegı yolu vs hıc katmıyorum hesaba.
Ama bılım sanat merkezı ve basketbol ucretsız . Onlar ıcın acılan sınavları kazandı o yüzden devlet karşılıyor onları .
Ama ben futbola gıtmesını ıstemıyorum aslında yorulduğu ve havalar soğuduğu ıcın ama o cok ıstıyor.
Bırde bılım sanat merkezıde onun gelısımı ıcın yararlı olacak dıye gıdıyor.
Baya yoğun gerçekten program.
Ben Matematik ve Türkçe için ayrı ayrı öğretmen alıyorum her ikiside haftada 1 gün 2 saatlik tekrar yaptırıyor.(geçtiği konuların tekrarı) 300er den 600 tl ödüyorum haftalık. Bence sizin ödediğiniz fiyat çok uygun ama şehirden şehire değişirMerhaba kızlar.
Umarım konum taşınmaz .
Gecen sene yeni doğum yapmıştım , ilk cocugumda 3. sınıfa gıdıyordu. Bu zamana kadar hep ona ben destek oldum , anlamadığı yerleri anlatıyordum , vaktım vardı.
Ama doğumdan sonra aile yardımı almama rağmen , bir türlü eski düzeni kuramadık. Derken ailemde yıl ortasında başka şehire gidince işin içiden iyice çıkamadım.
Kısa kesiyorum 2.dönem 4.sınıf hazırlığı olarak sınavlara not verildi, karneye işlenmedi.
İlk matematik sınavından 55 alınca hemen özel öğretmen arayışına girdim.
Yakın aile dostumuzun , yakın arkadaşı oğlumla aynı okulda aynı senede farklı sube ogretmenı bırıyle tanıştırıldık.
Ben cok ısrarcı oldum, destek olamıyorum geri kalıyor diye, öğretmen ise yarım donem (mart ayı) özel ders versemde verim alamayabilirler. Belki geçmiş konulardan eksiği var diye gelmek istemedi açıkçası. Mahcup olurum , içime sığmaz dedi.
Ben cok ısrarcı olduğum ıcın ucretsız geleyim destek olayım, madem aile çok zor durumda kalıyor dedı. Bız bu konuşmaları hıc yuzyuze yapmadık, aracı aıle dostumuz yaptı.
Bunları anlatıyorum onemlı. Daha sonra ozel dersler başladı haftada 1 gun 100 lıra verdik.
Yazın ailesyle ile 2-3 kere bır araya geldik. Karısı, kayınvalıdesı, kayınpederı tanıştık ve bırbırımızı cok sevdık.
Bu sene ıcınde haftada 2 gun yaparız dıye konuştuk. Ama bana sızınle para konusuna gırmeyecegım dedıgı ıcın ben gecen senekı fiyattan devam ettım . Suanda haftada 2 gun 1.30 saat bazen 1.45 dk bazen 1.20 dk kalıyor. Ayda 800 lıra verıyorum.
Ama gecen sene kı ıle aynı fıyatı verdıgım ıcınde bır yandan az mı verıyorum dıyorum , ayıp edıyor olmak ıstemıyorum.
Ilkokul ogretmenı bu sene 4. sınıfları okutuyor, bızde 4.sınıfız. Ne dıyorsunuz , 2.dönem zam yapmalı mıyım? Ne kadar yapılabılır.
Suanda turkce ve matematık ıcın geliyor. Gerı kalan derslerde ben takvıye yapıyorum gerek oldukça.
Evet doğru hatırlıyorsunuz, bir sürü hakaret edip herkesi sinir etmişti. Kendisi öğretmenlerden nefret eden çoooook önemli biri.Siz ogretmenlerle ilgili bir konu vardi ve orda ogretmenlerle ilgili hic hos olmayan fikirleriniz vardi o kisi misiniz?yanlis hatirliyor olabilirim tabi
İnşallah canım butun çocuklarımızın ınsallah.Afferim ona sinavlari kazandi demek.
Darisi benim kuzuma ins
Bilin-sanat ve basketbola gitmesi cok guzel canim. Hem de ucretsizmis.
Kendisi cok yoruldum istemiyorum artik vs sizlanmadikca devam etsin :)
Yolu acik olsun pasanin :)
Evet doğru hatırlıyorsunuz, bir sürü hakaret edip herkesi sinir etmişti. Kendisi öğretmenlerden nefret eden çoooook önemli biri.
İyide ben hesaplanamaz demedim ki, matematik başarısı yüzde yirmi değil ondan bahsediyorum asıl siz beni anlamamışsınız:) ve estağfirullah ben sizi eleştirmedim öğretmen olunca doğrusunu öğretme istegi içine işliyor insanın, dogrusunu öğrenin ki başka yerde yüzünüz kızarmasın:) genel bir yorum yaptım sadece:)Bence de bilginiz yoksa fikriniz de olmasın beni eleştirmektense açın Türkiye’nin fen, matematik, ingilizce alanındaki dünya sıralamalarına bakın boş yapmayalım.Bir test elli soru üzerinden olsa da bu değer yüzlük persentile çevrilip yüz üzerinden bir sonuç da elde edilebilir değil mi..İşte matematiğin önemini bir kez daha anladık ve seviyeyi tabii
İyide ben hesaplanamaz demedim ki, matematik başarısı yüzde yirmi değil ondan bahsediyorum asıl siz beni anlamamışsınız:) ve estağfirullah ben sizi eleştirmedim öğretmen olunca doğrusunu öğretme istegi içine işliyor insanın, dogrusunu öğrenin ki başka yerde yüzünüz kızarmasın:) genel bir yorum yaptım sadece:)
hepsine hakimim bahsettiklerinizin, 11 yıllık sayısal branş öğretmeniyim ve yorumunuzdaki öğretmen nefretini farkedebilecek kadar Türkçem var zaten o kadarını bilmeden atanabilmek pek mümkün olmuyor.
Her meslekte olduğu gibi eğitim camiasında da çürük elmalar var, tıpkı her doktorun mükemmel, her muhasebecinin dürüst, her avukatın cevval olmadığı gibi. “Tüm öğretmenler” dediğimiz zaman üstüme alınmam çok doğal çünkü inanın karşılığını bu dünyada alamayacak kadar işini özveriyle yapan çok meslektaşımı tanıdım. Kendimden önce onlara bu hakaret.
Yapmayın bunu, yazik gerçekten. Dünya üzerinde nefreti hakeden bir çok şey var negatif enerjinizi onlara harcayın. İyilik, pozitif enerji bulaşıcı. Biz iyi oldukça güzelleşecek dünya, inanın buna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?