Özel eğitimli öğrencinin velisi

B
Biz bir süre viyana'da yaşadık 6 ay kadar devlet ısrarla bize kaynaştırma tavsiye etti dile, hayata adapte olur diye. Almanya ve Finlandiya için de aynı durum geçerli. Sizin durumunuz için bilmiyorum ama isviçre için şaşırdım böyle bir uygulamaya

B
Biz bir süre viyana'da yaşadık 6 ay kadar devlet ısrarla bize kaynaştırma tavsiye etti dile, hayata adapte olur diye. Almanya ve Finlandiya için de aynı durum geçerli. Sizin durumunuz için bilmiyorum ama isviçre için şaşırdım böyle bir uygulamaya

Devlet okulu anaokulu mu anasinifi mi ? Arada baya fark var çünkü . Imkanlar ve şartlar açısından

Kaynaştırma eğitimi bütün eğitim kademelerinde olur. Lise öğretmeniyim her yil özel öğrencilerim oldu. Özel plan hazırladık. Tabi çok beklentimiz olmuyor ne yazık ki. Amacımız en azından akranlariyla zaman gecirsinler. Tabi çok ağır zihinsel engel kaynaştırmaya tabi olmuyor belli bir oranı var. Eğitimci olarak Ram'ın onay verdiği öğrenciyi reddetme lüksümüz yok. Benim öğrencilerim lise düzeyinde tabi küçükler daha zordur. Ama 3 yaş genel olarak zor bir yaş. Normal dediğimiz çocuklar da sürekli göz önünde tutulması gereken çocuklar. Özel öğrenci makası alıp koşuyor da normali yapmaz mı... Kimseyi yargılama niyetim yok ancak anneye daha anlayışlı yaklaşmak lazım.

Ama buradaki ozel okullarda hayata adapte olmalarina yonelik egitim veriyorlar. Mesela kolay yemekler yapiyorlar cocuklarla beraber, markete alisverise goturuyorlar alisveris yapmayi ogrensinler diye. Meslek dahi ogretmeye calisiyorlar, her hafta ufak bir miktar para veriyorlar karsiliginda. Ailelerede hayata katilmasi icin evde is vermeyi tembihliyorlar mesela. Kendi odalarini kendileri toplasin, evde size yardim ettirin gibi. Bu okullardaki cocuklarin velileri hafta sonlari beraber etkinlikler yapiyorlar. Kotu degil herhalde Boyle olmasi, cunku izole etmiyorlar kesinlikle.

Işte yapılması gereken bu. Özel eğitimin amacı çocuğu hayata hazırlamak olmalı. Çok güzel olması gereken yapılıyor.

Durum bu şekildeyse gayri resmi kayıtla ilgili yorumum değişir.
Uyarınız için teşekkür ederim,umarım konu sahibi hepimizi aydınlatıp net bir bilgi verir.
bana verdigi cevap bu. Once 3 yas demedim dedi sonra 4 tas demedim dedi sonra 4 dedi 3 dedi 5 dedi. Dedikce dedi.
Sınıfım 5 yaş grubu. 4 yaşında çocuk şu an. Karışık yani . Hicbir yerde 4 yaş diye yazmadım. Saldırmak için mesaj atıp durmayın

bana verdigi cevap bu. Once 3 yas demedim dedi sonra 4 tas demedim dedi sonra 4 dedi 3 dedi 5 dedi. Dedikce dedi.
Sizin algılama kapasitenize hayran kaldım. Çocuk 3 yaşındayken kayıt olmak istedi almadım. 4 yaşında kaynaştırma olarak geldi yani 1 yıl sonra . Sınıfım 5 yaşında ve 4 yaşında çocuklar var . 3 yaşında zaten alamazdım. 4 yaşındayken aldım dedim. Size daha nasıl açık anlatabilirim bilemiyorum . Çünkü bir türlü anlamıyorsunuz . :))

bana verdigi cevap bu. Once 3 yas demedim dedi sonra 4 tas demedim dedi sonra 4 dedi 3 dedi 5 dedi. Dedikce dedi.[/QU
Gecen yil daha 3 yasindaydi bu cocuk annesi cocuvu okula kaydettirmek istedi. Ben hiçbir sekilde istemedim ama müdür yardımcımız iyi niyet gostermis kayit yapmis. Bu kadinda 3 yasinda daha tuvalet eğitimi olmayan zihinsel engelli çocuğunu okula getirdi. Çocuk bir iki gün annesiyle geldi. Annesinin isteği şu şekildeydi hocam akademik olarak bir şey öğrenmesini istemiyorum sosyallessin yeter. Ben de Türk dili etkinliği müzik etkinliği oyun etkinliğine katıyordum . Matematik etkinliğinde önüne pastel boya koyup diğer öğrencilerimle ilgileniyordum . Bu kadın gitmiş beni şikayet etmiş. Neyse dedim çocuğundan dolayı hassastır sesimi çıkarmadım şikayet mevzusunu bilmeme rağmen. Bu arada bana sürekli sizden çok memnunuz iyi ki Siz bizim öğretmenimizsiniz diyen biri. Neyse cocuk 3 yasinda okula bir gun tek geldi makasla arkadaslarini kovaliyordu . Annesini aradim ya siz bu sinifta bu cocukla birlilte kalacaksiniz ya da bu cocuk bu sinifta olmaz dedim. Neyse bu teklif isine gelmedi yaşı da tutmadığı için çocuk okula gelmedi. Bu yıl kaynaştırma öğrencisi olarak bende ama ne yazık ki yine şiddet eğilimi var . Ilk mesajımdan alıntı yaptım . Algılama yeteneğiniz varsa çocuğun geçen yıl 3 bu yıl 4 yaşında olduğunu anlarsınız.

Tamam da napsın bu çocuklar ne anadan hayır var ne öğretmenden.İki tarafın da haklı ve haksız yönleri var ama ben bir tek çocuğa üzüldüm.

Olur mu öyle şey
Tamamen bencillik
Ayrıca 4 çok küçük bir yaş değil mi anasınıfı için
üstelik siz devletteyseniz çocuğun o yaşta okula alınması yasak olmalı

Hocam bu durumda çocuğun resmi olarak kaydı alınabilir, öyle değil mi?
Kaynaştırma raporu da var?
RAM tarafından verilen raporla MEM okulunuza
yönlendirdi bu öğrenciyi,doğru mu anlıyorum?

Hocam bu durumda çocuğun resmi olarak kaydı alınabilir, öyle değil mi?
Kaynaştırma raporu da var?
RAM tarafından verilen raporla MEM okulunuza
yönlendirdi bu öğrenciyi,doğru mu anlıyorum?
Bu sene alınır geçen yıl alınamazdı . Ama sıkıntı şu zaten çocuk % 100 engelli olsa bile kaynaştırma olarak alınıyor. ( Sadece okul oncesinde bu durum mevcut ).Bu bir kere yanlış bir durum . Devletin yönetmeliğinde bulunan acıktır. Bu sene çocuk kaynaştırma ve tabi ki kesin kayıtlı. Zaten ben çocuk okula gelmesin demedim ki ama çözüm de bulunmak zorunda. Benim geçen yıllarda da engelli çocuğum vardı ama şiddet eğilimi yoktu. Bu çocukta sıkıntı yaşamadım . Ama bu cocuk öyle değil ne yaptığını bilmiyor. Bu çocuk için yardımcı şart. Annesinin bunu sağlamaya maddi durumu yok kendisi söyliyor . ( gölge öğretmen tutamaz yani ) Siz gelin dedim ben niye gelecekmsiim benim çocuğum kaynaştırma diyor. Diğer çocuklara şiddet uygulamasını önemsemiyor yani. Bende buna çözüm arıyorum. Çocuk okuldan gitmesin ama diğer çocuklar da zarar görmemeli. Ben de şu an hamileyim ister miyim çocuğum engelli olsun. Daha çok yeni mesela olmayacağının garantisi yok. O kadar vicdansız değilim ama diğer çocuklarımi da korumak zorundayım. E tek başına olmuyor da bu iş. Ne olacak böyle. Kadın çocuğuna ilaç kullandırmasini ya da sınıfta durmasını tavsiye eseceğim son kez .

O bencil, düşüncesiz ve öngörüsüz anne ile o çocuk çok ailenin çocuğunun canını yakar. İş sorumluluğa gelince de o ana hiçbir sorumluluk almaz üzerine. Yani öğretmen olarak tüm sorumluluk sizde olur, hesabı size sorulur, o çocuğu iyi niyetle (???) okula alan müdür de bir güzel sıyrılır aradan. Siz de kötü, çocuklarla ilgilenmeyen anaokulu öğretmeni olarak kalırsınız.
Yerinizde olsam veliyi diğer velilerin eline bırakır, size söylediklerini bir de diğer velilere söylemesini beklerdim. Sonrasında zaten toplanan imzalarla vs konu milli eğitime kadar yükseltilir sanırım veliler tarafından.

Malesef özel eğitimde böyle bir veli profili var
Hem çocukların sabah 8 öğlen 3 bir okula gitmesini istiyorlar
Çocuklarına fazladan 1 saat tahammülleri yok hem en ufak bir şeyde benim çocuğum engelli diye kıyamet koparıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…