- 22 Aralık 2019
- 343
- 336
-
- Konu Sahibi Beybilibili
Özel günlere önem vermemek demek genellemektir. Ama sadece benimle ilgili olanlara önem vermiyor gibime geliyor. Çünkü ailesi için böyle bişey söz konusu değil annesi örneğini o yüzden verdimDeğerinizi hediyeyle ölçmeyin bence. Size hediye aldığında mı anlıyorsunuz size verdiği değeri? Annesiyle de kendinizi kıyaslamayın derim siz 8 senedir hayatındasınız annesiyse doğduğundan beri. Özel günlere önem vermeyen bir insan olarak ben eşinizi anlayabiliyorum, siz de kendi açınızdan haklısınız sizi de anlıyorum ama eşiniz bu yani. Artık kabullenseniz mi 8 sene olmuş?
Eşiniz sadece size Japonca konuşmasaydı aynı örnek olurdu. Burada benim anlattığım beni es geçiyor onun dışında herkes doğum gününde hatırlanıyor. Bunu da evlendikten sonra öğrendimEşim Japonca bilmiyor. Ve ben de buraya eşim Japonca konuşmuyor =(( diye konu açıyorum.
Evlenmeden önce 5 yıl kutlamamış. Siz de bunu kabullenerek evlenmişsiniz. Verdiğim örnekle aynı mantık. Diyecek bir şey bulamadım
Evet başkalarının özel gününe önem veriyor ama beni savsaklıyorsa bozulurum.Özel günlere önem vermemek demek genellemektir. Ama sadece benimle ilgili olanlara önem vermiyor gibime geliyor. Çünkü ailesi için böyle bişey söz konusu değil annesi örneğini o yüzden verdim
Su an ben de aynı durumdayım. Ama ben herkese böyle sanıyordum. Aynı evde yaşamaya başlayınca anladımCanım çok üzgünüm ama asla değişmeyecek. Keşke bunu bile bile evlenmeyi daha çok düşünseydin çünkü değiştiririm deyip ilerde daha büyük sıkıntılar yaşamak daha üzücü. Benim eşimde asla özel gün bilmez kutlamaz, bana göre değil der... yapmadığım etmediğim kalmadı, küstüm, kavga ettim,değişmedi. Şimdi bende kutlamıyorum çünkü o beni değiştirdi ,Içimden de gelmiyo zaten artık. Bir atasözü var ya; ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin...
Özel günlere önem vermemek demek genellemektir. Ama sadece benimle ilgili olanlara önem vermiyor gibime geliyor. Çünkü ailesi için böyle bişey söz konusu değil annesi örneğini o yüzden verdim
Örnek olmamış. Eşiniz japonca konuşabiliyor ama sadece sizinle japonla konuşmuyor. Herkesle şakır şakır japonca konuşabiliyor, size gelince dili tutuluyor.Eşim Japonca bilmiyor. Ve ben de buraya eşim Japonca konuşmuyor =(( diye konu açıyorum.
Evlenmeden önce 5 yıl kutlamamış. Siz de bunu kabullenerek evlenmişsiniz. Verdiğim örnekle aynı mantık. Diyecek bir şey bulamadım
Ama anne ye gelince biliyor kutlamayı. İşine geldiği gibi bir adamMerhaba hanımlar,
Öncelikle biraz uzatmış olabilirim vakit ayırıp okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Eşimle üniversitede tanıştık 8 yıldır birlikteyiz. 3 yıl flört 2 yıl nişanlı kalma ve 3 yıldır da evliyiz. Bu 8 yıl boyunca hiç bir özel günümü kutlamadı. Buna doğum günleri de dahil. Doğum günüm için konuşuyorum İlk yıl bilmiyordum dedi. 2. Yıl unuttu 3. Yıl yine unuttu. 4. Yıl SMS ile geçiştirdi. Şimdi sen ne yaptın diye soranlar olacaktır. İlk 2 yılda harçlıklarımdan biriktirdiklerimle mutlu edecek ihtiyacı olan hediyeler aldım. Yanında olamadığım dönemlerde bulunduğu şehirdeki pastanelerle görüşüp gece tam 12 de evine pastalar gönderdim. Bunlar bahse konu olacak seyler değil ama aynı şeyi o bana yapsaydı gece 12 de kapıma pasta gelseydi mutlu olurdum sanırım.
Neyse yıllar böyle geçti evlendik aynı şekilde devam etti herşey. Hal böyle olunca ben de sürpriz yapmayı vs bıraktım. Evlilik yıldönümümüzü unuttu yine doğum günümü unuttu. Sonraki yıl hep özel günlere iş seyahatleri denk geldi nedense. Hep bozuldum bu duruma ilk zamanlar belli etmesem de son zamanlarda bozulduğumu belli ettim. Fakat o zaman da bana “ özel günleri aklımda tutamıyorum. Ben böyle seyleri önemsemiyorum “ dedi. Ama her yıl annesini babasını kardeşini akrabasını doğum günlerinde aradı. Şimdi bir kısım da diyecek ki o zaman sen de önceden haber ver:) inanın onu da yaptım doğum yapmadan önce. Doğum için senden bir hediye istiyorum ilerde kızıma/gelinime her neyse hatıra kalmasını istiyorum dedim. Fakat bırakın hediyeyi yoldan çiçek bile koparıp getirmedi. Parası yoktur diyenler olacaktır. Fakat öyle bir durum söz konusu değildi. Hatta her ay birikim yapıyorduk kazancımızın bi kısmını.
şimdi ben düne kadar artık bu mevzuları kendi içimde kapatmıştım. Fakaaat dün akşam geldi ayın 29 unda annemin doğum günü, yarın gidip ona bot alalım olur mu dedi. Önce tamam dedim. Sonra dayanamayıp “sen doğum günlerinde hediye mi alıyordun” diyiverdim. O da geveledi” yok onun için değil alalım yarın verelim farketmez bekletmenin anlamı yok “ gibi şeyler söyledi. İçten içe yine üzüldüm.
bu duruma aşırı takmış durumdayım. Kendimi değersiz hissediyorum. İşin özü hediye/hediyeleşmek falan değil. Hatırlanmak istiyorum. Evet böyle seyler bunun ispatı değil fakat ne çıkar yani karşıdakini mutlu etse böyle şeylerle? Sizler ne düşünüyorsunuz?