- 9 Eylül 2013
- 11.930
- 27.361
-
- Konu Sahibi Jane Bennet
Yorumlarınız gayet güzel suçlamadan yön gösterbiliyorsunuzDevlet okullarının, hele de ücra bölgelerdeki okulların halini ve veli profilini kısmen biliyorum.
Yaşadığınız sıkıntı ve zorluğu da tahmin edebiliyorum.
Bununla birlikte kanun ve yönetmelik,
ne emrediyorsa ona uymak zorundayız.
Ya bu deveyi güdeceğiz, ya bu işi yapmayacağız.
Alabildiğiniz her yardımı,herkesten isteyin Hocam.
İnanç durumunuzu bilmiyorum ama çevrenizdeki insanlardan ve Allahtan yardım diler,siz de bu işi çözmek için yüreğinizi ortaya koyarsanız inanın açılmaz zannetiğiniz kapılar açılır,tahmin etmediğiniz kişiler size yardımcı olur.
Öğretmenken benzer durumları defalarca yaşadım.
Çok kaynaştırma öğrencim oldu.
Genellikle diğer öğretmenlerin istemediği çocukları ben aldım çünkü ben anneydim,yüreğim elvermedi.
Tabii özel kurumda olmam hasebiyle,
velilerden yana şanslı olduğumu inkar edemem.
Öğretmenliğimin son yılında,sınıfımda aynı anda; bir tane DEHB raporlu erkek öğrencim,
bir tane dikkat dağınıklığı olan öğrencim,
bir tane şeker hastası olup iki saatte bir beslenmesi gereken öğrencim,
bir tane babasını yeni kaybetmiş kız öğrencim,
bir de ilkokul 1.sınıfa başlayıp,iki ay sonra akademik yetersizlik nedeniyle anasınıfına yani benim sınıfıma geri gelmiş öğrencim vardı.
Sıkıntıdan ve bu kadar sorunlu öğrenci ile aynı anda başedememekten,mesleği bırakma noktasına gelmiştim ki yardım istemeye karar verdim.
İdarecime 'ya bana yardımcı öğretmen verirsiniz, ya da ben devam edemeyeceğim' dedim.
Sağolsun hem yardımcı öğretmen verdi,
hem psikolojik destek oldu,
hem çocuklarıma hem bana.
Ufak tefek sıkıntılar hariç kazasız belasız seneyi tamamladım.
Ertesi yıl yine okul öncesi sınıfını verildi bana, Eylül başıydı,yeni eğitim yılı için plan ve hazırlık yaparken yeni açılan anaokulu şubesine müdürlük teklif edildi.
Demem o ki siz biraz gayret edin,
iyi niyetinizi koruyun,etrafınızdan yardım isteyin,
elbet sonu hayrolur.
İyi ne güzelBiz çözdük zaten merak etmeyin.
Şükür ki çocuğumu bu gereksiz öğretmenden aldıktan sonra, şuan ders saati bitmesine rağmen ne yapsam acaba diye deliren bir öğretmeni var.
Her çeşidini gördük şükür.
Türkiye'nin en doğusunda da en batısında da köyünde de görev yaptım çocuğu sevmiyorsunuz demedim sevgi ve ilgiyle yaklaşın dedim. Anaokul ilkokul ortaokul lise vs çalıştığım için söylüyorum çok fazla örneğini gördüm zorluklarini bilmesem yorum yapmazdım. Bu durumda veliye söylediğiniz sözden soruşturma bile açılabilir hakkınızda çünkü bizzat örneğini gordum bir anaokulu öğretmeninde Maalesef!! Dikkatli olun iyiliğiniz için söylüyorum.Çocuğu sevmediğimi nerden çıkardınız. Sınıf içinde beni gormuslugunuz mu var hocam. Okuloncesi öğretmeni mısınız ? Zira normal kaynaştırma öğrencileriyle karıştırmayın bu çocuğu .
Çocuğumun hakkını gaspedenin hem de 1 dakikasının , değil 10 dakikasına işine mani olurum gerekirse.İyi ne güzel
Bu öğretmeninde 10 dakika arasına göz dikmezsiniz inşallah
Hocam branşınız ne ki böyle her okulda görev yapabildiniz. Rehberlik öğretmeni mısınız ?Türkiye'nin en doğusunda da en batısında da köyünde de görev yaptım çocuğu sevmiyorsunuz demedim sevgi ve ilgiyle yaklaşın dedim. Anaokul ilkokul ortaokul lise vs çalıştığım için söylüyorum çok fazla örneğini gördüm zorluklarini bilmesem yorum yapmazdım. Bu durumda veliye söylediğiniz sözden soruşturma bile açılabilir hakkınızda çünkü bizzat örneğini gordum bir anaokulu öğretmeninde Maalesef!! Dikkatli olun iyiliğiniz için söylüyorum.
Evet bir devlet okulunda okuloncesi öğretmeniyim .siz sanirim normal bir kreş egitmenisiniz çocugu neden kendisine daha uygun olabilecek bir yere yollamiyorlar
hem orda matemetik dersinde boya yapmak yerine kendisinin daha iyi kavrayabilecegi egitimler verirler
Şu şekilde anlatayım . Makas tutma etkinliği yapıldığı sırada engelli öğrencim eline makası aldığı gibi koşmaya başladı arkadaşının arkasından . Ben hemen tuttum tabi ki çünkü o an oradaydım . Ama mesela tuvaletimiz uzak çocuklar tek başına gitmeye korkuyorlar . O zaman sınıf mecburen boş oluyor çünkü sınıfta tek başıma görev yapıyorum yardımcı stajyer vs yok
hem çocuga hem size yazikEvet bir devlet okulunda okuloncesi öğretmeniyim .
Öyle doğrudurÇocuğumun hakkını gaspedenin hem de 1 dakikasının , değil 10 dakikasına işine mani olurum gerekirse.
Her işi hakkıyla yapacak olan çalışsın yoksa memlekette iş çok , yoluna baksın.
Bizim veliler mi gelecek ? Valla bir tanısanız biz çocuklarını onlardan çok daha fazla düşünüyoruz emin olun. Çocuk saldırgandı tabi ki başka çocuk da yapabilir ama yapma dediginiz zama diğer çocuk bunu algılayabiliyor . Ama bu cocuk ne yazık ki engeli sebebiyle algılayamiyor sürekli saldırgan davranıyor. Artık kucağıma almıştım baktım olmayacak ama öteki çocuklar da sürekli pesimde öğretmenim öğretmenim diye . Kucuk yas grubu çocukların istekleri dertleri hiç bitmez ki. Üstüne bir de bu çocuğun aşırı şiddete meyilli tavırları eklenince işin içinden cikilmaz bir hal alıyor.Bunun engelli cocukla alakasi ne?? kac defa sorulmus ben de sorayim. engelsiz cocuk da makasla arkadasina kosabilir. sizin sorununuz tuvaletin uzakta olmasi yavrucagin ne sucu var? Butun cocuklar bunu yapabilir adı ustunde cocuk. Bu durumda velilerin hepsi sirayla okula yardimci olmaya gelsinler.
Konuyu klasik kapatalım isterseniz;Öyle doğrudur
Bende sinirlenirim çocuğumun dakikasından çalınmasına iyi bir eğitim almamasına ama saatler konusunda bu kadar özenliysem öğretmene
Ne var canım yarım saat yanında duruver demem
Çocuğun giriş saati çıkış saati bellidir ona göre davranırım
Ayrıca gerçekten çocuğumuz öğretmeni iyi olmayabilir iyi bir eğitim vermiyor ilgilenmiyor olabilir ama insanın 10 dakika araya ihtiyacı olması eleştiri konusu değildir
Lavobaya gidebilir ağzı kupkuru olmuştur bir çay içmek isteyebilir
Çünkü öğretmenlerde kurulu robot değil insandır
Sinifta engelli cocuk olmasa siz herhangi bir cocugu tuvalete goturdugunuzde diger cocuklara kim bakiyor yalniz mi kaliyorlar ? Bu durumda cocuklar birbirine zarar verse kim yapma diyecek? Sirf bu sebepten dolayi velilerin hepsi okula gelmeli diyorum ben. Ya da hepsi ortak bir yardimci tutacak..Bizim veliler mi gelecek ? Valla bir tanısanız biz çocuklarını onlardan çok daha fazla düşünüyoruz emin olun. Çocuk saldırgandı tabi ki başka çocuk da yapabilir ama yapma dediginiz zama diğer çocuk bunu algılayabiliyor . Ama bu cocuk ne yazık ki engeli sebebiyle algılayamiyor sürekli saldırgan davranıyor. Artık kucağıma almıştım baktım olmayacak ama öteki çocuklar da sürekli pesimde öğretmenim öğretmenim diye . Kucuk yas grubu çocukların istekleri dertleri hiç bitmez ki. Üstüne bir de bu çocuğun aşırı şiddete meyilli tavırları eklenince işin içinden cikilmaz bir hal alıyor.
İşine gelmediği yorumlardaKonuyu klasik kapatalım isterseniz;
Rabbim size de nasip ederse ki ( büyük nimet böyle bir evlada sahip olmak, çünkü herkesten fazla anne ve insan olma şansınız oluyor) o zaman görüşelim
Hayat insanı evirir çevirir , roller değişir, fikirler değişir, yaşamak ah yaşamak!
İnsanları suçlamanın,itham etmenin,hattaYorumlarınız gayet güzel suçlamadan yön gösterbiliyorsunuz
Aslında tüm sorun bizde kuralların aşırı esnetilmiş olmasından geliyor
Veliden öğretmenine okul müdüründen hademesine herkes kurallara uygun davransa sorun kalmayacak
Mesela demin beddua almamın sebebiİnsanları suçlamanın,itham etmenin,hatta
hızımızı alamayıp beddua etmenin hiç kimseye faydasının olmayacağını ve sorunlarımızı çözmeyeceğini biliyorum.
Bazılarımız kendi özel çocukları ve yaşadıkları olumsuz okul deneyimleri nedeniyle çok hassas,
o nedenle konu sahibine yükleniyorlar.
Bazılarımız özel eğitim öğretmeni,nedenini anlamadığım bir şekilde, alanı farklı da olsa meslektaş oldukları birine ağır sözlerle yorum yapıyorlar.
Bazılarımız sağlıklı çocuğa sahip ve bu tip özel çocukların mümkün mertebe kontrol altında olmasını istiyorlar.
Hatta özel çocuklarla, sağlıklı çocukların
tamamen ayrı eğitim kurumlarında olmalarını doğru bulanlar ve talep edenler var.
Bense meseleye şöyle bakıyorum.
Kişisel doğrularımız ve isteklerimizin,
bu konuda bir önemi ve çözümünde de bir belirleyiciliği yok.
Kurumlar, kurallarla yönetilir.
Bu ülkede yaşıyorsak,bu eğitim kurumlarına çocuklarımızı göndermek durumundaysak,
kanun ve yönetmeliklere uymalı ve
içinde bulunduğumuz şartları iyileştirmeye, güzelleştirmeye çalışmalıyız.
Birbirimize sataşmanın,devlet kurumlarını suçlamanın,mezun olduğumuz okulları ve branşlarımızı yarıştırmanın,
vizyon ve kişisel birikim karşılaştırması yapmanın,
'Allah sana da böyle çocuk verirse anlarsın' demenin anlamı ve yararı olmadığını düşünüyorum.