- 4 Aralık 2015
- 9.846
- 23.279
-
- Konu Sahibi Jane Bennet
cocugum engelli degil diye cok rahat asan kesen anneler; birinci olmaz ikinci olur, sizinki olmaz, cocugunuzunki olur, artik cok yakin bu durum herkese.
burada annenin elestirilecek bir yani yok.
ogretmenin isyan etmesi de normal, ama isyan edecegi kisi annesi degil, muduru olmali.
bu cocuk bu sekilde dogmayi secmedi, ailesi engelli cocuk dogurmayi secmedi. sizin cocugunuzun egitim hakki varsa, o cocugun da var.
sorun egitim sisteminde bunu degistirmek icin adim atacaginiza aileleri ve cocuklarini izole etmeye kafayi takmissiniz.
engelli bireyler sadece ailelerinin degil butun toplumun sorumlulugu altindadir.
cocugum engelli degil diye cok rahat asan kesen anneler; birinci olmaz ikinci olur, sizinki olmaz, cocugunuzunki olur, artik cok yakin bu durum herkese.
burada annenin elestirilecek bir yani yok.
ogretmenin isyan etmesi de normal, ama isyan edecegi kisi annesi degil, muduru olmali.
bu cocuk bu sekilde dogmayi secmedi, ailesi engelli cocuk dogurmayi secmedi. sizin cocugunuzun egitim hakki varsa, o cocugun da var.
sorun egitim sisteminde bunu degistirmek icin adim atacaginiza aileleri ve cocuklarini izole etmeye kafayi takmissiniz.
engelli bireyler sadece ailelerinin degil butun toplumun sorumlulugu altindadir.
duyar kasmak değil,yasamayan bılmez.Yiğenımın sınıfında 2 yasında Türkce bılmeyen yabancı bi çocuk vardı.Cocuk derdını anlatamadığı ıcın agresifti.Bıgun yiğenım eve bi geldı boyunlurını yoluk ıcınde,hep tırnaklamış.Kamera keyıtlerı falan izlendi dedk çocuk işte,bızımkı sınf değistırdi sorun cözuldu.Aynı çocuk gittiği sınıfta tahta oyuncuğı arkadaşına atmış,cocuğun kası yarılmış,Allah korusun gözü cıkabılırdı.Bunlur hep kasla göz arasında olmuş olylar.Sizin çocuğunuz eve kası yarık gelse aynı yorumu yapabılır mısınz?Siz yazınızda “Ben istemiyordum ama mecbur kabul ettim” diyorsunuz ya ordan belli çocuğa karşı ne denli önyargılı olduğunuz. Özel çocuklar da bu hayatın bir parçası ve kaynaştırma öğrencisi olarak alınmaya hakları var. Öğretmen bile çocuğu istemezse diğer öğrencilere neyi anlatacak ki onlar da durumu idrak edip ona göre davransınlar ? Sizin göreviniz o çocuğa da ilgi göstermek ve onun nezdinde diğer çocuklara da özel insanlara nasıl davranmamız, onları dışlamamamız gerektiğini anlatmak. Sanıyorum anne sizden ve diğer velilerden bunu göremeyince agresifleşmiş. Kendinizi onun yerine koyarak düşünmeye çalışın lütfen. Ne zaman onların da bizim kadar yaşamaya hakkı olduğunu gerçek anlamda idrak edebilicez acabaLafa gelince herkes duyarlı, duyar kasan mesajlar gırla paylaşılır sosyal medyalarda ama icraata gelince o çocuk evinde kalsın ya da sadece kendi gibilerle muhatap olacağı özel okullara gitsin, bizim gibi yüksek insanlar arasına karışmasın !!!
Okul öncesinde özel çocuklar için tam zamanlı kreş veya anaokulu yok.Bence okul yönetimi ciddi risk almış.
Tabiki masum bir melek çocuğun hhic günahı yok.
Bellkı anne yorulmuş(kolay değil haklıdır)çocuk evden gitsin diye yolluyor.
Allah korusun yarın baka bır çocuğa zarar verse?bunun sonuçlarını göze alabılıyor mu okul?
Ozaman herkes özel çocuklarını yollasın normal okula?Basta çocuğa ezyet.Kalp kırıklığı.
Devletın özel cocuklur ıcın okulları,kreslerı yok mu ?Onlara yollasa?
Demek ılk basta devlet dışlıyor bu cocuklurı ne kada acıOkul öncesinde özel çocuklar için tam zamanlı kreş veya anaokulu yok.
Bununla birlikte bu tip özel durumları olan çocukların haftada 5 tam gün normal çocuklarla birlikte olmasının da bu çocuklara faydası yok.
Özel bir çoçuğunuz varsa devletin sağladığı imkan şu:
RAM'a başvurup engel durumunu tespit ettirip rapor alırsınız.
Sonra özel eğitim-rehabilitasyon merkezlerinde haftanın belli gün ve saatlerinde birebir eğitim aldırırsınız çocuğunuza.
Kalan gün ve saatlerde de yine MEB'in uygun bulduğu bir anaokulunda veya anasınıfında çocuk kaynaştırma eğitimine tabii olur.
Bu konudaki gibi özel bir çocuğu,kendisinden bir yaş büyük çocukların olduğu bir sınıfa, haftanın 5 günü dahil etmenin o çoçuğun gelişimine ve eğitimine katkısı kısıtlı olacaktır.
Anne, anladığım kadarıyla, bu konuda çok bilinçli ve çocuğunun özel durumunu içine sindirmiş değil.
Öyle olsaydı eğer, özel eğitim için uğraşıp çaba gösterirdi.
Ayrıca belli zaman aralığında bile olsa, anasınıfında çocuğuna refakat etmeyi kabul ederdi.
''Ben çoçuğumu anaokuluna bırakırım,siz de bakmak zorundasınız'' cümlesinden ben bunu anlıyorum.
Allahım inş kimsenin günahını almam ama bu kadın çocuğu göründüğü kadar düşünmüyor bence o kadar düşünse zaten çocuk özel bir okulda olmaz mı çocuğu başka türlü sosyalleştirsin sanki başınıza bırakmış gibi çünkü çocuğun engeli var ve biz bile arada zor tahammül ediyoruz çocuklarımıza keza bu çocuk daha çok ilgi ve bakıma ihtiyacı var siz bunu zaten sağlayamazsınız bunu düşünmesi lazım.konuştuğu şeylere zaten hiç girmiyorumZaten çocuğa üzülüyoruz ama annenin üslubu o kadar çirkin ki. Şunu dese hocam elimizden geleni yapıyoruz ama biz de mağduruz ortak bir çözüm bulalım dese zaten kızmam kadına. Ama kadın diğer çocuklar okula gelmesin umrumda değil önemli olan benim çocuğum diyor. Bu nasıl bir bakış acısıdır.
Bizim ülkemiz,okul öncesi eğitimde zaten geriden geliyor.Demek ılk basta devlet dışlıyor bu cocuklurı ne kada acı
Okul öncesi zorunluysa özel cocuklura da alan yaratılsın.Hatta onlara öncelık verılsın..5 yas sınırı konmasın,yas sınırı düşürülsün .
Kaynastırma programında bence çocuğun ruh halı onemlı olan.Agresif bı cocuuğa kaynaştırma vermek kriz sebebi :.(
Hanfendi bilginiz yok masallah fikriniz çok. Basta demissiniz ya bilinçszce yorum yapmış diye tam kendinize tarif etmissiniz.Bazıları Duygusala baglayip bilinçsizce yorum yapmış
"Okula hazir olmak" gibi bir gereklilik var. Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı bir çocuk bile okula hazir degilse eğitim hayatını sağlıklı yürütemez. Tuvalet eğitimini almamış olması bile anaokuluna hazır olmadığını gösteriyor (sınıf 2-3 yaş kreş oyun grubu değilse)
Bu çocuğun kendinden büyük çocuklarla aynı sınıfta yer almasının kendisine hicbir katkısı yok. Sosyallesmez, sosyallesemez. Çünkü o topluluk içinde yaşamaya dair olan kuralların hiçbirini benimsemiş degil. Cocuklarla Nasıl iletişim kuracağını bilmediği için bile şiddet gösteriyor olabilir. Bunu, iletişim kurmanın bir yolu olduğunu sanıyor.
Önce rehabilitasyon görmeli, normal çocuklarla bir arada bulunmayı öğrenmeli, toplum içinde yaşama kurallarını az çok benimsemeli.
Böyle bodoslama sınıfın ortasına bomba bırakır gibi çocuk bırakılmaz.
Cocugun zihnine, "Toplumda istenmiyorum, okulda arkadaslik kuramiyorum" gibi kendi benliğiyle alakali önkabuller yerlestirilmis olunmasından hiç bahsetmiyorum bile
İşiniz gerçekten zorÖğretmen olan ya da çocuğunun sınıfında böyle bir şeye şahit olan var mı aranızda ? Nasıl bir çözüm buldunuz . Gerçekten fikirlere çok ihtiyacım var
Nasıl nefret dolu bir yorumHanfendi bilginiz yok masallah fikriniz çok. Basta demissiniz ya bilinçszce yorum yapmış diye tam kendinize tarif etmissiniz.
Akran eğitimi nedir, rehabilitasyon merkezlerinde neler yapılıyor önce bilin sonra burda ahkam kesin. Allah evladı ile sinadgnda o zaman bunları okur öğrenirsiniz. Siz bir de anne olacaksnz öyle mi allah size akıl fikir versin sınıfa bomba birakirms öyle mi Allah evinize versin de görün diycm de siz o çocuğu da bakmaz evden cikarmzsnz!!!!!
Bedduadn beterini hak ediyor bunun gibi bilincsz boş yorum yapanlar ve hayatımda kim olursa olsun aynısını soylcgm burda onlarn yaşadıklrni anltck değilm ki anlamazlar o yüzden empati özürleri belki bu şekilde farkedlr diye dusunyrm. Sizce onca yorumdn bana mi cevap verdnz muhattbm deglsnzNasıl nefret dolu bir yorum
Beddualı falan
En dikkat çekici sizin yorumunuz bu nedenle nefret doluBedduadn beterini hak ediyor bunun gibi bilincsz boş yorum yapanlar ve hayatımda kim olursa olsun aynısını soylcgm burda onlarn yaşadıklrni anltck değilm ki anlamazlar o yüzden empati özürleri belki bu şekilde farkedlr diye dusunyrm. Sizce onca yorumdn bana mi cevap verdnz muhattbm deglsnz
Hanfendi ben yıllardır özel eğitim icindym kime ne anltyrsnz makasla kovalms dayak yemiş ...... bilmeden boş konuşan kişilere siz de dahil empati özürlülere burdan seslenyrm. 3 yaşında özel bir çocukla tanışın bakalim artk yazmyn yoksa kötü konscgm.En dikkat çekici sizin yorumunuz bu nedenle nefret dolu
Sizin Çocuğunuzu makasla kovalasalar ne yapardınız hergün dayak yemiş halde eve gelse hiçbir aile evladına zarar gelmesini istemez
buram buram nefret, gerçek cehalet ve tam bilinçsizlik kokan bir yorum.korkunç bir bakış açısı.bu düşüncenin de rehabilite edilmesi lazım.Hanfendi bilginiz yok masallah fikriniz çok. Basta demissiniz ya bilinçszce yorum yapmış diye tam kendinize tarif etmissiniz.
Akran eğitimi nedir, rehabilitasyon merkezlerinde neler yapılıyor önce bilin sonra burda ahkam kesin. Allah evladı ile sinadgnda o zaman bunları okur öğrenirsiniz. Siz bir de anne olacaksnz öyle mi allah size akıl fikir versin sınıfa bomba birakirms öyle mi Allah evinize versin de görün diycm de siz o çocuğu da bakmaz evden cikarmzsnz!!!!!