Özel eğitimli öğrencinin velisi

Ama okuk öncesibe mevcut 20 üstü özel eğitimde 6 civarında hoca yetişemezki

Öğretmen almak zorundaysa özel eğitim niye var hanımefendi okadar çocuğun için engelli kolay mi sanıyorsunuz ben özel eğitimde öğretmenim işin içindeyim en iyi özel eğitim sınıfına gitmesi
ben çok iyi bir ünide matematik öğretmenliği okudum şimdi de özel eğitim okuyorum yıllardır da bakanlıkta engelliler üzerine çalışıyorum. eğer ram kaynaştırma vermişse istememe gibi bir durum olamaz. ne zaman hayatınıza kabul etmeyi lütfedersiniz bu çocukları? 24 yaşına kadar rehabilitasyon ya da özel eğitim okuluna giden bir bireyin 25 yaşına geldiğinde bir anda sokakta, otobüste, hastanede, pastane de kaynaşabileceğini mi düşünüyorsunuz? Avrupa'da ağır engelliler bile normal okula gider bir an önce onlar topluma toplum onlara alışsın diye. Hadi Avrupa'dan anlamıyorsunuz açıp Peygamber hayatını okuyun özel çocuklara bile nasıl davrandığı var kaynaklarda..Ama siz lütfedince ancak 2 Nisan'da 3 Aralık'ta instagram ya da facebook da KUTLARSINIZ (farkında olsanız kutlamazsınız zaten) engelliler günlerini. Öğretmen keşke 3 yaşında daha kreşe götürseniz daha iyi olur deseydi baştan ya da gölge abla düşünmez misiniz deseydi öğrenciyi makasla başbaşa bırakmak yerine..WC eğitimi de hafif engelli olsa da fizyolojik hastalığı olsa da bazı çocuklar alamıyor ve ömür boyu bezleniyor annesi neyi bekleyecek o zaman anaokulu ya da kreşe vermek için? Açıp bir tane normal gelişen çocuklara ait gelişim kitabı okumamış insanlar kalkmış özel çocuklara ve topluma katılmalarına yorum yapıyor. Yazık!!

Siz her ne kadar 6.cümleden sonrasını dikkate almasanız da aslında konu çok grift.
Konu sahibinin sınıfı +48 ay,
özel çoçuğun yaşı 3.
Öğrenci yüzde 70 engelli ve özel eğitim almadan sadece konu sahibinin sınıfında olmasına karar verilmiş anne ve müdür tarafından.
Anladığım kadarıyla RAM raporu yoluyla özel eğitime de başlatılmamış.
Üstelik yaşından dolayı resmî olarak kaydı yapılamıyor,müdür üzüldüğü için 'günde 1-2 saat getirin' diye gayri resmi bir duruma kapı aralıyor.
Resmi olarak kaydı yapılamayan bir öğrenciyi, öğretmenin,istememe hakkı olduğunu düşünüyorum çünkü bu büyük bir sorumluluk.
Özel çocuğun,resmi kayıt olmadan devam ettiği
o sınıfta başına bir kaza gelse, hem öğretmen
hem müdür soruşturma geçirir.
Konu sahibinin sınıf mevcudu 15 ve yardımcı öğretmeni yok,bu konudaki talebi de olumsuz sonuçlanmış.
Anneden sınıfta çocuğuna refakat etmesi istenmiş,anne reddetmiş.
Kızıp, üzülmüş olabilirsiniz elbette ama konu sahibini eleştirirken, konuyu tüm yönleriyle ele almakta fayda var.
Bir de sizin yorumunuzdan hareketle konuya yapılan;
'yaşadığınızı yaşamadan ölmeyin',
'Allah başınıza vermesin çocuğa yazık olur'
tarzı yorumları efektif ve yapıcı bulmadığımı da ifade etmek isterim.
Umarım bana da aynı duayı etmezsiniz.

Yüreğimden geçenlere tercüman olmuşsunuz.

Özel çocuklar için okullar var o çocuğun o tür okullara gitmesi lazım normal okul ya da kreşler onlara uygun değil ki sizle ne kadar ilerleyebilir o çocuk bence bunu açıklayın çocuğunu cidden düşünüyorsa ilgili okula gönderir

Konuyu çok iyi biliyorsunuz ya hani siz. Okuloncesinde kaynaştırma çıkması için engel derecesine bakılmaksızın veriyor. % 100 engelli olsaydı da verilecekti yani. Aaa evet siz özel eğitim okuyorsunuz bizde de var 4 tane özel eğitim öğretmeni. Ama hiç de sizin anlattığınız gibi sevgi pitircigi değiller ne yazık ki. Üstelik 4 öğrenci olmasına rağmen üstelik bir sınıfta iki öğretmen ve yardımcı olmasına rağmen. Aaa evet siz çok biliyorsunuz ya bir de makas alıp koşmak kaç saniye alır bir hesaplayın bakalım. Evde bir denem yapın kaç saniye sürüyor . Valla yeşilçam daki koşma sahneleri gibi yavaşlatma uygulamazsak max. 10 saniye. Öğretmen nasıl 10 saniye gözünü öğrencinin üstünden ayırır değil mi ? Çünkü biz robotuz çünkü geri kalan 14 minik öğrenci uslu uslu öğretmenlerini bekliyorlar. Üstelik 5 saat boyunca uslu bu çocuklar. Çocuğunuz yoksa yigeniniz de mi yok onu da çözemedim . Golge ogretmen kres anaokulu talep etmedigimi nerden biliyorsunuz. Kadin maddi durumum yok bakacaksınız diyor. Okulda siz göz kulak olun diyorum benim çocuğum kaynaştırma ben gelmek zorunda değilim diyor. Eee ama anne mükemmel öğretmen kötü. Siz kötü öğretmen görmemişsiniz . Okurken idealist olarak konuşursunuz ama işin içine girince hiç öyle olmuyor. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

Cocugun yasi gecen sene 3 mus. Zaten gecen sene cocugu kovdurmus. Cocuk bu sene tekrar gelmis yani artik 4 yasinda. Konu sahibi gelen tepkiye gore konuyu şekillendiriyor. Durust davrandigini sanmiyorum.

Cocugun yasi gecen sene 3 mus. Zaten gecen sene cocugu kovdurmus. Cocuk bu sene tekrar gelmis yani artik 4 yasinda. Konu sahibi gelen tepkiye gore konuyu şekillendiriyor. Durust davrandigini sanmiyorum.
Durum bu şekildeyse gayri resmi kayıtla ilgili yorumum değişir.
Uyarınız için teşekkür ederim,umarım konu sahibi hepimizi aydınlatıp net bir bilgi verir.

Avrupa da engelli cocuklarin egitim aldiklari ozel okullar var, devlete ait.normal okullar asla Kabul etmiyor.

%88 ağır engelli otizm ve serablal palsili 8 yaşında bir çocuk annesiyim hariçten gazel okumuyorum. Veli olarak da idareci olarak da öğretmen olarak da normal sınıfta oldum. Etkinlik biterken kaldırılır malzemeler. Ha bir de siz 3 yaşındakinden şikayet ediyorsunuz benim öğrencilerim iri yarı 0rta-ağır zihinsel engele sahip ergenlerdi. Ama sevgisizlik hiç olmadı madem benim sınıfıma geldi ve ayrıldılar vakit gelince. bu arada her özel eğitim bitiren mükemmel değildir ama özel eğitim çok hassas bir konudur. Niyetiniz yokmuş baştan şimdi burada şirin ve vicdanlı görünme çabaları göstermeyin. İlk yazdığınız mesaj ile sonradan kıvırdıklarınız farkediliyor.

Bir yazılanları okuyun bir anlamaya çalışın tam olarak denilmek istenen şey ne ona bakın. Sonra eleştirin insanları

Kimse çocuk evde hapsedilsin, toplumdan tecrit edilsin demiyo. Herkes bilgisi ve vicdanı nisbetinde fikrini söylüyor. Hem engelli bireyi hem resmi alternatifleri hem de sınıftaki diğer çocukları düşünerek yorum yapılıyor

Herkes vicdan bekçisi kesilmiş, herkes çok biliyor, herkes engelli dostu olmuş anasını satayım. Yer Türkiye olmasa neyse dicem

Bana burda biri beddua bile etti (umursadigimdan söylemiyorum nichini bile unuttum). Fikir uretmekten ya da uretilen fikiri anlamaktan bu kadar uzak bir topluk var mi acaba dünyada

Avrupa da engelli cocuklarin egitim aldiklari ozel okullar var, devlete ait.normal okullar asla Kabul etmiyor.
Ben yıllardır ziyaret ediyorum Avrupa'daki kurumları eğer kendi fizyolojik ihtiyaçları ( enfeksiyon riski, acil tıbbi müdahale vb) yoksa kesinlikle Inclusive (bütünleştiren kapsayıcı) eğitime gidiyorlar. Hatta tersine kaynaştırma destekleniyor.

Ilk yazdığım mesajda ve sonrasındaki kıvır a kısımlarını bir alıntı yap bakalım ben de göreyim

Olay var galiba burada.
Şu konuda bile nasıl olay çıkarmayı başardınız acaba diye merak ettim, sırf bu yüzden şimdi 20 sayfayı okuyorum.
Olaysız,bedduasız topik olur mu?
Yorum yapanların eğitimciler de dahil olmak üzere büyük bir kısmı aldı eline;
'sen dili bıçağını', itham ede ede ilerliyor.
Sen ne bilirsin?
Duyar kasanlar,siz, özel günlerde,özel çocuklar için anca sosyal medyada yazar,çizersiniz.
Sizin kalbiniz kötü.
Maşallah bilginiz yok fikriniz çok.
Allah size akıl fikir versin.
Hayatında kitap açıp okumamış insanlar yorum yapıyor.
Seni mezun eden üniversiteye yazık.
Ben çok iyi üniversitede çok iyi bir bölümde okudum,sen kimsin?
O çoçuğun annesinin yaşadığını,yaşamazsın umarım.
(Alt metinde aslında,'umarım yaşarsın' temennisi var.)
Allah evinize de versin diycem de siz o çocuğa da bakmazsınız.
Empati özürlüler...
Tüm sayfaları okumayın diye kısa bir özet geçtim.
Hali pür melalimiz bu...

Son düzenleme:
8 yaşında % 88 olan çocuğunuz normal sınıfta mi okudu ? Daha neler göreceğiz bakalım. Bizde de % 40 ve üstü olanlar özel egitimdeler

Sonra İstiklal Marşı ve kapanış yani. Yine bir KK klasiği.
İşi bilenler konuşsa da okuyup bir şeyler kapalım deseler olmaz. Zaten niyet okuyuculuğu da başladıysa, geçmiş olsun.

8 yaşında % 88 olan çocuğunuz normal sınıfta mi okudu ? Daha neler göreceğiz bakalım. Bizde de % 40 ve üstü olanlar özel egitimdeler
Hayr ama okul öncesinde (kreş ve anasınıfı) kaynaştırma olarak devam etti 30 ay itibari ile..öğretmenlerinin ellerinden öperim Bu arada özel eğitim sınıfında ama bir çok etkinlikte okul öğrencileri ile birlikte. Yine devlet okulunda..Sormadan söyleyeyim bütün sınıflarda neredeyse kaynaştırma var özel eğitim sınıfı hariç. Cimer'e şikayet değil teşekkür giden bir okul burası. Her sene ben de yazıyorum emeklerinin karşılığını ödeyemesem de.. En büyük etken de Müdür yardımcısının ağor serablal palsili olması çok şükür kimse sen ona başka özel okula git dememiş 40 yıl önce. Bütün çocuklar o kadar alışık ki özel gereksinimli çocuklara destek vermeye. Bizim son 3 yıldır gölge öğretmenimiz de yok çünkü çocuk sosyal hayata alıştı 30 ay itibari ile kaynaştırmaya gittiği için. Özel eğitim sınıfı benim tercihim bu arada daha yoğun eğitim alsın diye sormazsınız ama söyleyeyim diğer takip edenler için... ama okul öncesinden kaynaştırma eğitimi fark yaratır.

Yani zihinsel gelisimi normal olan cocuklarla, geriden gelen cocuklar ayni okula gidiyor diyorsunuz. Esimin kiz kardesi down sendromlu, ozel bir okula gidiyor. Isvicredeyiz. Cok sakin, sessiz, uysal bir kiz. Kendi fiziksel ihtiyaclarini gorebiliyor. Gittigi okuldaki bir cok cocugun durumu cok kotu. Ve kiz bu yuzden okula gitmek dahi istemiyordu, psikolojisi bozulmustu. Normal bir okula gitmesi icin bayagi ugrastilar ama gorustukleri hic bir okul Kabul etmedi. Cunku normal okullarda verilen egitimi anlayamayacak, almasi gereken egitimi gittigi okul verebilir dendi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…