- 6 Mart 2024
- 10.610
- 9.111
- 168
- 29
- Konu Sahibi Lady Guinevere
evet hemsireler söylemiyor asla. bizim doktorumuz 2 aylık için muayeneye gittiğimizde söylemişti aşıları. bu arada menenjit aşısını yaptırmadan önce (aslında tüm aşılar için gecerli ama hemsireler umursamıyor bu durumu) bebeğinizi çıplak olarak tüm muayenelerini yaptırın. cocukta bir enfeksiyon belirtisi vs görülürse aşı erteleniyor. ekstra huzursuzluk yasamasın cocugunuz. o yüzden bence en sağlıklısı özel hastanede yaptırmak çünkü doktor kendisi muayene edip yapıyor aşıyı.Cok teşekkürler rota asisi gecti biliyorum malesef o dönem ben belli bir dönemi olduğundan haberdar değildim öğrendiğimde zamanı geçmişti digerleri icin kısa bir araştırma yaptım ancak 1 yas sonrasi kimi 2 doz kimi tek doz demiş bende doktora da hic bilgim olmadan gitmek istemiyorum açıkçası özel hastanede asi varsa orada alıp orada yaptırmak daha iyiymiş sağlık ocağındaki hemşire bilmiyorum ya birsey diyemiyorum eğitimini almadim dedi yorum yapamıyorumrota aşısını da bilgilendirmedigi için yaptiramadim zaten
menenjit dediğim gibi istediğiniz zaman başlayabilirsiniz aşılamaya. diğer dozları ilk aşılama yaptığınız tarihe göre belirleniyor sadece. yas durumlarında dozlar daha az yapılıyor olabilir o konuda da cok bilgim yok