2 çocuğunu da “normal” doğumla kucağına alan biri olarak söylüyorum ki, bu normal/doğal doğum olayı artık son dönemlerde bir sektöre dönüştü. ebesi, doktoru, doğum psikoloğu, emzirme danışma, hastanesiydi derken deli paralar dönüyor. e doğal olarak da sürekli propagandası yapılıyor bu işin. evet her şey yolundaysa çoğu kadın doğal bir doğum gerçekleştirmek ister ama işler istenildiği gibi gitmediğinde de dünyanın sonu değil. önemli olan, sizin ve bebeğinizin o odadan sağ sağlim çıkmanız. inanın gerisinin hiç bir önemi yok. Açıkçası ben sizi yeni doğum yaptı zannettim ama 4 yıl önce yaptığınızı gördüm ve şaşırdım biraz. takıntı haline getirmişsiniz bu konuyu. Yardım almayı düşünebilirsiniz. Ayrıca bırakın başkalarının mutluluğuyla ilgilenmeyin. Allah aşkına doğdu bitti, öyle ya da böyle ne önemi var artık. Çocuklarını büyütmüş bir anne olarak söylüyorum, onları hangi şekilde dünyaya getirdiğim değil onlara verdiğim sevgi, gösterdiğim ilgi, zor anlardaki tahammülüm aramızdaki bağı güçlendiriyor. emzirmek evet, güzel bir bağ kurma şekli anne-bebek arasında. ama bu demek değil ki emziremeyenlerin çocuğuyla bağı olmayacak. bol bol kucağınıza alıp sarıp sarmalamadınız mı yavrunuzu? emzirip de kucağa alışmasın diye hemen bi yere yatırmaktan daha fazla bağ kurulduğuna eminim bu şekilde. Demem o ki, doğum da emzirme de sadece bir araç. Önemli olan sizin verdikleriniz. Ama bunun için sağlam bir kafa ve sağlıklı bir ruh haline sahip olmanız gerekiyor öncelikle. Alabiliyorsanız destek alın. Kitaplar okuyun. Çocuk gelişimcileri, pedagogları takip edin. Ana odaklanın. Geçmişe takılı kalırsanız bir gün bu günleriniz için de ah edersiniz. Bugünlerinizde yapamadıklarınızı başkalarının yaptığını görünce ben neden böyle olamadım dememek için silkelenin ve kendinize gelin. Siz o çocuğun annesisiniz. Ona bu dünyada sizden daha yakın hiç kimse yok. Bunu sakın unutmayın.