-
- Konu Sahibi Jane Bennet
Öncelikle agresifliğinize anlam veremiyorum bu çocuk zarar veriyor arkadaşlarının gözünü morartıyor bunun izahı olamazHanfendi ben yıllardır özel eğitim icindym kime ne anltyrsnz makasla kovalms dayak yemiş ...... bilmeden boş konuşan kişilere siz de dahil empati özürlülere burdan seslenyrm. 3 yaşında özel bir çocukla tanışın bakalim artk yazmyn yoksa kötü konscgm.
Sizler edilince sıra bana da gelecekburam buram nefret, gerçek cehalet ve tam bilinçsizlik kokan bir yorum.korkunç bir bakış açısı.bu düşüncenin de rehabilite edilmesi lazım.
bence daha fazla cevap vermeyin.saldırgan bir kişilik, burdan bir şey katamazsınız ona.Öncelikle agresifliğinize anlam veremiyorum bu çocuk zarar veriyor arkadaşlarının gözünü morartıyor bunun izahı olamaz
Anne sizi neden şikayet etmiş Çocuk diğer çocuklara vururken siz ne yapıyordunuz başlarında değilmiydiniz
O çocuğun da eğitime sosyalleşmeye ihtiyacı var ve sizin okula alınmamasını istemeniz bir eğitimciye yakışan bir hareket değil
Hanfendi bilginiz yok masallah fikriniz çok. Basta demissiniz ya bilinçszce yorum yapmış diye tam kendinize tarif etmissiniz.
Akran eğitimi nedir, rehabilitasyon merkezlerinde neler yapılıyor önce bilin sonra burda ahkam kesin. Allah evladı ile sinadgnda o zaman bunları okur öğrenirsiniz. Siz bir de anne olacaksnz öyle mi allah size akıl fikir versin sınıfa bomba birakirms öyle mi Allah evinize versin de görün diycm de siz o çocuğu da bakmaz evden cikarmzsnz!!!!!
Hepsini tek tek anlatayım . Şikayet sebebi matematik etkinliğine onu katmamış olmam. Yanı önüne boyama koymam ki çocuk daha 3 yaşındaydı. Ana sinifi 48+ dir yani 4 yaşından başlar. Tek başıma yanımda hicbir yardimcim yokken o çocuğu alamazdım bu iki.
3. Olarak tabiki başlarındayım ama sıkıntı bu değil serbest zaman etkinliği var. Çocuk pat diye vuruyor anlık oluyor yani bir kavga şeklinde ilerlemiyor . Çocuk engelli ne yapacağı belli olmuyor
Sizide anlıyorum işiniz zor cidden Allah kolaylıklar versin Tek o çocuk dışında sınıftaki tüm çocuklardan da sorumlusunuz sonuçta kaygınız da haklısınız ama ben mesajınız da siz anneyi çocuğu görmeden okula alınsın istemediğinizi belirttiğiniz için bende size çocuğu sınıfta bir külfet gibi gördüğünüz izlenimi oluştu o yüzden öyle dedim ama sonra tekrar okuyunca size de hak verdim kusura bakmayın lütfen . Annenin de sınıfta olması gerekir ya da başka bir yardımcı öğretmen daha olması lazım annenin sınıfta çocuğunun yanında durma teklifinizi kabul etmesi gerekir di..Hepsini tek tek anlatayım . Şikayet sebebi matematik etkinliğine onu katmamış olmam. Yanı önüne boyama koymam ki çocuk daha 3 yaşındaydı. Ana sinifi 48+ dir yani 4 yaşından başlar. Tek başıma yanımda hicbir yardimcim yokken o çocuğu alamazdım bu iki.
3. Olarak tabiki başlarındayım ama sıkıntı bu değil serbest zaman etkinliği var. Çocuk pat diye vuruyor anlık oluyor yani bir kavga şeklinde ilerlemiyor . Çocuk engelli ne yapacağı belli olmuyor
Şu an hafif düzey zihinsel engelli bir sınıfin öğretmenliğini yapıyorum yeni başladım .sınıfta durumu diğerlerine göre daha ağır tuvalet egitimi olmayan bezli öğrencim var yaşı 7 .ve zarar verme eğilimli .ozel egtimde de tuvalet egitimi olmayan öğrenciyi almama hakkımız var fakat asla böyle bisey yapmam bunu o cocuga haksizlik olarak görürüm .gun boyu diger arkadaslarina zarar vermemesi için ekstra enerji harcıyorum eline kendine ve etrafına zarar vereceği hiç birşey vermiyorum kağıt makası dahil.biraz özveri ile asabileceginizi düşünüyorum. Ayrıca ozel egitim öğrencilerinin velileri biraz daha hassas oluyor.
Buyuk bi egitim acigi var engelli cocuklar icin devlet okuluda olmali ki ne cocuklar ne veliler magdur olmasin.yurt disinda engelli cocuklarla normal cocuklar biarada egitim gormezler.bu acidan bakildgnda veliler hakli.ama devlet okulu acigi var engelli ailede hakliSevgili hanımlar merhabalar. Okuloncesi öğretmeniyim bir okulda şimdiden söyleyeyim yardımcı stajyer hicbir seyim yok . Özel eğitimli olan öğrencimin şiddete eğilimi var . Engeli %50 zihinsel %20 görme olmak üzere toplam %70 lik bir engel. Gecen yil daha 3 yasindaydi bu cocuk annesi cocuvu okula kaydettirmek istedi. Ben hiçbir sekilde istemedim ama müdür yardımcımız iyi niyet gostermis kayit yapmis. Bu kadinda 3 yasinda daha tuvalet eğitimi olmayan zihinsel engelli çocuğunu okula getirdi. Çocuk bir iki gün annesiyle geldi. Annesinin isteği şu şekildeydi hocam akademik olarak bir şey öğrenmesini istemiyorum sosyallessin yeter. Ben de Türk dili etkinliği müzik etkinliği oyun etkinliğine katıyordum . Matematik etkinliğinde önüne pastel boya koyup diğer öğrencilerimle ilgileniyordum . Bu kadın gitmiş beni şikayet etmiş. Neyse dedim çocuğundan dolayı hassastır sesimi çıkarmadım şikayet mevzusunu bilmeme rağmen. Bu arada bana sürekli sizden çok memnunuz iyi ki Siz bizim öğretmenimizsiniz diyen biri. Neyse cocuk 3 yasinda okula bir gun tek geldi makasla arkadaslarini kovaliyordu . Annesini aradim ya siz bu sinifta bu cocukla birlilte kalacaksiniz ya da bu cocuk bu sinifta olmaz dedim. Neyse bu teklif isine gelmedi yaşı da tutmadığı için çocuk okula gelmedi. Bu yıl kaynaştırma öğrencisi olarak bende ama ne yazık ki yine şiddet eğilimi var . Bir veli şikayete geldi çocuğuna vurduğu için bu çocuğu. Annesi gelmiş benim çocuğumu kimse bu okuldan alamaz . Vurursa vursun benin çocuğum özel anlayışlı olsunlar. Istemiyorlarsa hicbir çocuk okula gelmesin benim çocuğum okula gelecek önemli olan benim çocuğum gibi saçma sapan çirkin bir üsluba büründü. Bu salı veli toplantısı var. Velilerden baya bir ses yükselecek. Ben bu veliyi hicbir şekilde tutamam nerden tutsan elinde kalıyor. Sırf çocuğa üzülüyorum yoksa anne hiç umrumda olmaz. Sizce bu veliyle nasıl bir diyalog kurmalıyım. Arrik kadınla hicbir şekilde muhattap olmak istemiyorum veli toplantısında direk onu idareye mi yonlendirmeliyim sizce
Yahu amma onyargilisiniz , konu sahibi ana sinifi ogretmeni yani sinifindaki cocuklar 5 yasinda , kanunen de 48 ay uzeri cocuklarin alindigi bir sinif6. cümlenizden sonrası benim için önemli değil banlanmayı göze alıyorum..hiç bir şekilde istemedim yazmışssınız. Allah karşınıza çıkardığı imtihanı evinize vermez inşallah çünkü çocuğa yazık olur..Velinin ya da diğer velilerin usluplarını bilmiyorum ama kalbiniz 6. cümlede..
Öğretmen almak zorundaysa özel eğitim niye var hanımefendi okadar çocuğun için engelli kolay mi sanıyorsunuz ben özel eğitimde öğretmenim işin içindeyim en iyi özel eğitim sınıfına gitmesi6. cümlenizden sonrası benim için önemli değil banlanmayı göze alıyorum..hiç bir şekilde istemedim yazmışssınız. Allah karşınıza çıkardığı imtihanı evinize vermez inşallah çünkü çocuğa yazık olur..Velinin ya da diğer velilerin usluplarını bilmiyorum ama kalbiniz 6. cümlede..
Türkiye dede varBuyuk bi egitim acigi var engelli cocuklar icin devlet okuluda olmali ki ne cocuklar ne veliler magdur olmasin.yurt disinda engelli cocuklarla normal cocuklar biarada egitim gormezler.bu acidan bakildgnda veliler hakli.ama devlet okulu acigi var engelli ailede hakli
Var hocam rehabilitasyon da okul öncesi öğretmeniyim evet okul öncesi olarak yok ama 5 yaşında gidiyorlar özel eğitim sınıfları var gidiyo öğrencilerimOkuloncesinde ne yazık ki özel eğitim okulu yok. Özel okullar var ama veli benim maddi durumum yok bu okula gelecek diğer çocuklar gelmezlerse gelmesin diyor .